Inlägg

Inlägg som Kwirek har skrivit i forumet
Av Kwirek
Skrivet av Visceral3D:

Ja det är ju grymt att dom faktiskt jobbat i tystnad och annonserar när det är klart.
Hunting lär ju bli lättare nu när man springer runt med armborst.

Trist bara att IGN läckte trailern och därmed tvingade fram annonseringen i förtid.

Av Kwirek
Skrivet av PekkaJukkasson:

Jag förstår inte hur du menar att det skulle vara blu-ray-skivor som man kan privatkopiera? Med MakeMKV har jag rippat alla mina ca 30 serier och lika många filmer utan problem. Allt ligger på min NAS för privat bruk av mig, mina nära och kära.

Det är ungefär så du också gör om jag förstår resten av ditt inlägg korrekt?

Det blir piratkopiering så fort du kringgår kopieringsskyddet, vilket makemkv gör. Så de enda bluray du kan privatkopiera är de som saknar det.

Jag kommenterade bara på ditt felaktiga ordval, eftersom du fetmarkerade det.

Av Kwirek

Att behöva köpa varje film är en av bonusarna som du säger, då selekterar man ut 95% av all skit. Men är alldeles för lat för att hantera fysiska skivor så lägger över dom på min server, då kan jag även muxa ihop olika släpp om exempelvis svenskt ljudspår bara finns på DVD. Skivorna ligger sedan nedpackade i plastfickor som backup.

Skrivet av PekkaJukkasson:

Jag brukar ofta köpa på Tradera, privatkopiera till NASen med makeMKV, sedan sälja på Tradera igen. Ofta blir det ingen större förlust så att få blu-ray-kvalitet "gratis" är väldigt trevligt.

Nu är det ju väldigt få blu-ray man kan privatkopiera, men jag antar att inte behöva exponera sin piratkopiering utåt har sitt eget värde.

Av Kwirek
Skrivet av bärplockaren:

Frågan kvarstår vad vann/förlorade TS?

TS var senast aktiv 2019, så vi får se.

Av Kwirek
Skrivet av THB:

Såg det på X tidigare idag, roligt att höra.

Vet att deras nisch är mITX-chassin men skulle vara nice om de kunde släppa lite trevliga större chassin med samt gärna något "NAS-Chassi" med plats för 6-8st 3.5" diskar.

Jonsbo N3 är rätt trevligt om man vill ha något kompakt med 8 diskar, men ändå lite plats för processorkylning.

Av Kwirek

Blandade ihop Försvarsmakten och Säpo, hemtjänsten är ju den senares frivilliga gren.

Av Kwirek
Skrivet av Adnerhill:

Då var plånboken lättare.. Gjorde lite mer ont än tänkt..

https://i.imgur.com/LQAft2u.png

Tänk bara på att det är rekommenderat att uppgradera kugghjulen till härdat stål också, inte bara hot-end. Köpte själv precis samma sak och missade den detaljen.

Av Kwirek

Tailscale kan vara ett alternativ, det klarar cgnat i båda ändar då deras server agerar mellanhand för handskakningen. Det är gratis att testa i mindre skala.

Av Kwirek
Skrivet av tonii:

Mer till Apples förtret än deras fanboys. Fler alternativ och potentiellt billigare är det få som kommer tycka illa om. Man såklart också stanna kvar helt i Apples ekosystem om man känner för det. Ingen tvingar någon att använda 3:e parts app stores.

Så det är krav att alla appar i 3:e parts appstores även finns i apples? Annars ljuger du så det skriker om det när första appen försvinner.

Av Kwirek

Vad bra att Microsoft ger möjlighet att förlänga livstiden på operativsystemet, för de med faktiskt behov. 600kr per år är ju i princip gratis i det fallet, väldigt generöst.

Har lite svårt att förstå horderna av folk som föredrar att inte ha möjlighet att fortsätta att få uppdateringar. Om ni inte vill betala är ju situationen densamma som om möjligheten inte gavs, dvs inga uppdateringar efter 2025.

Av Kwirek
Skrivet av Chibariku:

Sluta nu, CAT 6 klarar 10 Gbit upp till 55m.

Må så vara, men portarna är bara 2,5 om man inte gör det.

Av Kwirek
Skrivet av F.Ultra:

Reddit posten har uppdaterats och som jag först misstänkte så har inte EVGA nekat att ersätta hans diskar än utan de vill bara att han provar att få dem RMA:de av hdd-tillverkaren först.

Du säger det som att det på något sätt skulle göra saken bättre. De begär att han begår bedrägeri.

Av Kwirek

Blev visad en lite exklusivare molnkammare som visualiserar olika typer av joniserande strålning. Det är förvånansvärt hur mycket vi har av den varan runt oss i vår vardag, dvs faktiskt skadlig strålning - inte ickejoniserande som från mobilen.

Undrar hur hypokondrikerna skulle reagera om de blev visade en sådan.

Av Kwirek
Skrivet av Keneay:

Kvalitet och säkerhet är verkligen bara ett säljknep och en lögn användare intalar sig själva. Det finns inget som tyder på att en annan butik skulle ha sämre kvalitet och säkerhet än appstore.

Samtidigt, om man är så rädd för att få in skräp i telefonen att man är orolig för att använda en annan butik än appstore om det nu skulle vara tillgängligt så behöver man ju faktiskt inte göra det utan kan fortsätta att bara använda appstore men då ska man nog samtidigt sluta använda internet helt och hållet för det är bra mycket farligare och högre risk att få in skräp, för att inte tala om sitt epost-konto.

Finns ju en hel del faror, och folk laddar ner det hela tiden. Exempelvis:
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/google-tests-b...

Av Kwirek
Skrivet av Fenrisulvfan:

<Uppladdad bildlänk>
Nej, det funkar inte. Om det är SwedBank eller Swish är ju ett problem det också. De kan peka finger på varandra tills dom kräks.

Här har du villkoren hos swedbank:

https://internetbank.swedbank.se/ConditionsEarchive/download?...

Av Kwirek

Har de förbättrat sina metoder sedan de försökte kränga alphacoolfläktar?

Av Kwirek
Skrivet av Alphahanne:

Tycker frågan var ganska klar, men skall förtydliga.

Går det lika snabbt eller snabbare att gå runt och släcka/tända alla lampor i varje rum som att trycka på en lampknapp?

Av Kwirek
Skrivet av Alphahanne:

Finns inte ett lysrör i mitt hem så nej, jag kan gå runt och tända de lampor som behövs. Det går precis lika fort som att fippla med en app.

Går det snabbare än att trycka på en lampknapp?

Av Kwirek
Skrivet av crash:

Måste man ha en hubb för att styra dessa kontaker tro?

Finns en knapp på kontakten man kan trycka på.

Av Kwirek
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Har man flera mindre lampor kan man koppla så att de styrs av knappen till taklampan. Tryck på en knapp istället för 6st runt om i rummet.