Inlägg

Inlägg som Ballarco har skrivit i forumet
Av Ballarco

Otroligt vanskligt ställe att ha en blottad fibertråd, det är lätt att vara slarvig med dammsugaren och då är det kört. Inga riktiga marginaler heller att svetsa om den går av. Jag skulle sätta upp en kabelskydd oavsett om de är på väg eller inte att göra om det. Typ ett sådant som man använder utomhus. Röret ligger en bit från väggen så det är svårt att fixera det samt att fibertråden ändå är blottad även om du fixerar röret. Typ en sådan här skulle jag sätta upp så snabbt som det är möjligt. Om de kommer dit för att göra om så är det bara att ta bort.

https://www.hornbach.se/shop/Kabelskydd-16mm-1-2m/10288238/ar...

Av Ballarco

Jag har inte läst alla inlägg och vet inte hur du agerat idag. Man kan aldrig sjukskriva sig pga av något som hänt, bara symtomen som följer. Sorg innebär ibland sådan symtom och det är svårt för andra att dra gränsen för när det finns en orsak till att sjukskriva sig när ett husdjur dör. Om du inte har förstadagsintyg vilket man kan ha om det finns återkommande sjukskrivningsproblematik så har lagstiftningen gjort oss själva till medicinska bedömare första sjukskrivningsveckan. Först därefter behöver vi styrka frånvaron med ett läkarintyg.

Dra inte för stora hästar av detta utan prata med din chef efter semestern och säg som du tycker och om du kände dig orättvist behandlad av han val av ord när du sjukskrev dig.

Jag själv är arbetsgivarrepresentant men jag läste om att flera föreslog att du skulle kontakta ditt fackförbund och det tycker jag är ett bra förslag så de kan stötta dig om chefens attityd blir ett problem för framtiden.

lycka till och synd med katten.

Thomas, koncept HR

Av Ballarco

Kolla filmen innan ni dricker den där skiten!! https://www.youtube.com/watch?v=PI7FkBoDxx4

Oj, såg nu att någon annan lagt in från filmen, mitt misstag.

Av Ballarco

Heja Doom

Jag satt och körde Doom med en joystick fasttejpad i skrivbordet. När vi började lana Var det coaxialkabel med terminatorer i ändarna. Det kunde ta 2-3 timmar innan alla var inne på nätverket Det som slår mig är avsaknaden av Pnp så mycket som skulle ställas in innan man fick jaga monster tillsammans en stund. Tror dock att Quake var den riktiga fps spelet som fastnade hos mig.

Kunde vara helt svettig efter att ha suttit ett par timmar framför Doom och jag hatade finalbanan, tog lång tid innan jag tog den, gick ju inte att googla på en smart lösning :-).

Av Ballarco

Har 1000/1000 sitter med skypevideo och TS på och TVn är igång som går på fibern.

Av Ballarco

Ok nu har jag testat själv.

Om man har en lite äldre Corsair H100i som inte är version 2 så passar den utan nya fästen på Ryzen. Så om ni har en helt vanlig variant som kanske har ett par år på nacken och so inte har V2 på sig så är det bara att börja montera.

Av Ballarco

@Andreaz1: Ryzen 7 1800x

Av Ballarco

Corsair H100i montering på Ryzen

Jag har försökt att komma i kontakt med Corsair men får inte till det. Jag har sökt på forumet efter information men hittar inte det jag vill veta. När jag söker på om min bracket på min H100i klarar Ryzen eller inte får jag dubbel information. Dels att den passat "out of box" del finns den en länk för att beställa en monteringsplatta för densamma på Corsair. Min är ett par år gammal och jag vill inte montera isär datorn innan jag vet att den passar.

Så har någon monterat en några år gammal H100i på en Ryzen utan att komplettera med en beställning hos Corsair?

Av Ballarco

Om jag har förstått allting rätt som har en Corsair H100i så behöver jag inte beställa något kit utan den passar direkt på min ryzen?