Inlägg

Inlägg som Napoleongl har skrivit i forumet
Av Napoleongl
Nytt bud: 2 100 kr +frakt för 12:an
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Napoleongl
Skrivet av Spelkritik:

Tack så mycket! Har börjat kolla lite på att släppa spelet som en app också, till både android och ios, så det kanske kommer. Säger till här isåfall

Vad är fördelen med en app jmf att spara en genväg på nån av skärmarna (förutom att det brukar vara svårare för användare att slippa allehanda spårning, men sånt verkar den här sidan rätt befriad från)?

Av Napoleongl

Om @LebronJames hoppar (!) av köar jag gärna på SMB Wonder.

Av Napoleongl

Är det här nåt du ska göra regelbundet och uppdatera löpande osv? Är det mer av ett få-gångsjobb kan det ju bli billigare att spinna upp några moln-vm:ar, dela upp variabelkombinationerna lite och köra det distribuerat.
Det kan ju också va enklare att bara skriva om koden så att saker sparas ner efter varje körning och kan återupptas istf att det måste startas om när det kraschar. 20k samples ska ju inte vara nåt problem storleksmässigt så det känns snarare som att det är nåt annat som äter upp minnet efterhand.
Slänga 25 kkr på en privat dator låter som en av de mindre önskade lösningarna här (om du nu inte kan skriva av det mot nåt leksakskonto vill säga).

Av Napoleongl

Jag vill ju slå ett slag för Sama IM-01 och dess kloner. Sväljer stora GPUer om man vill (och har en SFX PSU, detsamma gäller stora vattenradiatorer) och är skapligt lättbyggt.
Är stort som ett matx kort inuti plus ett atx-psu på längden så ungefär så långt från en container men kommer utan att gå ner på Itx.
https://www.amazon.se/NOX-Microtower-NXHUMMERVAULT-mikrotorn-...

Av Napoleongl
Nytt bud: 100 kr +frakt dådå
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Napoleongl

Har du någon bild på iPhone se 2020?

Av Napoleongl
Skrivet av Heliopause:

Bästa bisysslan i denna tråd, det här behöver flera ta efter och lära sig av.
Det finns så många där ute som sitter helt ensamma och isolerade, utan några vänner alls. Det räcker ofta med att bjuda hem personen på lite mat eller gå på fiket, prata i nån timme, se en film tillsammans, ta en sväng med bilen, lägga pussel tillsammans, besöka muséet, kanske hjälpa till att fixa saker som bank-id eller fylla i nån blankett som kan vara oerhört krångligt för den som inte vet hur man gör, men det räcker oftast med att bara finnas där för att bryta ensamheten. Så lite kan göra så mycket för personer som sitter helt ensamma och saknar förmåga att själva ordna ett eget kontaktnät. Det handlar sällan om gravt förståndshandikappade eller så, de flesta ser ut och fungerar som vem som helst, de har bara inte den sociala förmågan.

Vi va kontaktfamilj ett tag åt en tvååring. Som att ha ett extra barn varannan-var tredje helg. Vi hade turen att få ett uppdrag där föräldern va ungefär det du beskriver ovan, har man ett uppdrag där man vet att man lämnar tillbaka barnet i misär är det nog inte lika angenämt. Sen var det ju inget man blev rik av, men ett par tusen netto varje månad är ju mer än noll.

Av Napoleongl
Skrivet av sealjo:

Tar gärna emot det. Ska bygga en dator till min nioåriga son och ett enkelt tangentbord, som dessutom har volymknappar, tas gärna emot. Ger absolut till välgörande ändamål, särskilt i denna månad.
Skulle du välja att jag får det så behövs dock framt då jag bor i Uppsala.

Pm

Av Napoleongl

IM-01 500+frakt

Av Napoleongl

Sidewinder X4 söker nytt hem

En gammal trotjänare har fått ge vika då det inte riktigt passar in bland övrig inredning. Funkade fint sist det användes.
Har en repa i microsoftloggan och smårepor i den blanka plasten samt behöver en djuprengöring skulle jag tro. Har rengjorts ett antal gånger sen köpet för typ tio år sen men ändå. Är inte typen som äter vid datorn…
Hämtas i skarphagen i Norrköping eller skickas mot frakt. Skulle gissa på att det klarar sig på 80kr för Skicka Hem, men i sann Pettsson & Findus-anda behöver jag handla batterier till min våg för att avgöra det så jag lovar inget. Upphämtning prioriteras då jag inte riktigt har nåt bra emballage.
Kan medtas till Finspång nån vecka om i januari.
Först till kvarn. Känner du att ”fan vilket kap, de här går för fem miljoner på eBay” skänk iaf en liten slant till nåt välgörande ändamål.

Läs hela annonsen här

Av Napoleongl

Har han en stor burk, och kanske en tunnel för nätaggregat kan du ju köpa en Ikea åskväder om/off som du styr med fjärt eller app och ”gömmer” i datorn. Sen kan jg också tycka det är drastiskt, men ffa vetetusan om datorn mår så bra av det i längden. Förr va det ju typ 50/50 att datorn startade om man hade ryckt strömmen men utvecklingen har väl gått framåt får man hoppas.
Jag hade nog börjat med en mjukvarulösning, då blir det antagligen tydligt med bonustid osv också.

Av Napoleongl

Har du kollat på Kognitionsvetenskap på LiU? Den är ju lite allt möjligt med fokus på människans interaktion med teknik (typ). Kan ju passa om du är lite introvert men ändå vill va omkring människor tänker jag, även om det finns en liten risk att det blir lite ”så här borde du, kära användare, inte reagera enligt min bok”. Är det superintressant finns det ju sen en master på samma spår som kan ta dig in i forskningsvärlden.

Av Napoleongl

Dels kan du väl börja med konsumentvägledare i din kommun, eller åtminstone ta det parallellt med ARN. De senare kan ju ta lite tid på sig.

Jysk säljer ju den här som paket, och jag vill minnas att den då ska fungera som ett paket enligt lagen. Dvs du ska inte behöva hålla reda på var i sängen du ligger för det är en stor säng du köpt. Det står inte heller i produktbeskrivningen vad jag kan se att den ska användas som två separata sängar… men det där kan nog konsumentvägledare hjälpa dig att formulera till Jysk.

För referens börjar våra sängar från Ikea som kostade betydligt mindre bli lite mjukare i mitten. Men de är från 2011 och frun ligger mer i mitten än på sin egen sida…

Av Napoleongl

Jag tror jag har en W800 liggande i nån kartong. Om du undersöker om det är samma skärm kan jag göra en insats och se om jag hittar den.

Av Napoleongl

Nu är det ju ett tag sen jag läste kurser om faltning på LiU men om jag inte minns helt fel behöver man (i bakgrunden iaf) göra en rätt stor matris av kärnan om man ska applicera det som en enda matrismultiplikation. Det skulle isåfall kunna vara en anledning till att en loop går fortare, om overheaden att skapa matrisen är stor. Generellt är väl MM dock snabbare än loopar om man har med högnivåspråk som inte kompileras att göra.
Kommer inte ihåg alla begreppen tyvärr.

Av Napoleongl
Skrivet av Aka_The_Barf:

Det nya blir väll: can it run Alan wake 2?

Det rullar ju inte av tungan direkt, ”can it wake Alan” är ju bättre då 😉

Skrivet av Lussarn:

Jag kom till banan med den "finska slagerfestivalen", vill ju inte spoila men bara den banan var värd 600:-. En upplevelse utöver det vanliga.

Låter som att de återupplivat labyrinten från Control och gjort ännu ett episkt scenario.

Det här får nog bli ett spel man tar när Gog säljer det för 200 och man nyss köpt ett begagnat 4080ti för 2000kr… för 1080ti:t som jag nyss handlar kan jag uppenbarligen slänga i sjön!

Bra test, gillar också att 1080ti får hänga med som historisk referens ett tag till!

Av Napoleongl
Skrivet av medbor:

Teams har ju för övrigt redan vettiga transcripts, vad tillför detta över det?

Fast det gäller ju bara på engelska. Transcipts på svenska med deltagare med dialekt är ju katastrof. Antingen ser det ut som att alla deltagare har en stroke, eller så är det toppenunderlag om man vill skicka nån till HR för trakasserier.

Av Napoleongl

Skaffa ett fäste som kläms fast på skivan snarare än skruvas fast i den. Sen klämmer du dit en mellanbit på undersidan och kanske en snyggare metallbit på ovansidan så är det ingen risk att du drar dig igenom skivan iom att du spritt ut trycket.
Jag har haft en 27+24 på ett fäste på LINNMON som är deras billigaste skiva och det va inga problem ens utan mellanlägg. Och då hänger 27:an med armen maximaltutsträckt så jag fick dra ordentligt för att det inte skulle bli snett.

Av Napoleongl
Skrivet av StuntmanMike:

Jag har ett Phanteks Entho Evolve mATX i vitt.
Finns dock i Karlskrona så risk att frakten blir dyr.

Den lådan är lite i största laget för min smak även om den är snygg. Ska fundera på det för jag har en bror som hänger hos sina svärföräldrar i Karlskrona titt som tätt så logistiken kan bli rätt fin ändå!