Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow

Det är lite "sådär" att kalla detta solid state och silent. Det är membran som vibrerar. Kan man tänka sig att det är turbulensen som genererar oljudet? Jag hoppas att det inte är membranen som låter.

Jag är svagt positiv till produkten iaf.

Ljudnivån, cfm och värmetransport ser ut att hänga ihop nästan linjärt. (Källa: Frore Systems video)
En AirJet ger 0.21 cfm med 21 dBA för att transportera 5.25W
En AirJetPro ger 0.42 cfm med 24 dBA för att transportera 10.75W
Tre AirJetPro ger ??? cfm med 29 dBA för att transportera 28W
Fyra AirJet ger ??? cfm med 27 dBA för att transportera 20W

Att kalla 29 dBA för silent är lite kaxigt.

https://player.vimeo.com/video/783075094?h=b9ebf0ddea

Video hämtad från: https://www.froresystems.com/

Av Leedow
Skrivet av henrik-linust:

Hej hoj!

Är det någon som skulle vilja komma med några tips?
Det strular lite här som ni säkert kan se

Tacksam för tips.

public static void Bubblesort(City[] cities1) { int max = cities1.Length - 1; for (int i = 0; i < max - 1; i++) { int nrLeft = max - i; for (int j = 0; j < nrLeft; j++) { if (cities1[j] > cities1[j + 1]) { int temp = cities1[j]; cities1[j] = cities1[j + 1]; cities1[j + 1] = temp; } } } }

Formaterade det och smackade på code-taggar.

Det är svårt att prata om sorteringsalgoritmer i detta stadie. Allt är hyfsat rätt men alla "- 1" ligger lite knasigt.
Om du tar bort allt utom den första loopen så ser du att den kommer aldrig att gå igenom hela listan. Då det evalueras till "cities1.Length - 1 - 1" vilket betyder att det sista elementet kommer aldrig att besökas.

När man skriver sorteringsalgoritmer från början så kan det vara bra att namnge variablerna så det blir mer semantiskt och intuitivt att förstå koden. Exempelvis kan "i" döpas om till "outerIndex" och "j" till "innerIndex" eller "nestedIndex". Då kan man förstå att "outerIndex" är indexet som itererar över alla element i arrayen. "innerIndex"/"nestedIndex" är den nästlade for-loopen och if-satsen i den är det som faktiskt gör operationerna.
Det går ju att läsa och förstå detta nu också även om det är mycket svårare, speciellt om man upptäcker att något är fel.

Om du döper om "cities1" till "cities" så blir det också enklare att läsa koden.

Jag rekommenderar att du läser på bubblesort och vad den ska göra, steg-för-steg. Det går inte att implementera något som man inte förstår.

Sista rekommendationen är att du filar på en print-metod som du kan kalla på efter varje iteration av outerIndex är gjord. Då kan du följa steg-för-steg vad din sorteringsalgoritm gör och på så vis granska var det går fel. Print-metoden bör alltså skriva ut nuvarande utseende av din array.

Lycka till!

Av Leedow
Skrivet av Hulle:

1. Matchmaking. Jag har för mig att jag läste för länge sedan att Google tillhandahöll en matchmakingtjänst i Play services. Stämmer det? Alltså att man inte själv behöver servrar osv som matchar spelare mot varandra?

Även om det stämmer så måste du fortfarande ha en backend (server). Matchmaking är bara en liten del i själva multiplayer delen. Spelreglerna, hantering mellan states, spara/ladda resultat, etc måste din backend göra.
Jag tror du tänker på https://open-match.dev/site/

Skrivet av Hulle:

2. Hur gör man i början? Ta som exempel att jag gör en random Quiz-klon, när det bara är ett fåtal spelare i början, eller till och med bara EN spelare, ser man till att den spelaren får möta en "bot", eller hoppas man bara att det kommer en handfull spelare i början som alla då spelar mot varandra?

Det är väldigt många spel som använder bottar. Dra en sökning på "multiplayer io games" för mer information.

Av Leedow
Skrivet av Nimman:

Judas Priest - Baby come on
En låt jag letat efter i ca 20 år tills jag insåg att den heter och de sjunger breaking the law....

Morsan älskade när Europe spelades upp på radion. Speciellt den där bra låten där de sjunger "There's a fire downtown".
Jag vet inte hur det gick till...

Av Leedow
Skrivet av krEJZi:

Kan någon förklara varför "Glorious PC Gaming Race Model O" ligger på plus i latens testet? Och vad det innebär?

I relation till en annan mus. Mittenstrecket är inte absolut 0 utan en referenspunkt där övriga antingen har lägre eller högre latens i förhållande till den.

Av Leedow
Skrivet av Oliver3214:

Jag vet ju inte det är just därför jag vänder mig hit, men utifrån andra koden så vad jag tror kan vara utskriften där är:

"The name is Ettan"
"The name is Tvåan"

på dummy koden. Men kan ha fel, vilket inte förvånar mig!

Det är tre utskrifter på andra uppgiften. Du har rätt på de två första utskrifterna, men var skulle den tredje raden skriva ut?
Lite konstiga uppgifter måste jag säga! Det är ju bara att köra dessa så får man ju facit.

Av Leedow
Skrivet av Kaputnik:

Fixat code-tagg..

Några tips på hur man gör denna loop?

Jag vet inte exakt vad du vill göra. Jag vet inte vad reläerna gör och jag vet inte vad "dra" är för term. Jag vet inte varför du har tre reläer när bara två ska användas. Jag kan inte mycket om python men jag kan peka i någon riktning.

En sak här är ju att detta är enkeltrådat. Det betyder att alla ställen där du har sleep, så stannar programmet. Reläerna kan alltså applicera något individuellt utan måste vänta på att tid är ledig i programmet. Det kanske är önskvärt men jag ville bara säga det.

If-satserna måste läggas i rätt ordning.

26 måste vara först sen 20. Anledning till detta är att om temperaturen skulle vara säg 31 grader så hade ju alla if-satser returnerat true. 31 är större än 20 och 26 men det är bara koden för 26 du vill köra.

Här är mitt försök:
if-satserna har modifierats för att ta höjd för "större än eller lika med" samt "lägre än eller lika med"
Kör med "else-if"-satser så att de andra if-satserna inte råkar köra i samma iteration
Lämpligtvis bör en metod skapas för koden som gör det ännu mer semantiskt samt lättare att läsa.
Resten är nog självförklarande.

import Adafruit_DHT import RPi.GPIO as GPIO import time DHT_SENSOR = Adafruit_DHT.DHT22 DHT_PIN = 4 Relay_Ch1 = 26 Relay_Ch2 = 20 Relay_Ch3 = 21 GPIO.setwarnings(False) GPIO.setmode(GPIO.BCM) GPIO.setup(Relay_Ch1,GPIO.OUT) GPIO.setup(Relay_Ch2,GPIO.OUT) GPIO.setup(Relay_Ch3,GPIO.OUT) try: while True: humidity, temperature = Adafruit_DHT.read_retry(DHT_SENSOR, DHT_PIN) if humidity is not None and temperature is not None: print("Temp={0:0.1f}C Fuktighet={1:0.1f}%".format(temperature, humidity)) if temperature <= 17: print("under eller lika med 17C") GPIO.output(Relay_Ch2,GPIO.LOW) time.sleep(30.0) GPIO.output(Relay_Ch2,GPIO.HIGH) elif temperature >= 26: print("över eller lika med 26C") GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.LOW) time.sleep(20.0) GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.HIGH) elif temperature >= 20: print("Över eller lika med 20C") GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.LOW) time.sleep(10.0) GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.HIGH) else: print("Annat värde") else: print(" Ingen kontakt med Sensorn") time.sleep(1.0) except: print("except") GPIO.cleanup()

Av Leedow
Skrivet av Will Sheza C:

Hej,har fått i uppgift att skapa en simpel butik shop där användaren ska kunna skapa en användare,logga in med förbestämda user och password,lägga till produkter och se kundvagnen.Jag har kunnat få till det mesta men kan inte köra programmet då jag inte har kunnat listat ut denna kod delen.Jag behöver lite tips kring hur jag ska skapa en en kund klass som innehåller namn och lösenord för användaren,en lista av alla produkter som finns och i en separat klass vill jag få till en lista för alla produkter som kunden har valt. Tack i förhand.

Här är github länken till det jag har gjort än så länge: https://github.com/SwiftBinaryCode/Labb-2-del-2

Om jag bara börjar någonstans.

Du har metoden RegisterCustomer() där man kan registrera en användare. Användaren lagrar du däremot i en lokalt skapad lista vilket betyder att användaren försvinner så fort metoden har körts klart. Du måste lagra användare i en instansvariabel. Någonstans måste du ha en lista med registrerade användare, tillgängliga produkter, etc.

Av Leedow
Skrivet av Sjoo90:

Men det riktiga problemet tycker jag är när svenska tidningar "försvenskar" en artikel om utveckling. Jag fick använda translate för att fatta att författaren till artikeln menar branch när hon skriver förgrening. När man skriver artiklar om utveckling, använd gärna de välkända ordern (engelska orden).

Håller med. Termerna håller inte så bra på svenska. Likaså andra termer som exempelvis Scrum-ramverket.
Lite kul angående Git på svenska: https://github.com/bjorne/git-pa-svenska

Av Leedow
Skrivet av FattarNiInte:

Skumt vad många som är emot här. Ni har väll rent byk i e-posten?
Det är bra att myndigheter får bättre verktyg till övervakning av oss. Kanske kan dom hindra några pedofiler eller terrorister

The road to hell is paved on good intentions.

Av Leedow

Lägg betänketid på kretsloppet från kall luft som kommer in i chassit till varm luft som kommer ut ur chassit. Varför ser chassit ut som det gör? Varför är fläktarna där de är? Vilka blåser in, vilka ut, finns det andra hål? Hur påverkar övriga komponenter baserat på hur kylaren till grafikkortet ser ut? För kuriosa kan man titta historiskt på hur chassin har sett ut. Hur kan man tänka sig att framtida chassin ser ut?

Ett lagom projekt är att kanske kolla på ett push/pull-system.
Går att göra på flera olika sätt.
Ett sätt som kanske innebär ganska lite jobb är att vända på en av fläktarna från orginalkylaren så den blåser åt andra hållet. Sen leder man två rör i passande dimension till båda fläktarna från chassit. En som blåser ut varmluften och en som suger in kall luft. Där borde man tänka på att bara för att fläktarna är nära grafikkortet så är det inte så lämpligt att ha insug och utblås nära varandra.

Vill man öka kyleffekten ett snäpp så kan man montera bort orginalfläktarna helt och hållet. Öka dimensionerna på rören och tryck in 140mm fläktar på lämplig plats. Kanske nära mitten på rörlängden från chassi till kylaren.

Vidare kan man isolera grafikkortet så att enbart lyften som passerar genom rörsystemet är det som passerar grafikkortet. Ett grafikkorts kylare är ganska öppen rent generellt så det läcker in luft från chassit som sugs med i rörsystemet.

Oavsett hur ni gör, se till att fokusera på att uppfylla era mål som bör vara tydliga från start. Baserat på målen så vet ni på ett ungefär vad ni kan labba med. Det är lätt att man springer iväg och gör annat bara för det är kul istället för att göra det faktiska arbetet.
Att göra en kyllösning som är tystare och mer effektivare är enkelt. Det är däremot en helt annan fråga om utseende eller kompabilitet med olika grafikkort och chassin.

Lycka till!

Av Leedow
Skrivet av heretic16:

Jag har lagt in mitt Git-Repo i mitt Eclipse och jag kan göra Pull av det jag har skapat.
Men låt oss säga att någon annat har också gjort Pull till min GitHub på internet och jag vill kunna se vad han har gjort på min GitHub. Fast jag vill se det i mitt Eclipse.

Vad ska jag göra då?
Är det Rebase jag ska göra?

Jag har inte så bra koll på GitHub mer än det absolut minsta, kan jag säga. Jag kan göra ett försök.
Det är flera steg som måste göras för att uppnå det du vill. Du kanske redan har gjort detta, vad vet jag.

Du måste göra ditt projekt icke-privat, om det är publikt eller inbjudningar eller annat val återstår att se. Poängen är att det inte ska vara ett privat projekt iaf så att andra än du kan göra något mot/med projektet.
Du måste bestämma om någon ska få forka eller jobba direkt i projektet. Det första innebär att någon får ta ditt projekt och jobba vidare på det separat. Det andra innebär att någon jobbar direkt i ditt projekt. Någon sådan inställning lär finnas.
Till sist måste du titta på Pull Requests. När någon annan har utfört ett arbete och vill skicka in sin kod till projektet så måste du först granska det. Jag gissar att detta är något som också måste ställas in.
Rent intuitivt gissar jag att det är whitelist-baserad Pull Request så att inte vem som helst kan skicka in 1000 Pull Requests. Jag gissar bara som sagt.

När allt är på plats borde du enkelt kunna se på GitHub hur många som har bidragit till projektet eller forkat projektet.

Vill du bara titta på forks eller arbetet så kan du på ren Git-väg titta vilka brancher som finns antingen i din Git-klient eller titta på arbetet direkt i GitHub.

Rebase är ett sätt att inkludera en branch i en annan. Går att göra med Merge också. Det är inget som du ska göra om du inte vet vad du gör. Det har inget med det du efterfrågar att göra. Du kan däremot byta till en annan kodbas genom att bara byta branch eller projekt, vilket är vad du vill.

Pull är ett sätt att hämta allt arbete från distans-repot (GitHub).
Commit är kommandot man gör för att skicka in sitt arbete till lokala branchen.
Push är kommandot man gör för att skicka in sitt arbete (bransch) från sitt lokala repo till distans-repot.
Pull Request är något man gör när man har en branch som ska mergeas in i en annan branch men att det ska granskas först.

Då Eclipse är ett väletablerat IDE så lär det finnas en bra Git-klient inbyggd alternativt som en plugin. Det borde finnas sätt att se brancher som existerar utanför develop/master/vad du nu kallar din huvudbranch.

Av Leedow
Av Leedow
Skrivet av pemt512:

Hej,

Kan hämta idag.

/Alex

Perfekt. Du får PM.

Av Leedow

IKEA-kasse med prylar

Hej!

Rensat en hel del i hemmet och vill gärna bli av med dessa grejer. Det känns fel att bara åka till tippen men samtidigt har jag inte intresset att lägga upp annonser. Så jag stoppar ner lite allt möjligt i en IKEA-kasse och ger bort det. Jag ger bort hela kassen, inte delmängder.

Allt ska vara fungerande och helt men jag kan inte garantera det:

3st äldre grafikkort - PowerColor 4860, Club 8800GT, Gigabyte 8800GT
Fläktar - 120-140mm - Noctua, Scythe, Cooltek
Fläktadapters av olika slag, 120<>140, etc.
Hårddiskburar från 2st 5.25" till 3st 3.5"
Deltaco Vesa/skärmfäste för montering av mindre skärm i vägg
Brännbara DVD-CD
Hårddiskkylare
Intel I7 stockkylare
Vape-grejer - Oöppnad IJust 2, extra Subtank Miniglas, Ohm-mätare, etc.
Aluminiumplåt för modning - AC Ryan (Får inte plats i kassen )
Compucase 8K01 med nytt FSP 80+ nätagg

Säkert en del grejer till som jag inte minns eller som inte syns på bild.

Totalt så är det säkert över 20kg.

Det får bli först till kvarn. I dessa tider så kan jag inte erbjuda att man får komma över på fika.
Leverans sker genom att vi träffas med 10m avstånd och så lägger jag ner grejerna, så får du plocka upp den, så går vi nöjda därifrån. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Leedow

Du kan börja med refaktorering.
Flytta din kod från formuläret, som inte rör formuläret.

Av Leedow
Skrivet av lord_moggo:

https://www.amazon.de/dp/B07VXKF1L4/ref=twister_B07YJ9L2C6?_e...

https://www.amazon.de/dp/B01LWVT81X?ref_=Oct_DLandingS_D_4097...

WD RED white label bör det sitta i dessa. Har själv tagit ur hårddisken ur ett par sådana för att använda internt. Runt halva priset att köpa externt jämfört med externt och nu ytterligare lite nedsänkta.

Är det lätt att öppna eller måste man slita sönder chassit för att få ut disken?

Av Leedow

Produkt: Samsung SSD 860 QVO 4TB (MZ-76Q4T0BW)
Länk: https://www.amazon.de/dp/B07KSJDDZY?language=en_GB
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4997197
Pris: 3885kr

Av Leedow

Problemet löste du själv på ca 10minuter.
Du behöver https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging

Av Leedow

Vilken klammern? På vilket sätt "kör knappen över strukturen"?
Varför vill du lägga en knapp i eller vid ett option-element?

Jag gissar på att du har ett selection-element precis innan denna loop. I loopen renderar du alla option-element för selection-elementet.
Vad ska du med en länk/knapp (a-tagg) i en option?