Inlägg

Inlägg som Aknur har skrivit i forumet
Av Aknur

Jag köpte en edgerouter x för några år sedan. Har fungerat felfritt hela tiden. Är helt värdelös på nätverk men följde nån guide på youtube, tog typ max 15 min å komma igång. Så kan rekommendera den iaf.

Av Aknur

Ready or not som är i early access är riktigt bra, mer färdigt än många andra "färdiga" spel. Typ bf2042...

Av Aknur

Ah som jag trodde då, fattar inte hur dom kunde ta det beslutet... Får se om deras nya mode som ska komma är bra annars vettefan om det blir ett köp

Av Aknur

Ni som har testat att lira lite, är det mycket bottar? Det är det fetaste minuset för min del, jag fullkomligt hatar bottar i multiplayerspel.

Av Aknur
Skrivet av fragwolf:

Har du kollat så att unifi-tjänsten körs? i startmenyn skriv: services.msc och öppna, kolla sedan så tjänsten "unifi-controller" eller liknande körs, om inte så starta den å testa igen. Du kan också prova köra unifi programmet via kommandotolken. Då kan du se vad e ndrä svarta rutan visar.

Jo den körs i services så fattar inte varför det inte går igång...

Av Aknur

Unifi controller startar inte

Tjena, har installerat unifi controller på datorn. När jag installerat klart så kan jag få igång det genom att välja att starta unifi efter installationen och allt funkar som det ska. Dock när jag stängt av och ska starta upp controllern igen så funkar det inte. Det blinkar till nån command prompt ruta eller nåt och sen händer inte ett skit. Vet nån vad som är fel? Jag har prövat ominstallera java mm.

Av Aknur

Butik: Inet
Modell: 3080 EVGA FTW3 ULTRA
Orderdatum: 8/12
Skickad: 14/12

Av Aknur

När jag beställde tuf oc från inet stod det i lager 2020-01-15. Nu står det 2020-02-15. Vet ni om den nya tiden gäller mig eller gäller det om man skulle lägga en beställning i dagsläget?

Av Aknur
Skrivet av Laxpudding:

1440p på 4K blir något mjukare pga av x1,5-skalning. Samtidigt har en 4K-skärmar en pixelmatris som (för samma tumstorlek) inte alls är lika tydlig. Så man kan uppleva en förbättring där. 1080p är som en mosaik i jämförelse.

1440p fungerar därför bäst för just 1440p. Men illa med 1080p och normalt omöjlig med 4K.

4K-skärmen hanterar 1080p ypperligt, där du ofta kan välja karaktär, och hanterar 1440p något sämre än att köra ren 1440p-lösning. Så är förstås 4K-skärmen överlägsen på 4K.

Hm, ja det var inte ett jättelätt beslut...

Av Aknur
Skrivet av Laxpudding:

Detta med skalning.

Du får inte högre FPS genom att skala ned 4K. Eftersom skala ned är samma sak som att rendera i en högre upplösning vilket ger lägre FPS och sedan krympa ned innehållet för att få plats på en mindre pixelmatris.

Det går därför utmärkt att skala upp 1080p till 4K. Du renderar i 1080p vilket ger högre FPS och sedan skalar man upp till 4K för att fylla den större pixelmatrisen på 4K-panelen.

Att uppskalning av 1080p->1440p blir rätt dåligt beror på att mattematiken inte fördelaktig här. Skalningsfaktor x1,3333... och med en relativt låg pixeldensitet som gör skalningsproblemen tydliga.

1080p->4K ger möjligt till pixelperfekt x2-skalning eller annan skalning med andra algoritmer. Numer verka man också kunna välja i GPU:n vilken metod som används

1440p->4K är inte pixelperfekt, men faktor x1,5 är hyfsat gynnsam. Samt att det sker med högre pixeldensitet vilket minskar störande intryck

Aha, ja du ser mina skills... Och att ändra skalningen är det man då exempelvis kan göra in-game med render resolution?

Och om jag förstått det rätt. Om jag köper en 4k så kan jag köra 1440 till 4k och få en något bättre bild än att ha en ren 1440 skärm? Om vi då säger att det är samma storlek på skärmarna oxå.

Det låter ju isf värt att slanta upp några tusenlappar extra för en 4k än 1440 skärm.

Av Aknur

Det va ju spridda skurar. Kollar man på hardware unboxed säger de att den enda 4k skärmen för gaming som de rekommenderar är lg:s.

Sen är jag kass på det här med skalning. Men om man kan skala ner en 4k och få högre fps så kan du ju bara växla skalning mellan spelen. Vad är då anledningen till att köpa en 1440 annat än priset?

Av Aknur

Uppgradera till 1440 eller 4k?

Tjena, tänkte att det är dags för ett nytt grafikkort och en ny skärm. Är man dumsnål om man skaffar en 1440? Sitter just nu på en 1080-skärm. Eller ska man slå till på en 4k istället?

Har funderat på att köpa 3080 + lg gl850. Vad jag förstått så är det inte så framtidssäkert att ha 10gb vram till 4k vilket då leder till att det krävs något bättre än 3080... Har tittat på lg:s nya 27gn950 och funderar på att vänta på 3080ti alt amd.

Spelar mestadels cod och ibland bf annars kommer det bli cyberpunk. Vad tror ni är klokast?

Av Aknur

Har ett 1070 och kommer uppgradera till 3080. Måste dock köpa skärm med :'( frågan är om det blir 1440 eller 4k men lutar nog åt 1440. Blir många tusenlappar...

Av Aknur

Hade en i5 4690k klockad till ca 4.5ghz och uppgraderade för drygt ett år sedan till i9 9900k.

Egentligen grejade den de flesta spelen utan problem men spelade mycket bf och det blev ganska feta fps-drops titt som tätt som såklart är väldigt störande. Jag hittade ingen begagnad till vettigt pris och tyckte jag var dumsnål förut som inte köpte en i7 tidigare. Så slog på stort så att skiten håller ett tag. Nu är planen att vänta in nästa generation gpu:s och då även köpa ny skärm

Av Aknur

Tycker det är jäkligt roligt. Särskilt å köra med polare. Gunplayet är riktigt bra. Snabb ttk o välgjort överlag. Kul att varva br då man kör lite taktiskt o sen de vanliga modesen om man vill panga lite snabbare

Av Aknur
Skrivet av 220volt:

6.2 som släpps i nästa vecka verkar lovande, en semi-revert av ttk kan man säga
https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/200546/commun...

Skickades från m.sweclockers.com

Det var fan på tiden. 5.2 patchen var så abnormt dålig så man undrar vad de tänker med. Jag gissar att alla på dice inte var helt överens om ändringarna man gjorde men blev ändå överkörda av beslutsfattare. Vet inte om det va nån panikåtgärd då de såg att många lämnade spelet. Dumt gjort hursom.

Håller som sagt helt med att 3x sikten ska bort. Och som alla säger, fixa anti-cheat, team balance mm. Minns att jag kände verkligen att spelet va på rätt väg efter Pacific och innan 5.2. Har tappat tron på att de lyckas fixa till detta spelet nu dock.

Av Aknur

Började nyligen med brave. Firefox innan dess. På mobilen är det safari.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Aknur

Håller med om att de borde bara ta bort 5.2. Förstår inte hur DICE resonerar... Man kände verkligen att bf5 var på ett uppsving efter pacific, och så kommer denna totalt värdelösa uppdatering. Hur tänker man när man anser det "roligt" att behöva skjuta 13 skott för att döda någon? Att t.ex. skjuta med FG-42 på 100 meter mot en sniper för att sätta 12 skott, varpå snipern vänder sig om och skjuter 1 skott i huvudet så man dör, det är frustration om något. Visst, de ändrar ner det till 9 skott nu, men det är fortfarande alldeles för mycket BTK.

Håller helt med som Zemlan sa tidigare att man borde istället ta bort 3x-sikten. Och håll samtidigt en snabb ttk. Det skulle leda till att det blir mycket svårare att bekämpa någon på avstånd. Jag kör 3x hela tiden då jag inte finner det som nån mening att inte använda dem. Kör man bara med ironsights så kommer även alla vapen kännas mer unika.

Jag lirade mycket BAR i bf1 och FG42 i bf5 för att de vapnen inte var bäst på olika avstånd utan för att de var kapabla i princip på alla avstånd. Nu har många vapen blivit en omöjlighet att använda på olika avstånd vilket bara gör spelet tråkigt.

Jag tror att DICE tyvärr har lagt sina prioriteringar helt fel under hela bf5. T.ex. firestorm, ändra ttk, originalmapsen var generellt ganska kassa, kasst co-op läge, automatisk spotting mm. Det har säkerligen gått åt en hel del resurser på fel grejer.

Av Aknur
Skrivet av Bankai:

Ni som lirar på PC och även testat konsolversionen, är det värt att fixa det på PC? Anledningen till att jag slutade på konsol var att det kändes helt otroligt segt att styra Arthur, och det kändes mer som mot kämpade emot kontrollen, än att vara i harmoni med den.

Är fortfarande en viss seghet, blir ju dock ändå lite rappare med mus+tangentbord tycker jag. Däremot skulle jag säga att det inte är värt att köpa spelet nu, har haft flera krascher och fpsen är ju helt värdelös. Vänta tills det är ordentligt patchat och en fet rea...

Av Aknur
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Det är inte att spelet är snabbt, det är fel på deras netcode. Har sett väldigt många spelera i min lobby som har 180-190 i ping. Plusa ihop det med en halvdan netcode och du har fina oneframe deaths som du säkert känner igen från BF5. Nu har DICE patchat dessa så jag hoppas IW gör detsamma.

Ja, det förklarar ju vissa saker... minns det från bf5 oxå, sjukt störande.

Skickades från m.sweclockers.com