Inlägg

Inlägg som coae har skrivit i forumet
Av coae

Känns mest som ett scam.

Av coae
Skrivet av BadNewsBrod:

Blev du nöjd? 😁

hyfsat nöjd! Mycket hajp med dessa dock.

Hörlurarna är inte så behagliga som vissa recensioner gör gällande. Bågen klämmer åt och 'kudden' upptill är inte speciellt mjuk mot skallen. Kuporna är betydligt mindre än vad jag trott, mina någorlunda normalstora öron får inte plats 'skålen' utan nuddar/ kläms åt av kuddarna.

Jag trodde efter allt hajp att basen skulle vara 'större' och fylligare. Kanske är det som så att en DAC ger något 'större' bas @Adnerhill?

Med detta sagt - på det stora hela är jag nöjd, bra ljud och dom funkar bra till mobil också!

Av coae

Tips till er som använder mustaschvax!

Istället för att köpa en liten burk mustaschvax för 200:- så kan man köpa bivax och blanda med Dax Wax Röd till ungefär hälften hälften. Dax Wax'et gör blandningen mjukare, 'segare' och lättare att arbeta in.

Jag köper en 'puck' bivax hos en biodlare för 65:- (Har man inte en biodlare i närheten finns bivax hos t.ex. Panduro). Denna 'puck' räcker till ungefär 3-4 små köpeburkar mustaschvax om man blandar 50/50 med DW (DW'et räcker förmodligen till över 100 små mustaschvaxburkar) och det det går inte att märka någon skillnad på detta mustaschvax som på ett dyrt köpevax.

Av coae

@Wh1sp Okej! Tur att jag frågade här SC alltså.
Beställde 770 / 32 🕉️ modellen, hoppas jag blir nöjd

Av coae

@BadNewsBrod Tack för din input! Lätt att bli ambivalent när det kommer till sånt här, bas är viktigt. Ja det blir med stor sannolikhet 770 och 32 ohm varianten kan vara trevligt att använda med mobilen!

Av coae

Beyerdynamic DT 770 Pro eller 990

Var på väg att beställa 770 (32 ohm) men då många rekommenderar Open back blir jag osäker om jag inte borde välja 990 istället. Fokus ligger framförallt på musik i hemmet men såklart lite spel också.

Blir det 990 blir det nog 80 ohm varianten, funkar 80 ohm utan förstärkare på PC och på smartphone? (har hört både ja och nej) Om en tv står på i ett annat rum eller ett fönster är öppet (fågelkvitter och trafik) störs man då av detta med Open back?

Någon som har lyssnat på den en eller andra eller möjligtvis båda och kan ge tips?
Blir man nöjd med 770

Av coae
Skrivet av No_Jah:

Jag antar att du titta på denna sida ang ev. lösenord?
https://www.192-168-1-1-ip.co/router/technicolor/tg799vac/103...

yes kollade där innan

Skrivet av Rouge of Darkness:

Telia lämnar knappt ingen telefonsupport om du inte använder deras router.

Men deras router är bara allmänt meh och då behär man bryggning så man kan sätta sin egen router bakom den istället men behåller supporten.

Skrivet av mrqaffe:

Man bryggar för att slippa konfigurera iptv eller telefoni själv om man har det och vill använda en egen router och förr med dsl handlade det också om att man behövde ett modem med det är ju inte aktuellt om man har fiber.
Har man fiber är det bara att koppla in sin egen router i tjänstefördelarens dataport så ska det fungera, möjligen har man ett maclås som går på timer så att man kan få vänta 20 min till ett dygn innan det hoppar igång.

Okej!

Skrivet av TobiasStockholm:

Det brukar stå två lösenord på lappen på routern, ett för det trådlösa och ett för inloggning i routern. Det är inte så enkelt att du försöker logga in med fel lösenord dvs lösenordet för wifi istället för lösenordet för routern? Kan du fota lappen och lägga upp? Du kan markera lösenorden om du vill.

Koden var rätt - problemet var visst Firefox, jag kunde logga in när jag provade med Edge (samt när jag tömt historiken i FF).

Det gick att byta IP-adress på den gamla Technicolor MediaAccess TG799vac om någon undrar + att stänga av DHCP

****

Tack för hjälp!

Av coae

Jag löste det! Testade att logga via Edge istället för Firefox och då fungerade Administrator och mitt lösen!

Får se om det går att byta IP-Adress och stänga av DHCP Server eller vad det nu var man skulle göra...

Av coae
Skrivet av pandemon:

Nja, indirekt - eller tvärtom i detta fallet.
Om du bryggar den gamla, så stänger du av alla routerfunktioner i den, och bara förmedlar internet via en nätverkskabel. Denna nätverkskabel skulle du då trycka in i din nya router som kommer agera just router och trycka ut trådlöst nätverk osv...
Om det hjälper dig? Nja, det skulle väl vara om du genom att koppla den gamla till fiberfördelaren på något sätt kan placera din nya router mer optimalt, men det låter ju inte vidare troligt.

Sorry om det är en dum fråga eller jag inte förstår men varför skulle någon i så fall 'brygga' överhuvudtaget? Då kan man väl lika väl dra en lång kabel direkt från väggen till den router man vill använda? (istället för att 'skarva' med en router?)

Av coae
Skrivet av No_Jah:

Den är troligtvis inte låst, det är nog mest sannolikt att lösenordet du anger är fel.
Prova att resetta routern, och sen logga in med standardlösenordet.

Jag har reset-at den men funkar ff inte med Access Key koden på klistermärket. Har även testat olika inloggnings alternativ så som admin-admin admin-password Administrator-Password osv. Använder den gamla routern nu så router i sig funkar...

Skrivet av Rouge of Darkness:

om den nya och den gamla routern använder samma ip för access till gui´t och de är kopplade på samma lan så kommer det inte fungera.

dock kan du ju separera routern i fråga från resterande nätver koppla bara en kabel mellan t.ex. en dator och routern utan att ha kontakt med resten av nätverket bara för att konfigurera den.

dock har jag för mig telias routrar är väldigt nedlåsta med telias firmware version så inte säkert du äns kan konfigurera den som en accesspunkt osäker om du äns kan konfigurera den att ha ett annat ip nummer äns.

Japp jag testade att koppla ur den nya för att sedan endast prova med den gamla, jag har också testat att koppla bort datorn helt från internet med bara en kabel mellan den gamla routern och datorn.

Så kan va! men vet inte fören jag kommer in på routersidan.

Skrivet av pandemon:

https://www.telia.se/privat/support/info/oppna-portar-tradlos...

Har för mig den ska gå att brygga också, men om den går att konfa som AP vetitusan

Jag har inte helt klart för mig vad 'bryggning'? Är det något som skulle kunna förlänga Wifi dit där den ny routern inte når?

Av coae

Låst Telia router?

Har haft Telia via telefonjacket men nu uppgraderat till fiber. I samband med detta fick jag en ny router från Telia. Då Telia inte bett om att få tillbaka den gamla routern (Technicolor MediaAccess TG799vac) försöker jag använda denna som access point.

Problemet är att jag inte kan logga in på den gamla routerns hemsida 192.168.1.1 för att byta IP-adress osv. Jag kan nästan svära på att jag inte bytt Access Key men jag nollställde routern efter flera försök för att vara säker, detta hjälpte dock inte utan jag får upp meddelande 'Communication error with the gateway'. (En annan D-link router funkar att logga in på men denna klarar inte 250/250).

Har Telia låst den gamla routern och 'routerhemsidan' på något sätt eller var kan det bero på?

Av coae
Skrivet av Ostbullen:

Japp! För min del så kändes 720p lite väl kornigt för en sådan stor skärm, men jag bryr mig nog mer på den punkten än din moder Skärmen såg helt ok ut annars men kan ju vara värt att jämföra dem bredvid varandra om man är petig.

yes så får det bli...

Av coae
Skrivet av Ostbullen:

Jag köpte nyligen 5G-varianten Inte för 5g-stödet, utan för bland annat en högre upplöst skärm, samt aaaaaningen snabbare cpu. Bryr sig din mor inte om det så hade jag nog siktat på den billigare 4g-varianten, 4g lär ju finnas kvar längre än telefonen är brukbar

För övrigt: telefonen är av bra byggkvalitet, men aningen åt det slöa hållet. Kameran tar också dugliga bilder, men inte mycket mer än så. Tips är att åka in en vända till närmsta mediamarkt och testa hur den känns

heh... Visste inte att 5G hade 1080 x 2400 kontra 4G's 720x1600
Kollade du på båda? Upplösningen kan ju vara värt den extra slanten...

Av coae

@stelex @infigo Hade det varit till mig själv hade jag nog tagit 5G, men frågan är om 70+aren ifråga har någon användning för detta?

Framtidssäkra - vad innebär det? (släcker dom 4G vartefter? eller vad?) Hon kommer behålla telefonen i många år.

Någon som vet om telefonen ifråga är bra?

Av coae

Konstigt att de ringer trotts att du är med i nix. Ska jag gissa så finns ditt nr med i nått callcenter dokument (eller nått i den stilen). Kan det vara ett oseriöst callcenter som ringer åt företag A, B och C osv? Ring till Göta Media och fråga varför det ringer försäljare trots att du är med i Nix.

Testa att nixa om?

Av coae
Skrivet av mrqaffe:

Hon hinner troligen byta telefon innan 5g ens finns på platsen så kostar det extra så undvik.

Ok!

Av coae

Samsung Galaxy A22 - 4G eller 5G

Ska köpa en ny mobil till morsan.

Först tänkte jag Samsung Galaxy A12 men efter att ha googlat lutar det nu åt en Samsung Galaxy A22, låter det vettigt? Hon är inte tekniskt (blir nog lite matrecept, Youtube och Facebook & SVT Play), en (någorlunda) bra kamera är dock önskvärt.

Om A22 är 'ok' ska man då ta 4G eller 5G? har hon någon nytta av det? (Hon är 70+ och är som sagt inte det minsta tekniskt. Hon bor lååångt ute på landet om det är relevant.)

Av coae
Skrivet av warp64:

Kanske.
Jag lutar mer mot att Samsungen har lite bättre antenn, så den lyckas hålla kontakten med Teliaroutern trots den svaga signalstyrkan.

Det du beskriver styrker dock att det handlar om signalstyrkan och inte någon felkonfigurering, så kan du sänka den en smula...
Det kanske räcker att flytta den lite längre bort, eller ställa något i vägen.

Ja men då måste jag sänka både T och D såpass att de förlorar kontakten någonstans mittemellan? (D-Link Håller också kvar kontakten fast jag står framför T).

@MacAllan nej jag har inte hittat någon sådan inställning i mobilen.
Ska dubbelkolla med någon annans telefon vid tillfälle så jag vet bestämt att det är min Samsung som strular!

***
Kudos till samtliga som gett tips!

Av coae

@Aka_The_Barf och @warp64

@nu1mlock alt 4 är att jag lyfter på fingret och slå av Wifin i telefonen för att därefter slå på den igen. (Detta gäller ett sovrum och framförallt en säng, det var därför jag skrev att det kostar lite för mycket för mig att skaffa mesh )

Skrivet av MacAllan:

Jo men det är här jag menar, du skall inte kunna se skillnad på vilken av Telian och D-Linken du är uppkopplad mot, du skall endast se vilka SSID som finns tillgängliga.
Du kan inte heller få den till att byta band om dom har olika SSID, vill du att telefonen själv skall välja mellan 2,4 och 5GHz banden så måste båda banden ha samma SSID på båda enheterna så du har endast ett SSID, ex mitt_wifi för både 2,4 och 5GHz bandet på både Telian och D_Linken.

Lägg upp bilder på SSID inställningarna för både Telia och D-Linken utan maskning, maska endast lösenordet/key, dock förutsätter jag att du har samma lösen/key på båda så att du endast ett lösen/key för alla banden oavsett enhet signalen kommer från.

Nej jag kan inte -se- vilken av dom jag är uppkopplad mot men jag -vet- ju att om jag slår på Wifi vid Telia routern så kopplas telefonen till dess 2,4GHz signal med Nätverksnamn 'Telia123', om jag därefter går till D-Link samtidigt som jag ser att signalstyrkan minskar för att bli nästan obefintlig framför D så vet jag ju att det är Telia jag är uppkopplad mot (och Vice Versa). Skulle jag då slå av Wifi på telefonen för att därefter slå på den igen framför D så kommer telefonen automatiskt kopplas upp till Telia123 som nu framför (& tack vare) D har full teckning.

Japp jag har samma lösenord för alla 4 banden (2 x 2,4GHz aka: Telia123 och 2 x 5GHz aka: Telia123_5GHz).
Det verkar inte gå att byta namn på D-Links 5GHz till endast Telia123 (att alltså tar bort _5GHz) utan det kommer det upp 'name repeated!' (men som sagt både T och D's 5GHz heter Telia123_5GHz). Visst kan jag posta SSID det men läs först nedan.

***

Jag tror att jag kommit på vad det är som strular, jag testade som sagt en Iphone4 genom att slå på dess Wifi vid Telia för att därefter gå till D-Link och jag kunde då se att solfjädern behöll styrkan. Idag kom jag på iden att stänga av D-link för att därefter slå på I-4 vid Telia och sedan gå till den avstänga D-linken där I-4 tappade Wifi. (Därefter jag stängde av I-4 startade D-link gick till Telia routern, väntade ett tag, och slog på I-4 och gick sedan tillbaka till (den påslagna) D utan att denna gång förlora teckning eller styrka i signal.)

Det är kanske min Samsung Galaxy A7 strular!?

Av coae
Skrivet av MacAllan:

Vad jag inte riktigt förstår är hur du kan se båda signalstyrkorna, eller du kollar med en app?

Hur stort bor du och hur långt är det mellan Telian och D-Linken?

Finns två saker du kan prova.
1. Se om det går att sänka Telians signalstyrka.
2. Se om du har något i mobilens wifi inställningar som gör att den droppar dåliga nät.

I mobilen kan jag se olika Wifi-nätverk, mina egna och grannens. När jag slår på Wifi i mobiltelefonen så kopplas den upp mot antingen Telias 2,4GHz Wifi 'Telia123' eller D-links 2,4GHz Wifi 'Telia123' beroende på vilken router jag är närmast. När jag skrev sist var jag uppkopplad på Telia routern men satt framför D-link och kunde då samtidigt se D-links 5GHz Wifi nätverk, och att denna hade full Wifi-solfjäder medans Telias 2,4 som jag var uppkopplad mot bara hade en.

Inte speciellt stort men tillräckligt för att Telias router inte ska räcka till sovrummet där D-link står. Eller rättare sagt utan D-link bryts Teliakontakten till och från.

Men om jag sänker Telia styrkan resulterar väl bara det i att kontakten bryts, låt oss säga på dörrtröskeln till rummet där D-Link står istället för i rummet? Vilket skulle resultera i att Telefonen blir utan wifi i en sekund för att därefter istället kopplar upp mot D-Links Wifi. Det jag vill är att T och D ska agera som en antenn för samma wifi, inte koppla bort och koppla upp och koppla bort och koppla upp. Detta lyxdilemma funkar ju åt båda hållen så om jag vänder på klacken och knallar tillbaka till Telia routern kommer telefonen att hålla fast vid D-link vilket innebär att jag måste sänka D-link styrkan tills jag fått wifi-fri lucka mitt mittemellan Telia och D-Link.

Kanske är det mobilen! Jag laddade en gammal iphone4 för att se, och denna behöll full wifi-solfjäder!
Vet dock inte vilken inställning i Samsungen det skulle vara testade Statisk istället för DHCP. 'Uppmätt Nätverk' 'Hot spot2'