Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39
Skrivet av Steffo792000:

Lite småkul läsning, dock borde en rengöring inför försäljning vara på sin plats!

https://www.blocket.se/annons/uppsala/gaming_dator/1203913039

Jag handlar och säljer en hel del på tradera och blocket, och detta verkar vara en standard känns det som, jag förstår helt ärligt inte varför man tar bild och lägger ut varor i dessa skick, hur svårt skall det vara att ta sig 1-2 minuter , rengöra och sedan ta bra bilder? Jag har ibland fått varor med svettfläckar osv, är det verkligen så svårt att rengöra produkter innan man skickar ut dessa.

Av Hasson39
Skrivet av p.lindblom:

Jag köpte en accesspunkt med Blockets frakt och köpskydd. Denna lämnades in hos ett Schenker-ombud av säljaren och därefter gick försvann den. Jag har pratat med både Blocket och Schenker. Läget nu är att jag måste vänta till dess att det har gått 30 dagar innan Schenker bedömer att paketet är förlorat och det blir tal om ersättning. På fredag får jag reda på vad nästa steg blir.

Glöm inte bort att högsta ersättningen för borttappad paket endast är 5000kr

Av Hasson39
Skrivet av tcntad:

Kan gå på en dag, kan ta veckor.. Avsändaren har ansvaret att eftersöka det så ligg på där.

Är det inte så att när det gäller privat köp, så är det tvärtom, att så fort säljaren lämnat paketet på posten så försvinner hela hans ansvar, och ansvaret går sedan mot köparen? Så är det åtminstone om man följer blockets regler kring blocketpaketet.

Av Hasson39
Skrivet av Lehto:

Ska bli intressant nu, har beställt vevlager till motorn, förpackningen ska innehålla 2st lagerhalvor, men när jag öppnade kartongen så fanns där bara en lagerhalva i...
Då var kartongen helt sealed och utan skador.
Ska göra reklamation och se vad Amazon har å säga, jag har aldrig tidigare behövt reklamera nått hos Amazon och har köpt lite grejer där när de varit för billigt för att tacka nej.

Har hört mig för en hel del nu, och jag har kommit fram till att, har du inga tidigare returer, anmärkningar, eller blivit "flaggad", så kommer din första reklamation mer eller mindre gå igenom utan några som helst problem, men allt EFTER det kommer amazon medvetet göra det jobbigt för dig, så som:

  • hänvisa till polisanmälan

  • be dig jaga budbolaget

  • Be dig returnera den rätta varan trots att det inte finns

En liten uppdatering från min sida:

Efter att ha skickat in fler bevis till Mastercard, så fick jag besked om återbetalning. Så jag vann tvisten. Men efter vad jag läst efter min tvist, så kommer jag aldrig mer handla ifrån Amazon. Amazon är otroligt bra att göra med när det kommer till returer, garantiärenden, men gud nåde, råkar du ut för något liknande , så finns det ingen chans i världen att du får tillbaka dina pengar, eftersom amazon tar för givet att DU gjort ljuger, och de backar inte från det beslutet oavsett vad som kommer fram, du kommer besvaras med automatiserade svar, och till slut så slutar dom svara dig helt.

Av Hasson39

Vilket skämt. Verkar som att alla på power har fått instruktioner att neka öppetköp på konsoler ? Ringde precis in för att berätta vad som hände under gårdagen , och det första hon sa att jag hade fått korrekt information, men så fort jag började prata om konsumentköplagens samt att jag inte kunnat testa produkten förrän jag fått hem den så blev det en annan ton.

Då hade dom kanske nekat mig retur i butiken eftersom det ansågs vara hygienprodukt.

Dom skall kontakta butiken för att fråga dom vad som skett. Får svar senare under dagen .

Av Hasson39
Skrivet av Chess_Norris:

Om ljudet bara hörs när det sitter en skiva i läsaren så bör det ju inte vara coil whine, då detta orsakas av vibrationer från komponenter som kontrollerar strömmen till GPU:n. Brukar översättas till "spoltjut" på svenska. Största anledningen till oljud på PS5 brukar - eller i alla fall brukade - vara p.g.a dålig fläkt. Osäker dock hur det är på slim varianten.

Ljudet är lika högt när jag startar warzone 3 också , så kan vara så att det är fläkten.

Även när jag pausar spelet (som jag kör från skiva ) så låter det lika mycket som när spelets körs. Hade inte haft något emot det om det är lågt ljud , men när det tränger igenom hörlurarna också , då är det inte lika acceptabelt längre.

Av Hasson39
Skrivet av Entash:

Vad är det för skiva du kör i den? Min låter sjukt mycket med en 4k blu-ray skiva men med spel låter den bara lite grann i början sen knäpptyst. Kollar dock aldrig film på skiva nuförtiden så inget som jag tyckte var tillräckligt stor deal för att kontakta Sony om.

Köpte flertalet spel, och det låter så högt att jag hör det genom headsetet.

Visste är coolwhine acceptabelt men inte till den här nivån .

Av Hasson39
Skrivet av Danieleet:

Stå på dig och hänvisa till att det inte framgår i deras villkor att konsoler är ett av undantagen.

https://www.power.se/kundservice/aangrat-kop-och-retur/

Annars som du säger så har du ju köpt varan och betalt på distans, så har du ju ångerrätt då du inte haft möjlighet att undersöka varan innan köpet genomfördes.

Läste precis det också , och jag är övertygad om att spel och konsoler är två helt olika saker . Hennes argument var att garantin börjar ticka så fort man använt produkten . Får ringa in till dom istället imorgon och tala med någon som har koll ,

Av Hasson39

En fråga till er som har erfarenhet kring detta. Köpte en ps5 slim i dagarna , oerhört hög coolwhine/ljud från skivläsaren. Jag frågade om man kunde få den utbytt alternativ lämna tillbaka , men enligt personalen på power så är det inte öppetköp på konsoler och det skulle gå snabbare att få hjälp genom att vända mig direkt till Sony, stämmer verkligen detta?

Vad jag vet så är det endast hygienartiklar samt spel där man inte har öppetköp, men konsoler ?

Om jag köpt och valt att hämta ut i butik, räknas det som ett distansköp, för i så fall kan jag ta den vägen och hänvisa till lagen?

Av Hasson39
Skrivet av HalfSack:

det var ju rätt kurs, men hur långt i köpet måste man gå innan man får 400:- rabatt?

Checka ut med bankkort eller Klarna, så ser du rabatterade priset.

Lite tur att headsetet släpptes exakt samma dag som rabatten går ut, speciellt eftersom rabatten inte heller gäller förbeställningar. Så passa på.

Av Hasson39

För er som tänkt köpa Pulse Elite headsetet, så kan man köpa det via Power.se och välja att hämta ut det i butik, då får man 20%, så 1400Kr ungefär.

Av Hasson39
Skrivet av yomartin:

Nu när de har fixat priset, är det någon som har lyckats köpa ps5 slim med 4,8k priset samt hämtat? Är nyfiken.

Jag lyckades beställa och hämta i butik, ps5 slim + dualsense edge.

Det stod endast packad som status och inte färdigt, så jag åkte dit ändå och då var allt redan färdigt. Sjukt nice.

Av Hasson39
Skrivet av Fearnox:

PS5 Slim standard REA 6000Kr hos Flera butiker.

Prisjakt

Vilken butik hade ni rekommenderat att köpa ps5an från, som har bäst hand om garantiärenden osv?

Av Hasson39
Skrivet av str8forthakill:

@hasson39 pojken i det klippet ger samma energi som tjejen som var 'oskuld' och gravid, med förälder som helt 100% backar sin dotters hävdan mot läkares undersökning.

Eller fuskare som blev bannade för 'ingenting!', sen postar devs onekbara bevis och fuskarens egna stream som motbevisar deras snyfthistoria i social media totalt.

Amazon har bevisat att du skickade tillbaka fel produkt och att deras utredning är helt korrekt. Kan du presentera motbevisning? Ditt ord har ingen vikt i reklamationsärenden och returer

Inte lönt att föra diskussionen vidare då du redan bestämt dig sen första posten. På vilket sätt at amazon bevisat att jag skickat tillbaka fel produkt? Menar du på fullaste allvar att amazon kollar alla sina returer när du själv skriver att i många fallen så går dom på vikten?

Jag antar att jag och många andra ljugit om saken, och kommit in här för att få sympatiröster och en tröst på axeln.

Sen, en större delen av dom som blir bannade pga fusk är faktiskt oskyldiga så du har ännu en gång fel, och de kan aldrig göra något åt saken, såvida dom inte är större streamers som får sina konton upplåsta så fort de gnäller om saken.

Ingenting av det du sagt är logiskt, eller någon sanning bakom.

Av Hasson39
Skrivet av str8forthakill:

När de väger returen matchar inte vikten. Dvs något är fiffens mellan att det skickas till kund och tas tillbaka hos Amazon i retur, vidarebefordras till deras specialistavdelning som hanterar i huvudsak försök till bedrägerier. Så vem har skickat fel vara tror du? Och varför nästan alla direkt får pengarna tillbaka utan problem från Amazon, utom just TS.

Var med i någon dokumentär om Amazons lagersystem för 4-5 år sedan om deras produktivitet, standardiserat globalt. Varje individuellt produktpaket vägs och loggas i vilken kartong till vilken kund det skickas, och vid retur motvägs returen. Vilket sållar ut nästan alla som försöker begå bedrägeri mot Amazon.

Men dina argument håller ju inte förstår du väl, utan nej det är inte bara jag, utan jag har hittat 2 andra här som råkat ut för exakt samma problem som mig, senaste exemplet var någon här inne som beställde 4090 men fick ett 4080, och han fick till och med tillbaka pengarna utan några som helst problem. Fanns ju till och med en artikel om det här på Sweclockers om felaktiga grafikkort beställa från amazon.

Ditt argument fallerar ju direkt. Om man endast utgick från vikten, vad hindrar då bedragare från att köpa hem en köksvåg och matcha vikten? Vad hindrar någon från att skicka tillbaka en kina kopia som 99% oftast väger densamma som original produkten?

Nu vet jag inte med säkerhet, men jag är nästan övertygad om att i mitt fall, handlade det om att mitt konto flaggats och det är pga därför som det gjorde det extra jobbigt för mig.

Om ni läser andras inlägg här om amazon. Vissa som fått sina paket lämnade utanför dörren och reklamerat detta, då har det varit 50%. Vissa har då fått pengarna tillbaka direkt, och vissa har bara fått en notis om att polisanmäla händelsen.

Antar att dessa också ljuger?:
https://www.youtube.com/watch?v=23OPFKfjQ5I

Av Hasson39
Skrivet av str8forthakill:

Produktförpackning, inte kartong. Varje individuell produktförpackning vägs och vikten sparas, lättaste sättet att spåra bedragare som försöker lura Amazon. Varför folk fyller kartongerna med vikter för att replikera produktens vikt ned till inom ett par gram felmarginal.

Om detta nu är sant så förklarar det bara varför så många fått fel produkt? Speciellt om de i många fallen inte ens gör sig besvär att kolla tidigare returer, utan helt enkelt bara utgick efter vikten?

Av Hasson39
Skrivet av Bunk:

Kan alltid jämföra med någon unboxing-video typ denna.

https://youtu.be/_JSqhJj7ZNk?si=ReruYdwbHN8CRi7_

Såg det klippet, och där var förseglingen redan halvt bruten, och kollat lite på ebay, och där är det lite blandad, så vet inte riktigt vad jag ska gå på.

Av Hasson39

Ni som köpt en dualsense Edge, vilket material har förseglingstejpen på förpackningen varit? Jag vet att den runda förseglingstejpen på PS5 förpackningar brukar vara blank, men på just Dualsense Edge, så var den matt.

Ville bara se om jag fått en ny vara enligt beskrivning eller om det är någon annan som packat om varan och förseglat varan med tredjepartsförsegling.

Av Hasson39
Skrivet av Oskarrr:

Inte direkt applicerbart men Amazon har sin policy för det som skickas av amazon: om det inte kommit fram efter 3 dagar efter beräknat datum kan man få pengarna tillbaka eller så skickar de en ny. Får man sen ursprungspaketet får man behålla det också. Det har hänt mig flera gånger. Jag har dock av samvete returnerat lite dyrare datordelar i dubblett.

Det konstigaste hände i veckan. Paketet försvann i början av december, nu hittades det på utlämningsstället när jag hämtade ett annat paket. Denna gång bring.

Vad jag läst av andras kommentarer, så kräver Amazon numera en polisanmälan för att kunna gå vidare, vilket är ironiskt eftersom som jag förstått det är det ingenting Polisen tar emot, utan det är civilrätt

Av Hasson39
Skrivet av FireFox:

Hur har det gått nu nästan en månad senare?

Har inte fått beslut ännu från varken Banken eller ARN.