Inlägg

Inlägg som jnils har skrivit i forumet
Av jnils
Skrivet av DW75:

*urk*

Ursäkta alltså, men ovanstående är ett sånt virrvarr av antaganden och grundlösa påståenden att det totalt sett ser bedrövligt ut.

Det som generellt uttrycks som "universum" idag är resultatet av vår så kallade "big bang".
Å ena sidan är det en drös muppar som UTGÅR från att absolut inget existerade innan dess(de har inget faktiskt underlag för det påståendet), men även många av de är blixtsnabba med att medge att det finns noll och intet som säger att så faktiskt ÄR fallet. Å andra sidan så är det bara en av flera alternativa teorier.

Det är också en öppen fråga huruvida det bortom gränserna för vårt "universums" expansion finns något mer. Det är absolut inte något som anses avgjort. Bara kass mediarapportering och populärvetenskapligt skräp påstår det som om det är en sanning.

Likaså börjar påståendena om att tid och naturlagar "skapades" i och med "big bang" ifrågasättas alltmer. Själv anser jag det vara urbota idioti att påstå något dylikt. För 20 år sen var jag i en pytteliten minoritet med den åsikten. Idag är "min" åsikt i stället "en plausibel möjlighet" med många teoretiska alternativ från ett stort antal "anhängare".

<<<det finns inget "utanför">>>
Låt mig som avslut lite osnällt ställa frågan, och hur fan vet du det?
För egen del anser jag det bara vara nästa version av den egocentrism som en gång i tiden skapade det geocentriska universumet. Att bara för att vi existerar i detta universum innebär "by default" att det är det enda som existerar.

Wow. Kändes som en riktigt underbyggd och intelligent kommentar. Särskilt som du utryckligen påstår att min sammanfattning av gängse teorier enbart är antaganden men inte själv kommer med något.

Jag föreslår att du utbildar dig innan du fortsätter kommentera, och sluta vara så aggressiv.

Av jnils

Ingen skillnad mot vad Google gör med Nougat genom att kräva stöd för Vulcan. Man kan inte stödja gammalt skit hur länge som helst.

Kalla det påtryckningar insinuerar att det skulle varit något motstånd från chipptillverkarna och det tror jag inte på.

Av jnils
Skrivet av noob:

är väl inte så insatt men om vi reser utanför vårat solsystem? är det helt tomt mellan vårat o denna stjärna då så det bara är att gasa menar jag

Ingen vet. Finns nog gott om junk men chansen att krocka är nog rätt minimal.

Av jnils

Ja det sköts av scriptet http://images.apple.com/v/mac-pro/home/b/scripts/overview.js

<ul> listan till höger på sidan har <li> element med data attribut som sköter index och vilken punkt i videon den ska söka till, click sköts av _handleClick funktionen i scriptet som läser data attributen och söker fram i videon. Till exempel data-seek-index="3" data-seek-time="9" för "Processor".

Det hela försvåras något av att all kod är minimerad men det går att hitta allt där. Inget magiskt

Av jnils

Jag tror det är gjort manuellt men det finns ju ett gäng olika program som kan skapa html animationer men inget jag själv har använt.

Till exempel
https://www.adobe.com/se/products/edge-animate.html
https://www.google.com/webdesigner/

Det finns också ett gäng js/css ramverk som du kan använda som WOW.js, JQuery UI, Animate.css och massa andra.

Av jnils

Det är css transitions och transform, enklast högerklickar du och väljer inspektera på det som är intressant i Chrome och går sedan uppåt och markerar element tills du stöter på de css regler som styr det hela

Dessa verkar mest troliga:

transition: transform 0.8s ease-out, height 0.2s linear;
transform: translate3d(0px, 43.26px, 0px);

Av jnils
Skrivet av Bogey:

Ja din och min åsikt om varandet är iofs lika mycket värda som en stenåldersmänniska.

Det skulle vara kul att höra Dunde´s (inlägg tidigare) att ge sin version.

Jaha, okej. Googla lite annars, det var min kortvariant av det som finns ganska lättgooglat på dina frågor för du är nog inte den enda som funderat över det.

Av jnils
Skrivet av Bogey:

Är allvarlig i allra högsta grad
Det är du som säger att universum är stort.
Oändligt är en annan sak, men det kanske bara är en språkförbistring och en yttran utav något vi aldrig kommer att förstå.

Universum expanderar inte i något eftersom allt inklusive naturlagarna existerar i universum. Du är i universum allt du ser och kan fundera över finns i universum, det finns inget "utanför". Universum expanderar och därför finns ingen gräns, i vanligt tal betyder det oändligt.

Av jnils

Oculus har framtiden för sig, massor av utveckling och titlar på gång. HTC däremot kommer ha klara problem att själva starta igång forskning när de nu i princip tog allt från Valve för sin första version.

HTC sa nyligen att de inte har några planer på en modell 2 förrän flera år framåt, dvs i linje med vad Oculus sagt. Oculus har däremot lanseringen av Touch och massor av titlar att se fram emot den närmaste tiden.

Vem som slutligen är "vinnaren" om fem år vet ingen, herregud vi pratar om headsets i alla läger som med nöd och näppe klarar kraven för att vara konsumentversioner, med upplösning som gör att man knappt kan läsa text ens.

Själv tror jag mest på mobila headsets och den som kan kombinera AR med VR i samma headset tror jag blir vinnaren på lång sikt.

Av jnils

Alla tecken tyder på en lansering vid konferansen Oculus Connect 3 i början av Oktober, för leverans med start under November.

Det kommer från allt som sagts, datum när touch titlar ska börja lanseras, det faktum att massor av utvecklare visat upp dem på olika sajter och forum ... etc.

Av jnils

Hur länge dröjer det innan Musk säger att han ska dit ? Proxima Centauri 2030 ?

Jag tror vi kan glömma "intelligent" liv därborta för mycket strålning från stjärnan och dessutom skulle vi upptäckt en civilisation om de skickat den minsta radiosignal de senaste 50 åren. Extrema bakterier och alger kanske om det ens finns en atmosfär.

Vi ser ju på Mars alla förutsättningar finns och det har funnits och finns vatten och atmosfär men trots alla sonder och prober har inte ett skit hittats (ännu).

Av jnils

Vad företag äger och inte angående kod har ju varit ett populärt ämne för advokater de senaste decennierna. Det är inte riktigt så enkelt att allt man kodar på arbetstid tillhör företaget för i så fall kunde inte en utvecklare någonsin arbeta igen efter sin första anställning. Däremot äger de den resulterande produkten om det någonsin blev någon, de har även copyright på exakt den koden inte en annan kod som skrivits ungefär likadant (jmfr Oracle vs Google).

Men som sagt, hela bevisbördan ligger på Zenimax, de har inte visat upp något som helst inom VR så lycka till med den bevisningen.

Av jnils
Skrivet av Fluff3:

...
edit: Sen pratar vi om killen som släppt allt han gjort som open source...

Ja det blir nog otroligt svårt för zenimax att bevisa någon stöld med allt som finns publicerat och demonstrerat från Oculus sedan åratal tillbaka. Samtidigt som ingen sett någon demonstration från zenimax och ingen i VR världen ens hört om dem.

Av jnils

Världsnyheter: mindre framgångsrikt amerikanskt företag stämmer ett annat mer framgångsrikt amerikanskt företag!

Av jnils

Nej det var någon på reddit som testat med att vända på linserna. Den officiella versionen är som du säger att linserna ska ligga på varandra med konvexa sidan utåt. De gjorde väl så för att de trodde det passade bättre men det är möjligt de ändrar på de också tills nästa version.

Lite konstigt är det ju eftersom det åtminstone på deras bilder verkar vara en riktigt linstillverkare de använder, de borde väl kanske förstått att man inte kunde vända dem så.

Får känslan att vr-lens-lab/vrcover gärna gör snabba produkter men inte har någon högre kvalité, deras vrcover passade ju inte heller utan ramlar av och är dessutom ett så grovt tyg att det är obekvämt.

Bra idéer men dåligt genomförande, snabba pengar då de alltid kör en kickstarter och inte investerar själva först.

Av jnils

Nu fick jag ju aldrig mina så har inget att testa med men poängen med förra inlägget vara just att de hade vänt på linserna så den konvexa sidan var inåt mot Oculus linserna, precis som det blir med vanliga glasögon. Vissa på reddit påstod att distortionen i kanterna försvann då.

Angående infästningen, har ni testat med dubbelhäftande tejp i kanterna eller bara något gummimateriel, en bit tätningslist eller vad som helst för att få en lite bättre kant som kan klämmas fast ?

Hur som helst så jobbar de ju på en ny variant, får väl se vad det blir. Förhoppningsvis kan ni som redan beställt bara beställa hållaren men vem vet hur det blir. De verkar inte vilja ge några fler detaljer just nu.

Av jnils

Jag har det också, det är väl en kombination av förtjockningar i glaskroppen och visst naturlig nedbrytning men helt normalt och inget att noja sig över.

Kan helt klart bli mera under starkt solsken så tror att glaskroppen blir påverkad av starkt solsken, men sedan brukar det bli mindre igen efter ett tag.

Jag har aldrig varit hos någon läkare annat än vanlig optiker, i princip alla jag känner har någon variant av det.

Oroa dig inte för saker du inte kan göra något åt, det gäller det mesta i livet. På vilket sätt förstör det livet när du vet att det är helt ofarligt ?

Av jnils

Jag fick en återbetalning idag och ett meddelande att de jobbar på en ny design

Citat:

Hi there,

Sorry that we stopped selling the rift adapter for the moment and work on a new design. Your order for the Oculus rift lenses and/or adapters was cancelled and we have sent you a refund. Please subscribe to our newsletter to get notified once that is available. Sorry again for the inconveniences.

Thanks,
Alice
https://vr-lens-lab.com

Av jnils

Det finns inget VR stöd ?

Av jnils
Skrivet av Fade:

Vad är det för linser de har med i video 3 på denna sidan: https://vr-lens-lab.com/faq/ (https://player.vimeo.com/video/161939062) ?

De båda ser ut som att de sitter ihop och därav kanske sitter fast bättre.

Var inte det någon gammal modell ? Har inte hängt med alla turer med lenslab men tror det fanns en äldre modell men att de separerade dem på grund av IPD inställningen.

Skrivet av oqvist:

Frågan är om det finns någon reprisk? Känns ju mer logiskt att de ska sitta som reguljära glasögon men det är banne mig ännu svårare få dem att sitta. De är aldrig någonsin där jag fäst dem när jag tar av mig den och vänster eller höger faller ur...

Känns som jag missar något men begriper inte vart fasen de ska lyckas fästa?

Ser ut som det är fastklämt mellan skummet och plasten, jag får återkomma när mina blir levererade.