Inlägg

Inlägg som dibban har skrivit i forumet
Av dibban

Saknar Dan Dolme på listan.

Av dibban
Skrivet av Edvin1:

Jag gillar PS. Men det här spelet? Kan inte tycka annat än att det är överskattat. Ubisoft får ibland kritik för sina hopplösa öppna världar i spelen. Men på vilket sätt skiljer sig det här spelet från AC Valhalla? Jet tycker att det här spelet är ett av playstationhistoriens mest överskattade.

Sorry , jag har 50h i det här spelet. Så jag har verkligen gett det en chans.

Håller helt med. Bara en massa springande mellan ikoner på minimappen som så många andra spel i den här genren.

Av dibban

Stör mig på att ena joysticken på min DualSense knarrar/knakar. Nån som har haft samma problem och lyckats lösa det?

Av dibban

Jag köpte en 55” C3 från Webhallen till slut. Grymt nöjd med allt! Ett riktigt lyft.

Av dibban
Skrivet av Paradiddle:

Den är utmärkt och kvalificerar för cashback-kampanjen och då blir slutpriset 10000:-
Tror inte du kommer kunna hitta något bättre inom närmsta tiden men dock måste köpet göras senast idag samt från en annan åf än den du länkade till, tex Webhallen.

Se på fan, hade inte ens koll på cashbacken. Stort tack!

Av dibban

Jag är jävligt dålig på TVs, och nu är det dags att byta ut vår 12 år gamla Samsung. Hade den här varit optimal för ps5, sport, film? Och finns det inbyggd app för Plex? (55” är det som gäller)

Om ni har nåt annat tips tar jag tacksamt emot det men såg att den här var nedsatt 😊

https://www.inet.se/produkt/2222998/lg-55-oled55c35-evo-4k-sm...

Av dibban

Lånar tråden lite. Funderar på att byta från Allente till Bahnhof. Ingår det nån streamingtjänst i Bahnhofs TV-paket eller kan man välja till det i efterhand? Har idag Viaplay och Discovery+ från Allente, fotbollsnörd som jag är.

Av dibban

36. Blir mest PUBG med squaden eller Destiny 2 när andan faller på, och nåt singelplayer strategi/rpg.

Av dibban
Skrivet av Xeonist:

Ange värdet på varan bara, och ange skäl för export, så retur.

Och en tariff kod på det, typ 85185000 bör funka.

Tack!

Av dibban

Skall returnera en vara (en DAC) till USA via Postnord tänkte jag. Sista steget på Postnords boka frakt-sida är att ange "tullvärde i SEK".

Enligt google:

"Vad är tullvärde? I tullvärdet ingår i princip alla kostnader som uppstår i samband med att du importerar varan. Tullvärdet består av kostnaden för själva varan, transaktionsvärdet, med tillägg av ytterligare kostnader om de inte redan ingår i transaktionsvärdet".

Gäller detta även vid export? Så i mitt fall, DACen är väl värd ca 3800 kr. Så 3800 + fraktkostnaden? Nån som har koll på detta och kan förklara. Gärna så att en femåring förstår för så trög känner jag mig

Av dibban
Skrivet av oqvist:

Vill man leka med filter kan jag tipsa om make up pads i bomull. Fungerade bra med ultrasone pro 900

Jag testade aeon 2 noire men de var inte för mig. Lät bra och bra balans men det de var så dämpade de kändes nästan akustiskt döda Kanske för bra helt enkelt.

Jag kör med ether c flow som jag testade i samma veva. Kör inga filter tycker även där de låter bättre ofiltrerat

Vet inte hur det är med Aeon 2 Noire men gissar på att det är samma grej med pads etc, jag kör med de mest dämpade just nu t.ex. och tycker det är nice. Each to his own gäller ju i den här hobbyn

Av dibban
Skrivet av Myllerman:

Verkar vara en trevlig lur som låter bra även utan EQ vad jag förstått. Det är väl dom som Amir på Audio Science har som en favorit också om jag inte minns fel.

Stämmer, man får ju med små pads som man enkelt kan lägga in i kåporna som ändrar ljudbilden något.

Av dibban

Har de senaste 4-5 åren enbart brukat DT 990 Pro och DT 880 (600) vid datorn och letade efter nåt annorlunda. Testat Sennheisers HD650 men de var inte min grej riktigt. Drog en rövare och beställde ett par Aeon RT Closed från Dan Audio. Wow, vilket jävla ljud säger jag. Låter helt fantastiskt. Fet, djup bas med rätt punch, bra mids (i mina öron) och treble som inte blir för ljus jämfört med Beyers. Kan varmt rekommendera.

https://danclarkaudio.com/aeon-rt-new-1.html

Av dibban

APA och IPA. Sierra Nevada Pale Ale är en återkommande favorit

Av dibban

Schiit har brown wednesday nu:

https://www.schiit.com/

Av dibban

The Killer (1989)

Vacker, välgjord och fantastiskt hård action från Hong Kong. Kan inte bli annat än 5/5 i betyg

Av dibban

F/X - Murder by Illusion (1986)
Snubbe som jobbar med specialeffekter blir inblandad i mord. Nja. 2/5 (egentligen 3/5 för att Brian Dennehy är med)

Innerspace (1987)
"Test pilot Tuck Pendleton volunteers to test a special vessel for a miniaturization experiment. Accidentally injected into a neurotic hypochondriac, Jack Putter, Tuck must convince Jack to find his ex-girlfriend, Lydia Maxwell, to help him extract Tuck and his ship and re-enlarge them before his oxygen runs out." Sevärt? Nä. Betyg 1/5

Shoot to Kill (1988)
Stabil action/äventyr. Är en sucker för mäktiga naturvyer och skog. Gött radarpar i Sidney Poitier och Tom Berenger, och Clancy Brown är en av mina favoriter. +1 för det och därför 4/5 i betyg.

Av dibban

Kollar mest på filmer från 70-80-90-talen, helst 80-talet. Det är nåt speciellt med stämningen, tidseran, skådisarna etc tycker jag. Har en grej nu att kolla på en film per årtal fram till 2000 och sen börja om från typ 1980. Filmer jag inte sett tidigare dvs, har upptäckt en massa guldkorn på detta sätt! Har legat förkyld senaste dagarna och kollat på:

Never Cry Wolf (1983) https://www.imdb.com/title/tt0086005/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_...

Ensam forskare åker till arktis för att undersöka varghotet mot renhjordarna. Fantastiska vyer och naturbilder, och Charles Martin Smith är en duktig skådis. Betyg 3,5/5

Starman (1984) https://www.imdb.com/title/tt0088172/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_...

Utomjording störtar ner på jorden och har lärt sig jordens språk genom rymdsonden Voyager II. John Carpenter regisserar och då blir det kvalité. Hänger på 80-talets fascination för sci-fi och utomjordingar. Grymt ljus och vackra vyer och Jeff Bridges är ju Jeff Bridges. Betyg 3/5

Cocoon (1985) https://www.imdb.com/title/tt0088933/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_...

Sändes väl sisådär 45 gånger på TV4 under 90/00-talet. En charmig klassiker ändå. Betyg 3/5

Av dibban

Byggt altan med allt vad det innebär och det har varit gött som fan, det är avkoppling för min del. Väldigt skönt att slippa sitta vid en dator.

Av dibban

Så jävla bra jobbat! 5/5