Inlägg

Inlägg som Kwirek har skrivit i forumet
Skrivet av Klappa:

Kan ju vara bra optimerat. Se bara på Doom 2016 och Eternal.

Har CD-project red någonsin släppt ett väloptimerat spel? ^^

Skrivet av johanandersson:

Att de remastrar Crysis är väl roligt, men jag hade hellre sett dem upprepa fenomenet. Tänk ett nytt spel som var så grafiskt krävande att inte ens 3090 kunde köra det helt lätt. Och inte för att spelet är dåligt gjort eller för att valbara inställningar vridits upp, utan för att själva spelet var utformat med den grafiken. Det hade varit roligare.

De har ett "can it run crysis?" läge i inställningarna, en liten tröst kanske? 3080 hade problem iallafall.

ca 07:30 in i videon
https://youtu.be/U7Xtmayoly8

Skrivet av johanandersson:

Jag köper hellre ett AMD kort för fullpris än ett Nvidia kort om jag får betala mer än "det riktiga priset".

Värt att notera är att AMD var den första ej namngivna tillverkaren i exemplet.
https://www.sweclockers.com/nyhet/24297-amd-kor-fult-spel-med...

Skrivet av enial:

Om så är fallet är det väl bara att tacka och ta emot.

Det är korrekt, dubbelkollade några gamla sms från postnord.

Skrivet av davvarn:

Japp. Ska gå per automatik med "Use collection info from The Movie Database" i den "agenten" man använder. Men funkat i min mening skit, de gånger jag använt den.
Då skapar den samlingar/kollektioner där det bara finns en film av. Så mycket städande, för man vill bara ha kollektioner/samlingar där de är minst 2 filmer, annars fyller de ingen funktion.

Använder inte funktionen så ofta, men de har numera ett val så att man kan säga (ex) skapa bara "Collections" med minst 3 filmer. Eller 4, eller vad man väljer att sätta.

Skrivet av PlogarN97:

Hur motsäger det detta som jag citerade ” Apple tillåter inte detta, priserna i App Store får inte vara högre än på andra plattformar. Höjer du priset med 30% måste du höja priset med 30% på alla andra plattformar också. Samma dilemma som Spotify har brottas med i flera år.”

Det motbevisar det iom att det står i klartext att det är tillåtet att ha olika pris på olika plattformar. Men det är inte tillåtet att skriva i appen "Hej, vi har ett lägre pris på hemsidan - kom och köp där istället".

Skrivet av dmutm:

Då borde det ju inte vara några som helst problem. Då förstår jag inte varför det gnälls om att S kommer förstöra spelens utveckling och att grunden kommer bli dålig pågrund av S

Vi får väl se hur många spel som utvecklaren Xbox kommer lansera helt enkelt.

Rätt beslut från Microsoft. Visst, spelen kommer inte utvecklas i den takt de kunde det närmaste decenniet med starkare system som basnivå - men de kommer istället sälja fler konsoler.

Fler sålda konsoler = Större marknadsandel -> Fler köper konsolen (eller den dyrare) för att deras bekanta har den och vill kunna spela tillsammans (samt mindshare/alla har den) -> Större marknadsandel -> osv.

Skulle inte förvåna mig om Sony måste göra ett liknande drag för att kontra, alternativt sänka priset och gå betydligt mer med förlust per såld enhet.

Så vad man får se detta som är att Microsoft istället för att vänta några år med att lansera XboxTwoXPro lanserar den samtidigt med basmodellen.
Om några år kanske det kommer en XBoxTwoXProX som kanske bättrar på laddtider och man kan kräma ur aningens högre framerate eller högre grafikinställningar - men spelens struktur kommer fortfarande dikteras av basmodellen.

Skrivet av squix:

Jag tycker det ser ut som att hänglåset är rätt, men texten för hänglåset är fel. D.v.s "lås upp" så låser man och tvärt om.
Borde stå Meny upplåst /låst som speglar hänglåset

Rimligt förslag. Dock finns ingen text för mig på mobilen, endast ett hänglås.

Edit: Det verkar inte längre finnas någon möjlighet att gå till en specifik sida i en tråd, endast fram/bak eller först/sist. Inget jag använde väldigt ofta - men var ibland behändigt i mastodonttrådar när jag kanske hoppade in 4 sidor innan slutet för att ha en koll på vad som diskuterades.

Skrivet av cyklonen:

Hmm, ja så kan man ju se det. För mig är det bara orimligt att den som rör på sig (både positionsmässigt och animeringsmässigt) skulle vara "låst"...

Helt förståeligt, och oavsett tror jag som du skrev att man ställer in en gång och sedan glömmer bort den.
Men det är lite som med gps:en i en bil jag lånade - betyder den digitala knappen med texten "ljud av" att ljudet är av - eller att man skall trycka för att stänga av det. (Och omvänt då knappen bytte text när man tryckte.)
Glömde alltid bort vilket. ^^

Skrivet av cyklonen:

Fundering: varför visas låset som olåst när menyraden är låst, och låst när menyraden är olåst. Extremt förvirrande och ologiskt! Samtidigt kanske inget stort problem eftersom man gör valet en gång och kanske aldrig mer (om cookien sätts korrekt).

Själv ser jag det tvärt om, men det har nog att göra med vad man ser den som låst till.

Jag ser den som låst till övre delen av skärmen (och därmed följer med ner när man scrollar - se Excel), du verkar se den som låst till övre delen av sidan (och därmed inte skall följa med).

Fungerar rätt fint på mobilen, mindre ryckigt än tidigare beta och trevligt att kunna låsa upp toppmenyn om så önskas.
Tycker att det var lite svårare att se vilka trådar som var olästa i forumet, anser att den tidigare ikonen var tydligare. Men kan vara en vanefråga.
Känslan är att forumet är betydligt kompaktare när man scrollar. Något som saknas är information om vilken del av forumet tråden kommer från vilket gör det mer svårnavigerat i "aktiva trådar". Det kräver betydligt mer av rubriken utan det.

Överlag helt ok dock.

Skrivet av _Merc_:

hur är mellanklass inte ett pris ? Det är priset mellan det sämsta och flagskeppet, vilket nu är ett 3080 som ska ha ett pris på ca 7000-8000kr.

Borde inte priset för mellanklassen ligga närmare säg 4500 - 5000 då det sämsta rimligtvis ligger en bra bit över 0kr?

Skrivet av m4gnify:

Kan du säga vad exakt som är fel, och på vilket sätt YouTube är ett bra exempel? Det har ju redan kommit fram i trådan att t.ex Netflix och Amazon har nedsatt "skatt" i Apples butik (typ 15% istället för 30%), medan, gissningsvis, 99,9% av alla andra måste ha kvar 30% skatt, även om det inte skulle fungera för dom. T.ex Floatplane då, som inte kan ha 30% "skatt", då dom skulle gå back på det. Dom måste alltså ha ett prispåslag på Apples butik för att gå runt, men har dom det, och ens en endaste liten länk till deras orginalsida så godkänns inte appen på App store.

Som jag skrev i en annan tråd där du drog samma argument, priset skiljer mellan i appen och utanför appen.

Dvs, man behöver inte ha samma pris överallt.

Skrivet av m4gnify:

Kanske inte är exakt vad du är ute efter, men min källa är LTT och Floatplane.
https://www.youtube.com/watch?v=1QzHu-sjdB8

Det är fel, se youtube som konkurrerande exempel.

Skrivet av m4gnify:

Priserna hos Apples App store måste vara samma priser som där det säljs utanför butiken. Är det INTE det så stängs appen ner, eller antagligen inte ens godkänd. Och på det priset tar Apple alltid 30%.

Konstigt att appen för youtube inte är nedstängd då.

3060 eller 3070 står helt klart på inköpslistan, men beroende på hur/när de lanseras kanske det blir tidigt nästa år med.

Skrivet av PlogarN97:

Men finns det en länk i youtube (telefonappen) till webbversionen där det är billigare?

Eller menar du att du går helt separat in på youtubes hemsida och köper prem.? Är ju två olika grejer

Hör inte till frågan i detta fallet då påståendet var att man var tvungen att ha samma pris i iOS som på andra plattformar. Dvs, stämmer påståendet så bryter Google mot Apples TOS.

Men för att svara: Nej, det finns ingen länk.

Skrivet av Shockwave:

Vad jag fattat det som (enligt LinusTechTips stream) så får man inte erbjuda produkten/tjänsten billigare utanför Apples system. Alltså du får inte ta betalt 30% mer på iOS än på din hemsida exempelvis. Så antingen måste du förlora 30% på iOS-köp, eller höja priset med 30% för alla, även utanför Apples system.

Jag presenterar objekt A: Youtube Premium.
Köper man prenumerationen utanför iOS kostar det mindre än om man köper den i iOS. Tjänsten som levereras är densamma i båda fallen, i och utanför iOS.

Nu kan Google såklart ha ett separat avtal med Apple som Floatplane Media inte har.