Inlägg

Inlägg som Stratoz99 har skrivit i forumet
Av Stratoz99

Win 11 Z790/I13900k och watchdog Timer för XTU Fråga

Hej
Kan inte få XTU att upptäcka Watchdog Timer drivrutinin som är installerad . Hittar inget utility prg för denna watchdog som fanns förr i win10 då Intel ändrat dess installations prg som inte stöds av z790/I13900K . Vet någon hur jag kan få XTU att se min watchdog timer. Har provat ominstallation efter att drivern är rätt installerad.

Av Stratoz99

AIO coolin eller luftkyld

Undrar om det är bäst med MSI Suprime Liquid mot ett ROG Strix GeForce RTX med tank på kylning i ett FD Meshify XL chassi ?

Av Stratoz99

Då får jag leta efter 2 små wifi routers och bygga en liten låda, hoppades slippa det men tack för alla svar.

Av Stratoz99

Söker Wifi router som har wifi wan ansl samt eget wifi nät.

Undrar om denna produkt finns
Jag söker en wifi router som jag kan ha på hotell med gäst wifi nät . Där tanken är att jag kopplar hotellets wifi som wan i router och att routern sedan kan skapa ett privat wifi nät . Går detta att göra tro?

Av Stratoz99

Undrar vilken upplösning denna combo max kan ge ?

Hej

Sitter med in PC 9000K msi, ace 390 samt Zotac RTX 2080 Ti . Nu undrar jag vilken upplösning jag kan som mest nå teoretiskt om jag kopplar upp den på en Q950R 8K UHD Smart QLED TV ?

Enligt dokument får jag 4k 100/120 Hz via hdmi (protokoll CTA-861 tror det är protokoll ) på denna TV men känns som ett bättre alternativ en Nvida Big Screen monitor eller ?

Hoppas någon kan mer om detta och kan ge mig råd.

Av Stratoz99

Kan detta lösa bandbredds "problemet" mellan GPU och monitor , då DP och HDMI inte klarar 4k med högre Hz + HDR ?

Av Stratoz99

Tror Galax HoF kort är de dyraste och bästa RTX kort som finns eller ?

Av Stratoz99

Liten Fundering
Spelar 2-300 i Mhz roll när Intel och AMD inte har samma uppbyggnad eller inter exe kod ? Hur bra Win program (för min del bar Windows) presterar är väl ändå vad som spelar roll . Då bör väl PCI 4.0 peka på att den nye AMD kretsen kan hantera hastigheter och förhoppningsvis ge Intel en match för Intel behöver bli pressade och i sin tur pressa AMD till mer sånt här eller ?

Av Stratoz99

Det kan vara bra att få dessa ev fel kontrollerade då Win 10 tar tid att om installera , samt prova att av installera gpu driv rutin med "total cleaning" prova denna
https://forums.guru3d.com/threads/display-driver-uninstaller-... och installera om Nvidia experience
Felsökning är en proccess som man lägger upp logiskt för att utesluta vad som fungerar.

Av Stratoz99

Hej
Har du själv bytt komponenter ? Om har du vart noggrann med ESD (utjämning av jord plan på allt som ingår i bygget ) ? om du fått esd skada kan sånt här uppstå och är väldigt svårt att hitta. Men man kan metodiskt byta komponent uppsättning en i taget för att finna eventuellt problem. ex Flytta GPU till annan pcie slot starta om och kontrollera.

Av Stratoz99
Skrivet av Elektron:

om en foton påverkas av ett gravitationsfält, ger då inte också en foton upphov till ett gravitationsfält?

Tror detta är mycket komplicerat då det indikerar massa och då får en proton "problem" med att färdas i sin hastighet. Om inte higgs partikel kan påverka en "svängning" typ sträng då kanske massa inte behövs för att påverka en partikel som inte har någon. OBS detta är min teori och jag har ingen utbildning i detta område , men du ställer en mycket intressant fråga och jag hoppas något snille kan förklara detta för oss .

Av Stratoz99

Hej
Jag kan recomendera Ghost Recon Wildlands det har vad du söker , du kan även prova Division där PvP är en option och inget tvång. Dock kommer ni aldrig finna humorn som Borderlands har den finns inte nån annan stans. Tyvärr saknas Coop PvE ofta idag var vanligare för 8-12 år sedan. Rainbow six siege är oxså detta ett coop men lite knepigt i sitt upplägg som jag inte tycker om men ni kanske kommer gilla det

Av Stratoz99
Av Stratoz99

M.2 i Raid/Partitionering på Asus Z390 fundering

Hej

Sitter och försöker begripa hur jag skall configurera min kommande burk. Jag kommer att ha 2st M.2 Corsair 510 960Gb min fundering är eventuell vinst/förlust i att raida dem i 0 och partitionera en C: och D: ger detta någon prestanda vinst/förlust bör jag hålla mig till en stor C: eller är det ingen förlust i partitionering. Vet ej heller än om detta beslut kommer att påverka min kommande Ramcache samt en ev Ram disk( skall kolla när oc är färdig om dessa hjälper prestanda).

Skulle uppskatta lite insikt i detta ämne tack.

Av Stratoz99

Ignorera allt ovan jag har fått all info jag behöver i detta ämne så jag behöver ingen mer hjälp i detta avseende.

Av Stratoz99

Önskar råd/hjälp med Assus MK beslut

Hejsan

NU tror jag att mitt kommande bygge skall ha Asus MK jag tvekar mellan 3 st Maximus Extreme,Maximus Formula och Maximus Hero(Wi-Fi). Jag skulle vilja ha 3st M.2 därav Extreme (då pris inte är satt kan det vara ett av valen) dock fungerar det med endast 2st M.2.

Jag kommer skaffa Asus router så jag vill ha Gamefirst V funktion med Gameboost i routern. Jag önskar också bra OC möjligheter och om jag förstår Asus "AI" (logaritmer som med tiden förmodligen uppgraderas) ges det bäst resultat om jag får bra kretsar och mätpunkter detta AI kan mäta på. Det jag inte riktig kan läsa mig till på Asus är vad jag blir utan på ett Hero mot ett Formula/Extreme , det jag tycker mig ana är att de dyra har bättre förutsättning för kylning av M.2 drives vilket jag vill ha, men kan inte se annan förlust tydligt på Asus sidor.

MK bestyckning

MSI RTX 2080Ti Sea Hawk
SoundBlaster AE5
1 M.2 500GB
2st M2 960(raid)0 eller 1st 1980Gb
9900K
Corsair H150i
2x16Gb 3200 cl 14

Vad skulle ni rekomendera mig?
Är Formula värt den extra kostnaden tro ? (tänker ge mig på Manuel OC i ytterst små steg)

Av Stratoz99

Hej
Du kan kicka på
Division (du behöver inte peta på pvp delen om du inte vill ) FPS samt lite RPG
Dishonored 1 och 2 samt 2½ smyga + lura ut hur man tar sig fram
Och kan starkt recomendera alla Borderlands mycket humor i dem.

Av Stratoz99

Ownit eller Banhof behöver jag bru mig ?

Hej
Nytt fiber (itux) och kommit fram till dessa 2 Ownit eller Banhof önskar låg "ping" latency , låg jitter och stabil leverans sekundärt hur mycket av bandbred som jag beställer de verkligen leverar samt möjlighet till fast IP.

Har ni någon erfarenhet om dessa 2 lämna dessa tack .

Har beställt ett Asus : ASUS RT-AX88U AX6000 för detta ändamål.

Av Stratoz99

Tack alla

Då låter det som mitt "bästa" alternativ är med tanke på kylning och bestyckning ett Asus Max Extr (om det inte är snor dyrt mer än Godlike) Med GPU på dedikerad x16 PCIe 1 , mitt AE5 på PCIe x1 sloten närmst cpu'n (och hoppas att Backplaten på MSI Gam X trio 2080 ti gör sitt jobb) sedan en Raiser ASUS HYPER M.2 X16 CARD i PCIe 3 (den sista) detta bör ge bra förutsättning för hyfsad kylning samt inte bli någon direkt "flaskhals" konstruktion på PCI lanes tror jag eller ?

Av Stratoz99

M2 i dram slot en helt ny funktion jag aldrig hört om på Asus MK ?

Tänker gå all in och fick syn på detta
https://www.asus.com/Motherboards/ROG-MAXIMUS-XI-EXTREME/

Som nämner en raiser för M2 drive i DRAM slot. Nu blir jag väldigt nyfiken på om det kan bli bra att M2 delar buss med Dram. Ni som kan sådant ge mig råd skall jag testa detta tro ?
Siktar på E-Atx Z390 MSI/ASUS OC Kort, ASUS Maxsimus Extrem eller MSI Godlike

Johan