Inlägg

Inlägg som Nätälskare har skrivit i forumet
Av Nätälskare

Produkterna skall vara var för sig, antingen är det en "light" eller "zero" produkt eller så är det inte det. Jag tycker ofta många sötningsmedel ger en bismak som är äcklig, i vissa fall inte dock.

Alltid lika löjligt när företag som säljer väldigt ohälsosamma produkter pratar om deras kunder hälsa och att dom nu ska välja vad som är bäst för dem? Är vi småbarn? Kan vi inte välja själva om vi vill ha riktigt socker, zero, eller bara vatten? Dricker inte läsk ofta men när jag gör det ska det bannemig vara gott också, vad är poängen annars om jag får en äcklig bismak?

Av Nätälskare

@Ozzed

Problemet med yttrandefrihet och sociala medier ligger egentligen inte i att man inte får säga vad man vill på vilken plattform man vill. Jovisst är Youtube ett företag, inte en myndighet, och jovisst som @Nordhnet skriver så godkänner man avtal när man blir medlem. Men som jag vill minnas att flertalet här har diskuterat om flera gånger tidigare, just att det är orimligt att man ska förväntas läsa igenom precis allting i alla avtal man ingår i på nätet. Inte en (ursäkta mig) jävel gör det. För då hade vi antingen inte använt plattformarna överhuvudtaget eller också hade vi inte haft något annat att göra på dagarna än att läsa igenom avtal. Inte heller är det rimligt att vi ska förväntas läsa om varenda avtal alla dom hundrafemtio gånger per år som Youtube och vissa andra gärna ändrar sina avtal.

Vart problemet ligger är i att inte alla behandlas lika, och att Youtube lägger väldigt mycket krut på att ta bort eller "shadowbanna" åt ett håll, men nästan helt ignorerar andra saker, ofta moraliskt betydligt värre saker. Samma för Twitter och andra. Twitter har låtit inlägg med barnpornografi vara uppe i år. Kanske en smula värre än att någon ligger två centimeter till höger om mitten?

Sen var det någon som nämnde att Youtube minsann är ett Amerikanskt företag, so what? Dom finns även i Sverige intesant? Youtube finns väl på svenska? Har inte vår kära Justitieminister själv haft samtal med Youtube? För man sin business här i Sverige, då gäller våra lagar, det är väl ändå rimligt?

Som slutpunkt är det också kul att som mestadels observatör till diskussioner se att det väldigt ofta kommer upp det här med "jo men det är ju ett privatägt bolag". Detta är ironiskt nog ett typ av försvar man för oavsett på vilken sida av politiska skalan man ligger, och det gör man givetvis när det passar sig. Frågan är just den, är någonting rätt bara för att det inte är olagligt? Och varje gång någon poängterar någonting dåligt man tycker att exempelvis nu då Youtube gör, så kommer någon och försvarar och säger att, jo det får dom göra. Det handlar kanske inte alltid heller om vad man får eller inte får göra, utan vad som är rätt. Att uttrycka missnöje är viktigt, även om man själv inte har en specifik lösning eller förslag på hur man ska lösa problemet.

Av Nätälskare
Skrivet av Dem8n:

Egentligen borde det inte vara det när det gäller virus av den här kalibern.
Men de som vägrar kan straffas på andra sätt.

Vem vill anställa en som vägrar vaccin? Inte jag iaf!

Av den här kalibern? Då undrar jag varför du inte varit rädd för ditt liv för influensan? 1993 dog fler % andel av befolkningen i Sverige än 2020, då får man också räkna med att antalet av befolkningen som var i riskgruppsåldrar är mycket högre 2020 än 1993, även antal av befolkningen med andra riskfaktorer som övervikt osv. Och jämfört med flera andra år är överdödligheten inte så extrem. Men vi skall straffa folk som inte vill ta spruta?

Märker hur många människor som inte tror på frihet och mänskliga rättigheter när dom blir rädda. Det är fina ord i goda tider, men man överger det när man blir rädd för sitt eller nära och käras liv.

Av Nätälskare
Skrivet av Dem8n:

Kan vi sätta dig som 0 HLR då?
Och ger du upp din plats på IVA?

Trevligt att man ska betala sjuka skatter men sen ska man inte få hjälp för att man inte vill ta ett vaccin? Snacka om total respektlöshet mot mänskliga rättigheter. Alla som vill kan ju ta vaccin, och är det ett så bra skydd är det väl inget att vara rädd för?

Enligt din logik kanske vi skall frånta vård för alla som inte äter nyttig mat, tränar och är rökfria, drogfria m.m. Någon som krockar i rattfylla kanske inte heller förtjänar vård för det är dennes egna fel?

Jag blir helt ärligt äcklad av detta tankesätt.

Av Nätälskare
Skrivet av grahnen:

Spelar inte en skärm med hög hz in om du ska gamea mer seriöst? Eller har jag missat något.
Om nu hz spelar in... så borde det också betyda att där är de i BOTTEN i förhållande till telefoner i samma prisklass.

Om vi nu ska prata topp och botten

Om du spelar på datorn i väldigt snabba spel som t.ex CS så ja, i telefonen har jag dock jävligt svårt att tro att 120Hz är något annat än ett försäljningsknep, så snabbt går det inte. Viktigast är ju att det inte blir för stora drops, att fps ligger jämnt.

Av Nätälskare
Skrivet av aleves:

Rikare föräldrar perhaps?

Förmodligen även för att om du ska "gamea" på telefon (alltså mer seriöst) så vill man ju ha dom snabbaste och iPhone/iPad är alltid i topp vad gäller prestanda.

Av Nätälskare

Man vill inte tänka på de! Men närmare 7000 timmar i Dota 2 och spelet med näst mest är Runescape med 4500-5000 någonstans. Spelet på tredje plats kommer inte ens nära utan ligger på några hundra timmar hehe

Av Nätälskare
Skrivet av Chmat76:

Om de börjar införa P2W i OSRS så är Jagex förlorat. Jag hoppas att de nya ägarna inser detta.

Det gjorde de för länge sedan med bonds. Vill man inte vara en del av p2w så finns Ironman mode både i rs3 och osrs

Av Nätälskare
Skrivet av Tarasus:

På vilket sätt är det rimligt att vi ska betala ett överpris för att täcka upp för den eventuella förlusten det innebär att att sälja ett spel i just Bulgarien.
Inte nog med att vi lånar pengar för att ge bort dom i brinnande pandemi, jag personligen ska inte bara finansiera statens alla påhitt, jag ska även betala mer för en likvärdig produkt så att någon i Bulgarien också ska få köpa samma produkt, men till ett reducerat pris....

Spelförsäljare tar inte mer betalt i rikare länder för att dom måste täcka upp för "förlusten" att sälja i ett fattigare land, man anpassar bara sig efter marknaden. Hade ingen i Sverige varit beredd att betala 600kr för ett nytt spel så hade dom inte heller släppt det för det priset heller. Att man säljer spel billigare i andra länder är ju för att dom tjänar mer på det än om dom hade haft lika dyrt som här eftersom dom hade sålt så pass mycket färre kopior.

Det är alltså ingen förlust för dom att sälja spelen billigare i andra länder, det är en vinst.

Av Nätälskare
Skrivet av osgorth:

Det är korrekt. Med SR-IOV kan du dela ett och samma grafikkort över hur många virtuella maskiner du vill, samtidigt som värdsystemet har full access. Det är t.ex. detta som möjliggör cloud gaming, och en hel uppsjö andra molntjänster såklart.

Hoppas dom gör detta möjligt för framtida grafikkort, hade lämnat Windows direkt och bara använt för spelande i vm.

Av Nätälskare
Skrivet av zyy:

Off topic:
Jag är inte vegan och det är inte propaganda.

Folk blir bara fetare och sjukare och det mesta folk lär sig om mat och näring är fel.
De sista 2 åren har jag har lagt flera hundra timmar på den senaste forskningen inom näringslära.
Fortsätter lära mig mer varje vecka och gör det helt enkelt för att jag lever med dödsångest.

Forskning ändras hela tiden så jag kan ju såklart inte vara säker på att jag har rätt, och alla människor påverkas olika, men efter att ha lagt om min diet och hur jag äter så mår och ser jag bättre ut än jag gjort på 20 år. Problem som jag haft sedan tonåren är borta tex.

Det här med "allt med måtta" är fel. Hur mycket är måtta av alla ämnen som finns i mat nu för tiden? Speciellt eftersom människor som sagt påverkas olika. Min måtta är inte den samma som din måtta.
Många tror dessutom att de mår bra tills de lägger om kosten och märker att de plötsligt mår enormt mycket bättre.

Jag vill bara folks bästa men bryr mig inte ifall folk vill stoppa trynet fullt med skit. Läkemedelsföretagen kommer tacka er.
Ingen vill lära sig något av någon som vet mer när det kommer till mat ändå. Alla tror de redan vet bäst.
Lite sjukt ändå hur mycket pengar vi människor lägger på ultraprocessat skit och götterier fulla med socker bara för att det ska smaka gott i munnen i några minuter.

On topic:
Även jag har ätit kaviar och bröd en gång i tiden. Då var det kaviar först, utan att breda ut den och gärna i ett S. Ibland med ost på, ibland utan. Dock aldrig osten först!

Jo det är klart det finns mycket skit vi äter men du får nog äta mycket kaviar för att det ska bli ett problem. Jag tror att den stora boven för i stort sett alla är allt godis, snacks, läsk och andra söta drycker osv. Inte kaviaren.

Av Nätälskare
Skrivet av Cyne:

Om du köper i butik så bör du dubbelkolla med butiken, inte ens säkert att du får lämna tillbaks den.
Beställer du via webben är från t.ex. Elgiganten är jag osäker på om du får lämna tillbaks i butik, kan hända att du måste skicka tillbaks den ändå.
Köper du via webben har du alltid 14 dagars ångerrätt. Skulle tror att du kan skicka tillbaks den monterad, men frågan är om du får i den i en kartong då för att skicka tillbaks.

Det borde man kunna, har tidigare köpt en vara i en Elgiganten butik och sedan lämnat tillbaka i en helt annan butik utan problem.

Av Nätälskare
Skrivet av Jumpcut:

Här kommer för övrigt ett utmärkt exempel på att yttrandefriheten alltjämt är stark i Sverige och att den gamla slagdängan "men det får man väl inte säga längre i det här j*vla landet" inte riktigt håller. Jag gillar INTE dessa damers budskap, men jag får leva med det: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/journalisterna-...

Tror inte folk generellt talar om att vi inte får yttra oss i Sverige enligt lag, däremot så kanske man blir uthängd i media eller annat som kan förstöra ens liv. När detta anses okej så finns inte yttrandefriheten, kanske på papper i lagen men inte i kulturen, inte i folksjälen.

Av Nätälskare

Fastighetsbranschen, Sagax, Balder och SBB exempelvis. Balder har man ju kunnat köpa, sälja och köpa flera gånger om så som dom har svängt och gjort ett antal tusenlappar extra på det. Visserligen en chansning som med allt vad gäller aktier men var helt säker på min sak och det gick ju bra. Har gjort samma sak på 4 andra bolag vilket gett fina extra pengar men det ska man nog bara göra om man är ok med att man kanske inte tjänar lika bra om man har otur och aktien inte faller under där man sålda för. Säkrast är givetvis att köpa och behålla tills den dag i framtiden du vill/behöver ha ut pengarna. Fint även att ha bra utdelare som banker men tyvärr har de ju inte gett ut något iom covid. Däremot har Sagax och SBB, och vissa andra gett utdelning ändå.

Av Nätälskare
Skrivet av henkiii:

Hur stor del av budgeten spenderas enligt dig på dåliga saker, och hur stor skattesänkning skulle det innebära för var och en om vi lade ner dessa satsningar?

Bara att backa bandet och se på hur lite skatt vi betalade förr, trots att vi hade välfärd, och ta lärdom av dom grova misstag vi gjort, där skatterna var riktigt höga vilket skapade problem så man fick sänka dem igen. Dock ska politikerna alltid in och höja igen trots att man vet att det skapar mer problem än det löser.

Tänkte också tillägga eftersom denna tråden handlar om konst så går 30 miljarder av budgeten till konst.

Av Nätälskare
Skrivet av Goedendag:

Man kan samtidigt höja skatterna eller på allvar driva in skatten från storföretagen och de super-rika som fuskar med skatten som gör att alla andra vanliga människor måste betala mera i skatt för att finansiera samhället och subventionerna deras skattefusk. Det skulle göra det lättare att finansiera t.ex. kultur som Dreamhack och liknande events. Amazon tjänar pengar på Twitch och bl.a. E-sport men samtidigt fuskar de med skatten så de slipper betala för samhället och infrastrukturen som gör deras vinster möjliga.

Vad menar du med på allvar? Vi har redan vansinniga skatter, vilket vi inte hade behövt om vi inte spenderade det på saker som staten inte har att göra med.

Av Nätälskare
Skrivet av Sienar:

Jag håller helt enkelt inte med om att stadsstödd kultur inte är grundläggande i ett samhälle, men jag kan förstå varför man inte håller med mig. Men vissa kulturformer är helt enkelt otänkbara utan kulturstöd. En medelstor teaterföreställning behöver åtminstone ca 30 anställda. Det går inte att organisera det ideelt kontinuerligt. I så fall försvinner teaterscenerna helt. Utöver det skulle troligen kvalitén sänkas på kulturen i allmänhet. Sport mår bra av att ha en elit, likadant är det med kulturen, även om den visst kan riskera att bli mossig och behöver utmanas.

Det är en försvinnande liten del av kultursektorn som når stjärnstatus. En framgångsrik skådespelare, kort under stjärnstatus, skulle vara överlycklig över en månadslön på ca 26000 med medföljande övertid. Minns jag rätt så är skådespelarlönen utan högskoleutbildning ca 17-19 tusen och med högskola ca 21-23 tusen. Lägg då till att de den största delen av tiden är arbetslösa eller extrajobbar.

Gör det billigare att anställa då. I grunden är det oftast staten som är orsaken till problemen från första början. För dyrt med anställda och material? No shit, över 30% arbetsgivaravgift och 25 i moms med mera.

Av Nätälskare
Skrivet av mrqaffe:

Kultur används för att ena samhällen genom att skapa en gemensam kultur som ger en gruppidentitet, det kan få folk att känna samhörighet så samhället som helhet kan fungera bättre och det upptäckte man för tusentals år sedan.
Vad som räknas som kultur har förändrats men att utesluta de "fattiga" från kulturen lär splittra samhället på lite längre sikt så nån typ av kultur finansierad av andra är viktigt så att även de fattigaste kan få tillhöra samhället.

På vilket sätt utesluts fattiga från samhället? Vad tror du dom fattiga för det mesta gör idag egentligen? Går dom på konstutställningar kanske? Nej det är rika verklighetsfrånvända fjantar till politiker som tycker sådant är kultur och viktigt för samhället att lägga resurser på.

Kultur skapas av folket, inte av staten.

Av Nätälskare
Skrivet av marcusOCZ:

Varför skall skattebetalarna ge pengar till MTG, som Dreamhack är en del av?

En bättre fråga är, varför skall skattebetalare tvångsfinansiera kultur? Låt folk lägga sina pengar på den kultur dom vill ha istället för att ta bort vår frihet att använda våra egna som vi vill.

Av Nätälskare
Skrivet av Shudnawz:

Nåt jag mest blir förvånad över är folks oförmåga att bedöma hur stor plats deras bil tar, när det inte finns markerade parkeringsplatser.
De flesta (ja, de flesta faktiskt) kan parkera ordentligt på en vanlig parkeringsplats, men så fort man ska parkera nånstans där det inte finns markerade platser (grusplan, gräsmatta, nylagd asfalt..) så försvinner ALL slags känsla för hur stor ens bil är och alla antar omgående att det är ok att ställa sig med avstånd till nästa bil som är precis för litet för en annan bil att komma emellan. Hur fan funkar det egentligen?

Detta har jag varit med om alldeles för mycket. Hade en parkering som var gratis där jag bodde innan, fanns plats för 12 bilar, 6 på vardera sida. Men det hände flertalet gånger att det bara fick plats 9-10 bilar för att ett par nötter ställt sig knasigt. Då undrar man, när man går ut ur bilen och ser att man står fel (eller går man bara därifrån?) justerar man inte felet då? Händer ju att man parkerar lite knäppt ibland, men då kollar jag ju efteråt och justerar vid behov. Numera har dom markerat platserna men nu har jag flyttat, tog sin tid...

På tal om den parkeringen så är det nu även laddstolpar där, så man får ju inte stå på 4 av platserna om man inte har elbil som laddar. Dock är det bara en som har elbil. Väldigt schysst att man inför detta system där man pekar fingret åt resten av förare som kör bensin o diesel. Det är en sak att ge privilegier till elbilsägare men en annan att ta det på bekostnad av andra.