Inlägg

Inlägg som Ocre har skrivit i forumet
Av Ocre
Skrivet av Ivar Kåhrström:

Jao, lite statusuppdatering då. Körde memtest86 under natten och fick mycket riktigt felmeddelanden. 25 stycken för att vara exakt. Hade dock lite strul när jag skulle fortsätta till sammanfattningen när testet var slut, tangentbordet ville nämligen inte svara vad jag än gjorde, provade med ett annat tangentbord - helt dött. Lyser inte upp och går inte att använda.

Stängde iaf av datorn och starta upp han som vanligt, tangentbordet funkar såklart igen, men jag vet då iaf att det är RAM-minnena som felar. Ska prova plocka ur det ena och testa vilket av dem som är felaktigt. Får dock bli imorgon då det ska lanas ikväll!

Skönt att du hittat något iaf! 25 känns som ganska lite för att ge BSOD men kanske inte behövs fler
För tangentbordsproblemet kan det funka med att byta usb-port.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ocre

@Dabswe: PSUs doftar ofta ifall de går sönder. Men du POSTar inte då helt enkelt? Har du ett moderkort där du kan se hex-koder när du försöker boota? Isåfall skulle jag rekommendera att läsa av den då det brukar ge någon form av hint.

Har du testat installera om windows med en färskt nedladdad iso som du lagt på USB?
Testat att resetta CMOS?
Har du monterat av CPUn och kollat sockeln efter böjda pins?
Kollat så CPU fläktarna spinner upp?
Ifall de inte gör det så koppla i och ur dem. Viktigt att de sitter i rätt kontakter, antagligen märkta med CPU.
Kan vara värt att ta ur och sätta i CPUn igen då det kan vara dålig kontakt etc. Ifall datorn inte känner av att CPUn kommer få någon kylning kommer den vägra att boota t.ex.
Kan vara värt att koppla ur och i kablarna från PSUn, alltså 24pin och 8pin.

Det är lite svårt då det kan bero på så många olika saker, så lika bra att köra igenom någon form av checklista.

Av Ocre
Skrivet av Ivar Kåhrström:

@Belzader Ska tänka på det, WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR kan som jag uppfattat det innebära både hård- och mjukvarufel, måste bara lista ut vilket...

@Ocre Tack för svar! Jag körde chkdsk på min enda disk (Samsung 970 SSD), den rapporterar inga fel whatsoever. Jag misstänker RAM-minnena då de dessutom är överklockade när datorn byggdes. Ska prova köra memtest86 ikväll när jag får tid så får vi se om det ger något resultat.

Yes, memtest86 kommer med ett tool så du enkelt kan lägga det på USB med. Jag hade själv ett minne som krasha igår, och det kan vara svårt att inse det är RAM som strula ibland. Ifall det visar några errors så kom ihåg att köra stickorna en i taget så du får reda på vilken/vilka det är som är trasiga.

Av Ocre

Kör pad som kom med disken/moderkortet. Märker inte av någon throttle. Var längesedan jag gjorde ett benchmark dock.

Av Ocre

Jag känner det fortfarande är lite tidigt för att rekommendera zen 2, men det kommer ju garanterat vara det bästa value-priset du kommer hitta. Det är ju ofta ganska mycket som behövs fixas vid nya releaser.

För en ny budget dator hade jag valt något i denna stilen:
https://imgur.com/a/3ihRAAA

Av Ocre

Kika in den här listan:
https://github.com/karan/Projects

Av Ocre

Kollade på stream samtidigt som jag tog testet.

1000/1000

https://www.speedtest.net/result/8442315438.png

Av Ocre

Antagligen är det väl en skadad disk ifall memtest osv inte visar något? Speciellt ifall du förlorade data? Skulle rekommendera att tanka memtest86, boota till usb och köra några pass.

Nästa steg är väl att kika igenom dina diskar med chkdsk VOLUME /r /x, exempel: chkdsk C: /r /x.
Du kan läsa mer om chkdsk här: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/administratio...

Av Ocre

Är väl inte supersmart att fästa dem på varandra på grund av värme?

Av Ocre

Det beror på vad du värdesätter. Nu när AMD sätter lite press på marknaden kan det vara så att man kan utnyttja ett större value ifall du väntar. Price-cuts etc.

Största frågan är väl varför du vill uppgradera? Om du laggar så hade jag gjort det. Om det är för du "känner" du behöver nytt så kan det vara värt att tänka på varför.

Av Ocre

Satan vilket oflyt. Doftar det något om PSUn? När du sa du testat med 1 ram-sticka, är det utan grafik och andra komponenter i? Kommer du in i BIOS?

Tror att de flesta PSUs inte sätter igång fläktarna förräns den uppnår en viss temperatur.