Inlägg

Inlägg som anon284586 har skrivit i forumet
Av anon284586

Webbläsare som inte övervakar.

Firefox och Opera. Man vill ju inte att Google och Microsoft ska snoka i ens förehavanden...

Av anon284586

VPN, men inte från "14 Eyes" länder !

Skrivet av anon301768:

Just därför man ska använda en VPN tjänst så man är anonym.

Glöm bara inte att täppa till Web RTC i din browser...annars är VPN värdelös. Använd INTE en VPN tjänst som är baserad i "14 Eyes" länder ! Sverige ingår i "14 Eyes", så är man mån om sin privata integritet, då bör man inte välja svenska VPN tjänster !

Här förklaras vad "14 Eyes" är för något : https://restoreprivacy.com/5-eyes-9-eyes-14-eyes/

Av anon284586

Polisstat, diktatur

Skrivet av MrPasty:

Du har nog inte riktigt förstått vad det här går ut på. Eftersom så många kriminella idag använder sig av krypterade tjänster så måste myndigheter använda nya sätt att lyssna av kommunikationen. I de flesta kriminellas fall handlar det om krypterade chatt-appar men principen är densamma som vid användning av krypterad VPN. Data måste läsas innan den krypteras, vilket innebär att avlyssningen måste ske i enheten.

Jag tycker att det här verkar vara en ganska vettig lag. Det är inte som tidigare bestämmelser om att loggar måste sparas och lämnas ut kors och tvärs, vilket öppnar för massavlyssning och brev till fildelare. Det här handlar om att kunna lyssna av specifika enheter, vilket är alldeles för jobbigt för polisen att göra i stor skala. Dessutom verkar det faktiskt vara nödvändigt för att kunna förhindra och utreda grova brott.

Tyske propagandaministern dr. Joseph Goebbels sade angående alla register som infördes i Tyskland : "om du inte har något att dölja, har du inget att frukta"-------Judarna i Tyskland hade inget att dölja, dom dog ! Judarna var lätta att hitta eftersom alla möjliga register fanns att tillgå för SD, Gestapo....Nu får polisen i Sverige mycket större befogenheter än vad SD, Gestapo hade !
Den personliga integriteten är inte mycket värd i dagens läge, svenskarna är mera övervakade än vad medborgarna i DDR var på sin tid !
Sverige börjar mer och mer likna en diktatur med åsiktsförtryck, censur, övervakning....Stackars den som har "fel" åsikter, han/ hon kan hamna i fängelse !
Under förevänding av att "övervaka kriminella" kan man göra mycket annat...man kan börja med åsiktsregister, etnicitetsregister osv. Tiderna kan ju snabbt ändras och då kan man ju använda övervakningen för andra saker än att jaga kriminella !

Av anon284586
Skrivet av Mordekai:

Om du inte vet vad socialism är kanske du inte ska politisera något som inte har en höger/vänsterskala.

Sverige är ett kommunistland...jämfört med tex. Ryssland !

Av anon284586
Skrivet av Mordekai:

Meningen säger emot sig själv. Det är inget bevis i relativ bemärkelse. Sverige var statistiskt jorden ormtätaste land på 70-talet. Självklart beroende på att det var okänt hur ormtäta andra länder var.

Jag skulle påstå att bevisen mot Kina dock är betydligt gravare även om det framförallt handlar om den egna befolkningen. USA fängslar inte på löpande band politiska dissidenter. Inte heller avrättar man människor för antiamerikansk verksamhet.

Det blir så sjukt snett när man drar in USA i en diskussion om Kinas övergrepp på mänskliga rättigheter. Dra in Iran, Ryssland, Saudi-Arabien eller något annat land som i alla fall spelar i samma liga som Kina.

Har du ens varit i Ryssland ? Tror inte du vet ett dugg om hur det är i Ryssland ! Man ska inte tro på vad PK media skriver för propaganda.

Av anon284586
Skrivet av Halogen:

Med tanke på att kinesiska staten ganska nyligen har stiftat lagar som ger dem rätt att kräva att kinesiska medborgare och företag hjälper dem med underrättelsearbete så är det här en ganska självklar respons. Läs här.

Så, vad tror du att FRA pysslar med ?

Av anon284586
Skrivet av kelthar:

Jag tycker vi stänger ute Kina helt. De snor IP/teknik från företag runtom i världen och skiter i alla patentlagar. Köper upp allt land, men låter inte någon köpa land i Kina. Manipulerar sin egen valuta för att krossa andra länder finansiellt och ta över hela den "fria marknaden".

Skickades från m.sweclockers.com

Gör det !
Då kan det hända att kineserna blir litet arga och flyttar Volvo till utlandet !

Av anon284586
Skrivet av Mordekai:

Som sagt absurt, du kan inte ens läsa en liknande rapport som denna i Kina, än mindre hosta den i mainland China utan att sitta resten av ditt liv i fängelse.
https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/the-10-co...

I Sverige räcker det med att uttala "fel" åsikter på FB, då kan man få fängelse ! Yttrandefriheten i Sverige är på ungefär samma nivå som den var i DDR på sin tid !

Av anon284586

Den s.k. "Fria Marknaden" i "Väst".

Verkar som att det inte existerar någon "Fri Marknad". USA skyller på spionage och annat, men kan INTE visa upp några KONKRETA BEVIS ! Man använder sig av blockader för att gynna sina egna företag !
Man kommer ju ihåg när USA åkte fast för sitt jättespionage på bl.a. Merkel ! NSA spionerar på allt och alla, men INGA sanktioner mot amerikanska företag !
Sverige bör också komma ihåg att Kina äger Volvo ! Jävlas man med Kina, kan dom ju få för sig att flytta hela Volvo till utlandet !

Av anon284586

Den personliga integriteten verkar inte vara mycket värd för svenska politiker.

Propagandaminister Dr. J. Goebbels : "har du inget att dölja, då har du inget att frukta".
Judarna hade inget att dölja, dom dog ! Det var ju mycket lättare att hitta dom när varenda person i Tyskland var registrerad !

Av anon284586

"Varför är alla så frälst över Moccamaster? Jag har haft en sådan och tyckte inte den bryggde bättre eller sämre kaffe än vilken annan "duglig" bryggare som helst. Jag hade dessutom inte den allra billigaste. Vattnet rinner bara genom filtret precis som på alla andra maskiner.. Jag har gått över till perkulator och presskanna och tycker kaffet blir betydligt bättre!"

För att Moccamaster håller i evigheter, har haft en över 20 år nu ! NO PROBLEMS AT ALL !

Av anon284586

Ryssfobior

Skrivet av Awakeruad:

Kan mycket väl vara samma angripare.
Kina & Ryssland står väl för en 90 procent av den där typen av attacker; i ASUS fall är det antagligen Kina, så alla som är ute och försvarar Moder Rysslands ära kan ta det lugnt.

Hur vet du det ? Finns inga bevis för det du påstår, bara rysskräck ! Det kan lika gärna vara någon som sitter i CIA:s högkvarter och UTGER sig för att vara en ryss ! UTAN bevis kan man ju säga vad f*n som helst. Om det inte behövs bevis, så kan man lika gärna säga att det var SÄPO som låg bakom. Det är bara Ryssland och Kina man kan anklaga UTAN att behöva några bevis ens !

Av anon284586

@filbunke: Det är väljarna som betalar politikerna via skatterna, så det är väljarna som bestämmer vilka det skall vara kompetenskrav på. Så enkelt är det. Politikerna skall bara hålla käft och göra som skattebetalarna vill.

Av anon284586

USA blandar in politik i business.

Detta är ett ojust sätt av amrisarna att få bort konkurrens ! Naturligtvis så gör USA:s allierade likadant, Sverige också ! Amrisarna vill ge fördelar till sina egna företag och då kommer man på ett mystiskt "hot", MEN INGA som helst bevis på att Huawei har några "bakdörrar" eller liknande.
Däremot när det gäller spionage så minns man ju att NSA spionerade på Merkels och andras telefoner. Samt att de flesta amerikanska programtillverkarna har bakdörrar till NSA inbyggda i sina program . Norton tex. skulle inte jag använda ! Windows har helt säkert bakdörrar till NSA.
Undrar om dom som använder IPhone, Motorola känner sig säkra med sina mobiler ?
Om man skaffar VPN, ska man se till att företaget inte är baserat i länder som tillhör "15 Eyes". Skaffa aldrig VPN program om företaget är baserat i USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Australien, Tyskland, Norge osv., det är också bra om inte använder sig av servrar i dessa länder !
När det gäller BEVIS, så behövs dom inte när man anklagar Kina, Ryssland. Det går bra att hitta på exakt vad som helst om dessa länder, bevis behöver man aldrig visa ! Sådant är "rättssystemet" i det här så kallade "väst" !

Av anon284586

Kommunist Sverige

@krigelkorren: För att inte nämna övervakningen, censuren i kommunist Sverige via FRA m.fl. DDR var bara amatörer i jämförelse. Svenskar är numera mera övervakade än vad DDR medborgarna någonsin var. Censuren är stenhård i Sverige, säger man "fel" saker, kan man få sparken från sitt jobb och till och med bli satt i fängelse !

Av anon284586

Bästa kvinnliga snipern

@Wolfie54: Den bästa kvinnliga snipern genom tiderna knäppte 309 tyskar under andra världskriget och hon hette Ludmila Pavlichenko : https://en.wikipedia.org/wiki/Lyudmila_Pavlichenko

Av anon284586

Ryska kvinnliga soldater

@fantomsmurfen: Kvinnor deltog som stridande soldater i den ryska armèn. Dom hade kvinnliga flygaress som sköt ner tiotals MANLIGA tyska flygare i Messerschmitts, FW 190 tex. Det fanns kvinnliga bombflygarförband som regelbundet bombade tyskarna...tex : " Natthäxorna". Kvinnliga ryska snipers knäppte tusentals tyska soldater. Det fanns kvinnliga stridsvagnsförare också !
En kvinnlig elitflygare var Lydia Litvyak, hon sköt ner Junkers 88 bombare, Me 109 osv.
Verkar vara taskigt med historiakunskaperna bland folk nuförtiden.

Av anon284586

VPN

Använd alltid VPN om ni laddar ner Förresten, använd alltid VPN när ni är inne på Internet

Av anon284586

Sverige är en blivande diktatur

Nu fattas bara att Sveriges "feministiska" regim förbjuder VPN som Nordkorea, Kina m.fl gjort

Av anon284586

Sverige = DDR , Nordkorea

Sverige är ett steg närmare DDR, Nordkorea med 100 % övervakning av befolkningen. "Du har inget att frukta om du inte har något att dölja " säger nåt ljushuvud...Well, judarna i nazityskland hade inget att dölja heller när dom blev registrerade av Gestapo och Sicherheitsdienst...dom dog ändå !