Inlägg

Inlägg som korvOlle har skrivit i forumet
Av korvOlle
Skrivet av loevet:

I och med att jag är nyhetsredaktör skriver jag majoriten av alla nyheter här ja. Att vi inte skrev om BCPack i Xbox Series X/S beror på att Microsoft inte har släppt lika ingående information om den tekniken, så vi kände inte att det fanns lika mycket att gå på där. Om det skulle dyka upp fler detaljer som låter oss ställa de båda teknikerna mot varandra skulle vi så klart skriva om det. Vi tar inte ställning mellan företag, utan gör bedömningar från fall till fall om det är värt att skriva om och om det är något SweClockers medlemmar är intresserade av.

Fyndigt, så det är därför just du skriver alla negativa artiklar om Xbox, och inte någon annan skribent, jag förstår.

För mig är du en tydlig fanboy, även om du aldrig skulle erkänna det. Gissar på att du älskar Playstation.

Din tidigare artikel med varm luft som kommer ur utblåset på Series X säger så mycket om din inställning till Xbox, till exempel.

Sweclockers har varit en rolig sida, men tänker inte stödja något som detta. Du kan säga vad du vill och linda in det i hur objektiv osv du är, men jag får inte denna känsla bara från tomma intet. Du eller någon annan admin kan stänga av mitt konto.

Av korvOlle

Var det inte du som skrev om varm luft som kommer ur Series X? Och du som inte skrev något som du lovade om Xbox motsvarighet till den snabba lagringen utan bara lyfte Playstations? Det var väl du som skrev denna nyhet förra gången också om Xbox?

Helt ärligt känns du som skriver dessa artiklar som en Playstation Fanboy, man känner verkligen att Sweclockers riktar in sig på Xbox på något sätt, känns lite subjektivt. Det handlar inte om att det inte finns något negativt att säga om Series X/S, utan mer att det drivs av en och samma person. På grund av detta kan jag tacka för mig här efter 3 år, inte upplevt det förut, verkar vara något nytt, vill inte ha sådan journalistik.

Av korvOlle
Skrivet av Christley:

Varför gnäller folk så mycket att 5G börjar finnas i så många mobiler? Folk gnäller konstant att 2.5gbit/10gbit inte finns till konsumenten till vettiga priser, men gnäller över att företag sätter in 5G i sina telefoner?

Det är ju ganska ironiskt ändå.

Folk gnäller på allt. Även om iPhone 12 hade kunnat väcka döda åter i livet så hade det gnällts på att det inte finns jobb åt dessa människor osv.

Av korvOlle

Hoppas att priset landar på 499$

Av korvOlle
Skrivet av natanael9811:

Det är inte alls liknande 3D-ljud.

Xbox:s variant (Project Acoustics) är endast mjukvarubaserad och inbyggd i spelmotorer och är mer som att man i spel kan höra skillnad i ljud från olika miljöer som till exempel om man är i en grotta och det ekar. Där de verkar ha gått in och bidragit till att få in detta i spelmotorer som Unity till exempel.

Medan Playstation både har mjukvarubaserat 3D-ljud likt Project Acoustics (där Project Acoustics inte använder ray-tracing utan någon annan metod https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/xba_console/wh... ) och hårdvarubaserat 3D-ljud, där hårdvaran var det Playstation la störst fokus på, då de på ett avancerat och övertygande sätt ska lura öronen och huvudet att tro att ett ljud kommer ifrån en viss riktning. Där de använder "ray- tracing" för ljud för att få fram ca 1500 källor(minns inte exakt, går att kolla i videon) från alla möjliga riktningar som längs vägen har kolliderat med material och ändrat ton och riktning. Till detta har playstation tillverkat en så kallad Tempest Engine (en spu som ska göra beräkningar) för att använda alla dessa källor till att få riktigt HRTF ljud (Head-related transfer function) för man ska höra exakt var alla dessa källor kommer ifrån, uppe, nere, vänster höger, bakom, osv. Om HRTF matchar ens eget öra exakt så går det inte att höra skillnad på spel och verklighet. Dock kommer den inte vara perfekt för alla, men det kommer komma flera olika HRTF profiler att välja mellan vid lansering och eventuellt kommer något slags minispel eller liknande för att kalibrera för ens egna öra så att det blir mer exakt vid senare tillfälle. Här är officiella playstation videon https://www.youtube.com/watch?v=ph8LyNIT9sg&t=1963s
tid stamp 38:35 och framåt och lite info i text https://venturebeat.com/2020/03/18/playstation-5-mark-cerny-e... .

Så Xbox har inte något revolutionerande med ljud mer än någon annan plattform, utan stödjer tekniker som redan har applicerats i flera spelmotorer. Medan Playstation har egen teknik försöka skicka ut riktigt HRTF ljud till spelarna från beräkningar av "ray-traced" ljud och göra detta till HRTF ljud. Så att det i praktiken inte ska gå att höra skillnad på spel och verklighet.

? ”Microsoft bekräftar att Xbox Series X likt konkurrenten Playstation 5 bestyckas med dedikerad hårdvara för 3D-ljud.”

https://www.sweclockers.com/nyhet/29145-xbox-series-x-far-har...

Av korvOlle
Skrivet av Michael1:

Undrar när Sony skickar ut sin maskin till riktiga hårdvaru- och spelskribenter för ordentliga tester som Microsoft gjort. Detta kanske ger en fingervisning men man ska alltid vara lite skeptisk när tester endast får utföras i starkt kontrollerad miljö.

Xbox och PS5 har likartad hårdvara för 3d-ljud. Deras in-house lösningar Tempest engine VS Project Acoustics. En stor och viktig skillnad är dock att Xbox inte snålat in på Dolby Atmos vilket gör den mer lämplig som blueray-spelare för UHD-filmer och streamingtjänster. Nu har Sony valt att pusha nästan enbart ljud och SSD i sin PR vilket gjort att Microsoft inte fått lika mycket uppmärksamhet för sitt 3d-ljud.

Så jag tycker att vågskålen lutar lite åt Xbox favör även om det är svårt att dra några slutsatser innan någon oberoende fått göra ordentliga tester.

Edit: Microsoft variant för 3d-ljud heter Windows Sonic. Project Acoustics gör ljudet mer "verkligt" kort sagt.

Känns som att folk helt missat Microsofts satsning på ljud, folk verkar tro att det kommer vara mono ljud i Series S/X.

Av korvOlle

Hade varit grymt om de släpper en Surface Go med liknande skärmkanter också, dagens version ser inte attraktiv ut.

Av korvOlle

Härligt, längtat.

Nu skall jag gå och göra en falukorvsmacka och se film.

Av korvOlle
Skrivet av wargreymon:

Komplett hade 30st Asus TUF.

Sverige hade som sagt ~1000 kort och vi är ett litet land, hur många kort fanns det inte vid lansering? 50-100k? Enligt en butik hade de 5000 beställningar på 1 modell i Sverige. Hur många kort är enligt dig INTE en papperslansering?

Fint med någon här som försvarar Nvidia, det behöver dem!

Av korvOlle

Det räcker

Av korvOlle
Skrivet av Youjimbo:

Trollar? Kanske ett skämt som flög lite högt över mitt tröga huvud? Eller menar du att Navi 22, den "lilla" kretsen, skulle prestera som 3060Ti?

Jag tänkte på Navi 21, Navi 22 väntas väl hamna strax över 5700xt fast med lägre strömförbrukning, vilket är en vinst i sig.

Av korvOlle

Nog många som kommer bli imponerade om dessa kort är bättre än 3060ti eller likvärdigt, helt sjukt bra jobbat från AMD i så fall! Riktigt härligt att det går framåt äntligen.

Av korvOlle

Varför har priserna blivit såhär förresten i Sverige?

Xbox Series X 5695:- (normalt)

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/xbox-kons...

Playstation 5 All Digital 4990:!?

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/playstati...

Playstation 5 5990:-!?

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/playstati...

Av korvOlle
Skrivet av KRUSSIDULL:

Antar att detta är motsvarande Xboxens BCPack? Tydligen streamar Xbox Series X texturer i upp till 12GB/s. Rätt fränt då den är 2,4GB/s i råprestanda.

Finns mer information från hot chips 2020 om man är intreserad.

Sweclockers kan ni inte skriva en artikel om det här också, vill veta mer!

Av korvOlle
Skrivet av KRUSSIDULL:

Antar att detta är motsvarande Xboxens BCPack? Tydligen streamar Xbox Series X texturer i upp till 12GB/s. Rätt fränt då den är 2,4GB/s i råprestanda.

Finns mer information från hot chips 2020 om man är intreserad.

Hade jag ingen aning om, intressant!

Av korvOlle

Jag gillar strömmande spel. Har själv Kishi och Android telefon, och måste säga att spela RDR2 på Stadia är väldigt häftigt på en bärbar ”konsol”. Gamepass med Horizon 4 är också otroligt, jag är imponerad! Förstår inte allt det negativa kring dessa tjänster.

Av korvOlle

Intressant försprång för Titan RTX i många scenarion som detta kort nog var tänkt för:

Av korvOlle

Jag skulle vilja testa på Linux men varje gång jag tänker på Linux kommer dessa tankar upp: stark svettlukt och otvättade mjukiskläder, men också fett och otvättat hår.

Jag fattar inte vart jag får dessa associationer ifrån, men detta har fått mig att avstå Linux helt enkelt. Jag funderar på att testa det och se om tankarna försvinner, men jag vet inte, det har nästan blivit som en fobi för mig. Dessa tankar är väldigt traumatiska för mig.

Av korvOlle
Skrivet av dweebenheimer:

Vad alla bör ha insett vid det här laget är att allt som media, WHO, politiker säger om Covid-19 är lögner. Med tanke på att dem flesta i Sverige skiter fullständigt i social distans hade det sett väldigt mörkt ut i Sverige idag om man jämför med länder som har stränga lockdowns, och ändå ser dödskurvorna väldigt lika ut, som i sin tur ser lika ut som vanliga flunsan.. Att testa positivt har heller ingen betydelse, när det har visat sig att testerna är ett lotteri och fyller ingen annan funktion än att skrämma folk... ni som går på den här skiten och följer rekommendationer om handsprit, avstånd, masker, mm mm längtar nog tills väst blir ett kontrollsamhälle som Kina, där avvikande åsikter är straffbart med böter och fängelse. Där allting du gör, alla transaktioner, alla relationer etc etc kommer att loggas och sparas i databaser.

Ni som fortfarande inte har en aning om vad det handlar om kan gå in på WEF's (World economic forum) youtubekanal och kolla videon "Covid-19: The great reset".

Du borde se ”The Social Dilemma 2020”

Av korvOlle
Skrivet av Goedendag:

Ingår EA Play i Xbox All Access som det gör i USA?

Jag kanske har fel men jag har för mig att också EA Play kommer ingå i Game Pass framöver.