Inlägg

Inlägg som Hasse444 har skrivit i forumet
Av Hasse444
Skrivet av anon76929:

Kanske runt 4k

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hasse444

Hjälp med köp av studentdator!

Hej!

Nu är det så att jag behöver hjälp med köptips för en studentdator till höstens pluggande. Min syster skall börja plugga och hon behöver ha en dator för att kunna studera hemma och så vidare. Hon vill helst ha en laptop som hon kan ta med både till skolan och bära runt på hemma.

Hon skall gå Industriell ekonomi - arbetsorganisation och ledarskap i Borås och vi båda är osäkra på om det finns datorer där att låna eller liknande men troligtvis inte. Om nån annan har gått på skolan eller till och med samma utbildning är alla tips och all information väldigt välkommet.

Har ni några extra frågor som kan hjälpa är det bara att fråga!

Program som kan behövas användas på skolan enligt hemsidan:
även länk: http://www.hb.se/Student/Gor-det-sjalv/Studera-hemifran/Progr...
EndNote
PTC Creo
Autodesk
SPCS
SPSS
SmartBoard Notebook
Microsoft Imagine
ClaroRead Plus

Av Hasse444

Har ett 960 4gb om det skulle vara något. Funkar fint på de flesta spel. Kör för nuvarande Overwatch på ultra utan problem.

Av Hasse444

@perost: Har för nuvarande dessa :
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/h...
Men skall uppgradera till 16gb för att säkra mig för framtiden men då så tänker jag om jag ska skaffa 2 nya 4gb eller sälja dessa och köpa 2st 8gb som är lite snabbare med 2400. Då skulle jag utifall jag skaffar ny kaby lake processor i framtiden få ut full kraft ur de nya jämtemot de gamla. För snabbhetes på moderkortets ram fart ökar från 2133 till 2400.

Av Hasse444

@dunis90: Okej, perfekt tack!

Av Hasse444

Snabb Ram fråga

Har ett MSI B150M Bazooka moderkort och har tänkt uppgradera minnen. Har ddr4 och undrar om alla ddr4 minnen passar i mitt kort?
Har checkat på moderkortets kompabilitets lista med minnen men om jag hittar minnen och söker upp samma modell så finns de ibland inte. Är det bara för att de inte har alla minnen eller är det för att inte alla passar?.

Lista: https://www.msi.com/Motherboard/support/B150M-BAZOOKA.html#su...

Av Hasse444

4000+frakt för 1080 utan block

Av Hasse444

Vad tror ni om minnens prisutveckling?

Vad tror ni Sweclockers om minnens prisutveckling?

Riktar mig mest mot DDR4 för det är det jag har själv.
För lite mer än ett år sedan var priser på minnen väldigt låga där du kunde få 2x8 16gb runt 800kr. Priset per gb var då mindre än 40kr,
källa: http://www.sweclockers.com/nyhet/22307-ddr4-minne-under-40-kr...
I dagens läge kan man få samma varor för runt 1500kr. Håller på och själv funderar över om att uppdatera sig på minnen eftersom man just nu bara har 8gb men när priserna är så höga som de är nu (om dem äns är höga egentligen) så blir jag väldigt tveksam.
Vad tror ni?
Kommer priset på minnen att sjunka igen eller var det bara tillfälligt eller är de påväg att bli ännu dyrare?
Spekulationer om nutid och framtid, och alla tankar är såklart välkomna.

Av Hasse444

@lord_vasagos: Då förstår jag, tack så mycket!

Av Hasse444

@lord_vasagos: Vad menar du? Blir processorn flaskhals eller grafikkortet i 1080, eller vad var det som inte blev flaskhals i 1440? Tack för svaret iallafall.

Av Hasse444

@Ratatosk: Har även funderat på det också. Har vart lite segt då och då ibland och antar att ramen börjar att bli lite gammal med bara 8gb. Hade tänkt skaffa nya om jag skaffade en ny processor, med den nya processorn höjs max farten från 2133 till 2400 men skall väl vänta med ny processor ett tag. Men då kanske du har svar på en fråga om ramet. Skall jag köpa 8gb extra ram till (2x4) har för nuvarande också 2x4 eller skall jag slänga de gamla och köpa 2 nya 8gb?

Av Hasse444

@Sundkula: Precis vad jag håller på med. Planerar för det mesta för framtiden och har planerat att köpa ett nytt grafikkort i första hand och processor i andra. För närvarande ett gtx 960 4gb

Av Hasse444

@Vlademil: Kör nuvarande med ett 960 4gb men har tänkt uppgradera pga att kunna köra det nyaste. Största anledningen är Destiny 2. Men jag vet ju att processorn kan bli en flaskhals rejält nu när jag tänkt uppgradera till 1070 och det är därför jag blir fundersam över processor. Tror inte det är en bra processor eller har inte en sån stor överblick, men när jag spelar processor krävande spel t.ex No man's sky ( körde förut inte längre dock men ändå) så har jag väldigt svårt att få över 60 fps även på låga inställningar. Har för nuvarande bara en vanlig processorfläkt. Det finns inte pengar till ett vattenkylningssystem just nu heller :/

Av Hasse444

Noob söker hjälp med processor och moderkort!

Ännu en tråd från mig om processorer men det är ni Sweclockers som är bäst på detta.

Gjorde en tråd där jag frågade vilken processor jag skulle skaffa. Svaret blev en i7 7700k men då fick jag även en kommentar om att varför jag skulle skaffa en k när jag ändå inte kunde överklocka till mitt moderkort. Då sökte jag och förstod att jag hade ett moderkort utan överklockningsfunktion. Har aldrig direkt tänkt på att överklocka processorn men nu när datorn börjar bli lite äldre och de nyaste spelen knappt är spelbara blev jag fundersam.

Då har jag uppdaterings frågor. Just nu har jag ett MSI B150M Bazooka som Moderkort och en i5 6500 3.2 ghz processor.
Är det värt att skaffa ett i7 7700k till det kort jag har nu eller skall jag skaffa ett vanligt 7700 och är det stor skildnad? Eller ska jag skaffa någon ryzen eller liknande? (Skall användas för gaming)

Eller skall jag skaffa även ett helt nytt moderkort för att kunna överklocka k modellen eller är det ett onödigt inköp?
Om ni har några tips på andra kort eller processorer är alla tips välkomna! Vill gärna ha det ganska billigt men ändå inte dålig kvalitet om ni förstår vad jag menar

Av Hasse444

@makarickiri: Oj, visste inte att jag inte kunde överklocka med moderkortet men gör det sån stor skildnad då?
Har aldrig överklockat eller liknande med min nuvarande (processorn kan ändå inte överklockas).
Är det värt skildnaden med ett nytt moderkort för att kunna överklocka processorn? Den nya alltså.

Av Hasse444

@Cenorida: Har en i5 6500 3.2

Av Hasse444

@LemonIllusion: Precis, har fortafarande kvar min skylake processor i efter uppdateringen och funkar fortfarande fint

Av Hasse444

@LemonIllusion: Det är från början antar jag bara ett skylake kort som sedan med uppdaterad BIOS pallar vissa KabyLake
Det är ett MSI B150m Bazooka

länk https://www.msi.com/Motherboard/B150M-BAZOOKA.html#hero-overv...

Av Hasse444

@LemonIllusion: Hahahaha smart som man är.... Menade moderkortet hehe

Av Hasse444

@andra94: Processorn pallar bara en 7700 tyvärr, det är därför det inte står mellan den och 7600 Tack för svaret!