Inlägg

Inlägg som loefet har skrivit i forumet

Låter som nätaggregatet enligt mig, speciellt ifall den stängs av direkt när du belastar datorn.
Är det temperaturrelaterat så går ju fläktarna på max och så kan det ta en stund innan den startar om för att temperaturena behöver gå ner för att kunna startas om.

Vad är det för nätaggregat du har?
750w hyfsat nytt, säger ju ingenting.

Men som tidigare skriver, kolla gärna temperaturer, kylare, fläktar och rensa eventuellt damm också.

Hur nära sitter katten egentligen? Utanför boet eller på ett par meters håll?
Kanske inte är så farligt som du tror. Vi har haft katter som ligger rakt under fågelmataren (knappa metern) om vintern, men ändå inte lyckats ta något.

Skulle också rekommendera att använda vatten mot den om det nu är ett problem, är ju absolut inget som kan skada katten och är för de mesta effektivt.

Kommer garanterat att inte koppla att vattensprutet eller annat är för att inte sitta och titta på svalorna, mer att den inte kommer att gilla den platsen istället och förhoppningsvis hålla sig där ifrån.

De hade en evinnerlig tur att ammoniumnitratet låg på den sidan i silorna. Det som står kvar är ju som en skyddsmur som riktade större delen av kraften snett ut mot havet, hade det varit andra sidan så hade skadorna på staden varit långt mycket större, för inte tala om skadade människor och dödstal.

@MsSmith: Första spåret (0) är ju ytterst på disken i en HDD, därav kommer ju första partitionen man gör att hamna längst ut på disken. Första partitionen brukar ju alltid sättas som C.
Då vinkelhastigheten är konstant över disken så kommer inte söktiden att variera mycket. Däremot så kommer man ju även snabbare till datan längst ut ifall läs/skriv huvudena har parkerats.

Tycker att denna bild väldigt talande hur det fungerar.
Hastigheten är högst i början av disken (längst ut) samt att accesstiden verkar även vara bättre där.

Från: https://www.hdtune.com/

@Mystah: Ingen ide, bättre lösning är att ha två diskar eller en backup om du vill ha spel och annat på annan disk för enklare ominstallation av Windows.

Anledningen att man partitionerade upp en HDD var att få en snabbare partition för operativsystemet.
Söktiden är den samma men då det ryms ca 2x data per spår längst ut jämfört med längst in på en disk så har den delen dubbelt så hög läshastighet. Partitionerar man inte disken så kommer ju till slut all data att spridas ut över ett större yta vilket sänker både söktiden och ger stora variationer i läshastighet.

@pine-orange: Visst är det så, men på grund av att alla inte har elektroniskt-ID så måste det ju finnas andra sätt att klara av att använda tjänsten utan det, vilket är problemet. Om jag kommer ihåg rätt från att ha använt tjänsten över somrarna när jag pluggade på annan ort så kunde man välja om man ville skicka brevet man skulle skriva på till både den gamla eller den nya adressen, vilket gör att man aldrig kanske kommer att märka det innan det är för sent.

Men det gäller ju inte bra Adressändring, utan många andra tjänster fungerar även utan elektroniskt-ID, vilket då också sköts analogt via brev, därav är det ju bra att låsa så att ingen kan göra vidarebefordring/lagring av din post utan att använda elektroniskt-ID.

@JaneDoe: Du kan ju alltid testa igen.

Svensk Adressändring AB ägs av Postnord och Bring, så det är ju inge okända bolag som står för just den tjänsten.
Finns dock suspekta adressändringssidor sidor som tar hutlösa priser för samma tjänst (vilket i deras fall är att fylla i dina uppgifter på just Svensk Adressändring AB).

Adresslåset är ju bara till så att ingen obehörig kan göra en vidarebefordring/lagring av din post i ditt namn (vilket tydligen är ett av alla sätt som ID-kapningar kan göras).
Visst vissa kanske tycker att deras tjänster är dyra, men du behöver ju inte använda dem själv, Adresslåset är ju helt gratis och dess funktion är ju bara till för att ingen skall missbruka den i ditt namn.

It's a shame that you have such an experience with an FTX system. Installing an FTX system in our house was the best thing that have ever happened with the house.

But I guess that it can be one of three things really:
Too much airflow for the ducts/to small ducts for the airflow.
Not quiet vents.
Or no proper dampening in the ducts.

Maybe you should have a ventilation technician there to check the airflow and see if it's sized correctly for the apartment (should be 0,35 l/h/m2)

When I force our system to maximum airflow we get a whooshing airflow noise. But in normal operation it's almost completely silent (not really noticeable).
But there are several noise dampers both near the FTX-unit as well as close to the vents, as well as silent vents.

But if the problem is that there is not enough dampening near you vents then there is one solution that you can install very easily, the Inno dampers at the bottom of the page: https://soliduct.se/ventilationssystem/ljuddampare.htm
Remove the vent and stuff one of those in the end of the pipe and put back the vent again. Done.
Much better than the toilet roll tip above.

@pskjonte: Så som flera skrivit i trådan innan, har du installerat om Windows?
Läst igenom allt men du har inte skrivit om du gjort det eller inte.

Byter man både moderkort och processor (och synnerhet om man byter tillverkare av CPUn) så är det givet att installera om Windows för att få bukt med alla små problem, så som att det går långsamt, m.m.

Ett tips är att ställa om RAW värdena till Decimal talbas istället för Hexadecimalt, får mer lättförståeliga värden på det sättet.

Inställningar > Avancerade Funktioner > Raw-värden > 10 [DEC]

@Antonbombom: Du kan få en toppklass Noctua DH15 för mindre än vad den kostar, samt att du får en behagligare ljudnivå vid i stort sett samma prestanda samt bättre driftsäkerhet.
För inte tala om att den är något billigare som du kan lägga på bättre SSD t.ex.

Hade nog hellre tittat på en kompetent luftkylare för egen del, och som @SAFA sa, TLC hellre än QLC.

Enligt Sweclockers test av GTX 1060 så är ett sådant ungefär 20% bättre än ett GTX 780 Ti (när man pratar stock kort i alla fall, finns ju OC versioner som är något snabbare).

Fungerar SLI bra för dig så finns risken att du tappar prestanda, men fungerar inte SLI så bör ju prestandan bli bättre. Hänger väl helt enkelt mycket på hur bra SLI fungerar i de spel du spelar.

https://www.sweclockers.com/test/22360-nvidia-geforce-gtx-106...

Skulle nog väntat tills nästa generation släpps innan jag bestämt mig.

Skrivet av Twister86:

Men hur fungerar det om man använder båda? Tex från WD till Samsung? Vilken använder man då? WDs eller Samsungs?

De tillhandahåller ju det till att byta till deras SSD, så i det fallet så får man titta hos Samsung.

@ab3: Den skall ju sitta på undersidan av skivan, spelar det ju inte så stor roll hur det ser ut efteråt.

De som länkas är av skumtyp, så då kan man ju skära/skrapa bort allt skum när man tar bort dem så blir det väl inte mer än en mörkare fyrkant/cirkel kvar i värsta fall.

@ab3: Det brukar vara spånskiva de yttersta cm runt kanten och vid platser där det är avsett att fästa ben i alla fall. Så nog kan du skruva i den regionen utan att känna risk att eluttaget kommer att ramla ner.
Går ju att skruva där det är pappersfyllning också, men sitter ju dock inte lika bra.

De flesta SSD-tillverkare brukar ha någon egen version av Acronis, EaseUS, etc. på deras sida för att göra just detta. Brukar räcka gott för att göra en kloning, och man får använda dem gratis för kloning till deras diskar.

Så kolla på det.

Evo, kan ju motsvara AMDs PRO serie.

Men absolut dags att Intel följde tiderna och gjorde en mer tidstypisk logga, riktigt snygga.