Inlägg

Inlägg som Dack3 har skrivit i forumet
Av Dack3
Av Dack3

Ingen aning!

Men om du orkar så kan du avinstallera Nvidia paketet och sedan installera om paketet ifall någon skulle ha gått fel med att registrera komponenter ur Nvidias paket.
Kan också vara så att om du avinstallerar delar av paketet eller avaktiverar vissa funktioner som inte du behöver så kanske du rättar till det. Sådana sviter brukar ha tonvis med extra saker som inte är nödvändiga vid vanlig drift.

happy hunting!

Av Dack3

Vad händer om du stoppar wlidsvc (men lämnar den på "manual") ??

Har du många datorer igång som använder samma Microsoft Live Account? (Och alla är fullt verifierade...)
Jag har några men min wlidsvc service är stoppad utan att jag gjort något.

Av Dack3

Hej

Det går inte att öppna event loggen och se vad som eventuellt skrivs i loggen? Dvs hitta vilket program som loggar så mycket...

När du öppnar händelse loggen så synns ju en sammanställning över alla händelser som systemet och program genererar. Kolla i "sista timmen" kolumnen. Expandera kön med "plus"-tecknet bredvid.

Av Dack3

Hej

Rapporterar commandot "NETSTAT -e" några fel från en cmd promt?

Av Dack3
Av Dack3

@Niclas: Hej

På min BenQ så funkar inte Monitorian på "pre-set" settings! (ok då det är just pre-set's, förståerligt)

Annars fin fint!!!

Av Dack3

Hej

Koppla allt till TVn som sagts ovan eller köp en reciever med HDMI ex typ Marantz AV-reciever. Bra alternativ om det underlättar kabeldragning mot TVn (endast en kabel mellan reciever och TV behövs med ARC). Ofta så står ju stereon + mediadator tillsammans redan.

Av Dack3

Hej

Tråkiga problem du har!

Har ett program som du kan ändra Windows systemklocka med. (Sänka lägsta DPC intervallet.)

https://vvvv.org/contribution/windows-system-timer-tool

För att prova om det påverkar DPC.

STORPORT som du hade problem med är Windows generella HDD/SATA driver.... Du kanske har fel moderkorts driver fortfarande? Eller så testa att byta sata kabel eller om möjligt porten på moderkortet.

Av Dack3

Hej

Testa att hålla in power-on ~30s UTAN att du har strömsladden i uttaget. sedan sätter du in strömsladden och gör om detta. Avsluta med att försöka starta som normalt.

Av Dack3

Högtalarkabel

@BM5: Hej

Har sådana avstånd till högtalarna så kan jag tipsa på en annan lösning än att dra långa högtalarkablar med möjligt upptag av åska/nätsurr etc.

Påstår inte att detta blir billigare, snarare dyrare men ger bättre ljud.

Skaffa två slutsteg och sätt dessa i direkt anslutning till högtalarna, sedan koaxialkabel mellan slutsteg och reciever/pre-amp.

Då kan du köpa grov högtalarkabel eftersom du bara använder fyra ggr. 0.5-1m max!

Detta är bara ett tips, har inte läst alla poster och har ingen aning om detta passar dig...jag har så och är mycket nöjd.

Av Dack3

Hej

Jag har 2x sådana

https://www.newegg.ca/scythe-sckb-1000bk-120mm-fan-for-5-25-s...

Är mycket nöjd med dessa. Vet ej om de tillverkas längre men det kanske finns liknande att hitta.

Av Dack3

Hej

Det du beskriver är en sak i Windows, en liten bug som gör att en del i "Visual effects" återappliseras dubbelt. Om du går in till: "This PC" > "properties" > "system protection" > "advanced" > "performance" > "smooth edges of screen fonts" och slår av/på denna så ska du se att texten återkommer skarp.

(Du kanske måste köra Cleartype-guiden igen om du pillat med den....)

(Detta fel har funnits i Winows länge.....)

Av Dack3

Hej

Nya lagar 2018:

Ändringen i distansavtalslagen innebär att från och med den 1 september 2018 ställs det krav på skriftlighet vid ingående av avtal utanför affärslokaler. En näringsidkare som kontaktar en konsument över telefon, i syfte att ingå distansavtal, kan således inte ingå avtalet muntligen. Regeländringen innebär att näringsidkaren, om distansavtal önskas ingå, måste skicka anbudet skriftligen, i en läsbar och varaktig form, och att konsumenten sedan skriftligen accepterar anbudet. Vidare innebär ändringarna i distansavtalslagen att ingen betalningsskyldighet inträder för konsumenten om varor och tjänster skickas eller utförs utan att det föreligger ett skriftligt avtal.

Så? TS borde inte ALLS betala eller behöva säga upp något....

Av Dack3

@DetGårBraNu: Valfritt, fast om du tycker om säkerhet en del, så patch kb4494441 slår på system-overall retpoline om du aktiverar skydd mot Spectre variant 2 !!! Retpoline lösningen är betydligt snabbare än de första fixen mot Spectre som kom ut. Med kommando powershell scriptet get-speculationcontrolsettings från Microsoft så kan du kolla inställningarna och här finns lite mer info: https://support.microsoft.com/en-gb/help/4074629/understandin...

Av Dack3

Hej

Det finns en anledning att slå på för AMD: patch kb4494441 slår på system-overall retpoline om du aktiverar skydd mot Spectre variant 2 !!!

Microsoft: "Enables “Retpoline” by default if Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715) is enabled. "

Retpoline löser många säkerhetsfel, även eventuellt några okända som har med user-system-land läckor att göra.

Av Dack3

Hej

Du kan se till att port 135 inte KAN komma ut på nätet utan att behöva läsa och exprimentera vilka sevices som använder 135.

ADMIN CMD > netsh rpc add 127.0.0.0 <enter>

(kommandon binder RPC till loopback och eftersom 127.x.x.x inte kan routas på nätet så stängs alla utgående lyssnande portar som någon kan komma åt utifrån. Dock kommer dessa tjänster att hålla motsvarande portar öppna på localhost.)

Av Dack3

Hej

Skulle inte tro att den är på väg att gå sönder. Du har nästan ingen driftstid / spinups antal. Det finns några "reallockerade" sektorer (dvs korrigerade fel som diskkontrollern klarade av att fixa). Håll ett öga på om dessa ökar, eller om du är latare: titta bara efter vad CrystalDiskInfo säger om disken!! I ditt fall säger den "Good"....

Diskar har massor med logik som letar och försöker fixa alla CRC/läs/skriv-fel du kan tänka dig! Det finns reserv sektorer som används om något inte går att fixa och endast när du ser en ökning av dessa fel och då kommer CrystalDiskInfo att säga ifrån! Helt felfria HDD/SSD tillverkas inte i princip utan tillverkarna har system att fixa till "småfel" som uppkommer under drift hos användaren.

Av Dack3

Hej

Varför just de? Duger inte någon av dessa som du kan få tag på lättare?

https://www.kitguru.net/peripherals/keyboards/matthew-wilson/...

Typ vanligast Cherry, Roccat, Romer-g & Gamma Zulu......

Av Dack3