Inlägg

Inlägg som Hannesrockar har skrivit i forumet

Hej!

Har spelat nu i nån timme, cpu toppade en gång på 80 grader (såg inte när, för annars låg den konstant på 67). GPU låg på 61 grader, och toppade på 71.

@oskarwernersson: Ja det var väldigt smidigt! Skönt med utrymmet på ovansidan, blev relativt enkelt med att dra kablarna snyggt.

Vad gäller temperaturen vet jag inte riktigt, men jag har för mig att CPU spikade på typ 80C när jag stressade datorn, men att den under hög load låg runt 70 (när jag spelade). Då har jag även fläktkurvan inställd på "Silent".

På gpu kommer jag inte ihåg, kan kolla upp det när jag kommer hem och spelar idag efter jobbet!

@oskarwernersson: Det gick bra. Datorn fungerar galant Jag köpte inga förlängningskablar dock, lyckades precis få ihop det (men det hade varit skönare om jag hade lite längre kablar). Köpte även asus x570 moderkort för det var rabatt på Inet någon gång där innan jul, tror att det var i en adventslucka.

Det enda jag kan klaga på är att grafikkortet har en del coil-whine (stavning?) under load. Men jag störs inte supermycket av det då jag oftast spelar med headset.

Skrivet av oskarwernersson:

Moderkortet duger gott och väl bara du ser till att bios är uppdaterat så att processorn fungerar. Körde själv en 3700X på ett Asus B350M kort med goda resultat. Kör nu ett Aorus X570 I vilket jag definitivt kan rekommendera om du känner för att lägga lite mer pengar på moderkortet. Byggde själv nyligen ihop en dator med liknande komponenter i ett TU150 och med bakgrund i den erfarenheten så kan jag tipsa om att köpa förlängningskablar till PSU-kablarna för att få till en snygg och smidig kabeldragning, köp till några fläktar och fyll upp fläktplatserna för att hålla temperaturerna på en bra nivå och var beredd på en del pill med att fästa processorkylaren.

Tack! Jag lägger till två fläktar och köper förlängningskablar, god jul!

Skickades från m.sweclockers.com

Gamingdator i lian Li tu150

Hej alla!

Jag har tänkt att bygga en gamingdator i lian Li tu150.

Jag har ett gigabyte 2080super hemma och tänkte köpa följande:

Jag spelar på 1440p 165hz, och vill gärna kunna spela spel såsom red dead redemption på höga inställningar.

Budgeten är inte superviktig, men vill gärna hålla nere kostnaderna något iaf.

Är det något ni skulle ändra på eller är det bara att tuta och köra?

Är moderkortet tillräckligt? Jag har inte tänkt överklocka, till en början...

Fungerar dessa ramstickor bra med 3700x?

Och en sista fråga: räcker det med 600w på nätagget eller ska jag köra på 750w?

Tacksam för svar, god jul och gott nytt år

Skrivet av Jonas79:

Tror nästan det är omöjligt då plast schroud går ända bak på grafikkortet ändå hoppet är om förhöjningen är längre bak så kanske det passar utan sidopanelen.

Är detta möjligt kan man skapa en egen custom sidopanel så sidan går att stänga med grafikkortet på plats men är ordentligt med jobb.

För problemet är att utskärningen mot bladet är nästan på millimetern så finns ingen modd möjlighet via att tex ha kortare distanser på bladet för då blir Gpu ej rakt monterad eller närmare bladet.

Tack! Det låter som ett lite för ambitiöst projekt för mig.
Det blir att lämna tillbaka och köpa något annat. Någon som har ett tips på ett 2080/2080 super som får plats?

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för alla svar! Det här är kortet https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N208SWF3OC-8GD/sp#s...

Som sagt, den verkar vara 50mm.

Tror ni det är svårt att modda chassit/kortet för att få till de extra milimeterna som behövs?

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Jag beställde precis ett Gigabyte 2080 super windforce från netonnet (dagens lucka på julkalendern). Jag hade uppfattningen av att Windforcekorten passade i Ghosten, men nu efter lite mer efterforskning verkar det som att det här grafikkortet är 50mm brett... Är det någon som vet om det får plats i Ghost?

Tacksam för svar!