Inlägg

Inlägg som joakimcarlsen har skrivit i forumet
Av joakimcarlsen
Skrivet av Elektron:

Vart kommer pengarna ifrån?
Är det spekulanter som köper upp kryptovaluta?

Missade att du skrivit.

I mitt fall så säljer jag "hashpower" och får betalt i bitcoin.

Av joakimcarlsen

Har aldrig ens funderat på ljusstyrkan då jag inte får ont eller problem med ögonen, kör alltid så starkt som möjligt men som fortfarande ger vettiga färgförhållanden, oftast kikas det på online tester och kalibreringar när jag köper nytt.

När jag kikar på nya skärmar nu så är det Hdr och så många nits som möjligt som gäller. Blir gärna bländad av solen i ett spel.

Av joakimcarlsen
Skrivet av Robeliboban:

Speciallösningar kommer allt mer ta över mining marknaden även utanför bitcoin, men har svårt att tro 3080/3090 kort köps för mining även om man tar second hand sälj in i beräkningen.

Största problemet har varit "pappers releaserna", det är företagens som tillverkat för lite som ger liv i scalpers för att få ut produkter före eller nära rivalerna. Amd/Nvidia/Intel, Xboxsx/Ps5, Vr-headsets. Allt är deras fel.

Rejäla Captchas borde bli krav på releaserna om det inte finns tillräckligt av produkten, finns nog många enkla lösningar.

Det är fortfarande väldigt lönsamt att mina eth med ett gammalt 1080ti och 1060 6gb.

Båda de korten genererar långt över sin elkostnad, framförallt nu när elpriserna är så låga. Med dessa 2 kort så står elkostnaderna för cirka 1/4 av totala intäkterna med väl överklockade och inställda kort. 1060 6gb @ 90w och 1080ti @ 200w. Genererar över 2 dollar/24h.

Nya seriens kort är överlägsna dessa tack vare snabba minnen och bra energieffektivitet. Ett 3090 drar ensamt in över 4$ om dagen på en effekt omkring 280w.

Av joakimcarlsen
Skrivet av Daz:

Tråkigt att det inte finns en i3 med K-märkning, hade nog varit rätt galet som budgetcpu för gamers.

Köpte en i3 8350k åt min flickvän, 4.8ghz. Driver allt i 1080p tsm med ett gtx1080. Hade varit coolt om de släppte en i3 som pallar 5ghz vid klock krävs extrem kylning dock, t.o.m för denna 8350k.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen

Ingångsmodellen kostar alltså 2.5 gånger mer än min dator, har 16gb mindre ram, 3gb mindre videoram och hälfteb så stor snabb m.2 disk. Låter helt klart prisvärt... Min dator är givetvis byggd av mig. För företag kanske detta är motiverat. Men det finns pc byggare som kan bygga stora kvantiteter åt företag också. Ser inget motiv till att köpa denna överhuvudtaget, om man inte är apple fan då. Få människor verkar även vara medvetna om att denna 8 kärniga xeon är väldigt, väldigt mycket långsammare än motsvarande 8 kärniga konsument/extreme cpu. Fruktansvärt omotiverat pris om man har koll på hur hårdvara presterar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen

I min flickväns dator aå sitter det en 8350k. I 1080p 144hz gör den absolut sitt jobb tillsammans med ett gtx1080. Ligger på 4.8ghz. Inget spel har ännu visat sig vara ett problem. Inte ens total war warhammer 2 långt in över turn 200. Vet dock att GTA5 och RDR2 tappar endel emot fler kärnor. Men de har vi inte spelat. Den drar jämnt skägg och mer ändå än vad jag presterar i 1440p 144hz med ett 1080ti och 5820k @ 4.6ghz. Min cpu är dock uråldrig. Köper jag nytt i framtiden hamnar det nog på ryzen. Har en serverburk med 1500x. Den är jag helnöjjd med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen

Intressant. Nu kopierar de helt plötsligt Paladins och ibte tvärtom, skräddarsy karaktärerna för ditt spelsätt har Paladins haft sedan launch. Jag säger inte att Paladins är bättre, menar bara att Overwatch nu tar en av mainskillnaderna mellan spelen och lägger i sitt eget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av kaput:

Hoppas bara han kommer ihåg en av de grejer som gjorde UO så jävla bra; den totala avsaknaden på carebearshit.

UO kunde vara duktigt skoningslöst ibland, det gick exempelvis att PK:a och loota sina medspelare om man ville. Förvisso hade det konsekvenser, särskilt om man själv blev nitad när man var flaggad som murderer, men bara det att det gick var underbart

Har ni testat Archeage? Allt du nämner förutom loota medspelare finns där, mörda alla andra oavsett faction, brott o straffsystem med spemare som jurys bla. Släpps faktiskt en icke pay to win version som heter AA Unchained nu nästa vecka. De gjorde om och gjorde rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Shudnawz:

"Wääh, wääh, Google försöker göra nånting jag inte har sett en vettig implementation av än, så jag vägrar tro att detta kommer funka."

Är det bara jag som faktiskt VILL att det här ska lyckas och bli bra? Klart det kommer finnas saker man kan förbättra, men konceptet som helhet är jag taggad på som fan. Och ju högre genomsnittlig bandbredd folk får tillgång till framöver, desto bättre kommer man ju kunna skyffla bild och ljud utan dassig komprimering.

Det du behöver vara medveten om är att vi fortfarande är begränsade av ljusets hastighet, en hel komplett fiberkabel ifrån google till dig, kommer skicka signalen i c:a 70% av ljusets hastighet till google, och sen tillbaka, detta gäller dina inputs, alltså tryck A för att hoppa t.e.x. sedan om spelet du spelar är multiplayer och inte är hostat av google i deras stadia byggnad, så kommer du få ytterligare en latens i form av latens till servern. Att detta kommer funka för alla överallt är otroligt minst sagt, om du bor i stockholm eller dylikt ställe som kanske får ett center nära sig, och du har snabb fiber. Då kommer det funka vettigt. Men du är fortfarande begränsad av ljusets hastighet, speciellt i detta fall då hårdvaran som renderar ditt spel också är på annan ort.

*edit, majoriteten av människor i vårat land kan streama videor utan komprimering av god kvalitet. Det är inte det som är problemet. Detta är ett problem oändlig bandbredd inte kan lösa, även om alla satt på 10gb lina så gör det ingen skillnad, det folk är skeptiska till är svarstiden på dina och andras knapptryck. Som är begränsad av ovan nämda, änsålänge högsta hastighet vi känner till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av makatech:

Intel är så klart ett avsevärt mycket större företag än AMD, de är ju tex sjukt dominanta i företagsvärlden, går inte ens att jämföra.

Men självklart lämnar inte Intel hemdator/spel/entusiastsegmentet utan kamp och trots att AMD nyligen släppt Ryzen 3000 series så är ju Intel fortfarande rent generellt vassast som spelplattform även om gapet minskat dramatiskt. Att folk får upp tex i9700K och i9900K i frekvenser över 5Ghz är ju inte ovanligt och här ligger Ryzen efter som dock börjar dominera multicore segmentet nu samt sist men inte minst prisvärdheten.

Superbra att vi sakta men säkert börjar få konkurrens mellan Intel och AMD.

Om AMDs marknadsförare har något vett i skallen så måste de nu börjar rikta in sig mer mot företag där deras prisvärda multicore processorer kommer göra underverk i jämförelse med de som Intel har inom samma prissegment, helt perfekta processorer för arbetsstationer.

Intressant att notera är IPC också. Min flickväns i3 8350k i 4.8ghz gör straxt över 200 i single core. Min jobbarkompis 3600x orörd presterade 200 poäng på single core i 4.3ghz. Ifall över 4.6ghz blir en grejj på 3000 serien så kan det bli svettigt på riktigt. Vet att min brors i5 8600k presterade 212 poäng på r15 i singlecore. Den var då i 5.1ghz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Trunk:

Min dator är väldigt lik denna, enda nämnbara skillnaden är att jag har en 980 ti istället för 1070 men de presterar ju ganska lika.

Alla spel jag testat flyter på väldigt bra (>60 fps) i 1440p med höga inställningar. Inte ”ultra” men fortfarande höga. I de allra mest tunga spelen får man dra ner något enstaka reglage till medium eller dyl.

Visst tycker jag att säljarna ska vara lite mer specifika när de skriver luddiga formuleringar men jag skulle inte klassa det här som någon lögn i alla fall.

Rätt sjukt, jag har ett 1080ti och når inte över 100fps ens i witcher 3 på 1440. Snarare 70-90fps. För att inte tala om Destiny 2, vilket också är svårt att få upp till över 100.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Dual-Tjur:

och vilka 4år var de dåliga för intel?

Inkomster för Intel 2018-17-16-15 (19 1/2år)
Net Income 21,053,000,000 9,601,000,000 10,316,000,000 11,420,000,000 (8,153,000,000)
Förluster för AMD 2018-17-16-15 (19 1/2år)
Net Income 337,000,000 -33,000,000 -498,000,000 -660,000,000 (61,000,000)

Intels vinst 2018 var större än AMD:s hela omsättning 2015-2018. allt i $$$.

Tyvärr så är många användarna väldigt okunninga här, kanske p.g.a Cinebenchhysterin. Så Amd kommer att tappa vinna marknadsandelar i 3-4 av intels 100 affärsområde. Men Intel kommer att ta betydligt mera av AMD i sin GPU satsning.

Intel vill nog fortsätta med sina 4 dåliga år till. De har varit för agressiva i sin krympning...vilken tur för AMD.

Net income har väl inte speciellt stor betydelse i sammanhanget alls. Vi pratar om marknadsandelar, inte omsättning och vinst. Vet inte om intel redovisar marknadsandelar för desktop cpuer dock. Men iom att amd har tagit andelar så måste det ju komma någonstans ifrån. Bör ju inte ha dykt upp så mycket mer folk som helt plötsligt fått för sig att köpa datorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Haziza:

Blir Shazzrah mycket Nordiskt på den servern!
Norskar och Danskar gick ditt medans några förvirrade Svenska guilder byte server!

Tror dock det blir väldigt blandat så i slutändan spelar de ingen roll vad man väljer!

Nordic communityn på c:a 4000 medlemmar har officielt sagt att det är gehennas som gäller iaf.
http://nordicclassic.jinnis.se/

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Duktig:

Man ska uppenbarligen inte läsa och skriva inlägg innan kaffe och lunchen, fattar knappt själv vad jag har läst eller skrivit. 🙈

Skickades från m.sweclockers.com

Det han pratar om är grundläggande fysik. Skapar något 200 watt värme så gör det det. Samma mängd värme som måste ur ändå, när det gäller inuti chassit så blir det ju givetvis svalare om fläktarna är byggda för att släppa ut värmen. Men stänger du in 2st 200watts värmekällor helt så blir det givetvis samma värme till slut. Oavsett om hårdvaran är amd eller nvidia. Detta är ett exempel, vet inte powerdrainen vid tung use överhuvudtaget på exemplena. Givet så brukar det ju gå åt mer ström ju varmare det blir, därav högre powerdrain. Men om den på 100 är samma som den på 70 så blir det helt enkelt samma temp. Inget som skiljer.

Av joakimcarlsen
Skrivet av HoboCop:

I knoow! Känner flera som har gått på myten att det skulle ge någon sorts bättre kvalité och har lagt ner mer pengar än någon vettig hade gjort.

Kvaliteten på bilden är densamma, om man får bild. Men när det kommer till hur lång kabel man har så kan jag garantera att det gör skillnad med kabelkvalitet. Har byggt om min gaminglokal så att datorerna är på andra sidan rummet. En kabel är 15 meter och den andra 20. Jag var tvungen att köpa certifierade high speed som var några hundra dyrare. Köpte en billig 15 meters först, no signal. Funkade direkt när jag stoppade i den lite finare. Så vad jag fått fram efter lite efterforskning så har det betydelse. Men ska du bara ha en 2.5 eller 5 meters så funkar de allra flesta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Yonie:
  • Folk blir bättre chaufförer av att vara onyktra, tills det händer.

  • Man kommer aldrig bli träffad av blixten ute på ett tomt fält. Tills det händer.

  • Varför skulle jag teckna en försäkring? Mitt lägenhetshus står ju hur stabilt som helst.

  • Personförsäkring? Varför? Jag mår ju bra och kan ta hand om mig själv utan problem!

  • A-kassa? Jag har fast anställning.

Jag är ledsen, men din anekdotiska upplevelse kan inte användas som ett övergripande argument för att styrka eller dementera om G2A har rent mjöl i påsen.

Bevisen ligger i utvecklarnas egna siffror och vittnesmål.

Samma saker händer på andra ställen också, men bedragare försvinner rätt snabbt när det uppdagas. Hos G2A får de fortsätta efter eget bevåg.

Bortsett ifrån fyllan, blixten och a kassan så träffade du mig rätt väl. Min anekdotiska upplevelse är inte bara från min sida, min flickvän och min bror har inhandlat där rätt många gånger också.

Men det kommer vara pengarna som styr. Kan man spara 100 spänn på ett spel så gör man det. Brukar vara så det slutar.

Jag varken styrker eller dementerar uppgifterna om rent mjöl. Sakerna jag har köpt har fungerat som aviserat. Och det är min personliga upplevelse, inget annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av Xinpei:

Kan ha och göra med att i både 1440p och 4K så agerar GPUn flaskhals. Inte CPUn.. med andra ord. Skillnaden mellan Ryzen och Intels processorer blir noll eller inom felmarginalen. Precis som i 1080P.

Precis vad jag försökte påpeka. Jag kör minst 1440. Och där blir bottlenecken GPU. Min flickvän kör överklockad i3:a o plockade ut i stort sett identiska fps i de flesta spel innan jag bytte från 1080-1080ti. Imponerande hur lite pengar so. Krävs på cpu i dagsläget för att plocka ut väldigt respektabla siffror.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av trattgunnar:

När kommer monoblock, pump, res och fittings? Känns som att det är den enda vägen denna eka till skuta för oss

Skickades från m.sweclockers.com

https://www.coolerkit.se/shop/magicool-mini-ii-2859p.html

Lagom radiator för denna situation.

Av joakimcarlsen

Synd att de mest relevanta testerna inte kördes, det vill säga 1440p och 4k. Ingen med ett 2080ti och en sådam häe processor sitter på 720p eller 1080p.

Och folk som säger att bottlenecks kommer existera inom snarast, snälla. Jag sitter på en 5820k @4.5ghz. Och inte ens jag märker nån bottleneck p.g.a cpu. Det vore isåfall mit 1080ti.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joakimcarlsen
Skrivet av AdoringFan:

Hittade den inbitna G2A kunden som känner sig träffad varje gång någon nämner hur G2A verkligen är.

Du får lägga i åtanke att det kan vara ekonomiska anledningar bakom att använda g2a. Många äldre spel är över hundringen billigare. Kan jag betala mindre så gör jag det. Jag är verkligen ett monster.

Skämt åsido så kan vi ta av oss foliehatten och börja leta bevis för dessa påståenden istället. G2A är en marknadsplats. Samma sak so. G2A gör skulle lika gärna kunna ske i ett forum nånstans med bulkköpta steamspel på rea.

Skickades från m.sweclockers.com