Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin
Skrivet av medbor:

Varför ska A/B ha pengar för att jag hyr hårdvara av Nvidia? Okej om Nvidia drev en egen spelbutik likt Stadia, men detta baseras ju helt på vanliga köp utanför tjänsten...

Skickades från m.sweclockers.com

Nvidia måste ju ha spelet på sina servrar, det måste ju vara värt något. Jag har noll koll över hur det är att driva ett cybercafe, men jag antar att du inte har samma lisens för spel som en privatperson.

Av AppleMuffin
Skrivet av SweDragon:

Amerikansk statistik men det ser ut som att det är fler personer över 30 som spelar än under 18

"8. 72% of gamers are 18 or older.
(Source: Statista)

Furthermore, the group aged 18-35 apparently plays the most, considering 29% of gamers belong there.

It’s amazing to see how many adults over 35 actually play video games. 43% of gamers in 2018 fell in that group. 20% of the overall number were between 36-49 while 23% were 50 or older."

https://techjury.net/stats-about/video-game-demographics/#gre...

Dock tror jag att en av de största fördelarna med lite äldre gamers är just om man är ett mindre bolag som vill göra ett mer nischat spel. Då kan man lätt få ganska många fans att lägga 100+$ på kickstarter eller liknande för att de kan och vill bidra till det där "pefekta" spelet.

T.ex. detta där nästan hälften av alla betalar mer än de behöver får att få spelet för att de vill stödja utveckligen:
https://www.kickstarter.com/projects/tresebrothers/cyber-knig...

Jag har iallafall stort hopp om att det kommer att skapas många spel av den typen jag vill ha tack vare crowdfunding och andra nya sätt att jobba i framtiden (AI-stödd spelutveckling kanske?)

Kul och bli motbevisad! (Inte /s)

AI dungeon är ju en thing, så proof of concept finns. Det är lite av en mardrömssimulator, men om 10 år kanske.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av SweDragon:

12-13-åringar? Jag köper spel och tillägg för några tusen om året och är 39. Jag tror att det är många som mig som växt upp med datorspel som fortsätter att ha det som hobby. Jag har inte lika mycket tid att spela som förr, men jag har desto större disponibel inkomst, så jag har råd att köpa fler spel än jag hinner spela utan att det är ett stort problem

För övrigt om ni gillade Baldurs Gate och Dragon Age(Origins) så rekommenderar jag varmt Pathfinder Kingmaker (nu när buggarna är fixade) och deras pågående kickstarter för nästa spel:
https://www.kickstarter.com/projects/owlcatgames/pathfinder-w...

Liten studio som drivs att utvecklare som är passionerade att utveckla ett spel de och deras fans brinner för!

Jo, självklart är köpkraften per person inte lika stor i den målgruppen men du får ju tänka alla tillsammans. Procentuellt (och antalsmässigt) är det nog fler barn och ungdomar spelar spel än vuxna i 30+.
Ska kolla in pathfinder! Jag har inte hört mycket om det, men det ser bra ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av Lan:

Marknadsundersökningar är sällan utan "bias", man ställer frågan i den form man villa ha svaret. Det är få undersökningar som inte är ledande eller färgade i sina frågor.

Sedan kan man också tolka dem valfritt... Det finns många problem med sådana undersökningar, vilket spelföretag knappast är experter på såsom Sifo eller dylika institutioner.

Jag håller helt med artikeln för övrigt, spelindustrin har glömt vad som lockar och gått på breda massan av monetära tråkiga mainstream önskemål.

Problemet är väl att marknadsundersökningar riktar sig till dom som köper spel, typ pojkar i 12-13 års åldern. Då dom inte vet vad dom vill ha blir det halvdanna spel med lite substans och mycket filler då alla spel ska klara 300 timmar +

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av adfactory:

Bojkottar SAS för att dom säger att köttbullar [...] inte är Skandinaviskt är ju sjukt löjligt, dessutom har SAS helt rätt, köttbullar [...] är från Mellanöstern.

Att mala och forma kött till en boll och sedan tillaga är nog ganska universellt. Italienarna har ett recept, samma med grekerna, ryssarna, brasilianarna, kineserna, vi. Jag tror köttbullar är lite som korv, en naturlig utveckling för att ta vara på ett djur så mycket som det går och jag tror inte den kunskapen har en enstaka källa. Självklart så är skandinaviska köttbullar skandinaviska.

Av AppleMuffin
Skrivet av Oliver91:

Eldorado, Ica Basic, Coop X-tra och budget.

Skrivet av SpeedRebirth:

+1
Fruktansvärt dåliga och äckliga produkter. Där kan vi snacka om slaktrester som inte ens grisarna vill ha

Eldorado fryst vitlökbröd är the shit, betydligt bättre än Däfgårds även om man köper det nygräddat. Give it a try. Håller med om att 90% av alla produkter är skräp dock.

Skrivet av The Kristoffer:

Barilla! Homofober. Är själv hetero men valde bojkott på grund av något riktigt risigt uttalande om att bögar kan äta annan pasta än Barilla typ.

Skickades från m.sweclockers.com

Lol. Har du någon källa på det?

Edit: Googlade det och det var bara någon gubbe som bara svarade att han gillar familjer med en mamma och en pappa. Bah, förväntade mig något mycket roligare.

Av AppleMuffin

@rickie: Tror tyvärr att dom alltid nollställer oavsett vilken typ av reparation dom gör. Det finns tyvärr inte så många andra sätt att utesluta mjukvarubuggar eller felsatta inställningar (även om det uppenbart är en spräckt skärm).

Av AppleMuffin

https://forums.oneplus.com/threads/guide-activating-usb-debug...
Kanske är något? Du behöver dock en USB-A till USB C dongle, men jag skulle anta att dom är ganska billiga att köpa.

Av AppleMuffin

Synd, såg fram emot detta. Spelade 2an för första gången på senare år så jag har ingen nostalgi kring serien, men det var ett helt okej spel (jämfört med dagens) som jag uppskattade starkt då man såg hur mycket influenser tagits från det. Jag tyckte att Prey var helt fantastiskt, så jag skulle gärna vilja ha ett till Bioshock in space

Av AppleMuffin

Lite sugen på att köpa ett nytt grafikkort nu bara för att få resident evil 3 och monster hunter expansionen.

Av AppleMuffin
Skrivet av _Merc_:

Det här https://youtu.be/XwqZEFOdLyg är en större skandal än graffiken.

Blizzard gör anspråk på alla costume maps som skapas.

Så har det väl alltid varit? Blizzard drog ju inte Valve till domstol över DOTA namnet för ingenting.

Av AppleMuffin
Skrivet av Killmaster:

Spelade precis lite, 2560x1440 i 144hz, inga svarta kanter.

Widescreen support lades till typ 2-3 år sedan så svarta kanter (eller stretchade gubbar) har inte varit ett problem på länge

Av AppleMuffin

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4946574
Lite över 3.3 kanske, men det är en 1440p skärm i 155Hz med en TN-panel med bra färger och är "g-sync compatible". Det kanske är något?
https://pcmonitors.info/reviews/dell-s2719dgf/

Av AppleMuffin

Datorn borta.

Av AppleMuffin

Vad har du för grafikkort? Några preferenser? Adaptive sync?

Av AppleMuffin

Flyttas inte alla inställningar över om du använder dig av ett live account för att logga in? Använder själv en lokal login så är inte 100 på det.

Av AppleMuffin

Vilket intresse

@johnsa var först ut via PM, så han har första plats. Mina föräldrar sa att det kan vara bra att dubbelkolla med min brorsa innan jag ger bort något som han sagt innan ska slängas (jag kanske var lite väl snabb där, hehe), så jag får göra det först innan jag ger bort den.

Av AppleMuffin

HP CZC144FJQ7 (Pavilion HPE h8-1145sc?)

Tjenare, det är min brors gamla och den ligger och skräpar i mina föräldrars garage.
Jag trodde den hade en 2500 (icke k) i sig, men prisjakt skriver att det är en 2600 (icke k).
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?e=1011318

Enligt prisjakt är specsen:

Intel Core i7 2600
GeForce GTX 550 Ti
16GB DDR3 @ 1 333 MHz

Det finns en stor chans att den är hårddiskfri.

Senaste gången jag såg den funkade den. Jag försökte dock dra ur DVD läsaren och trycka in den i min dator, men HP vill att man ska kasta allt och köpa nytt från dom så det gick inte. Jag lyckades däremot orsaka plåtskada på buren på insidan, men det är ingenting man ser om chassit är stängt.
Den är troligtvis jävligt skitig och aldrig rengjord, so be prepared.

Eftersom att jag inte har den här så har jag inga bilder på den.

Läs hela annonsen här

Av AppleMuffin
Skrivet av Json_81:

Många barnfilmer har en hel del skämt riktade mot vuxna när man ser dem på engelska.
De skämten går i regel förlorade i översättningen.

Skrivet av Klubba:

Helt tvärt om!

Töntiga hollywoodactions som är så dåliga att bara tonåringar kan påstå de är bra (t'ex fast and furious 82) dubbas sällan, medans bra filmer som vi vuxna kan uppskatta från studio ghibli eller disney pixar ofta är dubbade!

Helt bakvänt ju

Dom ända filmer som *bara* visas dubbade är barnfilmer så som Bamse eller Barbie filmer (om nu Barbie gick på bio och Bamse var Amerikansk, but you get it). Familjefilmer som är gjorda för att även uppskattas av vuxna så som Frozen (2), Toy Story, Wall-e, Lejonkungen har alltid en visning med engelskt tal senare på kvällen. Så länge ni inte tycker att 2100 är sent så är det väl ingenting att klaga över.

Av AppleMuffin
Skrivet av Olegh:

Utifrån historiska data så har man m.h.a vetenskaplig metod lyckats skapa en bild av vilka faktorer som bidragit samt en idé om i hur stor grad, till hur vi har kommit till idag och ungefär vad som har hänt under resans gång. Inget konstigt så långt. Det stora kruxet kommer dock när man ska försöka prediktera vad som kommer hända. Även om man har en ganska god förståelse av varje enskild effekt ur ett fysikaliskt perspektiv, så är kvantifieringen när dessa samverkar med alla andra herrans effekter minst sagt pissvår.

Håller med till 100%. Idag har vi bra koll på vad som gör vad och till vilken grad, men problemet är just att skaffa bra modeller. Ny data tror jag inte vi kommer hitta, så ingen hemlig miljöbov, den information vi har är den som finns. Om ett par forskare kollar på klimatet så kan dom med en väldigt stor sannolikhet säga varför det ser ut som det gör (så kaos och oberäknelig som @Hellowiener sade är det definitivt inte).

Skrivet av Olegh:

Men vad jag egentligen ville fråga är hur fasen geografi och geologi är relevant för att försöka spela något slags auktoritetskort när man skriver "Vi har jävligt bra koll på hur klimatet funkar."?

Geografi är ett jävligt stort ämne och klimatologi (samt geologi, biogeografi, demografi, kulturgeografi m.fl.) är en del av det. Jag kan inte säga att jag har superkoll på allt, men jag litar på att mina lektorer har en ganska bra uppfattning om vad konsensus är inom de olika forskningsområdena.