Inlägg

Inlägg som Föredragsvis Anonym har skrivit i forumet
Av Föredragsvis Anonym

Om du suttit på en 4s fram tills nu, så utgår jag ifrån att du inte är extremt kräsen:

Min syster gjorde övergången från 4S till Honor 8 32gb, hon är väldigt nöjd, och använder den som en typisk ungdom, telefonen verkar överge henne i kyla däremot, och hon behöver ladda den dagligen. Kameran är fantastiskt - mer kan jag inte säga - men ficklampan är lite mesig...

Personligen kör jag på Moto Z Play, går på runt 3,5k, jättebra telefon, batteritiden går mellan 1,5 till 2 dagar, men ganska tung använding. Kameran är hyfsad, och bättre på video än H8. Moto Mod är ganska hyfsat, men inget som avgör vilken du ska välja. Den har aldrig dött för mig, även vid -30C, ficklampan är otrolig, stark och jättebra bilder.

F

Skickades från m.sweclockers.com

Av Föredragsvis Anonym

Har gjort en del efterforskning på OP3, Så vitt jag fattar det så kommer den att uppfylla det mesta jag önskar, utom två "livsstil" funktioner som Moto har, det är då Micro SD och IP52. Och anledningen att jag bryr mig om SD slotten då den som standard har 64 gb, vilket för mig bör räcka, så är det att Micro SD är så praktiskt.
Som nämn ovan gick min gamla Z1c sönder, av vatten om ni undrar, och det var bara LCD ljuset som "kortslöts", gick att använda utöver det (Med kolsvart skärm, så var inget jag kunde dra nytta av), dock gick någon krets sönder inuti förutom den och jag kunde inte komma åt mina filer när jag anslöt den till en dator. Då var det bara att ta ut kortet som jag hade "autosparning" på. Och vips så hade jag till och med bilderna jag tog under vattnet. Visst, detta senario kommer dröja innan jag kan uppleva igen, men ni förstår... Sedan så är det så fruktansvärt simpelt att byta ut, då jag i min GT5320 nu använder samma kort i fråga.
Sedan så bryr jag mig trot eller ej om IP52, vilken jag jag inte vill ha för att påbörja en karriär som marinbiolog utan snarare fyra faktorer, snö, regn, fukt och "värsta falls backup". Fukt tänker t.ex jag mig att glömma den i badrummet när man ska duscha. Snö menar jag att tappa den i snö... Och lätt regn är defenetivt ett plus att slippa ha den precis lodrät för att undvika så gott det går.

Men förutom detta så undrar jag, vad är standbyen på OP3? Såväl som vanlig batteri tid? Och kan de väga ut det utbytbara batteriet på LG G5 vid ev. poweruse?

Av Föredragsvis Anonym

@JimmieSan: Måste dock säga att jag är tämligen glad att jag hade fel... Kollar i nuläget på den ställt mot LG G5. Då dessa faller i samma kategori. Om någon vet, kan OP3 ansluta till båte 2,4 ghz och 5.0 ghz? Blir lite fundersam då den inte hade någon dual band. Men vet inte precis vad detta gör och vilken skillnad det för för "wifiprestandad".

Av Föredragsvis Anonym

@Friterad: Nja, vet inte med den, har ganska precis det jag behöver, men den ser ganska tråkig ut och har inte direkt speciellt över sig. Skulle nästan föredra Moto X Style i den kategorin...

Av Föredragsvis Anonym

Angående OP3

@nexling: Angående OP3, så går den (så vitt jag vet) endast att köpa från OP hemsida, därav bör den beställas till Sverige. OCh sedan priset på 399€, motsvarande drygt 4000 kr, är mycket väl rimligt, men sedan så kan jag med 99% säkerhet säga att Svenska moms är exluderade. Och vill jag inte dra och hämta den i säg, Tyskland, så kommer priset gå upp till närmare 5000 kr. Vilket är lite mycket, och så vitt jag förstår ingick inte ens dash charge laddaren, eftersom den köps separat, men jag vet inte, man kanske bara köper en extra laddare. Sedan kommer folk börja nämna Axon 7, som finns i Sverige. Men priset är åter igen lite högt (4 790kr). SÅ även om de är bra telefoner, bör jag avvakta och se om de släpper i pris. Det var av denna anledning jag inte listade den.

Av Föredragsvis Anonym

2,500 - 4,500 krs Android Q4 2016

Häi.

Kort sagt, är i marknaden för en ny telefon upp till 4,500 kr.

Jag har dock varit med en gammal Samsung (GT 5320), då min gamla telefon (Sony Xperia Z1 Compact), gick sönder (boring backstory). Övriga telefonerfarenheter är IPhone 3gs, då med ca 4 år på halsen och värdelös batteritid. Så jag har febrilt letat i ett sedan juli, då Z1c gick sönder :(. Jag har också kommit fram till prisklassen och gallrat fram några hyfsade alternativ. Och ja, jag är redo med abonnemang och måste ha den upplåst. Vill helst undvika begagnat, då jag dels inte kommer gå och köpa den nu på stubinen utan snarare vänta till slutet av November, sedan så vill jag inte ha några problem, hade ett fruktansvärt problem med dåligt kalibrerat batteri på Z1c. Sedan bör den gå att köpa i en svensk butik i nyskick. T.ex CDON, Webhallen, Elgiganten osv. Har dessutom inga gigantiska händer, så föredragsvis inget större än en IPhone 6+. Billigare är bäst kommer också vara en ganska viktig filosofi.

Iallafall, här är min lista. Öppen för förslag, tvivlar dock på att jag missat mycket, åter igen ett hittills har det gått 4 månader, med tidigare "telefonkunskaper".
Huvudsakliga kampen står mellan:
Moto X Style
Moto Z play
Lg G5

Sedan har jag några som inte är lika säkra, men ändå hyffsade:
Lg V10, Nexus 6p(32gb), Nexus 5x(32gb), Sony Xperia X Compact, Huewei P9(Priset dock...), Huewei Honor 8(Min syster har den, vill va lite roligare än så...).

Sist har jag några väldigt specifika:
CAT S30 eller S40

Här är mina huvudkriterier:
Absolut minst SD 617 - lik prestandad
Avstår från överhettning, dvs helst inte 810, min pappa har Z5C, vilken är en bärbar kamin...
Ingen skitkamera, säg vad du vill om MP och kvalité, men inget under 10 mp är acceptabelt
Android Lolliepop(minst 5.0), säg vad du vill om IOS, det skiter jag i. Prata inte ens om Windows Phone, även om det finns några hyfsade för rimligt pris...
3,5 mm, ingen grov musikentusiast men skulle inte vilja bära runt på adaptrar...
Ficklampa, det är en väldigt viktig funktion då jag ser en telefon som ett förskönat verktyg.

Sedan väldigt högt värderade:

Batteri, är ingen super tung användare utöver youtube och websurfning. Men åker ofta bil väldigt länge och har med jämna mellanrum storanvändninga av att inte behöva ladda den på 2 dagar, då jag dessutom förbättrar laddningscyklarna om jag bara laddar varannan dag.
USB C...
Fingerprint, aldrig haft det, men skulle verkligen inte klaga om jag kunde använda det till t.ex Android Pay i framtiden.
Bra Kamera, jag bad om en hyfsad förut, inget underverk...
Hög Screen to Body, jag vill inte ha en gigantisk telefon, ca 70% är så gott som ett minimum på större än 5.5".
OIS, ev. EIS, då jag inte är speciellt stabil på handen...
AMOLED. Kollar något enormt mycket på Khan Academy, för er som inte vet, tänk er någon som visar t.ex matte på en tavla, fast tavlan är svart.
SD korts expansion, då jag gärna inte skulle kunna leva utan att ladda ned t.ex musik och ljudböcker.
Framåtriktade högtalare. Gillar inte hörsnäckor speciellt mycket och bakåtriktade accepterar jag inte.
AC wifi/ dual band. Jag brukar vara påkopplad på ganska dåliga anslutningar vilket leder till att jag vill bli lite mer rörlig
IP52 eller högre, vistas en del utomhus (överraskande nog) och kalla miljöer (Norrländsk vinter), och är lagom klumpig... Menat att hålla i 3+ år.
Marshmellow(6.0.1) Så gott som ett måste, då supporten (av appar) lätt försvinner annars.
Hyfsad täckning/bra antennaband, Tillbringar stor del av min tid i norrland... Och nej inte i någon norrländskstorstad.

Lagom viktiga funktioner:
Bluetooth 4.1 eller högre. Hörde om störningar vid LTE, inte för att jag använder Bluetooth saker i nuläget, men vem vet...
IR blaster. Bara en bra att ha funktion.
FM radio, nog för att jag mycket väl är från Generation Z, men tycker det är skönt att ha... Och ja jag vet att man kan strömma det...
Utbytbar batteri, dock måste jag välja lg om jag skull vilja ha den, men men... Har som sagt upplevt stora batteriproblem.
Selfie flash. Flashar brukar bara förstöra bilder, men de få selfies jag brukar ta sker ofta i halvkasst ljus, och det är oftast inte mitt ansikte jag lägger fokus på...
GLONASS/BDS. Använder inte gps speciellt regelbundet, men Pokémon GO har troligtvis väckt en ny genren till liv och när jag använder den ska den fungera.
Uppgraderbar till Nougat(7.0), speciellt på större telefoner då jag gärna vill ha splitscreen.

Bryr mig för övrigt inte om 1440p på under 5.5", väljer t.ex AMOLED eller Batteri alla dagar i veckan.

Tror det var allt, har dock säker glömt bort något viktigt som att jag vägrar ha den i roséguld, men det är bara att ställa frågor om ni skulle finna intresse i att hjälpa mig. Ska bara snabbt motivera mina topp 3.
MOTO X STYLE: +(nu) 2990kr, hyfsad kamera, stereohögtalare, unik design, bra skärm, lagom batteritid, "rugged" design, IP52, "Moto skin", selfie flash, QHD
-Micro USB, ingen fingerprint, troligtvis ingen 7.0, ingen OIS, dålig kamera app. Risk för överhettning. Få tillbehör.
MOTO Z PLAY: + Framåtriktad högtalare, batteri for days, "moto skin", design, moto mods, Halvoptimerad en hand, bekräftad 7.0. IP52. "ingen" överhettning.
-(nu) 4490 kr, vare sig AC, dualband, Glonass, BDS och BT 4.0. Lagom Kamera. Få tillbehöver, dålig "forum support" hittils.
LG G5: + Kameror, älskar landskapfotning, OIS, SD 820, utbytbart batteri, många tillbehör, FM radio, Hela spec listan, IR blastern, hyfsad högtalare. ev. 7.0
- Fruktansvärd design, tunt glas, ser ut att inte kunna tåla 3 år utan skal, väldigt asymetrisk(ja det stör mig)

Nyckellänkar: https://www.youtube.com/watch?v=0GQ43cF5TuU http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7815&idPhone2=8... https://www.youtube.com/watch?v=1nY3bCMa-UQ https://www.youtube.com/watch?v=lrq5-CvpBjU

Kommer kolla ganska regelbundet om någon vill starta ev. diskussion, har inget emot "hands on experience" och batteri grafer uppskattas. Som sagt, uppskattar alla förslag. Tacksam för svar <3

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Föredragsvis Anonym

Tveksam till prissänkning

Vad det kommer till Pascal är jag tveksam till prissänkningen, den kommer uppenbarligen att gå ned, men hur mycket. Det är främst under 2500 som jag tycker känns rimligt och jag vet inte hur mycket 1000 serien kommer sänkas. Efter en väldigt snabb googling hittade jag att Volta kommer 2018ich, kan komma tidigare med tanke på hur snabbt Nvidia släpper sina kort i dagsläget. Men när senaste serien börjar bli aktuell, speciellt på svenska marknaden kommer vara efter mitt ev. bygge, och när de i sin tur har släppt någon form av 1160, som konkurrerar med 1060 och därmed sänker den i pris, så har det gått bra länge. För om vi kollar på 960 i dagsläget så har de svenska affärerna inte började sänka den(till skillnad från 980 ti, 980 och 970). Alltså kommer den stå kvar i sitt, enligt mitt tycke, lite för höga pris ett bra tag till. Men en sak däremot, finns de senaste drivrutinerna, den där VR- smart renderingen till 900 serien? Det skulle kunna vara en avgörande faktor om man jämför med att gärna vill ha de framtidssäkra direktx 12 och Vulkan stödet hos AMD. Sedan vill jag bara tilläga att jag inte riktigt vill köpa begagnat som första bygge, speciellt med tanke på min ålder och all bluff som man bör akta sig för...

Av Föredragsvis Anonym

Värdesänkningar på Medelkastets GPUs(2015/2016)

I brist på kunskap om hur man formellt öppnar en tråd så går jag rakt på sak:

Slipp backstoryn och läs det kursiva för "frågan"

Jag är i nuläget en högstadie elev som planerar på att ev. bygga min första pc runt sista kvartalet nästa år. Jag är ingen Krösus och som ni nu säkert kan gissa så kommer jag vara på en relativt strikt budget. Jag kommer troligtvis försöka få något form av sommarjobb nästa sommar. Det jag dock behöver erfarenhet runt är hur pass mycket faller GPUs i värde i samband med sägen ny generation? Jag har mer eller mindre forskat på om datorhårdvara i ett halvår vid det här laget så jag kan det grundläggande men, jag har väldigt bristande kunskap om vad som hände med förra generationens saker i samband med en ny generations födsel. (Appropå inget, vad är R7 äldre eller budget? räcker med att någon sticker in någon bry er inte för mycket...)

Så jag undrar, vad hände med Nvidia 700 serien när Maxwell knackade på dörren, R9 200 och R9 300, även tidigare generationer är intressanta. Mina kriterier är att det a) ska va VR redo, eller b) Det är såpass billigt att man kan slänga in ett till och därmed kunna bli VR redo.

Jag tror personligen inte på att vare sig Pascall eller Polaris kommer falla allt för mycket i pris(Utom 470 för kära nån' var det priset tragiskt vid släpp.) Håller just nu mina ögon på 980, 970, 960(4gb), 390, 390x och 380x.