Inlägg

Inlägg som Leoms har skrivit i forumet
Av Leoms
Skrivet av Söderbäck:

Ska EU ta över beskattningsupplägget så krävs det ett mycket mer federalt EU. Stryk nationerna och flytta över makten centralt. Det här är såklart görbart. Men vill medlemsländerna detta? Jag är tveksam till att din vision är genomförbar så som EUmedborgarna ser på EU i nuläget.

Jag skulle säga att det här arbetet redan görs i stor utsträckning. Att jordbruket är den enskilt största utgiften för EU (ja för inte så länge sedan var det väl 60% av budgeten som gick till jordbruket) beror just på att man vill stimulera den inhemska produktionen. EU har väl kallats en jordbruksunion. Och vi har väldigt mycket mattullar runt EU som också har till syfte att främja inhemsk produktion.
Men visst har det önskats att man ska vikta ner EUs jordbruksutgifter. Det var för mycket back in the days.

Det här är lite flyktigt, löst och populistiskt. Pengarna rinner väl knappast ur EU som helhet. Det stämmer inte.
Men visst kan det bli problem med förtroendet för politikerna om de gemensamt ska jobba för ett mer federalistiskt EUprojekt. Det där är känsligt alltså.

Mer makt till EU? Absolut inte! EU bör hårdbantas. Bra med en organisation som förenklar handel inom ett område och minskar byråkrati men dagen EU kan skrotas.

Pengarna rinner ut ur EU mot USA för kollar man framåt så är det mer förtroende för USAs ekonomi och styre än EU. Mycket splittring inom Europa. Att Storbritannien lämnar är första steget. Förtroendekris. Handlar om förtroende och förtroendet inom länderna i Europa och EU-organisationen sjunker.

Skrivet av Xinpei:

Excuse me? Så du menar alltså att EU har skapat ett problem med länder utanför Europa som subventionerar och använder sin storlek för att driva lokala företag i konkurs genom att såga sina priser? Newsflash. Detta är något som förekommit i över hundra år. Alltså långt innan EU ens existerade.

Vet inte riktigt hur du får ut det av denna artikel MEN den tar upp exakt varför EU existerar. Alltså för att skapa ett gemensamt block inom handel.

Nyliberalism i all ära men att släppa marknaden fri gagnar bara de större företagen. Ingen annan. Slumpad inkomstskatt skulle dessutom ruinera den svenska staten. Tror du t.ex. välfärden skulle gå runt om man tog bort dess överlägset största inkomstkälla? Alternativt så vill du alltså att EU tar över beskattningen i hela EU zonen och därigenom bryta mot en av EUs viktigaste grundpelare? Vet inte vilket av dessa två scenarion som är positiva i någon mening alls.

Sedan odla sin egen mat? Så du menar att Europa magiskt ska få klimat som lämpar sig för alla grödor man behöver? Kom igen nu..

Är inte för EU. Makt korrumperar så mindre makt till EU och mer makt till länderna. Ut med korrupta politikerna och in med människor som har erfarenhet av verkligheten. Nigel Farage är ett bra exempel.

Om ett lands ledare stod för befolkningen och om utomstående subventionerade sina produkter för att konkurrera ut lokala företagen så bör ledarna i det landet sparka ut dessa skadliga människor. Har hänt hundratals gånger i historien hur korrupta handelsmän blivit utslängda ur länder så varför gör inte dagens politiker samma sak?

Ett bättre samhälle hade varit där ledarna bygger upp förtroendet i samhället mellan alla parter, få igång lokala ekonomin och stödja lokala företagen. Minska byråkratin. Politikern eller ledarna som styr skall leva lokalt och inte många mil bort med höga löner och stora fallskärmar. Med detta drabbas också ledarna av sina egna beslut och lever inte i en skyddad miljö. Stora företag är också genomkorrupta. Vanligaste beviset för detta är hur dom mutar amerikanska politiker för att få inflytande.

Svenska staten är redan ruinerad. Kapas på alla områden i Sverige idag inom välfärd och det kommer bli värre. Jag sitter vid sidan och ser hur Sverige förfaller. Går inte att rädda. Räddas det som räddas kan. Finns nog en anledningen till det lilla häftet skickades ut två år sedan och ibland förekommer reklamskyltar hur vi skall ha 72 timmars förråd av förnödenheter och sjukhusen fått inom om att gå i stabläge.

Av Leoms
Skrivet av Nautilus011:

Att acceptera "veck och skavanker" på en produkt för närmare 20.000 kr......
Hade folk accepterat det på en 20.000 kr laptop? Eller är det för att mobiler ses lite som slit och släng oavsett vad dom kostar??

Folk accepterar det på bärbara datorer för 40000 kr. Skärmar och tangentbord som slutar att fungera när dom används vid normalt bruk.

Apple Touchbar-datorerna.....

Av Leoms

Skrota inkomstskatten och subventioner. Släpp den fria marknaden fri. Ingen inkomstskatt så kommer svartjobben rasa.

Se till att europa producerar sin egna mat först istället för att skicka sina pengar till sydamerika för varor.

Bygg upp förtroendet för EU, politikerna i Europa och få snurr på apparaten inom EU. Detta kommer inte hända utan maktkåtheten kommer öka och även förtrycket av folket i EU. Inte konstigt att pengarna flyr EU. Ekonomisk kris here we come!

Av Leoms

Id Software släpper källkoden fri till deras motorer efter ett par år så släppas operativsystems källkod fri efter 10 år låter inte helt orealistiskt. Användare kan patcha det och fortsätta hålla liv i det, rensa bort Microsofts spionfunktioner. Finns många gamla P4, Core 2 Duo-maskiner som kan fortsätta leva med Windows 7-miljö så många är så vana vid.

Apple bör göra så deras hårdvara dom inte längre stödjer enkelt kan låsas upp så användarna kan installera vilken mjukvara som helst.

Av Leoms
Skrivet av Masen666:
Skrivet av ibland:

@Leoms: förklara dig gärna ?

Kommer här med ett förklaring.

Nytt lägehet
Nytt försäkring
Nyttstädat
Nytt BIOS

Av Leoms

"nytt BIOS"
Suck. Stockholmare.......

Av Leoms

Hur planerar regeringen, **bort** för den kommande ekonomiska krisen? Slänger miljoner och åter miljoner på bredband och andra projekt som inte är vitala när 2008-krisen kommer snart i uppgraderad version. och det blir inte roligt. Det är en global ekonomisk kris utan dess like. USA kommer inte drabbas lika hårt för det är dit pengarna kommer fly från Europa.

Pratas om krisen kommer nästa år.

Av Leoms

Bredband är trådbunden uppkoppling och inte trådlöst. Det blir stora investeringar för 1Gbps 2025 med tråd. Har själv 30Mbps och räcker mer än väl.

"Åhh nej, jag kan inte titta på Youtube när jag sitter på ensam busshållplats ute i skogen."
Njut av verkligen istället? Mycket trevligt dom gångerna mobil eller internet inte fungerar utan tvingas då ut i verkligheten. Inte stirra på skärmen, spela spel eller annat.

Dagens ungdomar växer upp med smarttelefoner och klistras framför datorn direkt. Spel är deras verklighet. Deras liv kommer bestå av jobb och sitta framför datorn/tv/bio. Inget annat... Stackars generation.

Av Leoms
Skrivet av sesese:

Processorn är ett kap men moderkort för 3000 kr så blev det inte prisvärt längre. 3700x och moderkort för 5000 kr som presterar lite sämre än 2920X enligt Sweclockers test.

https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...
https://www.sweclockers.com/test/26098-amd-ryzen-threadripper...

Av Leoms

Mycket pengar i sjön med uppgradering från 2600x vega 56 till 3600 och 5700xt. 8000 kr. Om du vill spendera 12000 kr så en Ryzen 7 3800x med billigt 2080 om du får en bra deal.

Se till att moderkortet stödjer Ryzen 3000-serien innan uppgraderingen. Möjlig BIOS-uppdatering kan behövas.

För inte så länge sedan när vi satt och spelade Quake på våra 486:or utan 3D-accelerering så fick vi göra fönstret mindre för datorn klarade inte spelet i fullskärm. 320x200 https://www.youtube.com/watch?v=KbcFvUOGA44

Säger till dig. Är det verkligen värt 10000 kr för att kunna köra spel i 1440 istället för 1080?

Av Leoms

Varför inte Thunderbolt 3.5? Thunderbolts version för mig följde PCI Express så Thunderbolt 4 kommer med Intels PCI Express 4-stöd.

Kom på varför dom ändrade namn. USB är helt vilseledda med versionsnamn och fick bestämma över Thunderbolt.

Av Leoms

Satsa på X99-platformen istället? Finns 12-kärniga med 32GB DDR4 ram för under 300 USD. 2678 v3

Dual x99-moderkort https://www.aliexpress.com/item/4000613220581.html
170 USD
e5-2578 v3 https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&...
115 USD

X99-moderkortet sägs stödja v3 och v4-processorer.
e5-2680 v4, 14 core https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&...
170 USD

Kanal som testar x99-moderkort. https://www.youtube.com/channel/UC8h2Sf-yyo1WXeEUr-OHgyg/vide...

Av Leoms

Äntligen är 16x10 tillbaka. Äntligen alternativ till Apple ute på marknaden. Detta i 15 och 17 tum med portar som ethernet vinklad med låspinnen uppåt, hdmi, thunderbolt, usb-a, uppgraderingsbart ram, ssd och processor.

Av Leoms

Har nu framkommit mer information om bränderna i Australien. Har framkommit är att dom slutat att göra brandgator som har medfört att bränderna lättare har spridit sig. Också har kontrollerade bränder som görs på kallare perioder för att bränna av brännbart material i skog och mark stoppats.

Brandman i Australien skapade brandgator på sin egna tomt. $100,000 i böter. Bränderna tog grannars hus och liv men inte hans hus.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7678955/Black-Saturd...

Nämnde tidigare att Australien har blivit snustort för att dom har har pumpat ut vattnet ur marken och fördämt den för bomulsodlingar och frackinganläggningar. Det har medfört att floder och bäckar har helt torkat ut och stora skogar dör. Perfekt material för att skapa storskaliga bränder.

Denna stora brand har inget att göra med mänskligt utsläpp av koldioxidutsläpp.

Av Leoms

Hur många av laptopmodellerna visade i videon har möjligheter som uppgradera ram och byta ut SSD? Eller kopierar alla tillverkarna Apple för deras aktie dubblerade i värde på ett år?

Core 2 Duo-maskiner kan uppgradera ram, ssd och ofta processorn. 8GB ram, ny SSD och snabbare processor så har man en funktionell surfdator. Över 10 år gamla datorer funktionella idag. Om något är sönder som tangentbordet eller skärmen så går det ofta att hitta billiga reservdelar på ebay.
Dagens ihoplimmande med specialkretsar (Apple) som gör att om den kretsen går sönder så kan man ha en 15000 kr elektronisk skrothög, med viktig information på hårddisken man inte kommer åt och aldrig kommer komma åt för att Apple har stoppat denna krets att komma ut för andra att köpa.

Av Leoms

Threadripper 3980x 48 core?

Av Leoms
Skrivet av Esseboy:

Ve, tvingar dig att bo i stan? Bara att jobba hårdare och sluta klaga!

Vilket credit-system? Du blandar nog på diktaturen i Kina och Sverige...

Politikerna gör så det blir dyrare och svårare att bo på landet för dom vill få in folket i storstäder. Enklare att kontrollera massorna men använder klimatet som argument.

Credit-systemet exporteras. Vänta 20 år så har vi säkert denna digitala diktaturen här också. Kommer ens Sverige finnas om 20 år eller har det blivit så förstört? U-land om 10 år? Vi är nu i lugnet före stormen om vi kan kalla dagens Sverige för det.

Skrivet av Jonas79:

48 grader Celsius i Australien på varmaste stället medans huvudstaden Canberra har 43 grader självklart har detta orsakar bränderna pga global uppvärmning.

Märks även i Östersund och uppöver vi har haft 2 varma vintrar med snabba temperaturer skillnader ena dagen minus och nästa + grader med regn och detta orsakar mer is och halka istället för snö och vinter.

Detta har medfört att vi började salta vägarna för 3 år sedan pga väderskillnaden och jämtarna har annars varit strängt emot salt på vägarna men nu är det ett måste med utvecklingen som blivit.

Märker man detta även på hemmaplan så påverkar det oss också och går ej förneka.

Renägare har också märkt is på marken pga vädret så dom måste utfodra djuren som annars kunnat beta renlav under snön.

I Australien har vattnet sålts ut och fördäms för att bevattna bomull. Akviferer töms på vatten så dessa kan inte trycka upp vatten till bäckar. Många bäckar och floder i Australien har sinat. Men dom har tusentals fracking-brunnar som behöver väldigt mycket vatten. Bränderna i Australien beror inte på mänsklighetens utsläpp utan att Australien har tömts på vatten och allt är snustorrt.

Säger inte att klimatet har ändrats för det har det gjort i alla år (Varmare klimat får civilisationer att expandera och froda medan kallare dom att krympa och barbarer att invadera historiskt sett.) men det finns solens cykler och kanske också vart solsystemet befinner sig i universum kan påverkas också.

Av Leoms

Skrivaren med billigast patroner? Billigare skrivare så är patronerna ofta dyrare. Billigare i längden att köpa dyrare skrivare än en som kostar lika mycket som nya patroner till skrivaren.

Av Leoms

Mycket informativ video om bränderna i Australien som sägs vara orsakade av klimatförändringarna.

Men vi måste öka skatten på bensinen för det påstådda mänskligt skapade klimathotet.

Av Leoms

Med åratal av hjärntvätt så accepterar befolkningen stora skattehöjningar. När faller klimatlögnen?

Vi alla skall in i stora höghusgetton, beroende på statens transportmedel, social credit-system så om vi har fel åsikter eller fel vänner så begränsas det vi har tillgång till i det allt som staten erbjuder oss som transportmöjlighet för privat ägande finns inte längre för det är dåligt för klimatet. Vi skall alla tänka rätt och agera rätt för mänskligheten.

Arbetar vi hårt i detta framtida samhälle kan vi få fler friheter som en tur ut i naturen. Om vi är riktigt pålitliga för systemet och hjälper systemet förslava mänskligheten kan vi få eget hus med mycket mark utanför dessa mångmiljonstäder.

Teknik är lösningen! Lyssna på Elon Musk och plantera chip i skallen.

SKÅL!!