Inlägg

Inlägg som Sgt. Stinger har skrivit i forumet
Av Sgt. Stinger

Den största anledningen här är ju ändå den svenska kronans störtdykning förra ett par månader sen. Jag som jobbar i Danmark märker mycket av den försvagade svenska kronan, eftersom den danska kronan har en fast växelkurs mot euron.

Förra lönen hade kursen gått från 1,46 sek per dkk, till 1,56. Och igår låg den på 1,59. Den omedelbara känslan är ju såklart yes, mer lön. Men i realiteten kommer de svenska priserna komma ikapp snabbt.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av jnsson:

Bör inte vara ett problem då Samsung Galaxy S5 klarade det med utnyttjart batteri

För tillverkarna handlar det mycket om att förhindra användare att göra fel. På s5 och liknande designer var det mycket vanligt att förseglingen på batteridörren blev smutsig och inte höll tätt, för att användare inte höll koll på det när de öppnade och stängde luckan. Detta ledde såklart till många sura kunder när deras "vattentäta" telefon blev vätskeskadad, och inte täcktes av garanti.

Av Sgt. Stinger
Av Sgt. Stinger
Skrivet av PlogarN97:

Apple SE är ju deras billigare alternativ

För 6600 kr.
Medans jag snackar om ännu lägre prisklasser, 2-3000 kr.

Av Sgt. Stinger

Jag som arbetar i branchen kan ju komma med lite insyn till varför det är flest Apple-produkter på refurb-marknaden:
1: de som köper apple produkter är helt enkelt beredda att betala mer för en begagnad produkt, eftersom för många är det en image att ha apple.
2: för iPhones finns det massor av billiga kopierade lågkvalitetsreservdelar, så de är billigare att laga än en Android (vad du får för kvalitet på resultatet är en annan femma)

Jag är ganska säker på att med Apples låsningar av reservdelar med hårdvaru-ID kommer försäljningen sjunka allt eftersom det blir färre och färre av de äldre modellerna som går att laga.

Jag kan ju säga också att bästsäljarna är generellt de äldsta iPhones som fortfarande är ekonomiska att laga, dvs försäljningspris kring 2-3000kr. Detta visar på att Apple helt enkelt inte fullt utnyttjar marknaden, då det uppenbarligen finns stort sug efter billigare iPhones.

Om Apple skulle släppa en iphone "light" hade det varit ett svårt slag för begagnatmarknaden

Av Sgt. Stinger

På Samsungs members-forum finns en post på koreanska där Samsung förklarar hur denna tekniken funkar, och den har funnits där länge.

Av Sgt. Stinger

😎

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Orisons:

Hur är det med "foldables" nuförtiden? Antar att skärmen är i plast...spricker det på samma sätt som glas? Vad händer om man lägger ett 1*1 mm gruskorn på skärmen och "snäpper" igen den? Klarar dom det?

Skärmen rör inte vid sig själv när du stänger telefonen, det är 2-3 mm mellanrum. Det är ett ytterst tunnt lager glas i skärmen för styvhet men det yttersta lagret är plast. Den kan absolut spricka, en foldable skärm är mer känslig generellt även på modeller utan glas. Ett för hårt tryck eller slag med spetsigt föremål kan döda skärmen helt.

Mvh Mobil/Datorreparatör.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Wyver:

Aldrig hört talas om, före den här veckan.
Började en jädra stor narkotika rättegång , som de lokala nyheterna live rapporterar om och där mäns det att de använde sig av Wickr för sin kommunikation sins emellan.

Länk till nyhet?

Av Sgt. Stinger

Nu är länken till källan död, så jag kan inte läsa, men med en konstlast undrar jag verkligen om det blir ett realistiskt test av kontakten. Det jag åsyftar på är: konstant ström vs fluktueringar. Ett 4090 kan få rätt saftiga strömspikar, om än bara i någon millisekund, där kontaktens spec helt klart överskrids momentant. Jag undrar också hur hans kablar har varit när det kommer till böjning etc.

Av Sgt. Stinger

Jag hade kollat om jag inte var på konsert vid tillfället. Nu får jag nöja mig med att kolla i efterhand

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Varg:

Väck mig när någon släpper 48" OLED | 144+ Hz | 3840 x 1600 | 2300R | 4 x HDMI 2.1 | Fläktlös | G-sync och Freesync.

Framförallt kombon gsync och fläktlös lär du få vänta på att nvidia släpper fläktlös gsync-modul innan det sker.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av jnsson:

Är det inte svårt med språket?

Nej, jag är halvdansk så jag pratar danska.

Skrivet av klirre:

Alla riktiga skåningar talar flytande danska, så jag kan svara för hela vårt folk: Nej, det är inte svårt att förstå Köpenhamnsdanska. Sönderjyska dock är ett helvete för att de bor för nära Tyskland, där skiljer sig dialekten markant.

Fan vad trött jag är på denna meme.
Skånska och danska är inte ens lika varandra men alla jävla icke-skåningar tycker de är så jävla fyndiga när de säger "höhöh danska skånska samma sak"

Så jävla trångsynt.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av jnsson:

Jobbar du i Danmark eller Sverige (Malmö/Skåneområdet)? (baserar på att det står Malmö som plats i din profil). Blir lite förvånad över att de skickar datorerna utomlands vid reparation/service om du jobbar i Sverige

Jag jobbar i Danmark Mycket bättre lön för samma jobb.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Yoshman:

Detta blir spännande att följa, framförallt vad man landar i att använda istället (både HW och SW)

Jag jobbar med service av bland annat danska skolors chromebooks. Jag kan ju milt sagt säga att vi sitter på helspänn här.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Boss302:

3900:- Hade varit ett mer passande pris imo med tanke på t.ex samsung a52s 5g.

En del av kostnaden är materialval (glas, metall) som ökar tillverkningskostnaden. A52s är en plasttelefon med en gjuten metallmidframe, medans nothing phone är gjord av aluminium som både är dyrare och mer tidskrävande att tillverka. Sedan har inte ett nystartat företag de stordriftsfördelar som Samsung har.
Priset är logiskt från den synpunkten. Men jag håller med om att det är högt.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Findecanor:

Jag antar att de inte testade på ett tangentbord som har hårdare brytare på mellanslags-tangenten då, vilket är vad Cherry faktiskt rekommenderar.

Jodå, han testade de styvaste brytarna han hade, och till och med bytte fjädern i brytaren till en extremt hård fjäder som normalt inte används i brytare ens.

Han nämnde dock att tillverkaren hade gett info om att vikten på just space ar skulle bli bättre på prodjkrionsversionen och att en del av problemet var stabilisator-infästningen som också skulle bli bättre i "live"-versionen.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av frankof:

Högre vikt medför långsammare retur med samma tryckmotstånd, eller?
(newton är alltid närvarande, tyvärr)

Jag såg nån som testade en för produktions-version av dessa, space-tangenten verkade ha det svårt att fjädra tillbaka över huvud taget just pga sin vikt

Av Sgt. Stinger

Själv jobbar man med att reparera laptops och telefoner, så hade jag inte tyckt det var kul hade jag varit i fel branch 😅

Av Sgt. Stinger

Nästa år är det 20-årsjubileum för mitt medlemskap!