Inlägg

Inlägg som Överklockad_gasklocka har skrivit i forumet
Av Överklockad_gasklocka

Åh gud vad härligt. Som sentimental nostalgiker är det nog arbetsplatser man får vända sig till för en liten bris av en svunnen tid, där det kan finnas gamla system i bruk.

Av Överklockad_gasklocka

Gamla Notepad/Anteckningar är ett av de bästa program jag någonsin använt. Det finns bara ETT enda fel med det, och det är det här med att word wrap sällan är på per default, vilket har gjort att man under årens lopp råkat få några riktigt fula sidoskrollare till sidor. Men det är verkligen det enda lilla negativa.

Av Överklockad_gasklocka

Sen ett tjugotal år har jag fantiserat om att det ska komma ett spel där man spelar i verkligheten. Att det finns kameror överallt i världen som spelet hämtar information från och bygger spelvärlden utifrån. Så t.ex. om man ser nån gå förbi utanför huset så kan man starta spelet och springa ikapp en npc som ser ut som den människan och börja prata etc.

Av Överklockad_gasklocka

Hade önskat att det fortfarande var vanligt med många 5,25"-platser så att det fanns såna chassin med moderna USB-anslutningar. Älskar den gammaldags looken och även såklart funktionaliteten det kan medföra med 5,25"-platser.

Av Överklockad_gasklocka

Svårt att säga då jag egentligen bara gjort det en gång. Så jag kan inte riktigt besvara det i frågeställningens presensform. Och vad gäller hur jag gjorde den gången: Egentligen inget av alternativen. Jag valde först och främst prestandanivå, utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Jag hade råd med 1440p- men inte 4k-nivå. Av det följde för ändamålet lämplig GPU(, CPU) och skärm.

Av Överklockad_gasklocka

Jobbigt då man själv skickar ut mycket kallelsebrev i jobbet, det här kan få ens jobb att bli kännbart jobbigare.

Av Överklockad_gasklocka

Det trillar ibland in Stim-pengar för låtar jag skrivit, samt småskalig aktiehandel (vilket kan vara sidoutgifter likaväl).

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av AppaRata:

Tack! Var letar jag efter begagnat? Här kanske?
Mic HyperX QuadCast , den med olikfärgat ljus... ca 1000kr.
Så micen ska in i ljudkortet? Inte i hårddisken..

Ja, mik in i ljudkortet som förstärker sångsignalen och omvandlar den analoga signalen till digital in i datorn. Då ska man ha en analog mikrofon. Har man en digital mikrofon som han har nu (som i sig omvandlar) och använder adapter för att kunna använda ett externt ljudkort (om nu såna adaptrar finns) så blir det en väldans fram och tillbaka-konvertering inne i apparaturen och det blir nog inget bra resultat av det hela.

Så om han inte är nöjd med hur sångljudet blir med att spela in på existerande mikrofon rätt in i datorn så är det externt ljudkort och en analog kondensatormikrofon som gäller. Begagnat kan säkert gå att hitta här på SweC, eller vanliga ställen som tradera, facebook marketplace, musiksäljgrupper på facebook etc. Finns kanske något musikforum som är bra för det också.

Av Överklockad_gasklocka

Det spelar stor roll för inspelning, och liten roll för mixning. Spelar han bara in sång själv så blir det främst sånginspelning kortet får visa musklerna inom. Och det blir ju bra för sångljudet. Såvida han inte kör någon extrem lo-fi-industrimusik eller dylikt där det ska vara dåligt ljud Vad är det för mikrofon han har? Observera att externa ljudkort, av de jag sett iaf, inte har några USB in för just mikrofonen. Det du länkade ser ut att vara en sprillans ny variant av Scarlett 2i2, lite dyr. Det är en bra produktlinje, gen 3 hade antagligen funkat lika bra. Om priset spelar roll så kan begagnat vara värt att kolla på.

Av Överklockad_gasklocka
Av Överklockad_gasklocka

Tycker det är en tråkig funktion, hade kunnat vara roligt om det var mer obskyra och svåra grejer och inte så mycket "kom till den här punkten i huvudstoryn". Finns ju obskyra achievements men de drunknar bland de lättvindiga.

Av Överklockad_gasklocka

Kanske en dum fråga men alla dessa moderna bra spel-tv-apparater, visst kan de köras i 1440p utan några konstigheter?

Av Överklockad_gasklocka

Är det någon som vet något exempel på rak arm där någon form av happening blivit mer koncentrerad på senare år snarare än utdragen och urvattnad? Typ det här med att Black Friday blir flera veckor lång, melodifestivalen har flera deltävlingar etc.

Av Överklockad_gasklocka

Jag ger max 1000 kr för en mobil, har Samsung Galaxy S10 och är helnöjd med prestanda, kamera, utrymme etc. Och så har den 3,5 mm-kontakt.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av ollesegergren:

Produkt: Crucial Pro DDR4 3200MHz 2x32GB
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0C29W4G29
Kategori: Minnen
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11574170
Pris: 1149 kr

Ingenstans på produktbeskrivningen står det vad det är för CL, Amazon troget. Det är någon i recensionssektionen som skriver CL22.

Av Överklockad_gasklocka

Action-RPG.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Veginite:

Mest kvalitetschatt, möjligtvis streaming i mellan åt. Finns väl en möjlighet för "sång", har kört metal growls/screams sedan jag var grabb, kanske är dags att spela in något kul!

Du vet säkert mer än mig om just den miken. Tänkte bara så att du får en som täcker alla baser ifall du skulle få feeling! Har sett många använda vad som ser ut att vara en Røde NT1-A i poddar och sånt, och det är en sådan jag använder för sånginspelning och vår producent tycker den har bra ljud.

Av Överklockad_gasklocka

Vad ska du ha miken till? Du är inte sugen på att spela in sång också?

Av Överklockad_gasklocka

Jag får ge OneDrive att det faktiskt funkar väldigt bra för att hålla på med filer, även komplicerade gemensamma arbeten med andra. Så jag kan svälja en del som de hittar på.

Av Överklockad_gasklocka

Baldur's Gate 1 och 2, Neverwinter Nights 1.