Inlägg

Inlägg som Diskskiva har skrivit i forumet
Av Diskskiva

@grizzly666: Hej,
Tror inte att det är nätagget som är problemet då båda spelen startar om jag kör via det inbyggda grafikkortet.
Har hört runt med några bekanta och dom tror att det helt enkelt är grafikkortet som har gett upp.

Väldigt tacksam för att du tog dig tiden och svarade!

Av Diskskiva

Skärmen tappar kontakt när jag startar spel

Hejsan, vill bara börja med att säga att jag inte är speciellt kunnig inom ämnet så att ni vet.

Satt och spelade spelet Runescape idag från ungefär 8:00-13:00 utan några problem, och efter ett tag tänkte jag att jag skulle starta spelet Smite för att spela med en av mina vänner. När jag startade spelet så fungerade det och jag körde ett game med Runescape på i bakgrunden. Stängde sen av Runescape och startade upp smite igen och då blev helt plötsligt min skärm helt svart medans datorn var på. Stängde av datorn på knappen på baksidan och lät den vila ett tag.

Startade sedan upp datorn igen och då fungerade den precis som normalt igen. Kollade lite youtube, 9gag och facebook och efter ungefär 30m så tänkte jag ge spelet ännu ett försök varpå samma sak händer och skärmen blir ljusblå. (Datorn är fortfarande på och tangentbord/mus lyser osv). Jag stänger ännu en gång av den på knappen där bak, startar om den och den fungerar som vanligt.

Kollar på lite mer Youtube och tänker att jag ska försöka starta upp Runescape igen och försöka ännu en gång varpå samma sak händer och skärmen lyser ljusbrunt typ.

Jag har kollat temperaturen på grafikkortet med MSI afterburner och den ligger på 31-32, har dom nyaste drivrutinerna på datorn, och har även spelat utan några som helst problem i flera år nu. Har provat byta kabel, rengöra min DVI adapter som sitter i med en HDMI kabel samt så blev datorn rengjord för bara några dagar sen då jag blåste bort massa damm med luft på på burk.

Inget händer med skärmen när jag kollar saker som Youtube, 9gag, facebook osv, utan det är just när jag startar upp spelen.
Har spelat hela veckan utan några som helst problem, och som jag nämnde tidigare så hade jag båda spelen igång samtidigt imorse mellan 8:00-13:00 utan några som helst problem.

Skickar med en video på vad det är som händer när jag startar upp spelet (Ignorera att spelet laddar lite sakta, det har det gjort i 2 års tid)
Hoppas att ni kan se videon
https://drive.google.com/file/d/1foxoPYufZW4UhLzeG_1vxhrmZ1rn...

Är det någon vänlig själv här inne som vet vad problemet kan vara och hur jag kan lösa det?

UPDATE! datorn har varit på sen inlägget gjordes. Försökte att starta spelet ännu en gång och då hände samma sak MEN istället för att stanna kvar på den där skärmen så startades datorn om utan att stängas av (Alltså inget ljus eller så slocknade inne i självaste datorn utan det stod ''ingen signal'' på skärmen och sedan så började fläktarna låta lite mer och sen så startade datorn om på nytt

Får även upp meddelandet ''Det gick inte att starta bildskärmsdrivrutinen. Microsofts grundläggande bildskärmsdrivrutin används i stället. Se om det finns en nyare bildskärmsdrivrutin på Windows Update."

Mvh Egor

Av Diskskiva

@Oh Geesus: Ska ta en titt, tack så mycket!

Av Diskskiva

@Mordekai: Tack så jätte mycket för din hjälp!

Av Diskskiva

@BaZZe: Tack så mycket, ska ta en titt på sidan!

Av Diskskiva

Ny dator åt mamma

Hejsan,

Det är så att min mamma har en oerhört gammal laptop som bör bytas ut, därför har jag och min syster bestämt oss för att köpa en ny till henne i julklapp.

Då jag inte är insatt i datorer så har jag inte riktigt någon större koll på vilken dator som är bra och dålig, och därför vänder jag mig till er medlemmar på detta forumet i hopp om hjälp.

Hon använder sin laptop till att skriva dokument i google drive/microsoft word, svara/läsa mail, läsa nyheterna på olika sidor på internet, surfa runt på sidor som tradera/blocket, samt titta på youtube.

Då både jag och min syster är studenter så har vi inte en enorm budget, utan vi tänkte oss ungefär runt 4-5000kr.
Det enda kravet som finns är att skärmen på datorn ska vara 15tum+ då hennes syn börjat bli sämre med åldern. Skulle även vara bra om tangenterna var ''stora'', men det är inget måste.

Är oerhört tacksam för alla svar!

Mvh

Av Diskskiva

Tack så mycket för ditt svar, ska pröva att göra det när jag kommer hem!
Ha en trevlig helg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Diskskiva

Publik IP

Hejsan gott folk!
Ska börja med att säga att jag inte alls är kunnig inom detta ämne.

Har nyligen beställt hem fiber hem till min pappa från bahnof med hastigheterna 100/100 och internet har fungerat helt felfritt och fungerar även felfritt men jag har däremot ett annat problem.
Ska spendera en tid hemma hos honom nu och tog med min ps4 dit och kopplade in den och när jag anslöt den till internet så stog det att jag hade nat-type 3.
Detta hände även i lägenheten där jag själv bor och då kontaktade jag deras kundtjänst och dom gjorde min IP till publik och detta löste problemet och min nat-type gick från typ 3 till 2.
Kontaktade deras kundtjänst idag och tänkte att dom skulle kunna göra samma sak men då sa han i kundtjänsten att han inte såg min router i deras system. (Har en Thompson vg799 V2 som har fungerat helt felfritt hemma hos min pappa under ungefär 2 år)
Han sa att det var något fel på min Mac-adress eller något liknande och att han inte kunde se min router i deras system. (Ska även tillägga att vi försökte lösa problemet i ungefär 40m och han sa att jag skulle reseta routern eller något liknande och sedan ringa en annan dag)

Jag prövade att koppla in min internetkabel direkt till dosan som vi fick av servanet i väggen och sedan till min dator och då såg han min dator så han sa att felet förmodligen ligger i min router.
Jag har prövat att starta om routern och får samma Mac-adress som innan, jag har däremot inte resetat routern ännu då det alltid brukar uppstå något slags problem när jag resetar en router, typ som att internet försvinner ett bra tag eller något liknande. (Ska även tillägga att internet lampan lyser rött på den konstant och enligt Telias hemsida så betyder det att det är något fel, men trots detta så har internet fungerat felfritt utan lagg eller något liknande för min pappa i ungefär 2 år, han hade en långsammare hastighet förut bara från en annan leverantör).

Så min fråga är hur bär jag mig åt för att få en annan Mac-adress som kommer att visas i deras system så att dom kan göra min IP till publik så att jag slipper ha nat 3 på mitt ps4? Är det verkligen så enkelt som att bara hålla inne reset knappen i ungefär 10 sekunder så att routern resetas eller måste jag göra något annat?

Är väldigt tacksam om jag får ett svar, tack på förhand och ha en trevlig helg!