Inlägg

Inlägg som jawik har skrivit i forumet
Av jawik
Skrivet av cyklonen:

Nä, det är det jag inte gör. Annars hade jag inte skrivit så. Men jaja, jag ska inte göra nån stor grej av det. Jag bara kunde inte föreställa mig porr i spelform.

Det finns ju som tidigare nämnt en hel del moddar till spel som lägger in både naket och sex, så intresse finns ju uppenbarligen. Och spel som t.ex. Witcher 3 är ju inte så blygsamt redan i basutförande även om det inte är ren porr.

Spelet nedan är ju ett av de mer "seriösa" xxx-spelen skulle jag gissa. Det finns på Steam om du känner att du vill utforska spelformen något djupare. 😋

https://www.fz.se/nyhet/279699-kinky-sci-fi-rollspel-siktar-p...

Av jawik

Nu är jag lite trött idag, men vad är poängen med att "konvertera" DLSS till FSR3 om man ändå måste ha ett RTX-kort. Då kan man väl köra DLSS rakt av istället.

Av jawik

Jag ser inte riktigt problemet. Vill man ha spelet till konsoll så köper man det när det släpps på konsoll. Vill man ha det till PC väntar man och köper det när det släpps på PC. Vill man ha det på båda/alla plattformar köper man det på båda/alla.

Vill man ha spelet på PC så är man inte på något sätt tvingad att köpa det på konsoll bara för att det släpps där först. Ännu mindre att köpa en konsoll om man inte redan har en. Det känns mest som att det sitter i att folk inte kan med att andra får spela något före dem själva.

Vad hände med att ha tålamod?

Tillägg: En sak kan jag tycka är lite dålig i sammanhanget och det är att Rockstar inte brukar kommunicera ut om spelet ens kommer till PC. Det hade varit ärligare om de informerade om att det släpps till PC i "framtiden" så att eventuella köpare kan avgöra om de vill vänta eller ej.

Av jawik

Alltid riktigt socker. De extra kalorierna spelar inte så stor roll. Läsk dricker man ju ändå inte för att man är törstig eller allmänt till vardags. Då är det vatten som gäller.

Av jawik
Skrivet av pine-orange:

Du kan läsa samma sak på Tullverkets hemsida om du tycker att det inte är tydligt på SKVs hemsida.

Nej jag tycker inte det framgår tydligt att utländska företag är skyldiga att betala skatten. Däremot att köparen kan behöva betala den istället.

"Om du som privatperson importerar för eget bruk av en yrkesmässig säljare ska du från och med den 1 oktober 2020 betala kemikalieskatt. Du anger avgiftskod 395 i tulldeklarationen."

Av jawik
Skrivet av pine-orange:

Det var så det fungerade innan den 1a oktober 2020 (inte januari som jag skrev innan), men så har det inte varit sedan dess.

https://skatteverket.se/foretag/skatterochavdrag/punktskatter...

Om du påstår att de trots lagändringen inte betalar så är det ju en annan femma, men jag har svårt att tro att Skatteverket bara skiter i att ta betalt? Det vore skandal i så fall!

Hur som helst så ser jag gärna att skatten försvinner, den gör ingen nytta, den kostar företag pengar för att de bara får dra av 95% och själva byråkratin kring den kostar också en massa pengar...

På Skatteverkets sida som länkar till din länk står det om kemikalieskatten "Företag som yrkesmässigt i Sverige tillverkar, för in eller tar emot skattepliktiga elektronikvaror ska betala skatt för dessa."

Så gäller detta verkligen utländska företag som inte är listade yrkesmässigt i Sverige?

Av jawik

Vågar man gissa på att det är något cinematiskt och intetsägande..

Av jawik
Skrivet av ikrEErki:

Hmm, när ni registrerade er för bonusprodukten fick ni något mail direkt? Tämligen säker på att jag registrerat mig, men kan inte hitta något i mailkorgen... Blir lite nojig då det var ett par veckor sedan och vill ju inte bli snuvad på bonusprodukten

På min registrering fick jag bekräftelse inom en timme och att det var godkänt efter cirka fem dagar.

En släkting fick dock varken bekräftelse eller mail om godkännande. Det var några veckor sedan. Däremot kom det ett mail om att bonusprodukten var försenad och det kunde ta mer än 40 dagar innan den skickas (samma som nämnts här i tråden av andra). Så det verkar vara ok. Men det är lite si och så med notifieringarna verkar det som.

Du kan ju testa att registrera igen med samma mailadress. Om du har skickat in tidigare kommer den att säga att den redan är registrerad. Det är väl 3 december som är sista datum för soundbaren om du köpt via Power.

Av jawik

Det är ju inte risken för att en AI ska ta över militära anläggningar och börja skjuta kärnvapen som de är oroade för. Inte direkt i alla fall. Utan det att en AI kan komma att styra över informationsflödet. Och när vi människor sedan reagerar på den information vi får kan det snabbt gå väldigt fel.

Troligen har vi i ett sådant läge satt oss i skiten långt innan vi inser att det var på grund av AI'n.

Av jawik

Man kan ju hoppas att de jobbar vidare med detta och utvecklar det så att det blir enklare att implementera för fler spel. Det är ju ändå en ganska ok boost i prestanda.

Av jawik

Jag kör med minsta OneDrive för 16 kronor i månaden på Win10. Mestadels för att synka mot mobilen. Jag tycker det funkar bra och märker inte av att det finns utöver när jag själv klickar in mig dit för att komma åt någon fil. Har naturligtvis manuellt satt upp vad som ska synkas. Är inte speciellt orolig för säkerheten. Lagrar ju inte mina bankhandlingar och liknande där.

Av jawik

Är det "riktiga" reklammail från Lindex och så vidare så funkar avprenumerationslänken. Men om det är falska mail, dvs att de bara utger sig för att vara Lindex, så bekräftar du istället din adress och riskerar att få ännu mer spam.

Så du behöver granska mailen och försöka avgöra om det är riktiga reklammail eller falsk spam så du vet om du kan använda avregistreringen eller inte.

Har din adress väl hamnat på en oseriös spamlista så är det mer eller mindre kört att slippa spammen. Det är att filtrera bort det som spam som gäller då.

Av jawik
Skrivet av Swedishchef_90:

Vore intressant och se om kylningen blir närmare noctua med bättre fläktar 😊eller bättre!

Många byter ju ut medföljande fläktar mot egna val. Det skulle vara intressant att se en jämförelse där alla kylarna har samma fläktar monterade och hur de presterar då.

Av jawik
Skrivet av AxxT:

Gör så här istället för vänta på supporten.

Ta en skärmdump på mailen där du ska bekräfta din recension. Och en skärmdump på själva recension på Samsung hemsida.

Många andra som har gjort så ink jag. Och det var inga problem alls.

Det är inte bekräftelsen på recensionen som saknas utan bekräftelsen från Aditro på att man registrerarat sig för kampanjen. Det kom helt enkelt ingen bekräftelse på att de registrerat sig för en kampanjvara.

Av jawik
Skrivet av Wheezymoon:

Jag skickade in för bonusen i fredags men har inte fått någon bekräftelse än. Hur länge bör jag vänta? och hur kontaktar jag för att få återkoppling på det?

Skrivet av edson:

Bekräftelsen på registreringen ska komma direkt men jag antar att du syftar på att inskicket blivit godkänt?

Det tar minst 72h (exkl. helg) och misstänker att de har lite extra att göra för tillfället. Många hade dessutom halvdag i fredags

Jag skulle avvakta tills fredag EOB iaf innan. De hänvisar till denna hemsida men hittar inget som rör just denna kampanj:
http://support.aditro-kampanj.se

Jag hjälpte en släkting att skicka in häromdagen och de fick ingen bekräftelse. Inte fått någon än idag heller. Dvs bekräftelsen som egentligen ska komma direkt.

När jag skickade in för mitt köp så fick jag bekräftelse efter cirka 10 minuter och sen tog det cirka 5 dagar innan den var behandlad.

Har de inte hört något under veckan får de nog höra med supporten om det kommit fram.

Av jawik
Skrivet av compumanic85:

Hej igen borde man vara nojig med vikten med bring då vikten e halverad! Nån som fått sitt paket skickat med bring och ser samma som halverat kilo? Känner att lägga ner tid på retur vänta mer tid e väldigt väldigt drygt och tråkigt mvh

En släkting har sin på väg med Bring. Det står strax över 13 kilo på det också. Jag gissar att det är något med deras registrering. Men meddela gärna om det ligger en knippe tegelstenar eller nåt i paketet istället för en soundbar.

Av jawik

Om inte ovan bra tips funkar så finns ju alltid denna metoden.

Av jawik
Skrivet av WebMaximus:

Hört andra säga samma sak men gör det någon skillnad när man bara har några droppar i flera liter vatten? I mitt fall är ju tanken på nästan 5 liter om jag minns rätt.

Om det bara är doften som önskas och inte rengöringseffekten så kanske någon form av doftmedel med önskad doft funkar? Så länge det inte är något som bildar avlagringar eller påverkar gummi/plast så borde det funka.

Av jawik
Skrivet av cyklonen:

Jag skulle vilja se en remake av spelet Syndicate från tidigt 90-tal.

Det fanns på svenska också. Med en röst som sa "minigevär!" när man valde minigun. 😋

Av jawik

De minnen du länkar att du har nu ska enligt din länk vara 31.2 mm höga (Aegis DDR4). Har du cirka 5 mm mellan minne och ram idag så klarar du max 36 mm höga minnen utan att justera fläkten.

Kingston FURY Renegade-minnena som listades längre upp ska enligt Kingston vara 41.98 mm höga. Det är över en centimeter mot dina nuvarande. Så sitter kylaren åt fel håll kan det vara väl värt att vända på den så att du får ett större utbud av minnen att välja på.

Annars får du mäta utrymmet nu och leta minnen som inte är högre än så. De flesta minnen har höjd utsatt i specifikationerna.