Inlägg

Inlägg som MarcusHuddinge har skrivit i forumet
Av MarcusHuddinge

Bara kablar, fast OnePlus har ju sitt eget Dash och Warp Charge, och dessa två kablarna från iMangoo som jag aldrig ens hört talas om förut har nu fungerat utan problem med fast charging i fem månader sedan jag köpte dem.
https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B0CG372LDK
https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B07SSBTM6Y

Av MarcusHuddinge

Öppnar alla flikar och fönster som var öppna när webbläsaren stängdes. Om jag öppnar en ny flik eller ett nytt fönster så kommer jag till Operas speeddial-sida

Av MarcusHuddinge

10-15 år sedan kunde jag hitta i princip vad som helst med hjälp av google, man behövde bara söka på rätt sätt. Sedan dess har det bara blivit värre och värre för varje år som gått och det går knappt hitta någonting längre oavsett hur mycket man försöker styra sökningen i rätt riktning. Oftast är det bästa man kan göra nu för tiden att lägga till reddit efter sökningen om man letar efter svar på någon fråga

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Obligatorisk:

Jag har aldrig förstått varför de kallades 1,44 MB-disketter... de var ju på 1,38 MB i DOS/Windows. Var 1,44 MB någon Unix-grej?

I Winzip kunde man t o m dela upp filer så att de blev 1,38 MB så att de faktiskt gick att lägga på disketter.

https://www.google.se/search?q=1.38+mebibytes+in+megabytes
mebibytes MiB vs megabytes MB

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Rouge of Darkness:

Googlade lite snabbt på hdcp och din receiver och den verkar som att den typ kräver hdcp 2.2 kompatibla enheter kopplas till videoutgångarna vilket elgato enheten inte verkar vara.

Så problemet grundar sig troligen i inkompabilitet mellan elgato enheten och din reciever så du måste på nått sätt få elgaton att se ut som att den är hdcp 2.2 kompatibel för att få det att fungera.

Fast det fungerar ju genom receivern när jag kopplar in datorn.
Från grafikkortet till HDMI in på receivern. Sedan HDMI out 1 på receivern till TVn. Och HDMI out 2 till Elgato.
Har också testat att köra HDMI out (både 1 och 2) på receivern till Elgato och sen passthrough på Elgato till TVn.
Kör den utan DHCP då, eller vad är skillnaden?

Skrivet av Rouge of Darkness:

Annars som sagt är det nog att börja leta hdcp 2.2 kompatibla hdmi splitters som gäller så den kan låna skärmidentifieringen från din tv.

Men grejen med att använda HDMI-splitters är väl att dom strippar bort DHCP på sin utgångs-sida och det är därför som capture cards börjar fungera genom en splitter

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Rouge of Darkness:

jaha trodde du hade nån hdmi mod eller konverterare mellan och dem kopplade på hdmi porten.

jadu då har jag ingen aning men något säger mig att problemet troligen ligger i recievern då att något saknas på hdmi signalen den tillverkar av komposit/komponent signalen.

Hemmabioreceivern kanske lägger till DHCP eller nåt på HDMI-signalen? Det ska ju vara därför (DHCP) som Playstation 3 inte fungerar.
När jag kör TVn som andra-skärm till datorn genom receivern så fungerar det, men det är det enda jag fått att fungera.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Rouge of Darkness:

Vad har du för hdmi mod/adapter till enheterna?

Kan va så att den tillverkar någon icke standard hdmi signal som skärmarna fixar att visa men elgaton är kinkigare.

Jag använder som sagt min hemmabioreceiver. Mer specifikt en Marantz SR5012

På playstation 1 använder jag composite och på Playstation 2 använder jag component för bild och Toslink för ljud.

Av MarcusHuddinge

Har inte orkat hålla på med detta först nu igen men kan fortfarande inte få det att fungera med Playstation 1 eller Playstation 2.

den här sidan så står det
Capture: 2160p30, 1440p60, 1080p60 HDR, 1080p30, 1080i, 720p60, 576p, 480p

Har nu letat upp var man ändrar output resolution i hemmabioreceivern men det står fortfarande bara NO SIGNAL oavsett vilken upplösning som går till Elgato HD60 X. Har testat olika upplösningar och har även testat att ändra mellan PAL och NTSC bara för att men kan inte få Elgato HD60 X att fungera oavsett vad jag testar. Det enda jag lyckats få den att känna av är min dators HDMI-output (även det gick igenom receivern).

Kan det vara HDCP som är boven liksom för PS3 även när jag försöker köra Playstation 1 och Playstation 2 genom receiverns HDMI-output? Någon som har någon idé om vad som försiggår eller någon idé att testa?
Eller är det enda man kan göra att riskera slänga mer pengar i sjön på att testa köpa någon random HDMI-splitter från Amazon och hoppas på att det löser alla problem?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Pantburk:

@MarcusHuddinge

Nej det är inget du får knappa in hela tiden.

Okej, tack. Får väl skapa en pinkod då antar jag

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Pantburk:

@MarcusHuddinge

Det är en extra säkerhet bara, du behöver bara slå in den en gång per enhet/installation.

Mvh

Så det är inget skräp som kommer att störa en vid daglig användning?

Av MarcusHuddinge

Någon som vet hur man blir av med den här jävla "Konfigurera ett sätt att komma åt din chatthistorik"-skärmen som kommer upp när man öppnar messenger på mobilen? Har inte kunnat använda messenger på mobilen på ett tag nu. Tänker inte ha någon jävla pinkod till messenger

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Mordekai:

Finns det någon som överlever ett strömavbrott under skrivning? Dvs med en kondensator som kan slutföra en skrivning?

Du kan ju skaffa någon billig UPS. Vilken som helst borde väl duga om det viktiga bara är att skriva färdigt lite data

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Bernd_P1:

Ps1 o 2 har ju ingen native hdmi. Antar du använder nån form av adapter. Kolla att det ge ut en signal som Elgato’n kan tar emot.

Jag använder min hemmabioreceiver. Zone 1 går till TVn och Zone 2 går till Elgato HD60 X. Testade Zone 2 för TVn genom HD60 och det fungerade, så det är inte med zonerna det blir fel i alla fall.

Av MarcusHuddinge

Elgato HD60 X NO SIGNAL

Jag köpte en Elgato HD60 X nu på Inets julkalender men jag får det inte att fungera med Playstation 1, 2 eller 3.
Jag har Googlat och tydligen så går det inte med Playstation 3 pga HDCP, men varför fungerar det inte på Playstation 1 eller 2 heller? Jag kan få den att fånga datorns sekundära skärm, så mackapären fungerar ju åtminstone.
När jag försöker fånga PS1/2/3 så blir det antingen helsvart eller svart med "elgato NO SIGNAL"

Av MarcusHuddinge
Skrivet av CreativeX:

Ingen aning vart i från säljaren är. Här ligger ett rätt bra 1070 ute. https://www.sweclockers.com/marknad/235203-gigabyte-geforce-g...

Karlskrona, det står högst upp i annonserna

Av MarcusHuddinge

Jag postade en video om någon hann se innan jag sen raderade inlägget igen eftersom det verkade vara ett separat problem. Men om någon är nyfiken ändå så var det den senaste TechLinked-videon. Men det handlade tydligen om publikt wifi nu när jag kollade lite snabbt på videon igen, och jag kom bara ihåg att det var något om att Microsoft hade tagit sönder något som hade med internet att göra när jag kollade på videon igår.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av nicknyfigen:

vi har 3 ibland 4 pc och tv box på kontoret wifi räcker inte hit vi har wifi 200/200 men långsamt här inne nu

Om du vill ha fler ethernet-portar så köper du en switch och om du vill placera wifi på ett bättre ställe (typ i kontoret du nämner) så köper du en accesspunkt. Bäst skulle ju vara att köra dom alla trådat såklart

Av MarcusHuddinge

Bara jag som alltid måste kolla upp vilken som är vilken sedan dom bytte till sitt "lättare" wifi 4,5,6,7 osv?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av BurningSnowman89:

Hej!

Slänger ur mig en en enkel (dum) fråga, kan man blanda storlek på RAM?

Ja, det kan man. Jag har 8+4 GB i min laptop. 8 GB var för lite så jag tog en sticka från en annan trasig laptop för att få 12 GB totalt. Vet inte om jag bara inbillar mig eller inte, (eller om det beror på något annat) men har tyckt mig känna att laptopen är lite slöare ibland när det går över 8 GB användning. Jag antar att det är för att bara 4+4 GB är dual channel och sen är dom extra 4 GB utöver det single channel

Av MarcusHuddinge
Skrivet av etnica33:

Om vi skall fortsätta vara dryga, så säger inte detta mig så mycket då jag inte vet vad en endpoint är.

In contrast, a PCI Express bus link supports full-duplex communication between any two endpoints, with no inherent limitation on concurrent access across multiple endpoints.

Du kan ju gärna förklara vad du anser var drygt?

Informationen som evil penguin gav står ju direkt i infoboxen, utöver annan extra information vid sökning efter olika nyckelord
Speed: Dual simplex; examples in single-lane (x1) and 16-lane (x16), per direction:
Version 3.x: x1: 985 MB/s

Eller om man byter till svenska artikeln (ändra en till sv i URLen) så finns det en tabell som specifikt säger "Bandbredd per kanal i varje riktning"