Inlägg

Inlägg som lhugo har skrivit i forumet

Kanske missar jag något men vem köper dessa routrar? Den kostar ju som en billigare dator. För bra hastigheter och latenser finns ju 10 GbE som visserligen är dyrt men med samma peng får man ändå igång ett sånt nätverk. Hade routern kostat runt tusenlappen hade det varit en annan femma.

Skrivet av Fruttyh:

@Nasso

Tänkte just på det här med koder, om man kan köpa ett spel via Webhallen och få en kod att aktivera. Liknande som man kan göra på Steam.

Men vi får väl vänta och se då.

Det kommer säkert att finnas något i stil med vad som funnits till PS3 och PS4. Men du kommer ju inte undan Sonys egna butik tyvärr.

Men vi får se som fu säger.

Skrivet av Fruttyh:

Någon som har koll på om man kommer kunna köpa spel ifrån andra ställen än Sony’s egna butik om man köper en Digital Edition?

Knappast om du inte räknar vouchers/aktivering av koder köpta på annat ställe.

Till de som sitter och lallar om att det är osannolikt att bryta foten i en datorhall alternativt att sjukskrivningen är orimligt lång så kan jag bara, i egenskap av läkare, säga att ni har fel.

Foten (troligtvis avses fotleden) kan man bryta så lätt som genom att trampa riktigt olyckligt. Korta fall och vridvåld är också tänkbara orsaker.

Gällande sjukskrivning så är den i detta fall lång men inte orimligt lång. Läkare stöttar sig mot så kallade försäkringsmedicinska beslutsstöd (torra dokument) från socialstyrelsen som vägledning vid sjukskrivningslängd. De svåraste forledsfrakturerna (t ex med samtida skador på underben) medger sjukskrivning i upp till 12 månader även om det vanliga är betydligt kortare. Utan att veta exakta arbetsuppgifter kan vi heller inget säga om möjlighet till återgång i arbete med andra uppgifter.

Så inga trista kommentarer om att det är orimligt, att h*n borde kunnat arbeta med annat osv. Även om det är en möjlighet så finns det ingen anledning att ta det för troligt.

Skrivet av Pettson88:

Säg till om ni vill ha en 80mm fläkt, ett par DDR2 SO-DIMM eller kanske ett C-Media 8738 PCI-ljudkort att lägga till i lådan! Hade ju faktiskt varit lite häftigt att skapa någon gigantisk SweC "take something, give something"-låda. ^^

Absolut får du gärna bidra med dem. Ta något, ge något är ju en fantastisk rolig och fin idé men om det är uttalat att det är så lådan skall hanteras liknar det ju lite bytesfunktionen i marknaden och då bryter vi nog mot reglerna. De annonserna kostar ju pengar.

Jag är mest glad om någon får nytta av det jag inte behöver

Skrivet av felplacrd:

LOL! Värsta kedje-gåvogrejen på gång här. Good vibes!

Edit: Kommer väl sluta med att det ligger femtioelva Rpi's i en Björn Borg-skokartong som ingen vill ha. Gåvolådan. Retrokartongen. Bjudboxen.

Du har rätt, kanske får hitta något roligare att slänga med. Får kika i gömmorna imorgon. Återkommer

Ok då har jag hämtat grejorna och @felplacrd var så snäll att han slängde med två raspberry pi 1 med i lådan. Själv tog jag ljudkortet och slängde in ytterligare en raspberry i kartongen så nu ser status ut såhär:

Näste medlem får gärna komma och hämta rubbet och ansvara för att lägga upp resten i tråden/ny annons!

Kommer gärna och hämtar det resterande ljudkort. Tolkar jag dig rätt så önskar du att jag hämtar alltsamans och sedan får näste person kontakta mig för att hämta resten. Det funkar för mig.

Skrivet av Fatmajk:

De förlorar inte så mycket på just detta. Alla vet att de håller på med ett nytt VR headset (ett nytt Quest) ändå. Det är bara frågan om NÄR det ska komma. Detta är helt klart gratis reklam för Facebook.

Kul med ett nytt Quest, ser väldigt liten och smidig ut att använda. Men vet inte om det är för mig, recensioner för avgöra!

Poängen var väl inte att de förlorar på att produkten annonseras tidigt, utan snarare brist på kontroll av "hemliga" uppgifter. I förlängningen kan detta få användare att ifrågasätta hur andra uppgifter av känsligare natur hanteras.

Skrivet av felplacrd:

Det finns ju 3st "vettiga" grafikkort och 2st dito ljudkort, så ni borde kunna ta ett var.

@Pettson88 tar säkert inte illa upp två av grafikkorten och ett ljudkort försvinner (och om han läser detta så kan han väl få paxa ett av varje i och med att han var först).

Är som sagt hemma under dagen och imorgon kväll.

Ok, då väntar jag till h*n paxat ett så planerar vi in en passande tid efter det.

Mvh

Om @Pettson88 inte är intresserad av båda soundblasterkorten så skulle jag gärna norpa ett av dem. Men jag ställer mig snällt på kö Urbota trevligt att inte bara dumpa på tippen!

Emulera lokal USB-masslagring från NAS

Jag har länge funderat på följande pryl som jag ännu inte hittat till salu:

En USB-enhet som beter sig som en vanlig masslagringsenhet när den ansluts till en dator, men som arbetar mot en avbildsfil lagrad på en NAS. För att nå filen är "USB-minnet" analuten till LAN via WiFi eller Ethernet.

Denna typ av enhet skulle kunna vara väldigt användbar t ex som extern lagring för spelkonsoler, speciellt om uttrymmet vore dynamiskt allokerbart på NAS:en. Den är även användbar för att förse retrodatorer med allehanda programvara utan att behöva ansluta datorerna till nätverket och därmed exponera utdaterade system föe faror.

Jag har letat runt en del och hittat artiklar skrivna av en Matt Olan som behandlar denna typ av enhet baserat på enkortsdatorer. Självklart kan jag bygga sådana för ändamålet, men hade gärna sett en integrerad färdig lösning.

Har någon annan på forumet gått i mina tankar tidigare? Känner ni till några bra lösningsalternativ? Berätta gärna om era idéer.

Skrivet av mrk66:

Finns det en kvar så tar jag gärna emot den. Tack på förhand!

Skickat PM!

Skrivet av meanh:

Fast din pcie3 ssd har max tillgång till 4 banor (max 3,5GB/s) medans en pcie4 ssd på sina 4 banor har dubbla bandbredden (max 7GB/s)

Edit: Sedan tror jag inte detta blir någon jätteskillnad i praktiken, men en begränsning gentemot Ampere är det likväl.

Men kan man inte tänka sig att folk sitter på PCIe gen 4 SSD med Turing-GPU? Det gäller ju alla de som kör ryzen 3000 serien på 500-chippen. Då borde väl full bandbredd PCie 4, 4 banor kunna utnyttjas? Eller funkar inte bussen på det viset?

Skrivet av medbor:

Det handlar ju om dataöverföring på PCIe alltså kan det påverka till viss del, men största vinsten är ju att GPU kan packa upp rådatan och cpu inte behöver packa upp och skicka vidare vilket sparar mycket cpu-kraft. Min känsla är därför att PCIe gen knappt borde göra skillnad

Håller med att PCIe-generation borde dpela mindre roll. Men är det verkligen CPU-kraft man vill spara med detta. Det är väl inte för att befria CPUn från beräkningar så att den kan arbeta med annat. Det är väl snarare att ta över en uppgift som CPUn är mindre lämpad för? Sen får vi se hur väl detta funkar praktiken.

Skrivet av meanh:

Ett förtydligande som kan vara värt att göra är att RTX IO även kommer att fungera på Turing och inte endast på Ampere. Dock mer begränsat då Turing "endast" har pcie3.

Är det verkligen PCIe3 aom begränsar. 16 banor PCIe3 borde kunna leverera 16 GB/s. Så snabba sekundärlagringsenheter har vi ju inte än.

Skrivet av MaxieTheHatter:

Man får hoppas att ingen släpper sitt 1080ti för 1000kr.
Skambud får vi nog förvänta oss, speciellt nu i början.
Har dock sett skambud som varit på gränsen till oförskämda, det är en sak att buda lågt men det är inte särskilt nödvändigt att vara otrevlig i sitt sätt att buda.

Ge det någon vecka eller två så ska vi nog se lite harmoni på marknaden.

Spännande utveckling dock, har inte hänt så mycket på pris/prestanda med turing så det är inte så konstigt att korten har hållt sitt värde så bra.

Håller med. Skambud om lägs, inte för att man är intresserade av kortet utan mer för att uttrycka förväntan kring stundande lansering av nya kort. Lite smaklöst att göra det i en annan användares annons tycker jag.