Inlägg

Inlägg som erci84 har skrivit i forumet
Av erci84
Skrivet av Pitr-:

Om den kör Android 8.0 så får du tampas med FRP (Factory Reset Protection), dvs stöldskyddet. Sen som det nämns så har vi även Samsungs motsvarighet om den nu hade ett Samsung-konto registrerat utöver Google-kontot.

Du kan testa dig fram med verktyget SamFw som sägs kunna förbigå FRP på åtminstone äldre Samsung-telefoner såsom denna. Vet inte om den även hanterar Samsung-konton. Om den fungerar som jag misstänker, så gör den i princip det man kan göra på egen hand med Odin genom ompartitionering och fullständig återställning av alla partitioner till fabriksläget, sånt jag själv gjorde en hel del utav där med första, andra och tredje generationens Samsung Galaxy-telefoner.

https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-...

Tackar hjärtligt, något som detta jag letade efter. Använt Odin lite själv på äldre telefoner, men det var riktigt längesen.
Ja Google kontot som finns på telefonen var mitt, problemet var att mammas Samsung konto låg kvar och det är där jag är fast om ingen kan kontakta folk efter döden 😁

Ska prova detta alternativt kika på Odin för jag visste inte alls vilken väg jag skulle gå nämligen men då vet jag vart jag ska börja iaf.

Av erci84
Skrivet av Aphex:

Hum. Det verkar bero på OM den uppgraderats till Android 8
Om inte kan du behöva logga ut först.
https://www.theverge.com/21419919/delete-data-android-phone-s...

Det där har ju tyvärr ingenting med det underliggande Google kontot att göra. Jag undrar nästan om det är en Samsung grej. Jag ligger iaf på version 8.
Det måste ju gå att stänga av på något jävla vis tycker man.

Av erci84
Skrivet av Aphex:

Om du fabriksåterställer via menyn i Inställningar behöver du bara ange telefonens upplåsningskod, som du har. Den blir då borttagen från google-kontot och du kan sälja den utan problem för nästa användare.

Det är bara om du återställer via recovery du får problem med google-koppling.

Tyvärr stämmer inte det efter viss uppdatering som de har nämnt nedanför, det var det var nämligen det jag tänkte först.

Av erci84

Problem vid nollställing vid S7 edge (email "ivägen")

Hej jag ska sälja min S7 edge och det senaste Gmail kontot på den är min mammas och hon har gått bort. Jag kan inte nollställa från menyn då jag inte kan ta mig in i hennes Gmail och jag kan inte nollställa den från "start menyn" av samma anledning. För går jag den vägen vet jag att jag inte kan använda den av samma anledning.
Tack på förhand.

Av erci84

Tillverkare: Panasonic.
Modell: TX-65HX800
Paneltyp: LED
Tid: 8145h
Uppstarter: 2752 gånger
Inbränning: Nej

Jag har ägt den sedan sensommaren/hösten 2021

Jag ursäktar mig i förväg för en liten rant
Det är intressant att se hur få Panasonic apparater det är i denna lista. De har ändå extremt bra bild och ofta för inte alldeles för dyra priser. När jag köpte min nuvarande TV hösten 2021 så hade jag läst en massa olika reviews innan, speciellt då jag hade en viss budget. Till slut åkte jag till NetonNet och köpte vad som skulle vara en utomordentligt bra TV för priset, en av Samsungs nya Q-LED (kommer ju tyvärr inte håg någon modell). Jag kom hem och satt upp den och var extremt redo för en månads lång binge fest (ok rejäl överdrift men jag tror folk känner igen känslan ). Jag var inte alls särskilt exhalterad över denna "extremt bra TV". Jag började söka på allt jag kunde hitta på vad jag skulle ha för inställningar för det var ju självklart att det var mina inställningar och inte denna TV som var problemet. Till slut bestämde jag mig för att gå ner till min lokala A/V handlare som är åf åt Panasonic och prata med honom. Jag fick köpa en Panasonic TX_65HX800 från honom för nästan 2000kr billigare. Då sa han att det priset kom med framkörning och installation av TVn men att det kunde ta ett par veckor innan han hade tid att göra det då hans kollega tyvärr var sjuk. Jag diskuterade detta med honom och vi bestämde att jag skulle hämta TVn och installera den själv. Eftersom jag skulle göra det så drog han av 1000kr på priset, så i slutändan blev min nya Panasonic TX-65HX800 nästan 3000kr billigare än denna Samsung som skulle vara så enormt bra. Visst detta är en VA, Edge LED panel så det är inte så konstigt att den var billigare än Samsung panelen som jag köpte. Det som var konstigt var att den var bättre, iaf tyckte då jag och mina polare det och en av mina polare har en egen hemmabio (borde snarare kallas egen bio) som kostat upp mot en halv miljon, så jag litar på vad han säger när det kommer till både bild och ljud Nu säger jag inte att detta är den bästa bilden jag någonsin sett på något sätt, det går inte att få helsvarta scener som det gör med en OLED, men tycker överlag att bildkvaliten är riktigt bra och det är väl lite det som Panasonic är känt för och även det som gör att jag tycker det är underligt att det är så få som inte använder Panasonic paneler. Men när man nästan aldrig ser någon reklam för dem eller de aldrig är med i tester och liknande så är det inte så konstigt. Visst skulle det varit trevligt att ha haft pengar så man kunde ha köpt en Panasonic 65HZ2000 OLED, men man kan alltid önska sig saker och ting

Av erci84

@Murer hade mer problem med lägre värde på resistorn. Ja det är en breadboard.
Jag har haft igång den här hemma nu utan en enda studs så verkar vara något på plats som orsakar det. Den sitter i en kassa i en butik. Kablarna som går ut från den är kanske 2dm långa och går direkt till knappen. Kan det vara att jag får något som stör så jag behöver skärma det på något sätt?

@Aphex det är inte en debounce för det kan hända fast knappen inte varit intryckt alls.

Av erci84

https://1drv.ms/u/s!Aq8qdEaoE_bMgc9KMFaLy9Q3Yw5_5g?e=jvywyS

Där har du en bild på ett kopplingsschema som jag har fått ritat. Tyvärr är jag super kass på att läsa dem men du vet säkert vad du letar efter

Tack

Av erci84

Internt "överfallslarm" genom telefonnummer

Tjena!

Jag har ett litet problem. Jag har en kund som jag gör lite jobb åt som vill ha typ ett överfalls larm internt i butiken ifråga. Vad de är ute efter är att de ska kunna trycka på en knapp och när de gör det så ringer enheten som knappen är kopplad till ett nummer som i sin tur gör så att alla telefoner i butiken ringer samtidigt tills någon svarar.
När det kommer till att ordna så att alla telefoner ringer när det här numret blir uppringt är redan ordnat men problemet jag har är att jag inte har någon stabil lösning för att ringa numret genom att trycka på knappen. Jag fick lite hjälp av en kompis som använde sej av ublox och hade en simkortsläsare. Problemet är att den är för känslig så ibland får den för sej att man har slutit kretsen och den börjar ringa av sej självt även fast ingen har varit i närheten av den. Om det inte vore för det så fungerar den faktiskt helt ok.
Så jag behöver som sagt en lösning till detta om någon har en skulle jag vara väldigt glad.
Skulle eventuellt behöva lite hjälp och få sakerna byggda eller liknande då jag har lite problem med mina händer atm, men det är något jag och en person som kommer med en lösning kan diskutera isf.

Jag hoppas verkligen att någon kan hjälpa mej här, betyder mycket att lösa det här.

Massor med tack på förhand!

Av erci84

Thunderbolt 3 AIC frågor

Tjena...
Jag hoppas att jag lagt den här tråden på rätt ställe.
Jag har ett ASRock X570 Taichi och jag ville ha möjligheten att använda USB-C kabel för display output. ASRock har ju ett eget TB3 AIC kort men det är inte särskilt många som säljer det. Så jag kikade runt lite och beställde ett ASUS Thunderboltex 3-TR efter att ha frågat supporten på inet om det skulle gå att använda med mitt moderkort (till vilket de svarade ja det ska göra det, men vi kan ju inte garantera det - typ).
Nu när jag har fått det så märkte jag ju att kabeln som ska gå till thunderbolt kontakten på moderkortet ser annorlunda ut till det här ASUS kortet. Det är en större kontakt, mer likt kontakten som TPM använder (bästa motsvarigheten jag kan komma på).

ASUS: https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/Acc...

ASRock: https://asrock.com/mb/spec/product.asp?Model=Thunderbolt%203%...

Som ni ser så är TBT kontakten på mitt moderkort ungefär som en ensam USB 2 kontakt, dvs mycket mindre.

Är det någon som vet om det finns någon möjlighet att använda det här kortet på mitt moderkort även fast kontakterna är lite off, eller gäller det att köpa ASRock kortet från typ Proshop?

Tack på förhand!

Av erci84

@Det Otroliga Åbäket: Tack för svaret och ursäkta mej för det sena svaret, har varit väldig afk på sistonde då det hänt mycket i riktiga livet om man säger så
Har kikat lite på ZFS och även på Unraid (lite synd bara att det kostar pengar) då jag förstår att det är väldigt lätt att utöka och att det inte kräver samma storlek på diskarna osv.
Nu är tyvärr den lilla erfarenheten jag har från en NAS byggd på erfarenhet från över ett decennium sedan och specifika företags lösningar.
Så när det kommer till vad jag ska använda ligger det som det ser ut idag mellan ZFS eller Unraid, ext4 är inte av intresse.
Det tråkiga med Unraid är ju att det kostar en massa pengar, men det känns som att det har en del fördelar som jag gillar.
Någon som har någon erfarenhet när det kommer till Unraid, jag vet att jag har sett det massa gånger på Linus Tech Tips så herr Sebastian verkar gilla det

Av erci84
Skrivet av Knotvillage:

Ni kan tacka mig sen. Annonsen borta. Har mail till deras avdelning för bedrägerier så slipper man gå genom ett formulär.

Nice!

Av erci84

@jensvo: har du anmält annonsen till blocket?

Av erci84

NAS bygge - blandade frågor om hårdvara och mjukvara

Hallå!
Jag håller på och planerar att sätta ihop en dator som jag vill primärt använda som en NAS, sekundärt som en plex server. Just nu har jag allting lokalt på min burk som jag använder dagligen. Jag kan tänka mej att behålla plex servern på min dator då den kommer att ha bättre hårdvara och bara peka biblioteken till den NAS jag planerar att bygga vet inte vilket som fungerar bäst, jag vill kunna använda Plex för att kolla på 4K media som jag har lagrat.
Jag har planer att använda ett ASUS B350 moderkort, med en Ryzen 5 1500X, 16GB RAM och troligen Seagate Ironwolf Pro serie för lagringen (är inte helt bestämd här), en SSD (troligen en SATA som jag har liggandes, ev att jag köper en billigare NVMe) för cache. Kommer troligen att sätta i ett snabbare nätverkskort.
Så mina funderingar och frågor:

  • Är det värt att skaffa ett riktigt RAID kort, dvs. ett med egen processor på kortet, eller är det bättre att bara använda en HBA för att utöka SATA platserna?

  • Jag nämnde ovan att jag funderade på Seagate Ironwolf Pro hårddiskar, är det någon som har någon stark invändning mot att använda de eller hur har de fungerat för personer som använt dem. Vet att det varit problem med Seagate Ironwolf och att den använt SMR på diskar för NAS men som jag förstått det är så inte fallet på Pro serien.

  • När det kommer till Plex, borde jag köra det på servern eller fortsätta använda min dator som Plex server? Just nu har jag fortfarande första generationen Ryzen i min dator men ska uppgradera när de släpper den nya generationen. Har nyss köpt ett X570 moderkort då mitt gamla gick sönder. Har inte tänkt att ha något grafikkort i min NAS förutom något gammalt som ligger och skräpar. Så när det kommer till Plex så måste all transcoding göras via processorn om det blir installerat på servern.

  • Sist men absolut inte minst, mjukvara. Vilken mjukvara borde jag använda. Jag vill kunna lägga till nya hårddiskar om det kommer till det och jag vill kunna göra det utan att behöva bygga om min array.

Tack på förhand!

Av erci84

@Belzader: Tack för svaret, vart lite off ett tag och fick det att funka för ett par dagar sedan genom att göra ungefär vad du skriver fast jag gjorde det genom service guin om du kan kalla den det.
Jag startade grupp policy inställning lokalt på datorn som tillät windows 10 att och sedan gick jag in och stängde av min windows updaate service.
Här startade jag om datorn bara för att vara lite mer säker
Aktiverade grupp policy inställningen igen för att stopp windows 10 uppdateringen och aktiverade wu servicen. Nu kunde jag uppdatera windows utan att windows 10 stod ivägen.
Men tack ändå för hjälpen det uppskattas!

Av erci84
Skrivet av Dockland:

Jag skall testa. Har TPM 2.0 aktiverat sedan dag ett på denna. Skall googla lite hur jag gör.

E: Det var ju bara att klicka på "Activate Bitlocker" och starta om, men vill inte göra det nu, det kan ta en stund tänker jag. Kör någon kväll i helgen istället. Tax för tips.

Ja när du aktiverar det och ´börja kryptera så tar det ganska länge särskilt om du har data på disken sedan tidigare.
Inga problem... Bara glad att jag kan hjälpa till.

Av erci84
Skrivet av Dockland:

Bitlocker är säkert jättebra, men lite bökigt att få till på en ej domänansluten dator har jag för mig. Kanske hänt något. Jag har Windows 10 for Workstations men har inte labbat med det på denna dator. Gjorde det när jag hade vanliga Pro men minns det var bökigt på hemmadatorn.

Ok,
Nej har man en dator som har TPM och en version av windows som stödjer det så är det jättelätt faktsikt... några knapp tryck så är man igång.
Jag har mitt TPM via min CPU och sen kör jag win 10 pro och jag har alla mina diskar via bitlocker. OS disken låses ju självklart upp automatiskt, men har bios låst och lösen mm på inlogget och sen har jag alla andra diskar så jag måste skriva in lösenord för att man ska komma åt all data på de efter att windows startar. Det där kan man ändra som man vill men det är sättet jag har det upplagt.
Vet dock inte hur det är med 10 for Workstations.

Av erci84

Jag läser att vissa inte gillar bitlocker särskilt mycket då det är en ms produkt men imo så behöver du inte oroa dej om att det är en ms produkt. Den nya versionen som krypterar hela disken är bra och säker. Om du är orolig över ms använd då inte windows alls är mitt svar.
Jag vet att Polisen både här i Sverige och i USA har försökt fått ms att hjälpa till att låsa upp diskar som är krypterade med bitlocker och de kommer inte åt informationen.
Nu verkar det som du har köpt mjukvara redan men om du har windows 10 pro rekommenderar jag starkt bitlocker och som du läst ovanför har svagheten när den blivit knäckt inte legat i bitlockers kod utan i själva disken som är krypterad.
Självklart måste du ha en dator som har TPM för att du ska kunna använda bitlocker på ett säkert sätt men alla nya datorer har någon sorts TPM antingen i CPUn eller på moderkortet.
Använd inte bitlocker utan TPM även fast du kan förbipassera användandet utav en TPM.
För de som säger att bitlocker är dåligt pga ms så skulle jag verkligen vilja veta hur ms använder bitlocker mot dej (och snälla bevis och inte någon obevisad teori). Och det är väldigt få tjänster som ms erbjuder som jag använder pga att det finns problem med data hantering så jag är ingen person som älskar ms på något sätt och vis. Men jag är verkligen intresserad av att få veta om jag är totalt ute och cyklar men enligt bekanta så är jag inte det.
Nu kommer jag väl starta något ms "word spew" krig

Av erci84

Win 7 Pro Update fungerar ej efter att ha stoppat win update från att installera win 10

Tjena,
Jag har en dator som jag har Windows 7 Professional på och för tillfället måste jag tyvärr behålla Win 7. Windows update har hållit på och truga med att uppdatera till Windows 10 och i går fick jag en liknande sådan uppdatering men en som inte gick att stänga. Det enda som gick att göra var att säga uppdatera nu eller uppdatera senare. När jag tryckte på senare så fick jag upp så jag kunde välja ett datum en vecka framåt i tiden och sedan stod det att på det datum jag väljer kommer Windows 10 att installeras.
Så jag gick till Microsofts sida för att hindra Win 10 och tankade uppdateringen till Windows 7 Pro x64 vilken är den Windows version jag har. Efter att jag installerade den så följde jag stegen som sidan beskriver för att hindra Windows 10s uppdatering, men nu har jag ett problem, jag kan inte få några uppdateringar överhuvudtaget för uppdatering för Windows 10 "sitter fast" i min windows update miljö.

https://imagizer.imageshack.com/img921/2065/jBKkBC.png

Är det någon som vet hur jag kan få bort den så att jag kan fortsätta få uppdateringar så länge som Microsoft kommer att tillhandahålla de, eller även om den måste sitta kvar om det finns något sätt att fortsätta få uppdateringar via Windows Update för jag vill absolut inte gå och tanka alla uppdateringar manuellt varje tisdag

Uppskattar alla förslag förutom förslaget att installera Windows 10

PS. Jag har provat att trycka på "Starta om nu" i Windows Update och allt som händer är att datorn startas om och man kommer tillbaka till Windows Update när windows startar. DS.

Av erci84

Problem med Google Adwords

Jag har problem med en sida där google pekar ut att det finns länkar till externa sidor på våran sida och vi kan därför inte implementera adowrds då google stoppar oss.
Länkarna ändrar sej från gång till gång vi är i kontakt med deras support team och vi kan inte hitta något som pekar till dessa länkar.
Sidan i fråga är claesons.com och om någon kan komma med en underbar lösning så vore det kanon.
Den 21/5 fick vi ett mail som sa att http://wowreality.info/page.js?wm.gr fanns på sidan och idag fick en nytt mail och denna gång var länken https://tharbadir.com/2?z=2483440
Alla tips på lösningar uppskattas.

Av erci84

@CymbalCrasher: Jag vet inte vad du har för router men jag har märkt att jag hade en väldigt gammal firmware version på min (tänkte inte på det då det var mer som en NCU - teklager) än en normal router och efter att ha uppdaterat firmware versionen på hårdvaran så har jag inte haft några konstiga fel.

Vad menar du med om jag har kvar en länk?
Jag har 3 fysiska portar, 2 av de används (WAN och LAN), sen har jag min OPT1 (OpenVPN) port som en virtuell port.

Om du har två VPN anslutningar så ska du ju har två virtuella portar och ett VLAN per var och bestämma vilken trafik som ska gå till vilket VLAN (jag antar iaf att det är anledningen till den sekundära VPN anslutningen).

Vet inte om jag svarat din fråga eller bara förbryllat dej men annars är det bara att fråga vidare.