Inlägg

Inlägg som KoAoL har skrivit i forumet
Av KoAoL

Måste vara en knappt begagnad 3770k slutet 2013. Vet att jag betalade under 1000 spänn. Gick i 4,5 och efter delidd 4,8 utan några problem (gick att skrämma upp i 5 men tempen kändes sådär för 24/7 drift). Skyfflar fortfarande pixlar i grabbens dator, mest Fortnite och Minecraft med ett gtx 1070. Kr/h är ganska låg på den.

Av KoAoL

Dremmel-dax, är ju gott om plats (baksida). Sätt en ordentlig skåra på botten av skruven och och ta ur med platt mejsel. Annars är gummisnodd underskattad, den har hjälp på ställen man trodde var körda men samtidigt, sitter den så hårt måste det nog vara fel skruv. Har aldrig haft MB-skruvar som suttit så hårt. Man drar ju inte riktigt fast dem med fällkorset. Krångligt ja, görbart absolut. Lycka till.

Av KoAoL

Det susar i säven. För kidsen vid sovdax. Har varvat den ett antal gånger nu och man blir inte trött på den. Supermysig.

Av KoAoL

Här någonstans kanske man ser en fördel med ai. Låt den lära sig och sköta ui. För lätt att någon klåpare ska in och göra något "snyggare" eller "enklare".

Av KoAoL

Grabbens burk är en Compaq presario från 1993ish, som nu huserar en 3770k + gtx 1070. Ser ut som ett råttbo och det är hårt modifierat med dremmel + borr för att fixa ordentligt med plats och framförallt fläktar. Det är chassit med blå front och en fläkt in på baksidan. En helt sjuk uppdatering från den Duron och 256 mb ram som jag har för mig var orginal.

Av KoAoL

När det finns kit som diffar mellan 5200 och över 8200mhz undrar man ju om det är någon skillnad. Förstår ju att det inte skalar med hastigheten och att det diffar max ett par fps om man överhuvudtaget får minnena att jobba i den xmp-profilen. Krävs ju lite tur att både moderkort och processor hanterar det även om man får sitta och fixa med timings och volt.
Jag har byggt en hel del med Ddr3 och där fanns det mycket att tjäna på överklockning och lite skillnader beroende på processor. Knappt rört Ddr4 så ddr5 är helt nytt för mig. Bara genuint nyfiken för det verkar som flera tillverkare skriver att deras moderkort hanterar väldigt höga hastigheter på minnena men personer får det inte att fungera.

Av KoAoL

Jag frågar i tråden om snabba minnen är snake-oil för som du säger talar det mesta för det. Har du överhuvudtaget läst tråden. Jag försöker hålla nere priset men vill åt högsta prestandan åt min kompis, sedan vad han bestämmer sig för har jag inget åt, förutom att sätta ihop schabraket.
Litar mer på folk här än att läsa massa sidor eller kolla youtube. Delarna jag har köpt har varit på rea.

Av KoAoL

Tack igen. Min polare vill bygga Intel försökte trycka på åt 3d-cache hållet men icke. Jag kommer nog själv starkt överväga ett Amd-bygge, kanske nästa år. Iaf cpu, mb och ram. Sedan kanske sälja gpu beroende på hur stort steg de tar med nästa generation. Sitter själv på ett 10900k + 4080 bygge och en 2k skärm så det rullar på fint. Beställde ett EVGA 1000w från Inet så delarna ploppar in.
Nu blev även en 14900k och ett Apex encore beställda från proshop fick jag meddelat. Snabbare RAM ser ut att bli lite klurigt många rekommenderar Team Groups men de riktigt snabba 7200+ verkar inte finnas här. Ska bli spännande att meka ihop detta. Ha en skön helg alla Sweclockare.

Av KoAoL

Tack för svaren. Finns en 4k skärm och tillbehör så bara burken som ska skyffla så många fps det bara går. Inte haft någon tur med amd tidigare men ska läsa på lite. Räcker 32 GB ram, känns som det varit sweetspot ganska länge. Och är det snake-oil att gå på högre hastighet 7200-8000. Som sagt i detta fallet finns det egentligen inget tak på budgeten, men det betyder ju inte att man kastar sig över dyraste valen till allt.

Av KoAoL

Sneglar på ett Asus Tuf g502. Återigen svart och så lite karneval (rgb) som möjligt.

Av KoAoL

Tack för snabbt svar. Vet inte hur Amd prollen hanterar timings och hastighet på ram. Får läsa på lite men den verkar ju kunna skyffla fps mer än intel. Det är man ju inte van vid riktigt. Intressant. Sedan är priset inget jätteviktigt. Ska ju inte bygga för 100 lax men upp mot 50 med lite fläskigare delar gör inget. Inte min plånbok 😛

Av KoAoL

Nytt bygge inga hängslen eller livrem = fullt spel ös

Tyvärr åt en kompis men plan A så här långt:
14900k + skaffade en arctic 3 360 black aio nu när det var rea.
Asus black hero MB
G.Skill Ripjaws S5 Black DDR5 6800MHz 2x48GB
Något 4090 kanske asus tuf.
Mycket svart helt enkelt...
Chassi, psu lagring får vara så länge finns ju mycket som funkar
MEN...
Plan B är snabbare minnen och ett Asus Apex Encore. Kommer man tjäna någonting i fps med mindre men snabbare RAM?

Inte byggt nytt sedan 10900k och haft minskat intresse när priserna skenat. Så nu tar jag gärna input från detta eminenta forum.

Av KoAoL

Exakt som resultatet.

Av KoAoL

Smart nog att använda ett ransomware program. Dum nog att inte ha en privat wallet. Kom igen nu skurkar.

Av KoAoL

Har allt i en dagbok. Svårighet efter säkerhetshot. Streaming lätt som fan och betaltjänster/personlig info överjävligt. Men kan de flesta utantill, använder mönster som går att memorera. Lite autism hjälper till.

Av KoAoL

Är inte insatt i IT men det är ju härligt när sunt förnuft läggs under kostnader. Ser ut som ett klassiskt upplägg. En beställare vill betala så lite som möjligt och en säljare vill jobba så lite som möjligt. Waaaiiit for it!
Tillägg

Jobbar själv på ett företag med massa olika online lösningar och program på olika datorer, plattor och telefoner. Flera av den äldre generationen nära pension vågar eller kan knappt använda alla verktyg. Så väntar bara på att något liknande ska hända och att våran backup-lösning fungerar. Den kanske får sig en uppgradering eller två efter detta.

Av KoAoL

Slog till på en ny gpu på black friday annars är det kul att leta begagnat och framförallt vrida ur varenda liten MHz och fps man kan. Satt länge på en Athlon 3800+ den fick svettas och lyckades lira första och andra assassins creed på den. Efter bostadskarriär i Sthlm och flytt till mindre stad och hyresrätt ser ju plånboken lite annorlunda ut. Sådant påverkar ju också pristaket. Måste erkänna att samvetet tillåter lite högre priser.

Av KoAoL

Missade att du fått ett högre bud. Tack för den visade integriteten. Får hoppas du hittar ett par feta slutna lurar istället.

Av KoAoL

Bara skit i att skaffa en överprisad frukt-telefon. Problem solved. Dags för konsumenter att rösta med plånboken men det har ju sagts många gånger tidigare.

Av KoAoL

Det jag menar är att den stora kopparbiten kommer antagligen nå en jämviktspunkt i temperatur som kommer vara ganska hög när det är såpass mycket volym upp till flänsarna som inte har någon vidare kontakt eller speciellt bra luftflöde. Kommer ju ändå vara en tröghet i systemet innan flänsarna kan avleda värmen till rummet. Kommer säkert funka, men lite tester med/utan en fläkt som trycker genom fläktarna hade varit kul at se.