Inlägg

Inlägg som trattgunnar har skrivit i forumet
Av trattgunnar

Kommer att prova detta under veckan som kommer

Av trattgunnar
Skrivet av LemonIllusion:

Att ändra hur den ser ut är garanterat mer jobb än det är värt.

Vad ska du göra med länken? Låter som att du skulle spara tid och göra färre misstag om du bara kopierar den till urklipp (genom högerklicksmenyn eller fixa ett userscript som låter dig kopiera med Shift+Klick eller något) istället för att skriva av något manuellt. Eller skriver ett skript som gör hela jobbet åt dig.

Jag ska plocka ut ett ID på 4-6 siffror som sedan ska föras in i ett dokument.

Skrivet av Daz:

Ett exempel på en sida där du ska hämta delar av länkar vore till hjälp för att förstå problemet. Vad är syftet med arbetet? Är länkarna någorlunda lika formaterade? Låter som något som skulle gå att scripta.

Kortfattat så arbetar jag med guider till ett system där vi vid releaser behöver uppdatera vissa guider. Som en del i arbetet letar jag fram guider i ett system och för sedan in deras ID'n i ett arbetsdokument. Sidorna där länkarna finns är tyvärr bakom företagets SSO. Länkarna är likadant formaterade.

Skrivet av felplacrd:

Precis! Om det finns någon form av gemensam nämnare så borde det gå.

Jag är ingen expert, men ponera att du har en sida där alla länkar är a-taggar och är till antingen en sida på Google eller Microsoft som i exemplet nedan:

<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="x-ua-compatible" content="ie=edge" /> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" /> <title></title> </head> <body> <a href="https:/www.google.se/a">Google A</a><br /> <a href="https:/www.google.se/b">Google B</a><br /> <a href="https:/www.microsoft.se/a">Microsoft A</a><br /> <a href="https:/www.microsoft.se/b">Microsoft B</a><br /> </body> </html>

... Så kan man i webbläsarens konsoll (F12) klistra in nedanstående script som samlar ihop och matchar alla länkar mot "microsoft" i det här fallet och skriver ut länken som "gömmer sig" men som syns när man hovrar, som man sedan kan kopiera och göra vad man vill med.

var all_links = document.body.getElementsByTagName("a"); var matched_links = []; for (link of links) { if (/microsoft/.test(link.href)) { matched_links.push(link.href); } } for (link of matched_links) { console.log(link); };

<Uppladdad bildlänk>

... Som ett snabbt exempel, alltså.

Detta låter som en del av en alternativ lösning jag kan tänka mig. Behovet är som sådant att jag behöver plocka ut följande ur en länk (i fetstilt): ***.***.com/1632.guide

Tyvärr så kommer länken som leder till denna guide på sidan inte vara den enda länken, och jag behöver endast vissa ID'n. För att skriptet ska fungera någorlunda smidigt så behöver jag alltså kunna köra det vid hover på aktuell länk, som om jag kopierar den fetstilta delen i stället för hela länken. Kan tänka mig att detta borde gå att göra med ett Chrome-plugin.

Jag är en novis när det kommer till programmering.. Jag kan läsa mig till logiken i din kod, men att skriva är helt uteslutet tyvärr :/ Är det ens möjligt att göra som jag tänker?

Av trattgunnar

Ändra storlek på hyperlänksförhandsvisning i Chrome

Hej SweC,

I jobbet behöver jag notera och skriva ned vissa delar av webblänkar (massvis). Jag utgår från en sida där jag kan hovra över dessa länkar, för att sedan läsa av hyperlänksförhandsvisningen nere i vänstra hörnet och därefter skriva ned den önskade delen av texten i ett dokument. Detta är en mycket snabbare metod än att öppna länken då jag måste navigera tillbaka till originalsidan för att fortsätta arbetet efter att noteringen är klar.

Jag har en tanke om att det kanske är möjligt att förstora denna förhandsvisning, så att jag slipper spänna ögonen varje gång jag ska försöka lokalisera den text jag behöver läsa av.

En workaround jag tänkte mig kan fungera är att zooma in i webbläsaren, men det ger inget. Att ändra skalning i Windows till 200% ger mig en tillräcklig inzoomning men jag föredrar att arbeta i 100% (1440p, 27").

Efter en del googlande och Bingande (d.v.s. använt Bings ChatGPT-funktion) kommer jag fram till att dessa delar av Chrome interface inte går att redigera (dock är infon rätt gammal och hittar ingen ny information som styrker detta), dock så blir jag tipsad om att använda Custom Themes för chrome för att utföra denna uppgift. När jag tittat närmare på det så ser det inte ut som att jag kan uppnå mitt mål genom den metoden heller.

Därför vänder jag mig nu till er och undrar om någon har en idé om hur jag kan få till detta. Bifogar en bild för att förtydliga vad jag menar med hyperlänksförhandsvisningen.

Av trattgunnar

Vid det här laget tittar jag endast på LTT för underhållningsvärdet. Att dom arbetar för att demokratisera testdata till förmån för konsumenter är en fin sak tycker jag, men än så länge har dom långt att gå innan man kan ta deras data (och andra utspel) på allvar.

Med tanke på hur hårt pressade deras skribenter är så hoppas jag att dom anställer fler och förbättrar sina processer rörande exakthet i testning.

I övrigt är det lite spännande med denna typ av drama, vi får se om Linus håller vad han lovat och inte gör detta till ett större segment på nästa WAN. Han har ju en tendens att motsäga sig själv vid såna här tillfällen, så..

Av trattgunnar
Skrivet av Alling:

Är det bara jag som känner att formfaktorn och kravet på "extern strömadapter om minst 9 V och 3 A" rimmar illa med argumentet att mobiltelefoner, i kontrast till datorer, enkelt kan plockas fram för en spontan spelsession när som helst och var som helst?

Jag gissar att denna produkt riktar sig mot den asiatiska marknaden där i många fall dom enda spelkapabla enheterna är just mobiltelefoner (t.ex. p.g.a. platsbrist). Då blir "hemma-gaming" en aktivitet man gör på mobilen och således gör det inte så mycket att en strömadapter behövs.

Av trattgunnar

Att kunna låna köpa/sälja begagnade spel har alltid varit en del av gamingkulturen, även om PC-spelande har gått ifrån det till stort de senaste åren. Det går dock fortfarande att låna ut spel på t.ex. Steam.

Motsvarigheten till patient gamers (som väljer att inte köpa spel vid launch för att invänta nedsatta priser) i konsollvärlden är de som primärt köper begagnade spel. Detta gynnar de som inte har djupa plånböcker och på så vis har gaming tillgängliggjorts för fler. Så jag hoppas inte detta är sant.

I slutändan så tror jag ändå att vi rör oss mer och mer från att kunna handla med begagnade spel, då de stora namnen sakta men säkert vant av oss med det (se: boiling frogs).

Av trattgunnar

Såvida du inte använder en Hövding så skulle jag rekommendera att använda en hjälm och köra med in-ears istället. Personligen skulle jag prioritera att undvika skallskador framför att ha sköna hörlurar

Av trattgunnar

Jag ser inga nackdelar till att köpa en starkare GPU här, även om du är ute efter att hålla ned energikostnaderna.

1. Du framtidssäkrar din dator genom att köpa en starkare GPU
2. Genom att begränsa FPS (antingen direkt i spel eller genom tredjepartsprogram) så begränsar du även strömförbrukningen från din GPU. Du kan även till viss mån begränsa strömförbrukning genom att ändra i spelens grafikinställningar.
3. Har du en starkare GPU som dessutom har en biffigare kyllösning så kommer du även ned i ljudnivå om du agerar enligt punkt 2.
4. Som tidigare nämnts så kan du även undervolta din starkare GPU för att komma ned i strömförbrukning.

Av trattgunnar
Skrivet av Moseby:

Den här har jag sett innan. Jäkligt snygg.
Det var någon limiterad musmatta va?

Ja, det stämmer. Designen var community-sourcad och fanns tillgänglig 2019-2021 (tror jag). Det gjordes en till upplaga med en annorlunda design lite senare som nu inte heller finns att få tag på.
Den börjar bli lite sliten men med regelbunden rengöring så har den hållt sig rätt fräsch ändå! Har haft den i 3,5 år nu tror jag.

Av trattgunnar

Tyg!

Av trattgunnar

Är främst intresserad av hur Z1 Extreme mäter sig mot de vanligaste PC-konfigurationerna. Kan tänka mig (eller snarare hoppas) att nivån ligger mitt i prick för vad dom flesta anser är "playable" där man samtidigt skulle kunna använda Ally'n som en dockbar PC.

Av trattgunnar

Bjuder 800kr

Av trattgunnar

Har ett 6GV2 om det skulle vara av minsta intresse!

Av trattgunnar

Annonsen är avslutad

Av trattgunnar

Någon måtta får det vara!

Av trattgunnar

@skralx är intresserad av det robusta deltaco-stället men också av den lilla som modellnr är lite svårt att se på bilden.

Av trattgunnar

@balansen vinner.
Skicka ett PM till mig med adress etc så återkommer jag med betalningsinfo

Av trattgunnar

Är intresserad av det övre laptopstället. Har du en produktlänk eller liknande för prissättning?

Av trattgunnar

Avslutar budgivning på torsdag 26/1.
Vinnaren kommer bli kontaktad via PM för att ordna med betalning samt fraktinfo.

Av trattgunnar

Keychron K2 v2 (ISO, Gateron reds, vit LED)

Säljer detta tangentbord p.g.a. byte.
Inköpt direkt via Keychron för drygt ett år sen.

Detta är ett riktigt bra tangentbordbord för dig som vill ha:

  • Trådlöst

  • Hög enhetskompabilitet (kört denna med PC/MAC/iPad)

  • Något avskalad TKL-layout (84 tangenter motför 88)

Alla orignaltillbehör medföljer (Vinklad USB-C > USB-A kabel, keycap puller, extra keycaps för Mac samt flair).
OBS: Detta är ej en hotswap-variant.

För er som är nyfikna på mer ingående specs kan läsa direkt på deras hemsida: https://www.keychron.com/products/keychron-k2-wireless-mechan...

Hardware Canucks recension: https://www.youtube.com/watch?v=cKjc9UFhZpY

Prioriterar avhämtning i Gävle men kan skicka (har ej orignalemballage men emballerar väl).

Köparen betalar frakt.
Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill.
Jag har en hel del avslutade annonser på SweC-marknaden samt så återfinns jag i omdömestråden.

Läs hela annonsen här