Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Klickade avstå röst. Lite för många punkter som skaver:
- Jag tycker att det känns instängt. Kanske faller det under kategorin komfort.
- För arbete är det inte särskilt praktiskt. Allt jag gör i VR kan jag göra effektivare utan VR.
- För spelande är det största problemet bristen på spel (som faller mig i smaken). Bara Alyx och möjligen Horizon som lockar lite.
- Det ser inte särskilt bra ut. Bilden är sällan perfekt och optiken lämnar en del att önska. Dessutom tenderar headsetet att röra dig vid användning, vilket gör att saker hamnar ur fokus.

Med det sagt tycker jag att tekniken är cool. Kommer nog att fortsätta köpa ett headset ungefär vart femte år för att se om tekniken är mogen.

Av HappySatan

Inte annat än irritation.

Förstår tanken. Något uns av realism eller så. Men jag har aldrig spelat ett spel där det upplevts som annat än ett irritationsmoment. Stänger av eller moddar bort i den mån det går.

Av HappySatan
Skrivet av walkir:

ReactOS?
https://reactos.org/

Dock mer likt Windows XP och försöker vara kompatibelt med Windows Server 2003.

Tack, hade missat React OS helt. Måste testas! Känns som klippt och skuret för mig som älskar Windows, men hatar vad MS gjort med det de senaste 10 åren.

Av HappySatan

DP om det går, HDMI för de enheter som inte har DP.

Av HappySatan

Känns inte mer än rätt att flika in med Diablo 3.

Köpte det på release-dagen, men inte spelat det förrän nu. Ger det 2/5. Bra gameplay, men i slutändan noll utmaning. Därtill en story som till och med manusförfattarna till Days of our Lives skulle skämmas över.

Av HappySatan

Inget. Förutsätter att den levereras i dugligt skick. Möjligen vrider jag upp brightness om det är sommar 😛

Av HappySatan

Läste på Reddit för länge sedan om att fps:en i Fortnite kan bli riktigt kass om man har hög ping/dålig uppkoppling. Vet inte om så är fallet längre, men kanske värt att testa.

Kolla också att det är inställt på EU som matchmaking server, inte typ Australien.

Av HappySatan

Följer tråden med intresse. Hittade för en tid sedan Bregott-paketet i besticklådan, så man nog påstå att jag förlägger en del saker jag med.

(Främst är det bilnyckeln. Den är banne mig alltid borta.)

Av HappySatan

Kan bara inflika med att jag nyligen byttre från samma setup som du, 6700k och 1080.

Valet föll för min del på en 14600k. Mest för att jag ville göra en budgetuppgradering och behålla mina gamla ddr4-stickor.

Är hur som helst nöjd med prestandan. Tror säkert att man kan få lite mer kräm med 7800x3d och ddr5, men prislappen avskräckte mig.

Nackdelarna är som folk är inne på att plattformen är död. Men jag uppgraderat som oftast var femte år, och då räknar jag med att AM5 ligger för graven också

Av HappySatan

Fan vad stressad jag blev. Har delansvar för att hålla en ganska stor sajt kompatibel med GDPR och annan lagstiftning. Trodde att det här var något nytt som lyckats flyga under radarn.

Av HappySatan

Aldrig haft några problem med USB-C, utom en gång när jag glömde att telefonen låg på laddning och råkade rycka sönder en kabel.

Min favoritladdare är den här: https://www.komplett.se/product/1124606/dator-surfplatta/till...

Laddar telefonen snabbt och klarar en basic dator. Dessutom extra usb-uttag för att kunna ladda gamla prylar som inte har USB-C.

Av HappySatan

Använder det fortfarande emellanåt, när jag behöver ha något aningen med avancerat än Notepad men inte vill vänta på något segstartat som LibreOffice/Google Docs.

Kommer jag att sakna det? Njae, men det kommer väl orsaka förvirring under några veckor.

Av HappySatan

Bör det gäller hårdvara finns det bara två saker jag tittar på:
a) Finns RGB? Då minskar chansen till köp.
b) Är den brun? Då ökar chansen till köp.

I övrigt vill jag ha så mycket prestanda och funktion som möjligt per krona. Då faller designgrejer bort.

Av HappySatan
Skrivet av friArsenik:

10% globalt kommer att kännas.

Vart ska böterna gå till...?

Ukraina!!!

Det senare hade varit fantastiskt, men nej. Pengarna går in i EUs budget, vilket innebär att medlemsstaterna potentiellt behöver betala något mindre kommande år.

Av HappySatan
Skrivet av pettersoft:

För att det går 1000x gånger fortare att utveckla med hjälp av ramverk. Varför använda C#, PHP eller moderna språk? Finns ju C som är hårdvarunära. Blir snabbast kod då.

Min uppfattning är att det är hugget som stucket. Visst går det fortare att komma igång med diverse ramverk, men den initiala vinsten äts efterhand upp när man vill göra saker som ramverket inte är byggt för, eller är dåligt på. För att inte tala om när man ska försöka optimera kod som är ramverksspahetti.

Missförstå mig rätt, jag använder också diverse ramverk. Svårt att låta bli. Men att lägga ramverk på ramverk på ramverk utan att reflektera, vilket många verkar göra, leder ofta till sega och svårhanterliga applikationer.

(För övrigt kodar jag också en del C. Det blir ju snabbast kod då Men ja, C#, Java och Rust har en del förenklingar som gör dem roligare som daily drivers. Men blev absolut en bättre utvecklare efter att jag lärde mig C.)

Av HappySatan

Inte konstigt när alldeles för många envisas med att använda ramverk på ramverk för minsta lilla sak. Vad hände med att skriva anpassad kod?

Jag går alltid enligt principen ju färre third party libs desto bättre. Innebär alltid problem när de uppdateras, ändras eller överges. Genom att göra så mycket som möjligt inhouse får man små och effektiva applikationer, som är lätta att underhålla. Förutsatt att man sitter på kompetensen, förstås.

Av HappySatan

Ja. Steelseries Siberia 800 tror jag de heter. Två batterier som man växlar mellan att använda ena och laddar andra. Älskar dem. Täckning i hela lägenheten. Använder dem dock bara vid samtal/multiplayer. Högtalare är såklart skönare annars.

Av HappySatan
Skrivet av kultingen:

Om någon har tips hos NetOnNet så säg gärna.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/nataggregat?page...
Priset är inte hela världen men har jag klarat mig på 550w så kanske jag inte behöver världens största och dyraste. Vill ha något som inte strular eller låter för mycket. Men lär bli nytt grafikkort någon gång så lite extra effekt är ingen nackdel.

Corsair RM750 är prisvärt och stabilt. Kör med det i båda mina datorer. Det ena är närmare tio år och puttrar fortfarande troget, det andra köpte jag här om året.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/nataggregat/modu...

Alla kablar som behövs ser ut att följa med enligt produktbeskrivningen.

Av HappySatan

Dell, HP och Lenovo brukar av tradition ha bäst support. T.ex att man kan köpa till 3 års på plats-hjälp, typ att de kommer ut till dig och byter de delar som är trasiga. Jäkligt fint just för jobbdator.

Av HappySatan
Skrivet av friArsenik:

Du får inte heller skriva någonting som bryter mot nationella lagar även på din egen hemsida. (Propaganda av folkgrupp hat, pedofili, terrorism - är ett bra exempel på det).

Självklart.

Skrivet av RaZman:

Som Parler gjorde tidigt 2020 då? Eller nej, efter påtryckningar stängdes det ner av AWS.

AWS är återigen ett privatägt företag, de väljer vilka de vill ha som kunder. Du kan fortfarande smälla upp en egen server.

Sedan ska sägas att jag inte har en aning om vem Parler är, en källhänvisning istället för att förutsätta att alla vet vem det är hade varit uppskattat. Kanske bröt han mot diverse lagar i det land han hostat tjänsten? Isf är det förstås rimligt att den tas ner.