Inlägg

Inlägg som evirob har skrivit i forumet
Av evirob

Använder bara discord för voicechat och dela moddar. Har en server där mina vänner och syskon hänger, så det är enkelt att haka på om någon spelar något skoj.

Av evirob

enda gången som truetone och allt sånt där är irriterande är om man har blinkande ljus där man sitter. Tänk sol som skiner genom en trädkrona eller en stor tv bakom dig. Annars så var jag supernöjd med min gamla mbp m1.

Lider också av astigmatism och är relativt ljuskänslig, men märkte inte av något även vid 16h användning Truetone anpassar färgtonen på skärmen så att den blir lite trevligare att titta på i både ljus och mörker, så sitter man inte och gör något färgrelaterat så är det mer ett plus skulle jag säga.

Annars gillar jag Magnet - en fönsterhanterare för Mac OS. Lite osäker på om de bakat in detta numera, men Magnet är iallafall en fullt konfigurerbar fönsterhanterare som jag använde väldigt ofta för att flytta fönster mellan skärmar med hjälp av tangentbordet.

Av evirob

Använder du fler än en extern skärm så kommer du bli missnöjd med M1 då den (utan krångel) endast stödjer en extern skärm.

Av evirob

det beror väl på vem du ligger med? 😅

Av evirob

Köp såna korta papper och smala filter så kan du röka en god cigg med samma mängd tobak som du använder i nuläget. Kräver visserligen att du lär dig rulla för hand, men det går fort.

Av evirob

Har spelat lite Warhammer 40 000: Rogue Trader och tycker det är najs. Mycket lore, så det är väl en fördel om man gillar wathammer )

Av evirob

Jag kör 1password och har inte några problem med BankID, de borde ju fungerar hyfsat lika?

Av evirob

På rak arm så låter det som att wftp skapar upp en ny användare och denna blir ägare till filerna? Lägg till denna användare i samma grupp som emby så bör de ha samma rättigheter till filerna.

Av evirob
Skrivet av thias79:

Skall jag använda pluginet plus ändra fraserna i wpForo eller skall jag låta fraserna vara och bara använda pluginet?

Locotranslate skapar en översättningsfil på de strängar den snappar upp via tema/plugin så det borde räcka att översätta där.

Av evirob
Skrivet av Bagarbosse:

Jag är tveksam till om @evirob är rätt ute här...? Jag kan ha fel då jag inte vet exakt vilken rekommendation (bios eller windows) @RougeofDarkness syftar till

"Fast boot" i Bios är (enl min erfarenhet) avstängt som standard.
"Fast boot" i Windows är (enl min erfarenhet) påslaget som standard.

Med fast boot i Windows menar jag detta:
https://i.imgur.com/VMFl6Dq.png
Jag brukar alltid stänga av detta i Windows, då det "känns" bättre att datorn alltid stängs av ordentligt . +WoL brukar inte fungera om detta är påslaget.

"Fast boot" i BIOS brukar jag aldrig aktivera, har varit med om att man då måste göra CMOS-reset för att kunna komma in i BIOS-inställningarna igen (BIOS fast boot kan hoppa över steget för delete/f2).

Se där, jag visste inte ens att det alternativet fanns! Är det aktiverat som standard?

Av evirob
Skrivet av MOJOLITO:

Okej, då ska jag kika på det. Vad påverkar det att stänga av det?? Är det bara uppstart av datorn som påverkas eller är det annat som påverkas av detta?

Utan att veta mer så märker jag ingen skillnad med fast boot on/off. Har dock inte googlat så mycket mer än så

Av evirob

Köp en Vallejo primer på aerosol och något av Vallejos färgkit. Penslar köper jag oftast på Panduro eller Systrarna Gröne, alternativt från konstnärshandel.

Beroende på vilka modeller du vill måla så kommer du nog undan med färre färger, då kan du också testa att blanda själv.

Generellt så vill du nog använda svart primer, men ska du måla ljusa färger så kan det vara trevligt med en ljusare primer.

Lycka till ))

Av evirob
Skrivet av MOJOLITO:

Tack verkligen snällt! Är det en inställning i Adrenaline eller Windows systemet?

Du stänger av det i BIOS!

Av evirob

Jag har haft samma problem! Jag vill minnas att jag lyckades lösa det genom att logga in i nya "autentiseraren" genom att använda den gamla, det krävde dock flera försök innan jag lyckades. Riktigt osmidigt gjort och dålig information om hur det var tänkt att migreras.

Av evirob
Skrivet av krip77:

Nej kylning hängande utanför känns väl sådär när man skall resa. Kan tänka mig att det är enkelt att skada radiatorn om den sitter utanför. Varför får man inte plats med en 240a om man får plats med ett stort grafikkort?

Det får nog plats, men finns ingenstans att skruva fast radiatorn (vad jag minns i alla fall).

Av evirob
Skrivet av frong:

Men de har väl krav att erbjuda alla elever LIA? Så var det iaf när jag gick yh.

Absolut, men det kan ju innebära allt från att sitta kvar i skolan till att hamna ute på något företag

Av evirob
Skrivet av krip77:

Nu hittade jag ett svenskt chassi som heter louqe S1 som verkade intressant. Grymt snabb leveranstid så bättre än mina andra två alternativ som har ganska långa leveranstider.

Är det någon som testat det chassit? Fick lite känslan av att de inte säljder på så många ställen då alla de ställen de länkar till på sin hemsida slutat sälja.

Det är ett fint chassi på många sätt, men har ingen möjlighet att montera en 240 radiator "inuti" utan att modda. Jag körde min som en hotrod med radiatorn skruvad ovanpå chassit med fläktarna mellan. Inget jag skulle vilja släpa med ut till kunder dock.

Av evirob
Skrivet av frong:

Får du inga bra alt. genom skolan?

De flesta Yrkeshögskolor föredrar att man hittar sin egen LIA/praktik.

OnT: Testa att googla java/Java utveckling + din plats så borde du ganska snabbt hitta några bra tips. Befinner du dig i en storstad så har förmodligen minst 1 konsultbolag kontor där.

Av evirob
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ett märke på skärmakinen/programmet hade väl inte skadat känner jag...

Tippar på att den kör typ vanlig g kod typ som vilken laserskärare/3d printer/cnc eller annat.

Men fattar nada av vad du menar med att den hämtar ritningen från internet?

vet att det finns några tillverkare som kör någon slags molnlösning, men om det går att exportera dessa vet jag ej.

Av evirob

Sennheiser har väl några som ska vara helt ok? Tror det svåraste önskemålet att få med är anc, brukar saknas på alla lurar med större kåpor vad jag vet.

Trådlöst ser ut vara ett krav?