Inlägg

Inlägg som FeedingDucks har skrivit i forumet
Av FeedingDucks

Utvärdering TITAN efter snart 1 års användande.

Nu har jag haft min Titan i snart ett år, och tänkte dela med mig av vad jag tycker idag;

Titanen är en hård stol och det tog lång tid för röven att vänja sig då man inte var van vid en hård sits. Men nu när den är skapligt insutten blir jag nöjdare för varje dag som går och ångrar absolut inte mitt köp.

Rekommenderar Titan och råder dig att inte bli inte orolig om du får träsmak i början, det kommer att gå över.

Av FeedingDucks

Chansade och beställde utan att ha provsuttit något exemplar. Nu har jag haft min Titan i cirka 3 veckor och jag är väldigt nöjd. Den är ganska hård, men jag föredrar det framför en mjuk stol. Nackkudden är mycket bekväm och man kan som bekant justera allting som arm- och ryggstöd m.m. Svankstödet är klockrent när man sitter och tokjäser seriöst under längre perioder.

Arbetar för övrigt yrkessmässigt i ett kontrollrum 24/7 och de stolarna(Swestol) kan såklart inte jämföras med en Titan, dock är Titan ett jättebra alternativ för privat bruk.

Hade en IKEA Markus innan och detta var en riktigt bra uppgradering. Rekommenderas, och kanske kan vara bra att köpa innan Brexit?

För övrigt är jag 184 cm lång och väger in på 0.1 ton, charmigt småfet som man är. Hoppas att detta kan hjälpa er i valet av stol.

Av FeedingDucks

För info om någon är nyfiken så kör jag fortfarande mina minnen i 3000 MHz och det fungerar stabilt och fint. Kan i nuläget inte öka till 3200 som är minnenas spec. Men har läst i Asus QVL och där stöds faktiskt inte mina minnen, gjorde inte min research ordentligt utan kollade bara moderkortets minneshastigheter och totala minnesstöd / antalet slots vilket i mitt fall gav max 16 GB per slot. För stunden är jag nöjd, burken klarar galant det jag använder den till, dvs spelande.

Tack för råd och input från er alla i tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FeedingDucks
Skrivet av Masyve:

@Mordant: Läs förpackningen till minnena (eller en klisterlapp på baksidan av själva minnet) så ser du dels frekvens men också en serie timings. Typ 12-15-15-36 eller något i den formationen. Det är minnets kommunikationsintervaller för olika saker, och resten av det som kallas XMP-profil. Överraskande ofta behöver man sätta memory profile på manual och knappa in frekvens och timings manuellt enligt vad de ska vara. XMP kan strula ibland.

Ibland finns det moderkort med chipset som inte är gjorda för högre hastigheter än en viss gräns men Z270 som du har ska greja det galant.

Edit: Slog upp dina minnen, 16-18-18-36 har du som timings och de går på 1,35v istället för 1,2v som en del DDR4 gör. Det kan du eventuellt också behöva knappa in manuellt. DRAM Voltage heter den inställningen ofta.

Tackar för ett bra svar. Har grejat runt lite och nu körs minnena med den timing du skrev(står även klistrat samma på minnena). Fortfarande strul med att köra i 3200 Mhz men kan iaf ligga på 3000 Mhz nu vilket känns bra mycket bättre än standard. Jag skall fortsätta experimentera lite, så löser det sig säkert.

Skrivet av perost:

Strunta i XMP-switchen, ställ den in den på disabled som den var från början bara. XMP-switchen är till för att automatiskt överklocka minnena, men du har då ingen kontroll på vilken profil som väljs. Gå istället in i BIOS, och i "EZ Mode" (standardläget) så kan du välja XMP-profil på vänstersidan.

Tackar för tipset, detta skall också prövas.

Av FeedingDucks

Hej!

Lånar tråden lite då jag har samma frågeställning. Satte ihop min nya burk igår kväll och är igång med Win 10 osv nu. Det jag undrar är hur man ökar hastigheten på minnena i BIOS? Har aktiverat den s.k XMP-switchen på moderkortet enligt manualen, och som jag förstår det skall det nu bara vara att vrida upp till önskat antal Mhz i BIOS. I mitt fall så kan jag nu bara få en normal uppstart in i Win 10 när minnena körs i 2133 Mhz, annars fryser uppstarten och skärmen förblir bara svart.

Var 15 år sedan sist jag byggde dator själv, så det är långt ifrån omöjligt att jag missat någon liten detalj eller inställning som för andra är helt självklar =). Förutom detta med hastigheten på minnena som irriterar mig så funkar resten av burken fint.

Moderkort: ASUS PRIME Z270-A
Minnen: 2x16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz

Tack på förhand.

Av FeedingDucks

Kommer gå från en 5 år gammal i7 2600k, saknar enbart hårddiskar och grafikkort så är det byggdags.

Skickades från m.sweclockers.com