Inlägg

Inlägg som Maorio har skrivit i forumet
Av Maorio

ordlig.se nr 12, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟨
⬜⬜🟨🟨⬜
🟨🟩⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

skoj spel, jag fortsätter!

Av Maorio
Skrivet av Maorio:

Kan hjälpa till i Lund

har byggt flertalet datorer och hjälpt kompisar med detta också

Viss erfarenhet av överklockning (du måste förstå de risker detta medför)

Även viss erfarenhet av vattenkylning

kan hjälpa till med allt från en summa pengar till färdig dator

Har esd armband och låda skruvar till det mesta som behövs i en dator

På grund av jobb så skulle jag vilja bli borttagen från listan

Av Maorio

kontot får snart ta körkort, alltid nåt även om man har nummer 29459

Av Maorio
Skrivet av cyklonen:

Tack!

Ok, men om jag bara vill läsa/komma åt filen, går det att lösa? Onödigt att orsaka massa skrivningar i onödan, tänker jag.
Vilken tidsenhet är 10 i?

Skapa en liten fil, typ en .txt fil som du kan flytta som inte kommer att användas.

10 är i sekunder, det kan också vara lite lågt. Köra med 300 där kanske är rimligare

Av Maorio

:start
move /-y "*Från HDD1*" "Till HDD2"
SLEEP 10
move /-y "*Från HDD2*" "Till HDD1"
SLEEP 10
goto start

Borde fungera, skapa en .bat fil med den koden och ändra SLEEP 10 till vad du nu känner är rimligt

Ändra Från HDD1 och Till HDD2 med sökväg och filnamn, denna kod kommer att flytta fil från 1 ställe till ett annat och sedan tillbaka igen

Av Maorio

någon form av loop som går och kollar varje steg och när den kommer till en kant så går den -1 steg framåt istället.

kan behöva 3st loopar som går samtidigt. se bara till att du har koll på när de slutar.

Av Maorio
Skrivet av Deepy:

Jag har dem.

De jämförs ofta med HD650 och har tydliga likheter med ljudet hos de lurarna. R70x kännetecknas över lag av ett neutralt och naturligt ljud, med lite mer basresurser än Sennheisers motsvarighet. Mellanregistret hos HD650 är fortfarande i en klass för sig och låter snäppet bättre än på R70x, men skillnaden är från "bra" till "riktigt bra". Lägstanivån på R70x är fortfarande hög. Jag upplever ljudbilden hos R70x som lite större än hos HD650, t.ex. låter de inte lika intima som Sennheiserlurarna.

R70x är väldigt lätta (210 gram) och min upplevelse är att de "försvinner" på huvudet. Öronkuddarna är något små, så man kan känna att de vidrör öronen. För en del kan det upplevas störande, medan andra inte tänker på det. De är gjorda för studiobruk och det märks i byggkvalitet och materialval.

Kabeln använder en lite ovanlig variant av 2,5 mm kontakter med låsmekanism, det finns billiga ersättningskablar på ebay/aliexpress etc. Men det är inte lika stort utbud av kablar som för andra hörlurar. Kontakta Forza Audioworks om du vill ha en kvalitetskabel, Matt kan säkert ordna det.

R70x har både högt motstånd (470-1000 Ohm impedans) och hög känslighet (98dB) så de går att driva med enklare förstärkning, men de passar också bra att para ihop med rörförstärkare. R70x och LDMKII var en grym kombo att lyssna på RATM med.

Tack! det verkar vara lovande.

Jag får återkomma när jag skaffat dom och se vad mer som behövs för att få ut det mesta av systemet.

Av Maorio

Jag är ute efter ett par nya lurar. jag har sneglat runt en del och gillar hur Audio Technica ATH-R70x ser ut. någon som har några erfarenheter av dessa? håller de bra? låter de bra (subjektivt, jag vet)? är det någonstans i lund/malmö området de finns att provlyssna?

Av Maorio

för att sammanfatta ligger problemet med största sannolikhet i moderkortet.

kan ju tycka att om CPUn va kass borde du inte ens komma in i bios.

börjar närma sig att skicka tillbaka till affären och få det utbytt alt flashat till ny version hos försäljaren.

Av Maorio

jag med, temporär lösning för min del är att köra en restart på windows explorer via task managern...

Av Maorio

kursa skiten och köp upp resterna efteråt om man tvunget ska ha ett statligt ägt flygbolag i danmark/sverige. annars skit i det.

på tal om flygningar norr om stockholm. köp upp från något bolag så de flyger trots begränsad lönsamhet...

Av Maorio

läggs under posten "cost of doing business" sen går de vidare och fortsätter som vanligt. helt meningslöst att göra detta, blir lite fina rubriker...

Av Maorio

detta är inget som är särskilt förvånande, en högt uppsatt chef från huawei blev anhållen för spionage i kanada i slutet av förra året. kina har också en lång tradition av att installera bakdörrar och annan spionmjukvara i prylar som kommer därifrån. så av rena säkerhetskäl bör de sluta överväga och göra sak i det och stänga ute huawei

Av Maorio

Kan hjälpa till i Lund

har byggt flertalet datorer och hjälpt kompisar med detta också

Viss erfarenhet av överklockning (du måste förstå de risker detta medför)

Även viss erfarenhet av vattenkylning

kan hjälpa till med allt från en summa pengar till färdig dator

Har esd armband och låda skruvar till det mesta som behövs i en dator

Av Maorio

som om att de tidigare spelen inte va tillräckligt galna, detta kan bara sluta episkt!

Av Maorio

@Pellepelikan: sånt går ju och andra sidan att hålla reda på för telefonen, att den räknar med att det blir lite mer svullet under vissa perioder och sen mindre och där med har du ökad säkerhet

Av Maorio
Skrivet av devour:

Allmän värnplikt.

Förutom att det blir väldigt svårt att genomföra rent praktiskt med tanke på att oerhört mycket av den utrustning, fordon och personal som förr fanns inte längre finns och vår regering inte utökar anslagen så är jag väldigt positiv till detta.

Tror väldigt många av dagens ungdomar skulle mått väldigt bra av att veta litet hut och inte bli så jävla kränkta av allt.

Jag ser insidan av firman varje dag och vet hur det fungerar och hur det har fungerat tidigare, det behövs mycket mer personal och resurser om vi ska kunna bedriva någon sorts värnplikt/militär utbildning värd namnet. Jag hoppas politikerna förstår vad som krävs för att genomföra detta.

Jag kan säga att stå och skrika om att du är kränkt när ett befäl står och skäller ut plutonen kommer man inte så långt med. Stå upp, ta skiten och gå vidare. Fler som hade behövt lära sig det...

Av Maorio
Skrivet av utsatt_unge496:

Analoga sladdar som 3.5 mm, XLR eller RCA är beroende av kvalitet på sladden för kvalitet på ljudet. Digitala sladdar däremot, som USB, spelar det ingen roll på, en svag etta eller nolla är lika mycket värd som en stark etta eller nolla.

problemet med obalanserade analoga kablar är att det börjar brusa nåt väldigt i dom när kablarna blir långa, detta löser man lätt med att köra balanserade kablar oftast då med XLR kontakter och då går det utan problem att dra 100m kabel utan några problem och helt utan brus. det är däremot få hemma prylar som sitter på balanserade kablar och därmed är det inte så aktuellt.

Av Maorio
Skrivet av bjornhellgren:

Väldigt häftigt, 2.0 kommer säkert kunna användas av bilindustrin för krocktester, inte som ersättare, men som komplement till ingenjörer. Då de kan krocktesta miljontals gånger gratis.

35.0 kanske, detaljrikedomen finns inte riktigt där som i de mer avancerade FEM programmen.

gillade skarpt hur däcken deformerades när bilarna studsade runt

Av Maorio
Skrivet av vicke-:

Hallå alla

Nu är det så att jag funderar på att köpa en subwoofer och slutsteg av en kompis. Subwoofer är en 12" av märket MIK och förstärkaren vet jag inte märket på men det är 600W. Jag tänkte ge ström till bil slutsteg genom ett dator nätaggregat (PSU) och har läst och kollat på en massa guider på hur man gör, men det är en sak jag är osäker på, PSU:n jag har tillgång till är endast 250W, Kommer det räcka till eller borde jag satsa på ett 500W-600W PSU? och vad skulle hända om jag skulle använda 250W? skulle jag bara kunna spela på låg volym eller?

Mvh. Victor

kan ju va värt att titta lite mer på hur dom mätte upp dom 600watten, om det är RMS eller peak, sen titta på effektiviteten hos steget. ett dator agg på 600w kommer inte klara att ge 600w på 12v railen så det måste du också räkna lite på. men i stort borde det inte va några problem. tror däremot att uppsättningen med bilbatteri och en bra laddare kanske fungerar bättre, se bara till så att laddaren orkar med att ge tillräckligt mycke ström så du inte överbelastar den när du drar igång basen.