Inlägg

Inlägg som Chris64 har skrivit i forumet
Av Chris64
Skrivet av Laxpudding:

Ah, positivt om det börjar göras på riktigt – av många orsaker.

Yes det görs på riktigt, har gått Calman utbildningen, jag själv gör inte kalibreringarna då jag säljer apparaterna på golvet. Sen ska man veta att alla kunder inte gillar kalibrerade apparater, en del vill ha starka färger osv och då är ju inte tjänsten för dem. Dem flesta är vana vid mycket färg och framförallt väldigt blåtonade färger. Brukar dema lite olika scener så kunden får avgöra själv. Snö är något som ser extremt mycket bättre ut kalibrerat , sen är det ju beroende på tv också hur stor skillnaden blir.

Av Chris64
Skrivet av Laxpudding:

Som jag förklarat ovan kör El-G med Calman Autocal. Personalen trycker på en knapp och skriver ut en rapport med snygga grafer. Det är en väldigt skillnad på att använda traditionell Calman manuellt med kunskap och erfarenhet jämfört med Calman Autocal som säljs in av Portrait Displays som "Vi tillhandahåller utrustning – personalen trycker på en startknapp – ni betalar oss per utförd kalibrering"

Affärsidén – för det är i första hand business – Calibration as a service, är beskriven här: https://www.portrait.com/caas/

Jämfört då med att bekosta egen utrustning och betala för programlicenser och framför allt: bekostad utbildning och förvalta den kunskapen inom företaget. Där ligger Calmans framgång, i självs affärsidén. Inte alltid i slutresultatet för kunden som betalar för tjänsten.

Sedan kan ju resultatet blir lika bra eller identiskt med en manuell kalibrering utför av någon med kunskap. Men det kan också blir något annat och något sämre.

Nej det är inte bara autocal som körs, autocal kan enbart köras på apparater som stödjer det vilket långt ifrån alla gör. Butikerna får bekosta program licens och utrustning själva och utbildning sker tillsammans med calman. //Tro mig ja vet ;).

Av Chris64
Skrivet av Snudge_B:

Fast det är ju fortfarande inte enligt dina ljusförhållanden. Mediamarkt har historiskt erbjudit hembesök (mot högre kostnad såklart), så att du får just din apparat kalibrerad efter dina ljusförhållanden. Har för mig att @laxpudding varit med och utbildat Mediamarkts personal.

Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att Elgigenten t.o.m varit så fula att de inte kalibrerat apparat för apparat, utan att de "Calman-kalibrerat" en apparat per modell, och sedan applicerat dessa inställningar på de apparater som de säljer som dyrare "kalibrerade" modeller.

Elgiganten hade tidigare bildoptimering då fungerade så som du säger. Idag har dem Calman, där varje apparat kund köper är kalibrerad med instrument av utbildad personal dvs riktig kalibrering.

Av Chris64

En av dem få gånger jag lyckats 100% brukar alltid få nått fel

Av Chris64
Skrivet av Deathdevil:

Har byggt en ny dator som fungerar extremt långsamt, har installerat samtliga drivrutiner, flashat BIOS till senaste version, ominstallerat windows igen från en ny installation ifall den föregående skulle vara trasig, testat att flytta minnena + köra 1 åt gången (Båda är testade)

Med extremt långsam menas, att öppna start menyn tar 10-20 sekunder, interagera inuti BIOS tar flertalet sekunder per klick.

OS: Windows 11 (Testat samma uppsättning i windows 10 också)
Processor: AMD Ryzen 7600X
Grafikkort: N/A, använder inbyggda i processorn
Minne: Kingstone 32GB ( KF560C36BBEK2-32 )
Moderkort: ASUS TUF Gaming B650M-Plus WIFI
Disk: WD Black SN850X

Någon som har någon ide kring vad detta kan bero på?

Hade exakt samma problem för länge sedan. Då var det en bugg mellan min nvme ssd och moderkortet, när jag flashade ssdn så funka allt kanon sen, kan va värt att kolla om du inte gjort det :).

Av Chris64

Vissa moderkort på am5 plattformen tar extremt lång tid på sig första starten. Dem kör en massa minnes tester osv läste nått skräck exempel på 6 minuter, så kan va värt att låta datorn stå på en stund.

Av Chris64
Skrivet av ToxicX:

Random forum post från Intels forum av en random snubbe, måste vara sant:

CrazyJAT
‎02-06-2021 09:42 PM

I have discovered the source and workaround for this issue.

This is a bug in the 10700K and has to do with the integrated GPU.

The only way to get around this issue currently is to plug a display into the onboard video and have it enabled. Doing so completely removes the stutter/hitching in games. I have experienced this on 2 different boards with a 10700K now and this solution "works" for both systems.

Can someone PLEASE help raise awareness for this issue so Intel can fix it? HELP!

https://community.intel.com/t5/Processors/10700k-fps-drop-stu...

Intressant fix, borde ju också hjälpa att avaktivera den integrerade gpun i bios i så fall :). Alternativt uppgradera drivrutinerna för integrerade gpun ifall dem släppt en fix för detta.

Av Chris64
Skrivet av Elgot:

Om processorn inte är godkänd är det väl dock tveksamt om man har någon större glädje av en separat modul; man uppfyller ju ändå inte kraven (och om man lyckas komma runt dem behöver man kanske ändå inte tpm).

Som sagt efter att jag installerade tpm modulen kunde jag uppgradera till w11 utan problem, visst är det en beta version, men tror inte dem kommer stoppa datorer med tpm 2.0 moduler. Visst kommer datorn inte va certifierad for w11 men funkar det så är det ju inga problem. Hittils har listan enbart gällt cpuer med tpm integrerat vad jag sett, men vad jag hört ska dem även börja certifiera datorer med separat modul också.

Av Chris64
Skrivet av Asla:

Okej kul när man sitter på en första generation Threadripper 1950x. Så den anses vara utdaterad verkar det som. Aja tuffar vidare på windows 10!

Så vitt jag vet stödjer alla x399 möjlighet för att installera en TPM modul, gjorde det på mitt gigabyte x399 och kör nu w11. Dock är modulerna dyra (scalpers) , men möjlighet finns iaf :).

Av Chris64

Du stör inte.

Du stör absolut inte. Dem som stör är dem som avbryter när man samtalar med en annan kund. Det är helt okej och påkalla uppmärksamhet även då, men det räcker med , skulle du kunna hjälpa mig när du är klar med din nuvarande kund.

Saker som stör en säljare:

Ta gärna inte samtal, eller prata i telefon samtidigt som du vill ha hjälp. Självklart ska du svara din doktor, eller andra viktiga samtal. Det är inte det jag menar , men finns dem som babblar om allt möjligt med annan person, samtidigt som dem ska ha hjälp med att köpa rättvara.

Personer som kommer 1 minut från stängning men ska ju bara köpa en vara , men dem vet bara inte vilken dem ska välja.

Personer som måste gå före i köer för dem har ju inte tid just nu, kom för faan när du har tid då inte när du inte har tid. Kön gäller alla. Tillåter aldrig folk gå före någon annan och spelar ingen roll om dem handlat mycket dyra saker. Enda gången jag minns jag gjort det då var det en äldre dam med astma som jag lät gå före, men det var okej för dem andra i kön med.

Trots allt är dem flesta kunder snälla och trevliga , men ibland undrar man vart vissa folk kommer ifrån :). TS verkar ju dock vara den lite för snälla kunden, som är rädd för att störa. Vi som jobbar i butik är ju där för att försöka hjälpa kunder.

Av Chris64

Först tappar jag upp ett bad med vatten. Jag smyger upp bakom cpun med en handduk och fångar den jäkeln , nu gäller det o hålla i som faan han gillar inte bad kan jag säga.... senast smet han undan o jag hamnade i badkaret :o. När han väll gett upp är det bara o skicka ner han med en flaska schampo och avsluta det hela med en torr handduk + hårtork.

//Allvarligt talat Isopropylalkohol för tekniskt bruk samt torky papper , torky är superbra då det inte luddar nått.

/trevlig helg på er :).

Av Chris64

Stort grattis , fasen va duktiga ni är blir avundsjuk på er skill :).

Av Chris64
Skrivet av Shakermaker:

Samsung har ju dock på senare år tagit sig förbi Sony som mästare på LCD. Philips är inte med i matchen.

Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte vad du menar med att Philips inte är med i matchen ?. Philips OLED tv apparater är mycket bra (är ju LG oled skärm i dem), även en del av deras lcd håller mycket bra klass. Jag gillar också Philips för att dem använder android som smart system. Ambilight effekten är nice också, men gillar man det inte är det ju bara att stänga av den. Philips inbyggda högtalare är också oftast bättre än andra märken.

Kort sagt Philips gör mycket bra tv apparater för priset.

Av Chris64

Prismatch på Elgiganten är inga problem. Är det mot nätbutiker räknas dock eventuell frakt in, varan måste också finnas i lager. Företaget måste också vara aktivt i Sverige och skatta i Sverige, vilket inte alltid är fallet. Är du osäker och har en bit att åka kan du ringa kundtjänst först så lägger dem in varan för korrekt pris så kan du hämta den sen i butik.

Av Chris64
Skrivet av marcusOCZ:

Se för er 15 stycken som redigerar video 10 timmar om dagen till ca 2500kr per timme. Utan att ha räknat på det helt så tänker jag dom får ut en extra timme med arbete med ny hårdvara. Det är 15x2500kr mer fakturerat per dag, ca 37.500kr. Beräkna en levetid innan byte ca två år eller kanske det är tre, osäker där. Med ca 250 arbetsdagar per år blir det några kronor. Ca 9 miljoner mer per år som man kan fakturera sina kunder. Av dessa studios finns det 13 av på dussinet.

Summa= 15 av dessa har betalat sig många gånger om.

Missade ditt inlägg innan jag skrev mitt, är inne på samma sak denna dator är till för folk som tjänar på sin produktion och vill ha en out of the box lösning.

Av Chris64

Det är ju en dator för dem som tjänar pengar på sin produktion då är faktiskt inte priset det viktigaste. Dock blir det ju en lite halvflopp nu när amd har sina threadripper 3000 cpuer.

Själv hade jag aldrig köpt en färdig produkt , jag har alltid byggt allt själv men jag har full förståelse som dem som vill använda apples mjukvara och ha en out of the box lösning. En del vill bara ha börja jobba direkt och är inte intresserade av hårdvaran på det sättet som vi på sweclockers är och åter igen priset är inte det viktigaste för personerna som denna dator är till för.

Av Chris64

Oj oj va lågt Intel sjunker nu, bättre dem satsar på att jobba istället för att klanka ner på konkurrenterna. Detta snack om relevanta tester spy varning.

Stabilare drivrutiner på intel sidan ? ja tjena deras grafikkort är ju kända för sina kanon drivrutiner och prestanda....

Det verkar inte som dem alls fixar o va efter i prestanda, blir bara mer o mer desperat.

Jag är iaf nöjd med mina två amd riggar en threadripper 1950x i workstation datorn och en ryzen 3700x i gaming burken, inga stabilitets problem alls och workstation burken är snabb som attan i linux vilket är det som går mest där. Men satan nu är man ju sugen på en ny threadripper 3000 alltså ^^ dock räcker prestandan fint i det jag gör just nu så avvaktar nog lite.

Intel är duktiga inget snack om saken dem kommer komma tillbaka så småningom. Är prestanda lika köper jag hellre AMD då jag tycker om dem mer som företag, men jag är ingen fanboy så släpper intel nått som är bättre o det är dags för ny dator kör ja intel. Det har jag gjort typ i 10 år innan AMD kom tillbaka efter bulldozer debaclet.

Till sist önskar jag er alla en god jul i förskott, oavsett om ni kör intel amd eller nåt annat :).

Av Chris64

Bra att säkerhets problem tas om hand oavsett om det drabbar intel eller amd. Jag har båda plattformarna så känner mig hyfsat neutral. Sant som någon skrev att säkerhets fixarna som Intel släppt inte påverkar spelprestanda nämnvärt. Men tror ändå intel varje dag i veckan valt att drabbas av sämre spelprestanda än workload prestanda.

Vi konsumenter har en förmåga att tro att det är vi som spelar roll men i sammanhanget är det inte fallet. Intel tappar enormt mycket i vissa flertrådade applikationer och det är en mycket större katastrof än spelprestanda.

Intel säljer mycket fler cpu:er till stordatorer/serverparker och liknande. Många gånger är det också kontrakt där dem lovar en viss prestanda vid ett visst watt tal /pris. När en patch släpps som måste installeras (säkerhet går först), medför prestanda tapp i värsta fall upp till 35-40% ja då är det illa, riktigt illa.

//ha en kanon bra dag gänget :).

Av Chris64

Det låter onekligen som du börjar bli utbränd. Har du även svårt att sova ?, märker du att du börjar förlora sömn timmar eller att du får svårare att komma upp ur sängen ?.

Du skriver också att du är rädd för att dem får lägga ner om du slutar, samtidigt som dem inte alls verkar bry sig om dig.

När nån säger åt dig att det finns hur många programmerare som helst som är bättre, varför togs det då in så oerfarna personer och ingen superstar ?.

Jag tror du är duktig som faan, mycket bättre än dem flesta. Du kan programmera och jag tror egentligen det passar dig perfekt, om du fick jobba på rätt ställe.

Jag vet att detta är super jobbigt men du måste ta ett möte med nån högre upp och förklara din situation, den är inte hållbar. Då du redan funderar på att sluta, har du ju inget att förlora.

Du kan inte jobba ihjäl dig för att dina kollegor inte har tillräcklig kunskap, ingen kommer tacka dig om du bryter ihop o blir tvungen o sjukskriva dig.

Till sist vill jag bara säga lycka till och hade jag varit din arbetsgivare hade jag iaf fa glad att jag haft dig i mitt team.

Av Chris64
Skrivet av Pepsin:

Jim Keller lämnade ju AMD för Tesla 2016 och gick till Intel därifrån i april 2018. Så att AMD skulle vara något "sjunkande skepp" som drabbas av massavhopp vilket artikeln försöker insinuera stämmer inte riktigt...

Att Jim Keller hoppar mellan olika företag är inte konstigt då hans styrka är arkitektur design. Han jobbar med att ta fram en ny design på ett bolag, när han är klar byter han till ett annat projekt. Många brukar ju säga att va dåligt att han byter innan allt är lanserat, men det är ju bara för att hans jobb är klart, designen av arkitekturen blir ju klart långt innan lansering av produkt.

Tycker dock det är synd att Jim Anderson lämnar, gillar honom. Han ställer ofta upp på youtube och pratar om produkterna och är väldigt jordnära.

AMD har haft en del omsättning på högre positioner nu, men det är nog också en del av att Ryzen:s lanseringen är klar och folk letar nya utmaningar, det är inte alltid negativt.

Det stora tappet dem haft är nog ändå RAJA, skulle också lämnat om jag vore han, det som sägs var att två tredje delar av hans grupp var tvungna att jobba med navi för PS5. Sen fick han bära hundhuvudet för att VEGA inte blev det alla hoppades på. Det är ju inte lätt att få fram bra resultat utan att ha tillgång till resurserna som finns. Med det sagt så har nog ändå 'amd gjort rätt som satsat på PS5 då det kommer ge dem stabil omsättning och inkomst i flera år.