Inlägg

Inlägg som REWplayFF har skrivit i forumet
Av REWplayFF

För dom som hoppat på tåget redan. En video från en svensk lirare som visar hur man kan stänga av tex regnet, placera ut props och annat smått och gott. Men det är på egen risk. Han kommer med varningar i videon https://www.youtube.com/watch?v=hEB6bu1uk2A

Av REWplayFF
Skrivet av benonikenobi:

Blandad kompott. Vissa har ”bara” kommit en bit på vägen med säg 30-35000 invånare, men andra har testat de här sparfilerna som gjorts tillgängliga med städer om 100k och ändå haft bra flyt. Gissningsvis lär optimeringar hjälpa till enormt framåt med möjlighet till rejäla städer 😊

Det får vi verkligen hoppas. CS2 är det spel jag sett mest fram emot på många många år. Men jag tänker inte hoppa på än, det är grisen i säcken fortfarande. Antingen fixar dom spelet och blir som det är tänkt, eller så kör dom fast helt och hållet. En bybyggarsimulator är jag inte intresserad av.

Av REWplayFF
Skrivet av benonikenobi:

Jag har ännu inte spelat själv, avvaktar lite till och hoppas de löser de värsta problemen inom kort. Har läst mycket om folks upplevelser på Reddit. Förvånande nog så verkar väldigt många ändå tycka att spelet flyter på bra, åtminstone om man följer rekommendationerna om att stänga av en del grafikinställningar.

En sak som kan vara bra att känna till är att autosave är avstängt per default. Någon kanske redan har nämnt det men det är nog bra att påminna. Med tanke på att en del upplever krascher då och då vore det nog bra om man har aktiverat autosave.

Hur långt har dom kommit då? I CS2 ska vi kunna bygga städer som New York, Tokyo, Hong Kong och London tex. Det var väl någon/några städer jag glömde där. Den största staden jag hittills sett på youtube är på strax över 100 000 folkbokförda.

Av REWplayFF
Skrivet av pine-orange:

Han får köpa ett 4090 helt enkelt.

Ja precis. Eller två.

Man undrar hur dom kom fram till minimikraven. För att starta spelet kanske? Youtube kommer nog vara fullt med sarkastiska videos om CS2 inom nån vecka. Folkhumor kan vara riktigt underhållande.

Av REWplayFF
Skrivet av THB:

Inga alls, började dra lite vägar och satte upp kraftverk.

Hehe...11fps med ett 3090 och inga invånare. Village Skylines. Tack för att du delar med dig.

Av REWplayFF
Skrivet av THB:

Massiva 11fps med riggen i sig, känns lyckat eller inte.

Och hur många invånare?

Av REWplayFF
Skrivet av medbor:

Mycket intressant att det mest är GPU som är problemet, hade verkligen räknat med processorn som största flaskhals

Trodde också cpun skulle flaska först men icke. När en värstingmaskin inte kan driva en stad på 100 000 invånare undrar man. Nu kallar dom CS2 för "next-gen". Visuellt ser det ut som ett lite moddat CS tycker jag, inget märkvärdigt alls. Ja, vi får se hur det utvecklar sig.

Av REWplayFF

För den intresserade: The Cities Skylines 2 Hardware Benchmarking, Performance, and Settings Guide.
https://www.youtube.com/watch?v=wyNiXYC9eoM

Av REWplayFF
Skrivet av benonikenobi:

Inte för att jag har superkoll, men hela anledningen till varför de gick ut med att spelet kommer ha ”performance issues” vid start är väl för att de inte kommer hinna fixa till det. Vi får nog räkna med ett antal månader eller mer innan det blir spelbart på riktigt. Om ett RTX 4090 knappt får 40 FPS med very high i 1080p då har de mycket arbete kvar.

Jag kommer förmodligen installera och testa det, men jag kommer förmodligen vänta tills det är bättre optimerat innan jag ger mig på det på allvar.

Ja, det lär ta ett tag innan spelet är spelbart. Kikade snabbt på steam och premiumpröjs ska dom fortfarande ha. Tror dom skulle tjäna på att släppa det i early access för 150-200 spänn eller skjutit upp kalaset.

En som är rak på sak "Cities Skylines 2 - Runs like an Asthmatic Hippo with 3 legs." https://www.youtube.com/watch?v=TO95PB-eTEA

Av REWplayFF

Såg nyss Akruas video "Cities: Skylines 2 Review, Thoughts and CS1 Comparison" och det ser halvmörkt ut i dagsläget tycker jag. Hans maskin kan inte få en mindre stad/by att rulla i acceptabla bildrutor per sekund med höga grafikinställningar. Får känslan av att mer eller mindre ingen maskin kommer kunna köra spelet med 100 000 invånare.

Ni som har bättre koll på dataspel, hinner dom trolla fram något fem dagar innan spelet släpps? Det blir att vänta och se för min del tyvärr.

Av REWplayFF
Skrivet av Lordsqueak:

Gör om skraporna till post boxar för stora paket???

Bygg nåt som passar in i stadsbilden. Inget emot att såna skrapor byggs, men bygg skiten i ett industriområde istället för mitt i stadskärnan.

Av REWplayFF

Bort med Hötorgsskraporna också, för dom är gräsligt fula.

Av REWplayFF
Av REWplayFF
Skrivet av jreklund:

@REWplayFF Vilken webbläsare användare du? Har du några andra tillägg som kan verka som annonsblockerare t.ex. Ghostery? Har du något antivirusprogram installerat med inbyggt annonsblockerare?

Använder chrome. Ghostery har jag lagt till för länge sen utan att riktigt veta vad den gör. Installerade det pga någon rekommendation vill jag minnas. Inget antivirus installerat på denna datamaskin.

Edit: Stängde av Ad-blocking i ghostery för sweclockers men fortfarande inga annonser synliga. Jo, en annons dyker upp mellan "Nytt i forumet" och "Senaste privatannonserna". Men bara ibland.

Av REWplayFF

@Dimestam Jag har stängt av min AdblockPlus men får fortfarande inte upp några annonser. Dubbelkollat så eran sida står i listan för "Allowlisted websites". Vet inte riktigt vad jag ska göra för att lösa problemet då datamaskiner inte är riktigt min grej.

Av REWplayFF
Skrivet av Elfsberg:

Cool. Måste man köra Peace? Jag kom aldrig överens med det.

Ingen aning. Har själv kört med peace hela tiden.

Av REWplayFF

För dom som kör APO+peace finns nu "AutoEQ". En jädra massa olika lurar att välja mellan och kurvor från innerfidelity, headphone.com, referenceaudioanalyzer, rtings, oratory1990 och crinacle.
Leker lite med HD600 just nu och dom är inte överens om hur luren ska eq:as. Det är väldiga skillnader.

Av REWplayFF
Skrivet av Mebbot:

Hi-X60 såg intressanta ut! Helt ärligt får jag erkänna att jag knappt hört om Austrian Audio innan.
Soundstage och instrument separation verkar ju var helt toppen. Hur upplever du diskanten som en del verkar ha synpunkter på?
Har ett par Grado SR 80X som jag uppskattar, men inte till all musik. Lyssnar på lite allt möjligt (inte rap, hiphop och dunk dock) men blandar man in väldigt snabb och distad death och black metal så låter det inte så kul haha.

Diskanten är inte på något sätt vass eller uttröttande för mina öron. Då är HD700 den enda hörluren jag inte kan använda utan EQ vid en sittning som överstiger 20 minuter. DT990 kan jag använda utan EQ men dom är på gränsen till uttröttande vassa om dom två jämförelserna kan hjälpa.
Mellanregistret och diskanten är hörlurens styrka tycker jag. Basen sköljer inte på något sätt över mellanregistret - vilket är viktigt enligt mig - men jag önskar att den var lite tajtare om jag ska vara petig. Det är anledningen till att dom som prioriterar bas kanske inte kommer uppskatta Hi-X60.

Av REWplayFF
Skrivet av Mebbot:

Jag har ett litet dilemma jag skulle behöva lite input på.
Tack vare oväsen från grannar och jag extremt ljudkänslig när det kommer till andras oljud så har jag börjat titta på mera isolerande lurar som kompliment till alla mina öppna lurar.
Och då menar jag ordentlig isolering. Har sedan ett tag ett par Etymotic ER2SE med Comply tips vilket jag gillar väldigt mycket, överlag väldigt platt men funkar med det mesta för mig, isolerar bra. Lite sterila och inget soundstage dock.
Tänkte sedan ett par Sony WF-1000XM4 kanske vore något för smidighet, men obekväma och mindre isolerande verkar det som, ljudet är väl inte så kul heller. Även dom med comply tips.

Finns det vettiga vanliga overear slutna lurar som låter bra och har soundstage, samtidigt isolerande?
Ville igentligen lägga pengar på DT 1990 eller IE 600, men känner nog jag behöver slippa höra omgivningen något mer.
Och jag har en setup jag gärna vill använda.

Austrian Audio Hi-X60 kan du läsa på lite om. Tror en del skulle klassa dessa som platta och tråkiga. Men klassisk, akustisk, jazz och reggae tex hanterar dom finfint tycker jag. Lite mer hit-and-miss när det kommer till hårdrock och metall. Beror helt på inspelningen. Troligtvis inget för den som lyssnar mycket på rap, hiphop eller ecstasydunk. Prioriterar du bas kanske dessa är inget för dig.
När det kommer till soundstage imponerar dom för att vara slutna. DT770 (har själv 250ohm-varianten) anser många leverera en ok soundstage för att vara slutna men Hi-X60 presenterar en större stage.
Jag köpte mina Hi-X60 på DLX på Kungsholmen. Där fick jag provlyssna dom först. Tog inte lång tid att bestämma sig.

Av REWplayFF

GoldenSound har släppt en intressant video där han visar hur man kan manipulera mätningar.

"Why you can't trust audio measurements"
https://www.youtube.com/watch?v=Fa1y9JRip68