Inlägg

Inlägg som gibbs79 har skrivit i forumet
Av gibbs79
Av gibbs79

Har du någon kunskap om Linux? För att hyra en Windows VPS brukar kosta gaaanska mycket i jämförelse speciellt om den ska ligga i Sverige. Alternativet är att du hyr en färdig CSGO server helt enkelt.

Av gibbs79

Egen mailserver 2018? Det är inte värt det numera.

Av gibbs79
Skrivet av M_X_E_Q:

@gibbs79: Men hur vet du att det är lång kö, för du väljer ju den som ger den bästa supporten, trollar du?

Har aldrig på 10 år behövt deras support så jag vet inte om det stämmer, stämmer däremot gör kundundersökningarna år efter år i topp!

Sedan rättar sej Bahnhof efter EU lagar inte alla svenska, så läs på lite så ser du att du har tok fel.

Länka gärna någon undersökning den enda jag hittar är något som heter Nordic Bench men de är bara Bahnhof själva som refererar till den.

EDIT:

Nu måste man ju byta tillbaks till Bahnhof jävlar i havet vad nöjd jag kommer bli

https://i.imgur.com/q1Qvj0D.png

Skrivet av Cuna:

Låter som att någon i denna tråd jobbar för en konkurent till Bahnhof, alternativt FRA, alternativt är tappad behind the wagon.

Tack

Av gibbs79

De jag hade var mycket tysta o flyttade mängder med luft saknar dem ibland vet inte varför de slutade tillverkas enda likvärdiga ersättaren är väl EK Vardar men de är ganska högljudda.

Av gibbs79

Tycker det är ganska fult gjort av Bahnhof att så fort de har gjort vad som helst för att skydda en kunds integritet eller liknande så ska de skrivas löpmeter med inlägg om det på deras blogg och helst ska någon av de större tech sidorna skriva en artikel om det. Som någon skrev längre upp så är mycket av det saker som andra leverantörer redan gör. Men när det väl kommer till kritan måste Bahnhof också lyda EU lag som alla andra.

När jag väljer leverantör går jag hellre efter den som har bäst pris / erbjudande samt support. Och support den är nästan obefintlig hos Bahnhof.. alltid lång telefonkö inte särskilt behjälpliga heller utan de flesta av mina ärenden har blivit skickade till deras secondline som sedan ringer upp en vecka senare.

Av gibbs79

Nej inte i närheten tyvärr.

Av gibbs79

Vilken röra. Är det ESXi du kör som hypervisor? Om du har flera NIC på din server så måste du dedikera det ena uttaget till en ny vswitch som du skapar i ESXi döp denna sedan till t.ex WAN så sätter du sladden direkt från Telia uttaget till denna NIC port. Tanken är som flera andra påpekat att dina switchar ska komma "efter" Telia. Om du har en MAC-låsning aktiv just nu får du helt enkelt vänta ut den för så du har det nu kan du inte ha det..

Sen borde du verkligen reda ut vad du har gjort med alla dina "smart switchar" eller helt enkelt återställa dem. För troligen är en eller alla portar på dem redan dedikerade till diverse VLAN.

Av gibbs79

Från:

https://i.imgur.com/25izcDJ.jpg

Till:

https://i.imgur.com/8hg6OUu.jpg

Varför? Efter 2-3 år så tröttna jag helt enkelt på att ha ett rack ville tillbaks till något litet och smidigt därav föll valet på en intel nuc i7, 32GB, 500GB nvme ssd samt ett chassi från Akasa som gör den passivt kyld. Har tröttnat på hårdvara de senaste åren så rackservrarna kändes mer som en börda på slutet det fanns alltid något man ville ändra på i sin setup för att nå de sista % prestanda vilket tog fokus ifrån annat som jag tyckte var viktigare att lära sig. Behöver jag bättre prestanda än vad NUC:n kan ge får jag helt enkelt köra det på min ordinarie workstation. Dessutom bor jag i en lägenhet.. men om man flyttar till hus nån dag blir de säkert en liknande setup igen men då ta tillvara på den lärdom man fick under dessa år och göra det ordentligt från början.

För att nämna lite om vad jag kör:

ESXi 6.5
OpenBSD 6.1 VM - router
ELK Stack
Saltstack
Kubernetes
Puppet
Foreman
Chef
Ansible
Spacewalk

+ Lite annat smått o gott

Av gibbs79

Zowie EC1 5 av 5 underbar

Av gibbs79

Intel NUC7i5BNH - högljudd

Hej,

Köpte nyligen denna dator som HTPC men blir smått galen på fläkten då man ska kolla film den flåsar på rätt bra betydligt mer än min stationära dator som visserligen bara har stora och tysta Noctua fläktar men eftersom dess CPU är på 15W trodde jag inte de skulle vara så illa. Visserligen borde man gjort mer research inför köpet oavsett.

Hursom nu står jag inför valet att lämna tillbaks NUC:en eller fippla ytterliggare med inställningar i UEFI/BIOS dock tror jag inte de finns så mycket mer att göra har ändrat vartenda threshold/fan profile men när CPU:n väl ligger på 45-50c blir det samma resultat ändå oavsett profil. Alternativet är väl att köpa ett AKASA Plato X7 för passiv-kylning men det är rätt mycket pengar i sjön om det inte funkar samt att garantin säkert förbrukas. Kör nämligen en del VMs på den också dock inget super krävande.

Vad tror ni? Någon som har en likadan?

Tack på förhand