Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Rabatten på 50% blir kvar, men det är Standard man får och orginalpriset går upp till 129kr. Fick precis mail med:

Citat:

Vid lanseringen kommer du att fortsätta betala ditt rabatterade pris på 49,50 kr/månad för Max. Vid ditt nästa förnyelsedatum, den 23 juli 2024 eller senare, kommer vi att fortsätta tillämpa din livet ut-rabatt på 50 % på det då gällande månadspriset för Max Standard-abonnemang (för närvarande 129 kr/månad) så länge du håller ditt abonnemang aktivt och följer villkoren för erbjudandet. Ditt nya rabatterade pris kommer att ändras till 64,50 kr/månad. Priset för Standard-abonnemanget är högre än ditt nuvarande månadspris på grund av betydande förbättringar av innehåll och funktioner i vår tjänst, samt kostnaderna för att utveckla vår utökade plattform.

Av Naki
Av Naki
Skrivet av FishyFish:

ICA bjuder på glass, behövs ju nu när solen börjat titta fram! 😎

https://www.ica.se/kupong/hockeypulver/

(Gilla om ni uppskattar tipset, jag har en familj att försörja.) 😋

Och för den som önskar mer glass är det nu åter dags för Pressbyråns glass-rea med halva priset på alla glassar från GB.

https://www.pressbyran.se/handla-hos-oss/ata/glass-godis/halv...

Av Naki

eBay kör nog enligt nedan, men osäker som sagt.

Citat:

E-handelsplattformar kan debitera moms av sin kund vid köpet

Sedan den 1 juli 2021 kan e-handelsplattformar debitera moms av sin kund vid köpet. De ska därefter leverera denna moms direkt till Skatteverket. Det innebär att importdeklarationen för normalförfarande (IMDS/IMDP) i det nya importsystemet har anpassats för deklarationer där det finns en registrerad e handelsplattform (IOSS).

https://www.tullverket.se/foretag/internationellhandel/import...

Av Naki

eBay har väl ett International Shipping Program. Så visst, hade du köpt den från någon annan säljare så hade du fått en faktura från t.ex. Postnord på tullavgiften som du räknat med Tullverkets kalkylator.
Men i och med International Shipping Program så får du betala detta direkt vid köpet på eBay och då ska du inte få något från Svenska tullen sedan.
Men jag har kanske missförstått?

https://www.ebay.com/help/selling/shipping-items/setting-ship...

Av Naki

HK Citation 200 för stereo från TV

Köpte en HK Citation 200 för ett tag sedan för att spela lite musik. Kopplade den till min tv, en LG OLED och det fungerar väl hyfsat. Såg nu att de var nere på 1600kr och eftersom de verkar gå att parkoppla för stereo tänkte jag att man kanske skulle ha en i vardera hörn så man får lite surround-känsla.

https://citationsupporthelp.freshdesk.com/en/support/solution...-

Dock blir det lite fördröjningar och så med Bluetooth. Så jag undrar om någon gjort något liknande och om det fungerar bra?

Har sett att en del verkar köra så med Apples Homepod Mini, men då behöver jag två nya.

Av Naki
Skrivet av Roffe:

För övrigt hade jag mycket hellre köpt från en renodlad 3D-skrivaraffär. Då kan man förhoppningsvis vara säker på att personalen kan sin sak om man hör av sig med problem.

Tack! Håller med, oavsett märke, men blir lätt lite för snål ibland. Nu verkar dock Proshop ha avslutat rean på den.

Skrivaren som @Haptic länkade kanske passar mig bättre som bara vill skriva ut lite roliga nyttosaker då och då och än så länge inte är inne på att fördjupa mig allt för mycket i tekniken. Visserligen runt 3500 svenska kronor och man kan inte använda lite mer exotiska material(i alla fall ABS, ASA, PC, PA, PET, Carbon/Glass Fiber Reinforced Polymer står som not recommended), men lite mindre och man verkar kunna köpa till den där 4-färgstillsatsen(AMS Lite) separat om man vill ha den senare.

Av Naki
Skrivet av Roffe:

Prusa-skrivarna är bra och generellt väldigt driftsäkra samt i stort sett de enda som har en fabrikssupport värd namnet. Dock tycker jag ändå att Ender-3 är en bra inkörsport då startkostnaden är låg och printkvaliteten är helt ok. Lite större risk att det strular är det och kineserna skiter rätt mycket i dig och dina problem men som tur är är det inte mycket som kan gå så illa att du inte kan fixa det själv om du är lite händig. Köper du från en svensk återförsäljare brukar det inte vara något problem att få hjälp därifrån.

Tack. Lite den uppfattning jag fått oclså. Är Proshop som verkar sälja KE-modellen för 2550kr, men det kanske räknas som svensk ÅF ändå. Känner att jag har svårt att motivera kostnaden för en Prusa i dagsläget, men Creality känns som ett säkrare val än Anycubic vid behov av hjälp.

Av Naki

Varit lite sugen på att skaffa 3d-skrivare ett tag, men har inte kunnat hitta ett tillräckligt stort behov för att motivera priset och platsen den tar. Har t.ex. tittat på Prusa Mini+ men är tyvärr lite för dyr.

Satt precis och tittade lite på nytt och fastnade lite för Creality Ender 3 v3 SE/KE där KE verkar vara den bättre(?) för runt 2500kr. Hittade även en Anycubic Kobra 2 Neo för under 2000kr.

Visst, de är större än Prusa Mini+ och med det priset får man nog ta bort andra saker(kvalite). Men som första skrivare för att lära sig tekniken och skriva ut lite "coola" saker till barnen? Kan det vara vettigt?

Av Naki
Nytt bud: 3 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Naki
Nytt bud: 2 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Naki

Nya walking eller löparskor till våren

Har fått 500 att använda som rabatt på ett par nya skor från Nike eller Adidas och funderar på ett par nya walking-/löparskor. Fastnade initialt för Nike Pegasus Trail 4 men har inte kommit så långt med utomhuslöpning om man säger så. Så jag funderade på om de är för 'inriktade' på löpning.

Började därför titta lite mer på walking-skor och och hittade Adidas Terrex Eastrail samt Terrex Soulstride. Men skulle behöva lite hjälp med hur man bör jämföra då de tyvärr inte verkar finnas i någon butik i närheten. Vad bör man egentligen tänka på som nybörjare?

Av Naki

Om klockan är 12:00 i Stockholm, hur mycket är den då på månen?

https://www.reuters.com/science/white-house-directs-nasa-crea...

Citat:

WASHINGTON, April 2 (Reuters) - The White House on Tuesday directed NASA to establish a unified standard of time for the moon and other celestial bodies, as the United States aims to set international norms in space amid a growing lunar race among nations and private companies.

Av Naki

Ett tag sedan sist, men du kör inte Kodi på samma server som mariadb då eftersom du bytt IP? Har du kontrollerat så att mariadb lyssnar på anslutningar från andra datorer än den som den körs på?
Sedan brukar man väl ange 'användare'@'IP' när man lägger upp användare om jag minns rätt. Har den användaren rätt att ansluta från din Kodi-maskin?

Av Naki
Skrivet av walkir:

Volvo är numera en känd kinesisk tillverkare

Själv har jag haft just äldre (2010?) Volvo V40 och V70 som sommarbilar som även rullat fint över vintern.

Du har en poäng, men samtidigt känns det enklare att i Sverige hitta reservdelar till en Volvo V70 är t.ex. FAW Bestune Xiaoma QQ PuPu.

Av Naki

Intressant tråd. Har en fyra på nästan 110kvm och små barn. Skulle gärna hitta någon som kanske kom en gång per månad och gjorde en enklare grovstädning. Sedan kan man ta veckostädningen själ. Men känner att med barnen så blir det en del som släpar efter. Dock har jag väl lite "Hjälp, ska någon komma och städa här, bäst jag städar först så de inte tror jag är en slusk"-mentalitet.

Av Naki
Skrivet av BM-Mods:

Det är ju lite svårt just nu då begagnade bilar står så pass högt som dom gör. Vilket märke är du intresserad utav, manuell eller automat, bensin eller diesel? Det är ett par frågor som kan behöva besvaras.

Tack. Är ganska öppen vad gäller märke även om jag som sagt med tanke på att det ska vara lätt att laga om behov uppstår föredrar ett känt märke som t.ex. Volvo än någon okänd Kinesisk tillverkare.
Nu på sommaren kanske vi åker lite längre och då är väl en diesel att föredra, men i övrigt blir det nog kortare sträckor för veckohandling och träningar.
Har kört mest manuellt tidigare, men på senare år har jag börjat känna att det ändå är rätt sköt med automat.
Så för att summera så är jag nog rätt öppen för det mesta

Av Naki

Dags för sommarbil som gärna får fungera på vintern också

Nu har det gått fem år sedan jag gav upp det här med bil. Hade en gammal manuell bensinslukare som bröt ihop och till slut inte längre var värd att laga.
Bor ganska centralt i en större stad så jag har inte riktigt känt något behov av att skaffa en ny. Inte förrrän nu, det börjar bli sommar och barnen börjar bli lite äldre så man kan ha bilkudde istället för att mecka med bilbarnstolar.

Känner att jag kan lägga runt 50000 på en vettig, begagnad bil. Tänker mig en kombi av något kändare märke, typ volvo för att det ska vara lätt att hitta reservdelar och service. Men det var ett tag sedan jag tittade på bilar sist så vad bör man leta efter egentligen numera?

Av Naki
Skrivet av Petterk:

Detta lät verklighetsfrånvänt och det var det visst. Det kommer inte finnas något reklamabonnemang för att Discovery+ kommer fortsätta vara sin egen tjänst, däremot får vi med Max tillgång till en del saker som finns där.

Discovery+ kommer inte försvinna.

Blir förvirrad, vad är det då för plan "Basic med reklam" de listar på sin Vanliga frågor sida?

https://help.hbomax.com/SE/Answer/Detail/000002200

Det verkar vara en del de ska meddela "när lanseringen av Max närmar sig". Närmar den sig inte med två månader kvar? Har 50% nu men känner mig ganska ointresserad av Discovery. Blir det +10kr kan väl få vara. Men blir det mer eller reklam blir det att säga upp.

Av Naki

Fanless för NUC10i5?

Har en lastgammal NUC10i5 som fortfarande duger för mig. Men fläkten har har fått fnatt och låter som ett tröskverk. Den spinner också frekvent upp och ner. Tänkte därför jag skulle byta fläkt eller flytta den till ett fläktlöst chassi. Såg att det fanns en Akasa Turing FX, men den verkar ganska dyr och svår(?) att få tag på.
Undrar därför om någon gjort liknande med en NUC10i5 och har några tips på chassi?