Inlägg

Inlägg som Kwirek har skrivit i forumet
Av Kwirek
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Har man flera mindre lampor kan man koppla så att de styrs av knappen till taklampan. Tryck på en knapp istället för 6st runt om i rummet.

Av Kwirek
Skrivet av lhugo:

Lycka till med vaf? Vem är "man" du syftar på? Är det AMD? Jag hat inte påstått att AMD bör lägga den kod som utvecklats på någon server (med internetsladd i hårddisken) ii syfte att den ska stjälas. Jag har bara svarat på frågeställningen som Kworek hade: "Borde vara svårt att inkludera stulen kod?" då förmodat Linuxkärnan. Självklart inte men förståelsen för exempelvis ett protokoll vet vi leder till öppna implementationer för eller sensre. Detta genom reverse engineerkng eller vad det nu må vara. En. Stulen kod hade definitivt gjort standarden känd. Jag har aldrig ens berört vad någon bör göra här och absolut inte AMD.

Du verkar lite trött, gå och lägg dig så blir det klarare.

Av Kwirek
Skrivet av lhugo:

Skulle koden läcka vittnar den ju lom hur protokollet fungerar. Den förståelsen kan ju användas för att skapa annan kod, med fri licens, till att användas.

Lycka till, betvivlar att man vill äventyra projektet för hdmi 2.1 av alla saker när det finns alternativ.

Av Kwirek
Skrivet av friArsenik:

Kan inte bara AMD lägga ut denna information/projekt på en "väldigt dåligt skyddat server". Så när någon haker grupp snor denna info, kan AMD säga att de betalar inte till utpressarna. Och denna info blir publicerad, så alla är glada... Förutom HDMI-forum

Borde vara svårt att inkludera stulen kod? Känns som ett öppet mål att dra inför domstol.

Av Kwirek
Skrivet av Molotov:

Ok men jag menar att nån annan är skyldig och inte utvecklarna av spelet som har bytt namn till Helldivers 2.
Med andra ord blir det fel att kalla dom för scammers om så är fallet, då är dom offer.

Mm, jag håller med. Det är uppenbarligen CIA som står bakom detta.

Av Kwirek

Visste inte att Apples lösning var så förkrossande överlägsen, men trevligt att utvecklingen går framåt!

Av Kwirek
Skrivet av KennethMolund:

Så då måste ni alltså ha bedömt att den här nyheten inte ligger i era läsares intresse? Det låter extremt konstigt måste jag säga. Bara det faktum att Google lanserar en superhypad LLM där den den mest hypade funktionen måste inaktiveras någon dag efter lansering är ett nyhetsvärde i sig.

Men framförallt borde det ligga i allas intresse att upplysas om att internets största maktfaktor bedriver en rasistisk politisk agenda och att AI:s skapas och formas utifrån dessa agendor. Hade det varit Elon Musk som stod för ett sådant här klavertramp så hade ni publicerat en nyhet direkt, det är jag säker på.

Skulle personligen säga att det är förväntat beteende från modellen. Modus operandi vid nya släpp är ju att dra tillbaka tjänsten inom en vecka pga någon hittat en svaghet.

Man försöker tygla den så hårt man kan för att den inte skall göra någon arg, men då får man situationer som dessa där det slår över.

Min reaktion var bokstavligen "jaha?" 🤷‍♂️.

Av Kwirek
Skrivet av Gustav-P:

Kör du Synology NAS, hur har du löst synkningen från iCloud till NAS:en isf?

De lösningar jag hittat på detta är inte så smidiga (ha en VM i NAS:en som har en iCloud klient på sig som gör synkningen och sedan flytta filerna från VM till NAS. Känns som att den är en dålig lösning.

Läste om Multicloud men det blir snabbt en betaltjänst för att det ska fungera.

Undrar därför hur du trixat till det, även om du inte kör en Synology NAS.

Hejsan!

Jag kör med TrueNas på min egen server, men just i detta fallet skall det inte påverka så länge som du har stöd för snapshots.
Det jag gjort är att jag helt enkelt flyttat i-cloudmappen på min primära stationära dator till en smb-share för min server. Då uppdateras mappen på servern varje gång jag använder datorn. Iscsi skulle även det fungera.
Har funderat på att göra samma sak men med en vm för att det skall vara 100% direkt synkning istället men har varit lite för lat för det.

Här är det exakta
mklink /D "C:\Users\YOURUSER\iCloudDrive" "\\IP_TO_NAS\TOP_FOLDER\Cloud Backup\iCloud\Drive"

Sedan har jag även gjort samma för foton, men med de respektive mapparna.

Av Kwirek
Skrivet av EliteGraphic82:

Hej

Skickade efter en skiva från en vän från utlandet och dum som jag var knappade jag in fel mobilnummer. Så hur kommer han få detta meddelande då vart försändelsen finns att hämtas? Jag tog min mail. Kommer han få post hem från vilket ombud han ska hämta det ifrån? Det står '' Kunde inte levereras. Mottagaren kommer få ett meddelande om var försändelsen kan hämtas''

Om det är din vän i utlandet som skall hämta den beror det på hur de sköter det i det specifika landet. Hade det varit postnord hade det kommit en avi med posten.

Av Kwirek
Skrivet av BM-Mods:

Fast man brukar ju leja ut jobbet för att man saknar just kompetensen. Sen kan det väll inte falla tillbaka på kunden om det är så att leverantören fått problem i sin infra? Spelar ingen roll vad kunden har beställt om felet kommer från infran. Och kunder kan ju ha följt upp så att deras miljöer är säkra så gott det går, men det kan även vara så att man kanske inte fått den riktiga sanningen heller?

Du är problemet på spåret, kunden har inte kompetensen eftersom det är för dyrt. Som många nämt i tråden är datasäkerhet något som bara kostar en massa pengar så länge som inget händer, därmed skaffar man sig ingen kompetens att faktiskt granska de leverantörer man anlitar.
Man mer eller mindre bara litar på att de sköter sitt jobb. Har man tur är det jobbet även det kunden egentligen behöver, och inte någon nedskalad version eftersom kunden inte vill betala vad det kostar (och saknar intern kompetens med tillräcklig befogenhet som säger ifrån).

Men i slutet är det kunden som äger problemet, man kanske kan få ekonomisk ersättning (om leverantören inte går omkull) - men den förlorade datan är borta. Puts väck, den går inte att återskapa. Det är som på Karolinska där prover värderade till en halv miljard gick upp i rök för att frysarna slutade fungera och även larmen gjorde det. Skadan är inte nödvändigtvis strikt ekonomisk, det är årtionden av arbete och i vissa fall oersättliga saker som förstörts.

Det är bara synd att man inte värderar datan rätt innan den är oersättligt borta.

Av Kwirek
Skrivet av BM-Mods:

Nu vet väll dock inte vi vad som står i dessa avtal, men flera kunder har ju sagt att enligt avtal så är TE ansvariga för att backupperna ska fungera och vara säkra. Sen blir det ju även en miss av TE då någon kommit in i deras infra och kunnat göra så mycket skada, det lär inte vara beställarnas fel att TE haft stora brister?

Kvittar om det står i avtalet, datan är borta. Kunden "ansvarar" för att den de anlitar har kompetensen, man har en strategi passande värdet på datan som hanteras samt vad som utlovas utförs. Det kostar ju dock pengar att ha den kompetensen hos kunden, vilket är varför man står där man står.

Skall man gå på byggare igen, det är en klen tröst för familjen när ungarna ligger krossade under rasmassorna att någon annan borde gjort sitt jobb och man ville spara in på besiktningen.

Av Kwirek
Skrivet av The-Architect:

Dom har ju alltid alternativet att använda en klassisk cykelhjälm, som dessutom är per definition säkrare då det är färre delar som måste samverka för att den ska skydda huvudet vid en vurpa.
Däremot kanske de gör valet att nu cykla utan hjälm för att inte sabba frissan, men att de inte har alternativ stämmer ju inte.

Konstigt att man inte har mer hjälmar i bilarna? Airbags i dom har ju regelbundet dödat förarna när de spontant exploderar, så kassa är dom. 😅
Så kan man ju samtidigt känna sig lite som en rallyförare.

Av Kwirek
Skrivet av Eclipse:

Att streamingappar inte finns är väl inte Apples fel snarare streamingtjänsterna som inte valt att utveckla appen? Dom kommer ju garanterat göra det förr eller senare. Netflix pudlade ganska omgående t ex.

Infuse/firecore arbetar på en app iallafall, det borde räcka för de som vill spela upp media med kvalitet.

Av Kwirek
Skrivet av Emma242:

Jag är imponerad över att någon har haft sinnesnärvaro att spara gamla faxar. Myndigheten jag jobbar på har inte ens några gamla telefoner kvar.

I vården lever faxen kvar, svårt att skicka personuppgifter snabbt på annat sätt.

Av Kwirek

Nej, har knappt något damm i datorn då jag kör filtrerade insug. Tänker man efter före kan man ta det lättare efter.

Av Kwirek
Skrivet av DevilsDad:

Klantade till screenshotten så fick göra om det. Ännu en gång fick jag nya svar som är lika nonsens.

<Uppladdad bildlänk>

Edit: Vet inte riktigt vad som händer.. försöker ladda upp en screenchot från telefonen, men för mig är den bara svart..

Av Kwirek
Skrivet av roosterx:

Svårt att undvika i dag, spel, musik, film/serier etc

Musik har väl aldrig varit lättare att äga, och film/serier är iallafall inte sämre än många årtionden bakåt och lättare i många avseenden?

Av Kwirek
Skrivet av CGI:

Så sant, men licensen är tyvärr inte detsamma. Vilket är synd. Man får tillgång till köpt innehåll så länge tjänsten finns. Det gäller tyvärr även spel på Steam, Epic osv.

Det är en av anledningen att jag har ca +500 fysiska blurays och 4k-blurays hemma. Så jag kan se dem när jag vill och de försvinner inte från tjänsten.

Det var ju tal i början på att 4k-skivorna skulle behöva "ringa hem". Hade av den anledningen ingen brådska att uppgradera till 4k innan dammet lagt dig och sätt att ta backup etablerats, blev tidigt bränd på drm-skyddade musikfiler.

Av Kwirek
Skrivet av KAD:

Surt. PaChalski la antagligen sex år av sitt liv på iden. Det blev i alla fall minst ett schysst chassi av det, jag tänker fortsätta använda mitt S1 Mk2 så länge stationär PC är en grej.

Problemet jag upplevde som intresserad köpare var att företaget tycktes ha en något grandios självbild. Man tyckte man gjorde något revolutionerande på en marknad som redan hade Dan A4 (mindre, 7,25 l), NCASE M1 (bättre komponentkompabilitet) och Node 202 (billigt).

På sikt så dödade idiottrenden med överdriven effekt på komponenterna marknaden för S1, det nu nerlagda NCASE gjorde antagligen det mer framgångsrika designvalet på 12 liter i stället för 8,2. Och så tiden/pengarna lagda på Raw förstås, som tyvärr aldrig blev speciellt intressant. Trist att det inte blir något mer chassi som faktiskt tillverkas i Sverige.

Starttråden på Sweclockers finns här.

Ncase har ett nytt chassi de säljer.

Av Kwirek
Skrivet av Factorial112:

nope, ladda ned
#20363409

"Nedladdningarna är tillgängliga så länge din enhet ansluter till en aktiv internetanslutning minst var 30:e dag."

Ja, de är krypterade.