Inlägg

Inlägg som Guru Meditation har skrivit i forumet
Av Guru Meditation
Skrivet av TrinitoN:

---> Ring och fråga ifall du inte kan få en publik IP.

Nja, jag skrev ju "Hur kan vi lösa detta problem utan att jag behöver begära en publik IP från Bahnhof (i sann solidarisk anda känner jag att andra kan behöva en publik IP mer än jag i dessa bistra tider med IP-brist)?"

Skrivet av mrqaffe:

Man måste initiera kommunikationen från den sida som sitter bakom NATen om det ska fungera utan att man har publikt ip, hur man ska göra det på enklaste sätt vet jag däremot inte.

Jo, det är exakt det jag funderade på också, kreativa lösningar efterfrågas. VPN?

Av Guru Meditation

Kreativa lösningar - FTP och Bahnhof med privat ip-adress

Hej!

Bahnhof har på sina stadsnätskunder privata IP-adresser. Detta innebär att min brorsa inte kan koppla upp sig mot min sköna FTP-server för att kunna slanga ner alla mina härliga semesterbilder som han så gärna vill se. Hur kan vi lösa detta problem utan att jag behöver begära en publik IP från Bahnhof (i sann solidarisk anda känner jag att andra kan behöva en publik IP mer än jag i dessa bistra tider med IP-brist)?

Jag vill heller inte behöva sitta och trycka på någon knapp på datorn varje gång han ska koppla upp sig så någon form av servermjukvara är ju att föredra.

Av Guru Meditation
Av Guru Meditation
Skrivet av simonw:

För helvete Stefan, kan ni öppna snart? Har 300m till er dörr, börjar bli sugen nu

Det är sm i seg ventilationsfix först :/

Av Guru Meditation

En dubbel cheese av högrev, egenbakat bröd, stekt lök och fulost:

http://www.hamburgare.org/wp-content/uploads/2014/02/dbl_cheese_...

Av Guru Meditation

Dags att lyfta den här tråden. Nu har det gått 3 år sedan den skapades, alltihop ligger alltjämt i källaren och skräpar och jag har fortfarande inte köpt någon Amiga och lär tyvärr inte göra det heller. Om någon som bor i Stockholm är intresserad av det får ni gärna dyka upp med en bil och hämta. Finns i Sickla. Först till kvarn, skicka meddelande!

Av Guru Meditation

Jag har fått i mig en burgare

Toppad med baconmarmelad, karamelliserad lök, brynt smör-majonnäs, ugnsrostade tomater och confiterade trattkantareller:

http://www.hamburgare.org/wp-content/uploads/2012/06/gittoburger...

Av Guru Meditation
Skrivet av BlueEyes:

Gå igenom din HTML kod och se ifall du har includes någonstans som laddar in ytterligare PHP filer med session_start() i som kan trassla till saker.

Eller om du använder ob_start() samt ob_end_flush() på fel ställe.

Annars hör av dig till one och fråga om det är några störningar.

html-kod? Det enda jag använder är just php-koden ovan, nothing more, nothing less.

Har pratat med one och de säger att det inte är några konstigheter hos dem. Får stöta på dem igen.

Av Guru Meditation

Sjukt störigt sessionsproblem på one.com

Hej!

Har en site där det finns en admin-del som använder sig av sessioner. Av någon anledning fungerar den inte, php vägrar ha sessionen igång mellan sidbyten.

Har provat med följande kod:

<?php session_start(); error_reporting(E_ALL); echo session_id(); print_r($_SESSION); if(isset($_SESSION['count'])) { $_SESSION['count']++; } else { $_SESSION['count'] = 0; } print $_SESSION['count']; print_r($_SESSION); die(); ?>

Och ser då att man får ett nytt sessions id vid varje sidladdning. Fint, då kan man anta att det är något problem med sessionshanteringen på servern. Det störiga är bara att om jag skapar en ny fil som heter t.ex. sessionstest.php och slänger in följande:

<?php session_start(); echo session_id(); ?>

Så verkar sessionen sparkas igång och när jag laddar om sessiontest.php ser jag att det är samma id. Om jag efter detta går tillbaka till sidan ovan behålls sessionsid:t och count börjar räknas upp.

Vad är det som pågår?!

Av Guru Meditation

Igår roade jag och några vänner oss med att tillaga burgaren som vann Ultimate Gnarly Burger 2011-tävlingen: Siljanburgare med Californienflirt - en hamburgare toppad med bl.a. ostflarn, knaperstekt bacon, BBQ- och jalapeñodressing samt avokadoröra. Fantastiskt god burgare!

http://www.hamburgare.org/wp-content/uploads/2011/07/siljanburga...

http://www.hamburgare.org/wp-content/uploads/2011/07/siljanburga...

Av Guru Meditation
Av Guru Meditation
Av Guru Meditation
Av Guru Meditation
Skrivet av Mikael_Berglund:

Den såg riktigt nice ut! Ska nog ge mig på den i morgon - keep em' coming!

Btw så åt jag Max Grand de Lux idag efter att ha läst din artikel om denna och jag måste säga att jag blev grymt nöjd, måste ju vara den bästa snabbmatsburgaren som existerar idag?! (Om man inte ska ta hänsyn till pris då...)

Jo, i snabbmatssegmentet ligger den helt klart högt upp. Det enda problemet jag har är att jag tröttnat ganska fort på den. Jag misstänker att det är konsistensen jag inte riktigt kommer överens med - just den här känslan att köttet är mer kokt än stekt. Ska prova den ett par gånger till för att se vad smaklökarna säger

Av Guru Meditation

Hola! Ikväll gjorde jag en Bolo burger! En burgare toppad med manchego-ost, serranoskinka och paprika-aioli. Jag kände mig som en riktig tjurfäktare medan jag satt där och tuggade

http://www.hamburgare.org/wp-content/uploads/2011/04/bolo_burger...

Av Guru Meditation

Vi misstänker att vår hund kan vara gay:

http://www.bleh.se/dump/motivational_aston.jpg

... och här är en bild när han tar i lite mer

http://www.aston.nu/wp-content/uploads/IMG_4993.jpg

Av Guru Meditation

Urrk, jag kom inte förbi andra steget. Jag har köpt en groupon men inte utnyttjat den än. Vad ska jag då svara? Äsch .. återkommer på onsdag när jag utnyttjat den.

Av Guru Meditation
Av Guru Meditation

Här kommer en bild på vår lilla springmaskin som snart fyller 2 år. Snö + jacka gör honom lite begränsad, men kul tycker han det är i alla fall!

http://www.aston.nu/wp-content/uploads/IMG_4701.jpg

Av Guru Meditation
Skrivet av Xeon404:

Två stycken inte lika vackra Hukilau-burgare som föregående skribent, men ack så smarriga!

Härligt! Åt du båda själv? I så fall tippar jag på att du blev mätt