Inlägg

Inlägg som Xinpei har skrivit i forumet
Av Xinpei
Skrivet av Mörksuggan:

På vilket sätt är en mekanisk hårddisk att föredra för AI teknik? Bör det inte gå bättre när det går snabbare, än att bara kapacitet är att föredra.

Tror nog det fortfarande är kostnad / GB som spelar in här. AI kräver helt enkelt så mycket utrymme att införskaffande av SSD blir en kostnadsfråga.

Av Xinpei
Skrivet av GuessWho:

Det fanns både Core 2 Duo och Core 2 Quad i Core 2 generationen.
(Core 2 Quad var i princip dubbla Core 2 Duo)

Innan Core 2 fanns det Core med Core Solo och Core Duo.
Jag har faktiskt en sån laptop med Yonah processor, en Core Duo.
Men det är inte något jag aktivt använder.

Men Ja allt detta är före 2010 och ganska gammalt idag.

Som du är inne på så har namnet Core, som i Core i3, Core i5, Core i7 och Core i9 använts mycket sen dess.

Som sagt är det gamla grejer som inte är speciellt relevanta idag.
Men tänkte att jag kunde nämna som kuriosa att Intel faktiskt haft "Core" innan "Core 2".

Edit:
Dessa Core (Core Solo, Core Duo) var för den mobila marknaden.
Främst för laptops.
Men har för mig att första generationen med Intel baserade iMac också använde Core.
Men afaik så var det endast fastlödda processorer. Inget för en vanlig socket.

Korrekt. Nämnde Core 2 duo eftersom jag svarade på någon som verkar blandat ihop Core med just Core 2 Duo.

Av Xinpei
Skrivet av ztenlund:

Är det utbildningssystemet som har sagt dig att all öl är importerad?

I vilket fall som helst så går det i praktiken inte att sälja en 33 cl öl på 5 % för 5 kr på Systembolaget. Bara alkoholskatt och fast kronpåslag (olika beroende på varugrupp) hamnar lite över det inklusive moms. Sedan är det även ett procentuellt påslag på inköpspriset som är samma för alla varugrupper. Det finns inte heller någon mängdrabatt, eftersom det anses uppmana till att köpa och enligt logiken även dricka mer. Systembolagets schablonmässiga prissättning är ibland en fördel på dyra produkter, bör kanske noteras. De är trots alkoholskatten ibland billigare i Sverige eftersom det annars är vanligt att man har högre påslag på dyra/fina/exklusiva produkter som säljer i mindre volym.

Jag räknade baklänges och får för mig att priset in på en Pripps Blå 33 cl, som är en av de billigaste ölen, borde vara ca 3 kr ex moms när man rensat bort alkholskatt och påslag. Med reservation för att jag har räknat fel eller missat något förstås, men sånt här håller ju leverantörerna på med. I och med att alla variabler är kända kan de välja precis vad produkten ska kosta i butiken (så länge t ex alkoholskatten inte ändras) genom att sälja in den till ett visst pris.

Om en öl finns i både Danmark och Sverige så är nog chansen att ölen är importerad ganska hög. Oberoende var det bara menat som exempel på saker och ting som får effekt på priset.

Av Xinpei
Skrivet av Sysop:

Systemkraven borde vara desamma under hela produktens livslängd, märkligt agerande, imho.

Systemkraven har ju inte ändrats utan här är det senare att man täppt igen hål som kunde utnyttjas för att kringgå dessa systemkrav.

Skrivet av jnsson:

Det är vissa 7:e gen intel core CPU:er och alla från o med 8:e generation som har officiellt stöd

Det är skillnad mellan core och core2duo. Det ena är ett varumärke som inkluderar i stort sett alla moderna processorer som inte faller in i Intels Pentium eller Celeron. Core2Duo är en serie av Intel CPU:er som slutade produceras 2012.

Skrivet av pacc:

Det är det väl visst, det var ju väldigt tydligt vad win11 krävde vid installation och vad konsekvenserna var då - det här är ett helt nytt krav och totalt orimliga konsekvenser.

Det är ju inte särskilt tydligt om datorer utan tpm modul kommer att bli obrukbara vid nästa uppdatering eller om det visar sig att någon variant av Intel faktiskt påverkas redan nu...

Bara det faktum att man måste köra "fulhack" för att få Windows 11 installerad på en dator med en viss CPU är ju bevis för att den CPUn inte är supportad. Inget hindrar en från att installera valfri äldre version av Windows på denna dator.. oberoende vad folk påstår.

Av Xinpei
Skrivet av Recall:

Håller med i stort. Men sen kan man fundera på varför en öl som kostar 5 kr i Danmark måste kosta 15 kr i Sverige...

Import, moms och alkoholskatt.

Av Xinpei

Nätneutralitet? I landet som bokstavligen har två eller tre internetleverantörer som bildat kartell kring marknaden? Samma marknad som det idag är standard att throttla internet uppkopplingen när en konkurrents föredragna partners produkt används?

Låter som Amerikanska myndigheter har ett enormt jobb framför sig.

Skrivet av Nimuel:

'Nätneutralitet' var för frihet på nätet ungefär lika bra som demokrati i namnet på den Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Låter som herrn borde läsa på vad nätneutralitet innebär.

För kort och gott så innebär begreppet att en internetleverantör inte för ge fördelaktig behandling åt ett företag över ett annat på deras nät. Man får tilll exempel inte throttla ens internet medan man ser på Netflix bara för att HBO betalt för att särbehandlas. Något som är extremt vanligt i USA där marknaden i stort sett bara består av två-tre stora internetleverantörer som delat upp stora delar av landet mellan sig själva utan andra alternativ.

I Sverige däremot så är nätneutraliteten ganska stark och därför ser du inte samma fenomen.

Skrivet av tEan:

Jaså?Tycker mer att det låter som att jag är för fri information och du är för censur.Alla vill inte leva i Kina.

Låter som du är ännu en av dessa som inte vet vad Nätneutralitet är för något. FCC vill förbjuda att internetleverantörer att blockera viss service bakom en betalvägg. Det är ju raka motsatsen till censur.

Av Xinpei
Skrivet av Philopinos:

RIP Discord.

Why? Det beror ju helt på hur man implementerar dem.

Skrivet av Bobiri:

Discord kommer dö ut precis som Ventrilo, Mumble och Teamspeak om de börjar göra programmet till ett bloatware.

Jag använder inte programmet mer än att bara kommunicera med vänner. Försvinner den smidigheten så byter vi, och vi är nog inte ensamma.

Discord sitter ju i en särställning på marknaden då deras chatfunktioner kombinerat med röstfunktioner inte finns i någon annan produkt från någon konkurrent samt hur lätt det är att slänga upp en server utan att behöva mixtra med serverklienter/servrar etc. Självfallet kommer de inte att dö för att de lägger in en reklamruta någonstans i programmet. Sedan verkar folk glömma att Teamspeak och Ventrilo existerade i över ett decennium med reklamfunktioner implementerade i dem. Och det är för samma orsak varför Discord kommer fortsätta att existera. Det finns helt enkelt inga bättre alternativ.

Av Xinpei
Skrivet av Jygge:

Kan bli en intressant lågbudget grafikkort för enkla saker.

Grafikkort som inte kan massproduceras pga. att de är specialgjorda (som dessa) blir sällan lågprisade om de skulle säljas eftersom de kostar enormt mycket mer i tid och material än massproducerade kort skapade av företag så som Nvidia eller AMD. Detta för att de tar ut sin vinst genom att massproducera och sälja enorma kvantiteter av kort.

Skrivet av maweric:

Går detta att köpa någonstans?

Tvivelaktigt. Detta verkar mer vara ett experiment för att visa att det går att göra.

Av Xinpei
Skrivet av Dinkefing:

Någon som vet vilken modell det gällde? Och vilken som är tillverkaren av dem? Superflower, Seasonic eller någon annan? Eller var det bara för att EVGA gav honom fel kabel? Jag håller med honom att det borde finnas en standard att kablarna som kopplas till nätagget ska vara standardiserade.

EVGA använder väl primärt Superflower som OEM. Seasonic verkar mest hålla sig till deras absolut top of the line.

Av Xinpei
Skrivet av brickerbro:

"Det har inte hänt ännu, så det kommer aldrig hända!" - Din logik.

Tycker det är ganska så sjukt att vi som nördar på ett teknikforum med hög förståelse för vad tekniken tillåter, som mer eller mindre varit dom mest skeptiska till kontroll på internet historiskt, har såpass hög naivitet. Men har märkt en tendens av att folk gladeligen stödjer censur och annat bara det är "rätt" sida eller organ som gör det.

Mhmm..

Av Xinpei

Och då kan Tiktok och Meta se sig om efter en ny marknad. Inte för att det egentligen gör så mycket för mig personligen. Tiktok är inget som tilltalar mig alls och mitt Facebookonto har jag inte loggat in på över 7 år snart.

Skrivet av johanandersson:

Det är väldigt intressant att censur av ett internationellt sanningsministerium nu är så accepterat att dess introduktion likställs med ordningsvakter.

Nämen kolla? Ordsallad utan någon som helst röd tråd..

Skrivet av johanandersson:

Tänk på att detta är samma EU som satte Sputnik och Russia Today under blockad. Inte för att jag uppskattar ryska propagandanätverk, men EU är inte rädda för att införa censur. Tongången bland EU politiker kring informationsflödet i kriget mellan Israel och Palestina bådar inte väl heller.

Huruvida man håller med om syftet av en viss censur förändrar inte att det är censur, och när censur väl är etablerat både tekniskt och som politiskt accepterat verktyg så kan det censurerade ämnet snabbt ändras till något man inte håller med om.

Sluttande plan kallas det för. Folk har ju suttit och skrikit att denna "censur" skall göra det omöjligt att ifrågasätta politiker och staten sedan internets barndom men ändå har det gått över 30 år och folk kan fortfarande sitta här och skriva av sig. Underligt måste jag säga..

Av Xinpei

Får mig att tänka på när jag väntade på en kallelse till sjukhuset för ett antal år sedan och detta skulle (för någon ogrundlig anledning) bara kunna ske via post. Gick där och väntade.. och väntade och väntade. Till sist kom brevet. En vecka efter att jag skulle varit på undersökningen och tre veckor efter det skrivits ut. Så där åkte man på en avgift eftersom landstinget (som det var då) vägrade acceptera att Posten gjort fel och att deras system kunde moderniseras. Tåls att nämnas att jag då bodde i en lägenhetsbyggnad centralt.

Det kombinerat med alla paket och brev som de genom åren "tappat bort" gör ju att man inte direkt har något förtroende för Postnord.

Av Xinpei
Skrivet av pine-orange:

Innan hade de riktigt bra fyndpriser men sen bytte de till riktigt dåliga fyndpriser, men de borde ligga mittemellan där

Tycker det i och för sig verkar vara två nivåer bland fyndhörnor generellt. Antingen är de dåligt prissatta eller så saknar det nästan all form av intressanta produkter.. mestadels lågprisprodukter som de aldrig fått sålt. Saknar tiden då fyndhörnor faktiskt VAR fyndhörnor där man kunde få till exempel utställningsexemplar till typ 10-15% rabatt.

Av Xinpei
Skrivet av Gambit_2K:

Jag slutade främst att köpa från webhallen och komplett var pga. Inet steppade upp på alla plan. Bättre support, bättrte priser, snabbare leveraner, bättre sortiment.

Det sämsta med nuvarande webhallen för mig är att tex. deras fyndhörna kan innehålla 2-3 år gamla grafikkort som fortfarande har kvar de priser de lanserades med. Samt att deras rabatter eller nedsatta pris kan vara 10 kr på en vara som kostar 500 kr.

Såg för något år sedan ett headset i deras fyndhörna som kostade mer än de kostade nytt eftersom fyndhörnans pris var nedsatt från lanseringspris medan det sprillans nya hade ett uppdaterat pris.

Inte ovanligt att "fyndhörnan" har typ 1% nedsatt pris heller..

Av Xinpei
Skrivet av Horvendile:

Håller med föregående skribenter - det har ju pratats ett tag nu om höjda priser på SSD. Det här kan vara första steget.

Hade kunnat köpa det argumentet om SSD:n presterat bättre eller i alla fall snarlikt som andra produkter i det segmentet men när den presterar sämre och är dyrare så är det bara underligt.

Av Xinpei
Skrivet av Cheewie:

Mer teknikhat på teknikforum. Hur många av er lipsillar har ens använt nån blockkedja nånsin?

Så man måste ha använt sig av blockkedjan för att ha en åsikt om NFT är det mest onödiga som finns? Jag menar.. det är ju själva definitionen av ett luftslott som i många fall hålls flytande enbart genom manipulation av marknaden... när de inte är en ren scam dvs. som t.ex Cryptozoo.

Av Xinpei
Skrivet av Tauri85:

Antagligen har dom vuxit för mycket med åren och anställt en massa folk utan att riktigt tänkt igenom det hela.. När sötebrödsdagarna är förbi börjar man granska kostnader och ser att 1 person lika gärna kan göra 3 personers jobb utan större problem. Effektivisering sumerar det hela

Tror nog det har en hel del och göra med det kaos som finns inom företaget just nu och deras förlorade kunder som gick ifrån Unity efter de börjat pilla i sitt licensavtal.

Av Xinpei

Något säger mig att rubriksättaren allt blev nöjd när denne kläckte den rubriken.

Av Xinpei
Skrivet av Robinccc:

Trodde att SUPER skulle vara snabbare än TI.

Nu är jag inte alls påläst men vad är poängen med t ex 4070 SUPER kortet om det redan finns den vanliga modellen, TI och sen då SUPER TI?

Ingen idé att försöka se någon logik i namnen på grafikkort längre.

Av Xinpei
Skrivet av landahl:

Du borde bli hans rådgivare. Han skulle nog anställa dig på studs.

Han borde anställt någon som i alla fall vet hur man besiktar ett företag innan man köper det.

Skrivet av landahl:

Elon Musk är ett geni. Svensk jante lyser igenom här.

Känns mer som det går inflation i ordet "geni". Folk verkar ju tro att pengar = intelligens när verkligheten snarare är visar motsatsen. Sedan behöver problemen inte ligga i intelligensen hos människan utan i dennes karaktär och uppfostran.