Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt
Skrivet av emilakered:

Jag antar samma ändring, om den införs, även gäller för forumvyn mobilt som har gamla ikonerna på skärmdumparna?

Haha ja absolut, missade att ändra där. Skyller på att det var många skisser samtidigt att hålla reda på

Av Gurt

Hej! Tack för alla svar Vi har spånat vidare på frågeställningen och skulle behöva mer konkret feedback, kika gärna i den nya tråden om du har problem med färgseende.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1623601-har-du-problem...

Pingar in några som har uttalat sig mer specifikt om just färgseende
@Jeddan @Ozzed @emilakered @ampiais @Buddaz112

Av Gurt

Har du problem med färgseende? Se hit!

Som en fortsättning på Veckans fråga kring syn och färg någon månad tillbaka vill vi här testa en ny design för våra ikoner i bland annat forumet samt notiser i menyraden.

Har du problem med färgseendet? Vi skulle uppskatta om du tog dig tid att kika på dessa nya förslag och ger oss feedback här. Berätta gärna hur kontrasten upplevs mellan inaktiva och lysande ikoner, är det lätt eller svårt att se skillnad på dessa osv.

Designskiss av nya notisikoner på desktop resp. mobil:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/91100?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/91101?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

Designskiss av nya trådikoner i forumet:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/91102?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

Berätta gärna vilken typ av problem du har och om det påverkar din upplevelse av nuvarande design på SweClockers, och självklart om de nya designförslagen är en förbättring eller inte. Skulle du ha andra förslag eller tankar är det också välkommet

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Gurt

Hej

Tester innehåller våra största områden för tester men det är också en lista som har hängt med länge så det är nog dags att uppdatera. Vi kommer kika mer på upplägget på samlingssidan för tester under året, ser till att vi kollar närmare på dina förslag då. Sen kanske det kan göras tydligare att man kan klicka direkt på "Tester" - vi får undersöka det också.

Tack för feedbacken!

Av Gurt
Skrivet av Llorona:

I mobilen skulle de här ändringarna inte märkas väl? Där jag som webbutvecklare hade haft designfokuset.

Nej, eftersom att mobilversionen inte har en "bakgrundsfärg" på samma sätt som desktopversionen så märks det inte där. Snarare så matchar de varandra bättre nu då det mesta är grå/beige mobilt. När det ursprungliga responsiva arbetet gjordes arbetade vi mobile first och det är färgerna på desktop som vi har fått feedback på

Ping @medbor för svar på frågan nedanför.

Av Gurt

Det här är ingen kompromiss istället för ett mörkt tema, som artikeln säger så kikar vi på det också

Av Gurt
Skrivet av Program:

Hej! Budar 2000:- + frakt om du kan skicka?

Sure! Jag PM:ar dig.

Av Gurt

Playstation 4 Slim 1tb + två handkontroller

Ett Playstation 4 Slim i kanonskick säljes. 1tb lagringsutrymme. Originalkontrollen (svart) och en vit kontroll ingår. Inköpt för några år sen, oklanderligt skick eftersom att jag behandlar mina spelkonsoler som bebisar haha. Perfekt julklapp till någon du tycker om!

Bud från 2000kr. Föredrar avhämtning, finnes i centrala Stockholm. Betalning via Swish vid möte eller i förskott.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill. Skicka inte bud i PM tack

Läs hela annonsen här

Av Gurt

Hej, det är absolut fortfarande aktuellt men just nu har vi mycket annat inplanerat som ska genomföras innan vi kan hoppa på det här. Håll ut!

Av Gurt
Skrivet av ztenlund:

Men såvitt jag lyckats se har markering av vilka trådar man skrivit i försvunnit, eller har jag missat något? Även om man bevakar trådar så är det lite irriterande när man t ex går in och listar aktiva trådar och då måste fundera aktivt över vilka man skrivit i, alternativt dubbelkontrollera under följda trådar.

Det kommer en uppdatering inom en snar framtid som löser problemet du beskriver

Av Gurt
Skrivet av medbor:

I följda tråda finns även ett brev?

Glömde lägga till det, brevet är "default" dvs ett grått brev är en tråd där alla inlägg är lästa och ett oranget brev är en tråd med olästa inlägg.

Av Gurt
Skrivet av Stefflo:

Frågan kanske har kommit upp tidigare men skulle vilja ha en kort förklaring om alla nya små söta ikoner som kommit när man trycker på "följda trådar"
Det är gråa eller orangea små eldar, små brev, små nålar och liknande.
Kan man få en teckenförklaring över vad alla dessa egentligen betyder i sina olika skepnader?

Trådikonerna är fortfarande under utveckling och kommer ändras lite mer framöver men tills dess kan jag ge en kort förklaring hur det fungerar just nu. Orange färg betyder ny händelse - dvs nytt inlägg i tråden. En knappnål är en sticky/klistrad tråd, hänglåset är en låst tråd och elden är en het tråd med 50 eller fler inlägg.

Av Gurt
Skrivet av solemn:

En fundering.. om man skaffar en till Switch och har Animal Crossing på båda, hur funkar det med sparfilerna som laddas upp till molnet?

Önskar att Nintendo hade gjort det lite enklare och smidigare... nu undrar jag mest om sparfilerna kommer att skriva över varandra då vi kommer att använda samma Nintendo account och samma Nintendo online prenumeration?

Har tyvärr inget svar på frågan men backupen till Animal Crossing fungerar lite annorlunda än vanliga cloud saves på Switch. Jag gissar att man inte kan ha olika cloudfiler med samma konto, och eftersom att man själv inte kan komma åt backupen så går det inte riktigt att testa och se heller.

Om ni är två personer som ska spela så tänk på att ni inte kan spela samtidigt, när man startar spelet på den sekundära Switchen kollar konsolen om det ”går att spela” (dvs om spelet är igång någon annanstans). Det gäller nog alla spel dock.

Av Gurt

Hej! Nu är listan tillbaka! Enjoy

Av Gurt

Tack för feedbacken! Vår motivering bakom att ta bort pricken var helt enkelt att göra trådikonerna enklare att förstå och minimera antal statusar som trådarna kan ha. Ikonen för en låst tråd är ett hänglås, pricken är ett nyckelhål så det var inte med flit en prick att förväxla med trådarna du har deltagit i.

Jag tar med mig detta när vi diskuterar framöver

Av Gurt

Tack för förslaget! Kul att du tog dig tid att göra en skiss som man kan kika på Vi kommer såklart fortsätta att förbättra den nya designen framöver så jag tar med ditt förslag till diskussionerna och så får vi se framöver.

Av Gurt
Skrivet av Landy:

Jag har nu officiellt gett upp, var tvungen att installera Dark Reader

Får ju faen ont i ögona att sitta med Sweclockers sidan öppen.

För något Darkmode kommer vi ju inte att få, för responsen från Sweclockers gällande alla inlägg, om Darkmode och att sidan har blivit för ljus, är näst intill noll.

Det stämmer ju inte, finns flera inlägg i tråden om att vi tittar på att implementera ett mörkt tema framöver Vi har också sagt att vi läser all feedback och diskuterar internt men med tanke på aktiviteten i tråden så har vi inte möjlighet att svara på varje kommentar. Hoppas att det finns förståelse för det.

Av Gurt

Mycket frågor kring knappen för "Första olästa inlägget", vi kikar just nu på en lösning Stay tuned.

Av Gurt
Skrivet av RVX:

Påpekade detta när jag testade i torsdags? Kommer inte ihåg vilken dag, dock testade jag endast via desktopsidan.
Nån update på denna bugg @Gurt 🙂?
BTW, förståt att ni har mycket att svara på. Så ingen brådska.

Vi har uppmärksammat det! låter @jreklund svara för de tekniska bitarna, men det är självklart något som kommer åtgärdas innan lanseringen.

Skrivet av medbor:

@Gurt:

Bild på den konstiga ’trådplacerings-bannern’ som klipps dåligt på mobilen
(Forum/Övrigt/Nyhetskom...)
https://i.imgur.com/3YRmAae.png

Tack, vi kikar på det!

Skrivet av Pamudas:

Lånar din bild lite

Pagineringen skulle verkligen behöva ett sätt att få välja specifik sida.. och inte bara växla en sida åt gången/till slutet. Vet att vissa andra sidor löser detta genom att låta en trycka på nuvarande sida och få upp en lista där man väljer sida att gå till?

Har sett att fler önskar detta, vi kollar på det och ser om det är något vi kan ordna

Av Gurt

Det finns mycket dc till Sims 4, både mods och custom content. Mods har jag sämre koll på men det är ofta nya funktioner till spelet, typ fler personlighetsdrag och karriärer. Custom content är innehåll till spelet t ex möbler och kläder. Det mesta är gratis men en del kreatörer tar betalt för sina grejer genom t ex Patreon.

Stora siter att börja kika på är https://modthesims.info/ och https://www.thesimsresource.com/. Finns guider på nätet som visar hur man får in det i spelet. Har aldrig använt just mods själv (bara cc) men vet att det är populärt i communityt.