Inlägg

Inlägg som Ohnmat har skrivit i forumet
Av Ohnmat

Lånar tråden; börjar få ont i handen efter mycket kontorsjobb med musen. Något tips på en bra mus som är skön för handen? Trådad eller trådlös spelar ingen roll. Ingen gaming-mus utan vanlig för pc-arbete.

Av Ohnmat

Första gången jag använder tjänsten (inte frivilligt ska sägas). Två dar har jag häckat hemma på kvällen nu och väntat på de. Ikväll får jag bara besked att leveransen uteblir då det blivit för sent. Igår påstod de att jag inte var nåbar. Vad är detta för skämtföretag egentligen??

Av Ohnmat
Skrivet av PatrickP:

Kan nog vara värt att försöka ta kontakt med PostNord angående detta, finns risk att de annars skickar tillbaks paketet till USA och hävdar att du inte har hämtat ut paketet. Det har hänt mig

Ja, gjorde det i morse och snart därefter dök paketet upp hos ombudet..helt utan andra stopp på vägen

Av Ohnmat

Vissa dagar verkar inte personalen jobba mycket. Spårar ett paket från USA (moms förbetald); ankom Sverige 14 januari enligt utländsk spårningssida men svenska appen säger bara att man väntar på överlämning och så har det stått i en veckas tid nu..

Av Ohnmat
Skrivet av RVX:

Inget tips på en direkt modell, men...
Förstärkare brukar av vad jag sett, vara en av de produkter som prissänks rätt rejält vid reor som BF och liknande. Så förhoppningsvis kanske du hittar nåt kap

Ja jag har kollat men hittar inget mer än "stereoförstärkare" och såna som normalt ligger på 60+ t kr!
Lutar just nu åt Denon då. Egentligen sjukt hur dyrt det kan vara med en förstärkare.

Av Ohnmat

Som jag förstått så bör de fungera sålänge man inte maxar ljudet. Bor i en lgh så kör rätt lågt oftast.
Egentligen så säger de:
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal) 145 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler) 120 watt
Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler) 80 watt
Medans min Pioneer har 100 W/ch (6 ohms).

Av Ohnmat
Skrivet av seville57:

Denon AVR - X1700H, 7.2 kanal, HDMI 2.1, Dolby Atmos 5.1.2 /DTS:X. Har själv en Marantz NR 1711 (Marantz å Denon samma koncern).

Det blir inga problem med 145 watt ut när mina nuv. högtalare har 100 watt?
På hifiklubben står det "Ingen individuell kalibrering av två subbasar". Betyder det att man inte kan höja/sänka nivån på subwoofer?

Av Ohnmat

Letar ny receiver istället för min gamla Pioneer HTP-072

Nån som kan ljud och vill tipsa om en bra ersättare?
Vill behålla högtalarna och gärna ha stöd för Atmos för framtiden. Min nuvarande Pioneer strular med ljudet. Troligen problem med handskakning då den droppar ljudet helt random mitt i en film tex. Tänkte mig ca 8000 kr eller 10t max.

Av Ohnmat

På mina 37 kvm så hade jag 218 kWh förra månaden. Gick dock ner från 444 i augusti (semester hemma + AC på hela tiden). Min faktiska kostnad gick från 297 kr i juli till 1122 i augusti och sen 552 kr i september. Försöker snåla in genom att släcka så mycket det går och handdiska istället. Har ju också golvvärme i badrummet som drar en del antar jag.

Av Ohnmat

Första året jag kör med portabel AC (Lyfco 9000BTU) och varit nöjd med köpet. Kört den bara på cool-läge och oftast 22 grader. Tycker det räckt bra. Bör man tömma vatten regelbundet eller räcker det att göra när säsongen är över? Inte testat avfuktningsläget än.

Av Ohnmat
Skrivet av Nivity:

Inte haft det problemet alls på min electrolux. Samma design på alla dessa typ, man skruvar fast röret i plastdelarna. Men med lite kraft kan man ju dra loss det enkelt.

Men i mitt fall iaf har det aldrig ramlat ur, jag såg till o skruva på det så mycket man kunde typ.
Det var rätt löst först innan jag lyckades skruva fast det hårdare, nu sitter det bra. Jag lossar hela slangen ifrån ACn och flyttar den då och då mellan rummen (när jag flyttar ACn) och har ändå aldrig ramlat loss.
Varken änden som man sätter på AC eller andra änden med tunna munstycket.

Då är det nog en annan design på din AC. Jag kan inte direkt skruva fast nåt. Kontakten snurras runt röret ett par varv typ men kan enkelt dras ut. Nån billig design helt enkelt. Synd för maskinen i sig verkar bra.

Av Ohnmat
Skrivet av Danieleet:

Är den designad med en fyrkantig hårdplast på änden som försluts mot ACn? Min skjuter man in från sidan om så att den hakas fast men det finns inget lås.

Jodå, det är inget problem. Det är själva röret som hoppar ur änden. Röret skakar lite så det hoppar ur tillslut.

Av Ohnmat
Skrivet av Danieleet:

Den med 7000 BTU? Har inga problem alls med att den lossnar

9000 BTU. Mitt lossnar hela tiden. I brist på annat tejpade jag upp den med packtejp. Får se om det håller. Lär annars behövs införskaffa silvertejp. Otroligt med sån flummig design på grejen.

Av Ohnmat
Skrivet av RVX:

Är det klipps, dvs hål i änden av slangen som du ska vrida på? I värsta fall går det ju bara att dra ett varv med tejp runt. Kan ju bli aningen fult i värsta fall om det är tejp som lämnar kvar "spår efter sig".

Det finns inga hål. Man fäster bara en kontakt för utblåsrör (hårdplast) i röret. Problemet är att själva röret hoppar ur kontakten. Finns ingen låsmekanik i den. Funderar på att borra små hål och knyta ihop bägge. Hur har ni andra löst det? Kan ju knappast vara mitt problem bara.

Av Ohnmat

Äntligen skaffat en AC till lägenheten (Lyfco) men har problem direkt att utblåsröret hoppar ut ur maskinen hela tiden. Riktig tramsig lösning med att få in den. Nån som har en bättre lösning eller kan ge tips på nåt?

Av Ohnmat

Testat nu en hel del content och kan fortfarande inte fatta hur sjukt ren bilden är. Det gör så otroligt mycket för bildkvalitén när både ljusa och mörka partier är helt rena från banding och tinting som alla min tidigare LG drogs med. Kollar man på film med 4K blu-ray som jag gör så är det fantastisk bra bild man får. Har inte testat streaming hur det funkar. Dolby Vision saknar jag inte. Klart högre dynamiskt omfång på denna tv som underlättar. Testat enstaka HDR10+ skivor men kunde inte se nåt speciellt annorlunda där.
Ett bra tips jag kan komma med är att shadow detail måste ställas in på +2 för att inte klippa svärta. Verifierade det med test-staplar. Får testa lite PS5-spel härnäst.

Av Ohnmat
Skrivet av Barsk66:

Whaat? Svärtan är ju svart! Helt svart! Svart kan inte bli svartare!
Som jag säger till grabbarna i varje rymd- eller nattscen. Svart är svart! Och myser lite...

Du måste ha nåt felinställt? Som nån sa, datorsvärta eller videosvärta felinställt? Brightness inte på default? Ska väl vara 50 i vart fall på min C7.

Nej jag har inte haft nåt felinställt. Och nu pratar jag om min S95B som har perfekt svärta. Det är LG som inte har det. Menar också det som på engelska kallas luminance overshoot.
Testade även slå på taklampan i rummet och svärtan är fortfarande svart.

Av Ohnmat

Fick min 65-tummare idag. Har tyvärr lite tid att testa den men första intrycket är fantastiskt! Bilden slår alla mina LG-OLED jag haft genom åren. Svärtan är sjukt mycket bättre. Ingen tint såklart och inte ens från extrema vinklar. Bilden överlag är sjukt bra. Testade flera filmscener där mina LG gav upp och inga problem med grådaskig svärta eller så.
Annars enda nackdelen är fjärrkontrollen som lär ta tid att lära sig. Den är också rätt stadigt byggd. Inte uppböjd på nåt sätt såsom man sett på vissa bilder. Får fortsätta testa sen då.

Av Ohnmat

Hade tänkt recensera lite till helgen men verkar bli försenad ytterligare. Förhoppningsvis fråga om dagar än veckor.

Edit: Skickas idag tydligen!

Av Ohnmat
Skrivet av Zippeer:

Direkt från Samsung, Beställde 55an, lite små ångra mig att jag inte tog 65an. Kanske att man avbeställer och 55an och beställer 65an istället men med hur min setup är så vet jag inte, Sitter kanske 2 meter från TVn

Velade också mellan 55" och 65" men eftersom jag sitter 3 meter bort känns det bättre med 65" med tanke på att jag mest kollar på film.
Konstigt nog kan man bara förboka 55" på Samsungs hemsida.