Inlägg

Inlägg som Wittwang har skrivit i forumet
Av Wittwang

Vid sidan av bumpar misstänker jag att vissa dribblas bort av "felpubliceringar", något som överraskat mig i allt högre grad den senare tiden. Det handlar alltså om artiklar eller trådar som dyker upp mitt i flödet, med en publiceringstid som inte överensstämmer med när de faktiskt blev synliga.

Dagens dubbla publiceringar kring 09 (där den ena var osynlig, men nu verkar ha plockats bort) och den tråd om skrivbordsskivor som lyftes idag (på en plats som indikerar publicering igår) är två färska exempel. Tidpunkten för de första kommentarerna är ofta ett bra tecken på verklig publiceringstid, som flera gånger hjälpt mig fastslå att jag inte blivit galen 😅 Bästa lösningen när det sliras på Publicera-knappen är kanske att uppdatera placering och tid, för att inte förvirra?

Av Wittwang

På min trötta Iphone 7 är layoutproblematiken med små nyheter inte katastrof, men ingen justering av textstorlek kan avhjälpa de slentrianmässiga mitten-av-bilden utsnitt som ofta följer dessa nyheter. Jag ger Musks näsa och en kvarts Open AI-logga 2/10 på skalan över intresseväckande ingressbilder.

Av Wittwang

Nu har det gått ett drygt år sedan den här krönikan och jag kan glatt meddela att telefonen lever vidare. Sedan juni är det med nytt batteri, så nu är det egentligen bara mjukvaran som sätter gränserna för när uppgradering blir av.

Av Wittwang

Första ingenjörsjobbet drar igång om ett par veckor, så det blir spännande!

Därutöver är planen att återuppta skrivandet i någon form, någonstans, samt att skramla liv i hemmaservern med fjolårets Black Friday-fynd 🙂

Av Wittwang

Gott nytt år, gänget! 🎉

Av Wittwang

Jaha, nähe. Hur tänkte du här egentligen? Hur ska vi kunna snacka vinklar, rubriker och dumma ordvitsar om du också går och blir avdankad? Ska vi live-rapportera Apples och Nvidias monsterevenemang per e-post hädanefter? Du får återkomma med plan snarast!

Hur som helst har det varit tre väldigt roliga och givande år, särskilt sedan jag blev tvångsuppgraderad från jobbarkompis till vanlig kompis, någonstans mellan Kungsträdgården och Slussen en svettig försommardag! Alltid lika kul att bolla idéer, äta Hockeypulver och spela in panel på 1 timmes sömn.

Lycka till på nästa arbetsplats. Vi lär ju ses framöver - i VR eller IRL o7

Av Wittwang

Relativt tidigt (i den nu väldigt långa) Reddit-tråden finns alternativa svar på varför detta beteende har uppstått, och i mina ögon verkar det mer sannolikt än att Youtube försöker tvinga över användare till Chrome genom ett extra irritationsmoment:

"That's because it's not actually what's happening. I'm all for bashing bigcorps and especially ad empires but reddit folks confused correlation with causation here.

The code in question is part of a function that injects a video ad (that plays before the start) and the code itself is just a fallback in case it fails to load over 5 seconds so that video page doesn't break completely.

Why was this affected by user agent change? My best guess is that on some combinations they somehow decide not to show any ads at all (for now) and therefore this function is not called and some other code path is taken. This is consistent with my own experience with the recent anti-adblock bullshit they implemented. The banner was not being shown after user agent change implying it's one of the considered variables.

You can verify all this if you click 'format code' in browser debugger."

Av Wittwang
Nytt bud: 300 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Wittwang

Oj, otroligt fina ord från både gamla kollegor och SweClockare – ingen citerad, ingen glömd! Jättekul att läsa att den här väldigt ambitiösa hobbyaktiviteten varit givande för fler än mig. Blir nästan lite rörd, eller ja... byt "nästan" mot "väldigt" 😅

Med de första lediga helgerna och nätterna på 5–6 år har jag i alla fall fått orimligt mycket tid till att testa CS2 och peta med andra grejer, så 1v1 eller annat pangande är möjligt när som helst @Kenneth (och @DavidtheDoom + @landmarks)

För den som inte hoppar runt i CS finns den otroligt lockande möjligheten att titta på och snacka med en livs levande @wittwang på Moderskeppet nu på torsdag–fredag. Det ska bli superkul att återigen upptäcka vilka härliga nördar som gömmer sig bakom SweC-profilerna 😍

Av Wittwang

Tack för alla vänliga ord och lyckönskningar! Jag har en stark känsla av att varken teknik- eller skrivintresset kommer att dö ut i första tagen, varför det mycket väl kan komma av bli någon medlemsrecension eller något, i den berömda framtiden

Av Wittwang

wittwang vinkar!

Under försommaren 2017 fick jag möjlighet att kombinera mina två största intressen: Teknik och skrivande. Sedan dess har det blivit nära 2 000 nyhetsartiklar, reportage, quiz och annat kul, sida vid sida med redaktionen och tillsammans med världens skönaste forum!

Nu har jag satt mina sista typer som frilans++ och i närtid återstår att ro en andra mastersuppsats i land och därefter jobb av något slag

Tack och bock för över sex år av nattsuddande, diskussioner och hårdvara!

Av Wittwang
Av Wittwang
Skrivet av Flutters:

Blåser upp till storm hos Arctic.

Hur kunde jag missa?! Öppet mål

Av Wittwang

DICE-grundaren Patrick Söderlund sommarpratar

När regnet och moln envisas med att sätta käppar i hjulen för sommarkänslan är det tur att det finns en motpol som är Sommar i P1. Idag, den 7 augusti, handlar det om något som kanske är lite extra intressant för alla med spel- och hårdvaruintresse, nämligen ett sommarprat signerat spelentreprenören Patrick Söderlund – grundare av DICE och numera VD för Embark Studios.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/111627?key=5f350d00b139db...

Själv har jag inte stenkoll på Söderlund vid sidan av DICE-delen, varför det ska bli mycket intressant att "lära känna" honom när det blir dags att lyssna igenom under dagen.

Programmet är en knapp timme långt och finns tillgängligt redan nu genom SR:s sajt, men sänds också på P1 vid 13:00.

Av Wittwang

Verkligen intressant att läsa era inspel @Wyver, @SuperSverker och @Orisons ! Kan avslöja att det var otroligt knivigt att hitta avgränsningar för krönikan för att undvika romanlängd Tyvärr har jag inte någon djupare självupplevd bild av den sprudlande perioden under "knapptelefonernas era" och de tidiga smarta, vilket i vissa avseenden grumlar bilden av vad som är inkrementell och radikal design. Detaljnivån man fokuserar på är ju såklart viktig, eftersom minsta millimeter hos en telefon kan vara (relativt) radikal om alla konkurrenter är ännu mer konservativa.

I den utbildning jag (snart) genomgått är det enormt breda området innovation ett av många att fördjupa sig inom, där det finns hyfsat lättsmälta teorier som beskriver varför utveckling till synes avstannar eller förändras. Det talas ofta om "Era of Ferment" där exempelvis en ny produktkategori får fäste och företagen tävlar om hur en sådan produkt skapas på bästa sätt, något som under några år synts med just vikbara. När aktörerna nått någon form av konsensus ("Dominant Design") är det säkra, inkrementella ändringar på menyn. Det blir lätt trist när alla är försiktiga och när (nästan) alla fokuserar på maximal prestanda eller maximal prestanda/pris... varför jag hoppas att fler aspekter seglar upp som viktiga

Av Wittwang
Skrivet av SuperSverker:

Intressant läsning men personligen kan jag inte hålla med ens lite.

Problemet med hur otroligt, fantastiskt och enormt trista mobiltelefoner är idag är just avsaknaden av design (och lite innovationsanda).

Nothing har lika mycket med design som Nokia 3650 har med ergonomi att göra - Konstigt nog är Nokian monumentalt mer intressant ur ett köpperspektov än Nothing någonsin kommer vara...
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Nokia_3650_Front_and_Back.jpg/440px-Nokia_3650_Front_and_Back.jpg

Edit*

Jag vill ha en telefon som känns ny. Senaste 8 åren har samtliga telefoner sett helt identiska ut, där den enda skillnaden är innanmäte, prestanda och antalet linser. Ge mig något sjukt i fräna färger och jag köper direkt.

Absolut Det är kanske där den väldigt subjektiva aspekten av vad som lockar kommer in – hos vissa är det monokromt Android och transparent baksida.

Det jag försöker belysa i krönikan är snarare att Nothings approach till vad som är viktigt känns intressant, och det är inte att ha den senaste hårdvaran. Om prestandaskillnaden blir mindre hos framtida produkter hoppas jag alltså att fler lägger tonvikt vid allt annat som är viktigt, och hur det kan kommuniceras!

Av Wittwang
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Den kan alltså inte kolla angående dataöverföring eller bildöverföring? Det låter ju väldigt gimpat för 900 kr.

Det går att kolla vilka standarder som stöds, men inte testa i praktiken direkt med enheten. Ström och spänning kan testas direkt, upp till 20V 6A om jag minns rätt.

Av Wittwang
Skrivet av sKRUVARN:

Nu är detta inte ett orimligt scenario direkt, men jag har aldrig sett denna ”kepler_l2” tidigare och när jag tar mig en snabb titt i flödet så ser det ut som random hw-entusiast? Nu nämner ni ju också iof tveksamheten, men detta måste väl ändå ligga under gränsen för vad man skriver en nyhet om?

Nja, användaren har förekommit i sådana här sammanhang tidigare och är inte helt okänd (även om hen inte är en av de mest namnkunniga). Med tanke på att artikeln är väldigt tydlig med att det är ett rykte anser jag inte att det finns några problem med detta, särskilt inte eftersom AMD har flera exempel där de skippat toppklassen

Av Wittwang
Skrivet av jan-banan:

Hur går inet?

Den databas jag har tillgång till saknar ännu 2022, men för 2021 gäller omsättning på 1,5 miljarder och vinst på 96,5 miljoner.

Av Wittwang
Skrivet av Buddaz112:

Förstår nada.
Det är en undersökning gjord utifrån att använda ett visst urval utav personer för att se hur vi intar media. Hur i alla dagar är relationen till hörselskador.
Någon som kan förklara. Jag förstår inte.

Undersökningen utgår från över 30 000 slumpvis utvalda, som ska återspegla lyssningsvanorna i hela Sverige. I undersökningen konstateras en tydlig ökning av musiklyssnande hos unga, något som TT kopplar till de studier som visar på samband mellan hörlursanvändning och hörselskador. Musiklyssnandet sker nämligen till stor del med hörlurar, varför forskare oroar sig över att hörselnedsättningar väntar många unga.