Inlägg

Inlägg som Oh Geesus har skrivit i forumet
Av Oh Geesus
Skrivet av Specias:

Nu ringde jag tillbaka till Telia och skvallrade om att jättemånga härifrån fått 250mbit för 299kr och då gick det att få det för det priset. Rätt mycket bättre alltså än vad det var först tal om, alltså 449kr för 250mbit.

Tack till er alla här som rapporterar:)

Vad i helvete, jag försökte med samma taktik men fick ett tvärnej. Pratade du med en man eller en kvinna? Jag försöker gripa efter halmstrån här.

Av Oh Geesus
Skrivet av Alphahanne:

Oh FFS. Beräknad kötid 91 minuter....

Varför i hela friden har Telia tagit bort chatten.

Ja, speciellt nu när de har alla möjligheter att integrera AI och ställa in den på modell "befintlig kund = dra åt helvete" för att spara in på personalkostnader och kötider.

Av Oh Geesus

Jag snackade med en tjej i supporten och blev som bäst erbjuden 250/250 för 399 kr, och det var efter två vändor av "jag ska kolla med chefen vad vi kan göra" för att få ner priset mer. Vad är det för sjukt inkonsekvent kohandel man tvingas till? Riktigt lotteri.

Av Oh Geesus

Det räcker att bara se styrelsen i Allabolag för att fatta att man inte ska handla från Allgiganten. Dra era egna slutsatser från det och skyll er själva om ni köper därifrån.

Av Oh Geesus

Pratade med en tjej i supporten som skulle koppla mig till uppsägningsavdelningen genom "priokön". Två timmar senare blev mitt samtal frånkopplat. Tack Telia!

Av Oh Geesus
Skrivet av Dammpe:

Syns det senare i köpprocessen eller när dyker det upp?

Det borde synas direkt i kassan.

Av Oh Geesus
Skrivet av Dammpe:

"Skrotmobil" ger mig bara några hundra i inbyte - hur får ni 2000 om det inte är en prillans ny?

Det är 2000 kr extra i inbytesvärde. Så 2000 kr + skrotmobil kr.

Av Oh Geesus
Skrivet av Snaskigt:

När går bindningstiden ut?

Juni nästa år. Notera också att jag sitter i en Telia-fastighet så jag har inte mycket att hota med vid en uppsägning. En riktig rävsax m.a.o.

Av Oh Geesus

Är det hopplöst att försöka få till en BF-deal om man sitter på ett aktivt Telia-abonnemang med bindningstid till nästa år? Någon som har försökt och lyckats?

Av Oh Geesus
Skrivet av delta76:

must be a price error. purchased immediately. thanks

On sale for $79.99 in the US store so most definitely a pricing error: https://www.xbox.com/en-us/games/store/forza-horizon-5-and-fo...

Av Oh Geesus
Skrivet av Jaxione:

Vad jag sett hittills så ser det ut att bli en av de sämsta reorna på länge. Komplett vet jag inte vad dom håller på med, här tex https://www.komplett.se/product/1192809/datorutrustning/dator...

Den har inte kostat 4000kr någonstans sålänge jag kollat. 3299 ordinarie hos flera andra. Finns en massa sådana exempel hos komplett.

Tab S8 för 3290 kr är dock ett riktigt fynd.

Av Oh Geesus

Jag är ganska säker på att PixelPappa kör .NET och 100% remote.

Av Oh Geesus

Om en helt oinsatt ska teckna sitt första elavtal (SE3) till en liten hyresrätt på 55kvm, är det då bara att ta ett rörligt pris på Elskling.se och vara glad? Har läst en del om Årsunda, men är osäker på om de är att föredra framför de mer etablerade som dyker upp på Elskling.

Av Oh Geesus

Jahapp, trodde det skulle vara lite mer spännande erbjudanden än så här efter all reklam.

Av Oh Geesus

Ptja, det skulle ju vara trevligt med ett litet prestandalyft från mitt GTX 680.

Av Oh Geesus

Mycket bra input här, det uppskattas!

Skrivet av Yonie:
  • Viktigt att du värderar dig själv här och försöker göra lite mer research på andra håll. 30k låter lågt med tanke på vad du beskriver. Det är i spannet för vad en "vanlig" administratör tjänar.

  • Du har redan visat vad du kan, vilket uppenbarligen värderas. De har valt att anställa dig. Ha förtroende i dig själv, och försök undvika att mentalt förhandla ned dina egna färdigheter och kunskaper.

  • Om deras motbud ligger långt under vad du förväntar dig få bör det finnas andra kompenserande faktorer, så som semesterdagar eller lönetrappan som @savage_gray nämnde ovan.

  • Om man först vill ge dig en provanställningsperiod tycker jag absolut du kan kontra med att den perioden praktiskt sett avverkats i och med din praktik.

  • Du arbetar inom en sektor som behöver arbetskraft. Det är till din fördel.

Som sagt, ha förtroende i dig själv. Särskilt om din chef eller närmsta chefer inte har branschkunskap inom utveckling. Du är en potentiellt viktig resurs för företaget.

Få alltid alla löften nedskrivna och signerade, med kopia vardera till dig och den som utfärdat dokumentet.

Jag har varit inne på samma spår gällande provanställning. Rimligtvis har de redan sett vad jag går för under praktiken så jag får trycka på det om det kommer upp.

Som ny i branschen (och inom löneförhandling) så kan jag känna att det är svårt att sätta ett värde på mig själv. Visserligen finns det mycket info om ingångslön på nätet, men sedan kanske det finns andra faktorer som spelar in.
Till exempel företagets storlek och resurser - det är inte direkt Google vi pratar om så jag kanske måste ta det i beaktande när jag kommer med ett bud (eller får ett bud)? Jag trivs trots allt bra på stället så förhoppningen är att fortsätta där, men jag vill inte heller sälja mig för billigt.

Det låter hur som helst som att jag får omvärdera mina tidigare 30k och sikta lite högre.

Av Oh Geesus

Praktik som ska övergå i anställning - löneanspråk?

Har gjort 6 månaders praktik hos ett företag som del av min YH-utbildning och nu vill de anställa mig. Nästa vecka ska vi ha lönesamtal och jag känner mig lite vilsen. Vad bör jag tänka på? Vad är en rimlig ingångslön? Ska jag eller de lägga första budet?

Lite bakgrund:

  • Stockholms-baserat

  • .NET

  • Har gjort mitt examensarbete där vilket innebar att migrera över delar av en legacy-monolit till modernare plattformar (med allt vad det innebär)

  • Är den med bäst frontend-kunskaper på företaget (vilket även de har bekräftat) så har fått ta mycket ansvar i det området, utöver backend-delen

  • 29 år gammal

Skulle säga att min generella kunskaps- och ambitionsnivå är över den genomsnittlige, nyexade YH-junioren, men det kanske spelar mindre roll då jag fortfarande är junior och får anpassa lönekravet därefter. Är 30k rimligt eller får jag nöja mig med lägre?

Är nyfiken på att höra från någon med lite mer erfarenhet.

Av Oh Geesus

Att inte butikerna har någon form av inbyggd funktion som varnar när det nya priset är betydligt lägre än det tidigare priset. Typ röda varningsljus som går igång innan man ändrar priset, som en extra safeguard.

"Är du säker på att den här TV:n för 27000 kr ska sänkas till 9000 kr? Skriv TRYCKFELSNISSE i fältet nedan för att bekräfta"

Av Oh Geesus
Skrivet av Kenneth:

Riktigt så är det inte utan handlar bara om att någon/några lyckades dra in på tok för lågt pris. Trodde inte MM skulle hedra priset men det verkar dom göra. Kunden blir väldigt glad men MM själva går back väldigt mycket på varje TV.

Det kanske är den sunda hållningen från någon som vet vad han pratar om, men jag anser härmed att normalt reapris är en scam i klass med Nigeria-breven.

"Vill do ha OLED för 17 900 kr?"

Av Oh Geesus

Då vet man i alla fall det egentliga cirkapriset för en OLED. Om man har köpt en för över 10k så har man blivit blåst.