Inlägg

Inlägg som miizoo har skrivit i forumet
Av miizoo
Skrivet av Bruun:

Där kom den hem! 238kr inklusive frakt.
Ändå sjukt med 90% rabatt.

https://ibb.co/Xk5zJxY

Grattis till årets kap 🤙🏻

Av miizoo
Skrivet av Gambit_2K:

Min counter till trådskaparens inlägg skulle nog vara följande:

I Januari installerade jag de nyaste drivvisaren 24.1.1 lite bf5 och 2042, sjukt mäktig flyt, tänkte wth vad nice release, har jag jag Fluidmotion frames igång eller nått....?!?!

kollade och såg att jag körde med AFMR av, så det måste baah vara en riktigt bra release... slog på AFMR o det blev typ ÄNNU bättre men tänkte att den ökade latencyn kanske inte är värt att ligga på 300+FPS...

aja innan jag pillar med datorns hårdvara å så kanske jag installerar om bf2042 då, nä.. samma skit, byta till den äldre drivvisen då? jupp. funkar det också galant... wth....

AMD, fan vad ni leverterar,,, ! höll nästan på att slänga ut sambon genom fönstret och ta datorn in i sovrummet och make sweet sweet lovin... så fett nice det flöt på...

sjukt att alla spel jag spelat fortfartande flöt på... en halv kväll försvann i felsökning bara för att hitta varför det gave sån prestanda...

det roligaste är att jag ser att "sellouten" Fabio Pisco från Ancient Gameplays kanalen lägger upp en youtube video å pratar om vilka riktigt bra funktioner som implementerats men att det finns lite mer stuttering i spel? Och vad kommer han fram till..... jo amd och deras drivrutiner är aldrig perfekt då det inte finns perfekta drivrutiner... Man kan säga vad man vill om han men han har rätt i många fall nrä det gäller amd och hur de sköter saker...

sen tar man en titt här och ser att folk inte har skrivit ett skwit om hur bra drivrutinerna är eller hur de nya funktionerna kan vara gamechangers i många fall, vilket är konstigt då amd inte tar betalt för de nya funktionerna och inte tvingar en att uppdatera till drivrutinerna, att Amd aldrig lär sig. har aldrig haft sådana här lyxproblem med nvidia kort, inte att jag nästan dumpar sambon för jag är så jävla nöjd med min gpu val....

här kommer iaf lilla klippet:

https://youtu.be/NL-a2XJlXp4?t=1151

!

+1

Av miizoo
Skrivet av Leiri:

Nästan alla som klagar på Nvidias har av rent sammanträffande ett AMD Grafikkort och jämför naturligtvis mot Adrenaline, som har en förmåga att återställas vid omstart eller driveråterhämtning. Vad behöver man egentligen mer än det som redan finns i Nvidias pålitliga sådana?

Alltså, onödigt med grundlösa påståenden. Någonstans kan det sitta en köpsugen men tveksam konsument och får ständigt läsa om AMD som en "opålitlig" GPU tillverkare med trasiga drivrutiner. Klart, lyssnar man på de korta snuttarna från "Nerd on a budget"s YT kanal förstår man, om motsvarande attityder florerar här hemma.

Visst var det infekterat i andra sammanhang också* även för fyra-fem år sen minns jag, men då mer utifrån Ryzens inträde och försvaret av Intels suveränitet. Tänka sig om några vågat på sig att sitta kvar med sina kraftverk nu under vintern eller "vågat" prova något annat.

Det här med att bli "ett med" märket i alla lägen utan objektivitet är svårt att förstå, förutom om man investerat i företagets aktier.

Jag har ägt båda korten, majoriteten Nvidia, och nu första AMD kortet för eget bruk via sonens dator.

Jag upplever inte att Adrenaline skulle vara mer opålitligt än GFE, tvärtom snyggt och stabilt. Däremot minns jag att mitt 1070 Ti men även 2080 strulade i vissa spel efter uppdatering av de så kallade "game ready" drivrutinerna.

Nvidias kontrollpanel tillhör det förflutna från Win 95. Jag välkomnar uppdateringen och det är helt rätt i tiden.

Av miizoo
Skrivet av Thomasso60:

Hej

Funderar på ett RX 7900 XTX. Har idag rtx 3070TI.

Är det svårt att byta från Nvidia till AMD ?

Tänker mest på drivrutiner m.m.

Thomas

Oavsett om man byter från AMD till Nvidia eller tvärtom är det klokt att köra en ren DDU.

https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-do...

https://www.youtube.com/watch?v=lS-a4XBXJnQ

Av miizoo
Skrivet av pa1983:

Jag ser flera problem med denna recension.

Det första är att jag såg IGEN tydlig varning att paden är gjord av grafen och därmed EXTREMT elektriskt ledande!
https://www.thermal-grizzly.com/en/KryoSheet/S-TG-KS
https://www.thermal-grizzly.com/media/cf/5d/e9/1702479898/TG_...
2 va
Står klart och tydligt på produktsidan, Derbuer har själv i sin video talat om detta.
Dessa pads ska hanteras som flytande metall om dem appliceras på en GPU tex, får paden kontakt med SMD komponenter eller annat under monteringen och användaren inte ser det så kan du kyssa ditt grafikkort hejdå, kanske mer därtill. så det kan snabbt blir en DYR affär att använda dessa pads inkorrekt.

På bare die med SMD komponenter runtom ska conformal coating att rekommendera precis som flytande metall.

Med det sagt så finns det fler problem med recensionen.

Nummer 2 är att du verkar återanvända produkten och du skriver inte ut att paden är en "One Time Use".

Paden är som en packning och packningar byter man efter dom varit komprimerade en gång.
Den kommer bli komprimerad och ta formen av båda ytorna, därmed kommer den prestera sämre om du återanvänder den för du kan omöjligen få den på samma plats igen.
Om en användare VILL återanvända den, det är upp till användaren men tillverkaren säger att den kommer då prestera sämre.

https://youtu.be/k9TH7TeDZM8?feature=shared&t=1197
Skaparen själv säger att det är "one time use" här i en GN video "OM" du inte vill ha försämrade temperaturer.

Båda dessa två synpunkter är det många recensioner som missar tyvärr så du är inte ensam.

Tredje synpunkten är att du anger förbättringar i temperatur i procent.
Varför? Man gör inte det.

Hur kommer du fram till att tex negativ 26.2% förbättring i temperatur?
59/80?
59/80 ger 0.7375
Tar du ett minus det sedan för att få 0.2625?
Borde var 26.25% i så fall.
Oavsett en totalt onödig och meningslös procentuellt värde för en användare och jag kommer förklara varför.

Du ska ange skillnaden i Grader Celsius eller Kelvin, inte I procent.

Sedan faktoriserar du inte in rumstemperaturen vilket gör att procentvärdena nu beror på en okänd rumstemperatur, du sätter inte heller ett fast varvtal på fläkten som andra påpekat i tråden, så vi har i alla fall 2 okända variabler här som direkt påverkar vad för resultat vi får.

Du kan omöjligt komma under rumstemperaturen så är den 21C varför räknar du ut procentuellt skillnad mellan tex 59C och 80C?
Du kan ju bara räkna förbättringen på temperaturer ÖVER rumstemperaturen för du kan ju aldrig komma under rumstempraturen eller hur.
Du kan ju inte nå noll C om du inte har det som rumstemperatur så varför räkna ut en procentuell skillnad på ett span där du aldrig kan komma under tex 21Celler vad du nu hade i rummet.
Mitt labb ligger på 16C på vintern, 30C på sommaren så räknar man som du blir det ju helt olika "vinster" beroende på årstidens påverkan på rummets temperatur du inte faktoriserade in.

Du måste ha rumstemperaturen först, tex 21C sedan ha ett fast fläkt varvtal som folk påpekat, sedan räkna ut skillnaden så uppmätt temperatur minus rumstemperatur.

Så tex om uppmät GPU temp är 80C och rumstemperaturen är 21C så är den riktiga skillnaden 59C över rumstemperatur.
Använder du sedan paden och får tex 63C och rumstemperaturen fortfarande är 21C så får du 42C över rumstemperatur.
Det är en förbättring om 17C.
Sedan bör man ju också se till att köra öppen test bänk, alternativt se till att ha fast varvtal på chassifläktarna och även mäta temperatur in på grafikkortsläktarna där istället och ha det som referens för "rumstemperaturen"
Allt är relativt.

Problemen jag ser med denna recension.

1. Igen varningstext att du kan döda din hårdvara med dessa då dom är elektriskt ledande.
2. Igen text att dessa är avsedda för "en" montering, och förstår jag testet rätt så återanvände du dom flera gånger så testet är därmed meningslöst.
3. Rumstemperaturen tas inte in i mätningarna så alla mätvärden är relativt en okänd rumstemperatur.
4. Fläktarnas varvtal är inte kontrollerade och utgör ytterligare en andra variable utöver rumstemperaturen.
5. Mer än en montering görs med samma pad vilket enligt tillverkaren försämrar temperaturen så en 3:e okänd variabel införs.
6. Relativa procentvärden används vilket är fel och kan ej översättas till en annan användares "use case" så dom är av inget värde.
7. Som andra påpekat, igen normalisering av varvtalen på fläktarna, alltså fast varvtal hade krävts, annars blir uppmätta temperaturer meningslösa då kylförmågan hos fläns/fläkt varierar.

Tyvärr är detta test i princip helt oanvändbart, säger inget om hur dessa pads presterar.

Tack för ditt kritiska förhållningssätt. Du underbygger dina argument med fakta vilket jag uppskattar.

Var på väg att trycka till på ett köpknappen bara för att testa, men inser att det här med ”one time use” och elektriskt ledande egenskaper tillsammans med prisskillnaden gör det svårt att begripa vad det faktiskt förbättrar, mot vanlig hederlig kylplasta.

Av miizoo
Skrivet av napahlm:

Tycker alltid det är lite roligt när dom lägger till ett sånt "max antal per kund" när vi pratar den här typen av hårdvara som dessutom inte är så mycket billigare att det är stöld att inte köpa. Hade priset varit 2000 kr, ja då hade jag fattat. Men nu är det "bara 13%" billigare. Visst, det är en bra slant ifall man tittar på just detta kort. Men inte så att man kan gå bananas och köpa upp deras lager.
Är det en rest från mining-boomen kanske? Kan inte minnas att jag sett en gräns för hur många kort man får köpa innan den tiden?

Håller med. Antagligen för att skapa en känsla av exklusivitet och stimulera impulsköp.

Hursom, är det ett grymt pris/prestanda förhållande och ett av de bästa 7800 XT korten. Svarar enl de flesta tester bra på OC.

Synd att det vita inte går för samma pris.

Av miizoo

Kvar?

Av miizoo

Är koden kvar?

Av miizoo
Skrivet av Danan20:

Ok jag ger mig.
Här är en länk till kundvagnen.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/jnwkARIjuIFoNkpLtKspMy7pBJQ...

Förslag?

Krav på så tyst dator som möjligt inom rimliga kostnadsgränser, semipassivt psu, inte dumsnålt och hyffsat framtidssäker.
Är det oklokt av mig som "vanlig" användare att välja Radeon gpu?

Mvh Daniel

Du kan köpa en Windows licens nyckel för 100-200 kr på fler av respekterade sidor för spelnycklar. Jag kan visa dig hur.

Om du ändå vill köra på ett 4070 S och alla delar från Inet, så kan du ändå trycka in 7800x3D i budgeten om du löser ovan, vilket jag och många andra kan gå i god för.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/xH0kAXIW6qAHtqFBpjw7XwDmFtg/miizoo

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/xH0kAXIW6qAHtqFBpjw7XwDmFtg/mi...

Av miizoo
Skrivet av Danan20:

Hej!
Jag håller på att bygga ihop en dator på Inet och tänkte beställa under morgondagen.
Jag har haft mac länge och är ganska okunnig på andra datorer men jag har senaste månaden gjort min hemläxa och läst in mig på ämnet så gott jag kunnat.
Utifrån trådar på Sweclockers och tips från Inets kundtjänst har jag plockat ihop en dator som bygger på en Ryzen 5 7600x.
Inet tycker att jag bör köpa ett Nvidia gpu för att minska riskerna för strul med drivrutiner (?)

Tanken var från början att köpa ett rtx 4060 ti gpu men så får jag lite kalla fötter så här i slutet och har börjat fundera på ett 4070 super istället.

Datorn kommer vara en Office och gaming dator. Barnen hemma spelar för tillfället mest Fortnite och Roblox men närmsta året misstänker jag att det även kan bli mer krävande titlar. Skärmen är en 1440p gamingskärm.

Bör jag satsa ca 2300kr extra på ett 4070 super eller duger 4060 ti bra?

Jag har ingen känsla ännu för vad olika gpu kan prestera och hur mycket det faktiskt skiljer i verkligheten så jag tänkte att jag kanske kan få lite råd här.
Jag tror inte jag lägger upp en länk till bygget för jag vill helst inte få för mycket tankar kring ev komponenter och byten så här i slutet.
Med 4070 kortet landar datorn (utan skärm) på ca 23500kr.

Mvh Daniel Sager

Vänta lite nu. Har Inet uttalat sig så?

Nej. Nvidia är inte strulfria vad gäller drivrutiner. Jag har enbart haft Nvidia i div prisklasser tidigare och kan intyga att jag haft allehanda småroliga problem (lägre fps, stutters, i samma spel eller plötsligt i andra spel när det släppts "anpassade" drivrutiner för ett nytt).

Vad är det för systematisk försök till falsifiering av AMD kort? Från Inet nu också?

För prisklassen 23 tkr är det mer eller mindre synd att inte få med ett 7900 XT och 7800x3D för det priset, vilket är fullt möjligt.

Av miizoo

Ngreadia.

Av miizoo

Produkt: AIO EK-Nucleus CR240 LUX RGB vit/svart
Länk: https://www.inet.se/produkt/5324508/ek-nucleus-aio-cr240-lux-...
Kategori: All in one vattenkylare CPU
Pris: 1 349kr

Referens, kostar just nu 2800 kr på Amazon. Presterar riktigt bra enligt recension av OC3D:
https://overclock3d.net/reviews/cases_cooling/ek_nucleus_cr24...

Av miizoo

Produkt: Sapphire AMD Radeon RX 7800 XT 16 GB
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0CGVQNF9P
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12135534
Pris: 6181 kr

Av miizoo
Skrivet av cruZZade:

Svåra med RT är att det fortfarande känns som att egentligen alla kort går på knäna FPS-mässigt. Inte ens 4090 uppnår bra FPS i 4K med raytracing. Kanske med nästa generation att det känns värt att uppgradera, annars är jag nästan inne på att fortsätta sitta med 3080. Klarar såklart inte alls raytracing, men det gör inte de senaste korten heller.

+1

Av miizoo
Skrivet av Chrisj:

Angående det fetade så säger ju testet vars tråd vi är i nu att 7900XTX drar ~90W mer på GPU i spel.

Gick på officiella siffror (320w vs 355w) och utifrån en rad olika tester på YT. 4080S drar mycket mindre vid lättare laster, vid tunga laster har jag noterat en skillnad på ca 60w som högst, ofta hamnar 4080S runt 300w och XTX runt 350w.

Av miizoo
Skrivet av Pantburk:

@Tokstork
Hej.

Jag sitter i samma sits men ska prova vilket som är bättre.

Jag har ett NITRO+ 7900 XTX Vapor-X 24GB som kostade 12150kr på väg samt ett Asus 4080 Super Tuf för 12990kr.

Eller vilket skulle ni behålla och varför?
Jag använder inget av fejk inställningar som gör bättre bild och fps då det blir input lag

För egen del spelar jag COD WZ och andra FPS spel ihop med sonen. Valet stod mellan 7800 XT för 6600 kr eller 8500 kr för ett vitt 4070S. Går efter ett helvitt bygge och prestanda per krona (i de spel vi spelar) är starkt med AMD kortet, men även 4070S till MSRP. Därav valde jag att lägga de 2k på hans dator för att piffa upp den lite till.

Är du ute efter en del objektiva sanningar, finns det några och säkert fler:

- 24gb är mer än 16gb, först relevant om ett par år om du inte spelar i 4k
- XTX har lite mer hästkrafter och plöjer igenom alla spel, inte lika självsäkert som mot 4080, men fortfarande bättre än S
- XTX klarar av att spela raytracing för de flesta ändamål, 4080s om du vill köra max RT och räkna fps
- försumbar skillnad i strömförsörjning (30-50w)
- andrahandsvärde på 4080 S lär vara bättre och ska inte underskattas
- du kan säga att du har ett 80 kort = folk vet vad du spenderat
- FOMO och grupptryck ska inte heller underskattas

Så vad ska du ha kortet till och varför vill du lägga en lusentapp ytterligare på ett redan högt pris? Bjud lite på ditt användningsområde.

Säg nu inte att du spelar CS, DOTA eller LOL

För övrigt skickligt av Nvidia. En produkt som säljer dåligt hade vanligtvis fått officiella price cuts, men det ser ju inte bra ut. Man döper om produkten och ger dig "mer för pengarna!" - folk flippar över känslan att bara betala 13k för ett kort som för det mesta lär landa på 15k.

Av miizoo

Produkt: Corsair K65 Mini (60%) Cherry MX Red
Länk: https://cdon.se/hemelektronik/corsair-k65-rgb-mini-tangentbor...
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5737407
Pris: 599kr

Tips! Använd rabattkoden för CDON via Benify för att få fraktfritt.

Av miizoo

Hade velat delta på styrelsemötet när konsulten presenterade den nya HP loggan. Major effort=null.

Håller med om minimalistiskt är the shit, inget snack om saken.

6/0, åkte dit på Försäkringskassan

Av miizoo
Skrivet av JonasT:

Absolut, om nypriserna sänks sjunker även begagnatpriset. Men var hittar du en 5800X för 2100 kronor?

Syftar nog på blixterbjudandet på Amazon igår, 24/1. 5800x gick för 2 075 kr.

Har legat på 2 300 kr det senaste men sitter nu på 2500 kr.

Av mitt intensiva prisjagande den senaste tiden skulle jag säga runt 1300-1400 är fullt rimligt för en beg 5600x.

Av miizoo
Skrivet av zipmiX:

Man känner sig skapligt blåst när man väl (efter många år) bestämde sig för att köpa ett 4070 ti. Det var det budgeten tillät, och så nu kommer 4070 Ti Super och är BILLIGARE än det jag köpte. Orkar inte med sånt här.

Förstår att du känner dig super blåst, hade känt samma sak.