Inlägg

Inlägg som izzie har skrivit i forumet
Av izzie
Skrivet av oqvist:

Hur trög kan man va. Vad kostar mer 1 abonnemang eller 2 abonnemang?

Kan du inte skriva ett enda inlägg utan att vara otrevlig? Börjar bli tråkig stämning i tråden.

Av izzie
Skrivet av Tempel:

Jag vet att det är svårt att kombinera saker för dagens ungdom. Men ålder, en tydlig önskan att göra nått annat och ekonomiskt oberoende är alltså kombinationen som du skall ta hänsyn till.

För nån som är betydligt yngre så faller ett väldigt stort incitament som du har när du är i mogen ålder att göra andra saker även om Nico Rosberg tyckte att det fick räcka när han var 31 trots att han lätt hade kunnat tjäna $100M enligt han själv om han fortsatt några år till och inte är i närheten av den förmögenheten även om han med alla mått mätt är oberoende även han.

Jag vet att det är svårt att diskutera utan att ha en nedlåtande ton för dagens ungdom, men du kan ju ge det ett försök åtminstone.

Din meningsuppbyggnad är dessutom minst sagt förvirrande; vad menar du ens?

Av izzie
Skrivet av Tempel:

Newey är 65 år och har beställt en 27m segelbåt för att kunna segla runt jorden, jag blir förvånad om han tar ett nytt åtagande som i sådana fall kommer vara mångårigt. Det är pension och njuta av livet medans han har hälsan. Han är god för sisådär ½ miljard sek. Då är man inte så lättköpt längre.

https://www.boatinternational.com/yachts/news/formula-one-red...

Det hade inte varit många chefer och förare kvar i Formel 1 om de alla slutat när de uppnått ekonomiskt oberoende.

Av izzie
Av izzie
Skrivet av AllMessedUp:

Förjävla tråkigt att pizza är så kaloriproppat.
Hade kunnat äta en per dag. Men nu blir det en gång i månaden

Om det är det enda du äter på en dag är det inga problem.

Av izzie
Skrivet av Don_Tool:

Jag är så jäklar trött på Stroll, han är en fruktansvärt dålig människa och en dålig förare samt att han hamnar i skiten och skyller på andra. Tyckte synd om Ricciardo idag som fick loppet förstört av Stroll, hoppas inte han får något nytt kontrakt

Han är tvärt emot en av de mest likable personerna på griden. Att man inte tar på sig skulden innan alla beslut tagits är en del av sporten.

Men enkelt att hoppa på tåget av DTS-crowden som inte vet något om motorsport, såklart.

Av izzie

Det här kanske sticker i ögonen (öronen?) på en del här, men jag tittar på att köpa Shokz Openrun Pro för att ha när jag springer och cykeltränar.

Eftersom de är bone conducting är det svårt att hitta ljudtester på nätet - men har någon här använt dem? Jag kör Airpods Pro idag, vilka har gott och väl bra ljud, men även med transparency mode är de lite för läskiga att ha framför allt vid cykling.

Jag är beredd på att ljudet blir sämre, men hur mycket? Är det fortfarande acceptabelt för någon som inte är helt obrydd om bra ljud? Eller är det bara skit?

Av izzie
Skrivet av THB:

Bra.
Antingen betalar man för sig och slipper reklam, struntar i att betala och får se reklam eller så slutar man använda tjänsten.

Sjukt att alla andra Google-tjänster kan vara "gratis" men här måste maxpitchad reklam in var femte minut. Vad snälla Google måste vara som tillhandahåller så många andra tjänster gratis!

Av izzie

Riktigt trött chatgpt-översatt artikel. Bättre kan ni.

Av izzie

För mig fyller spel en fin funktion som avslappning efter en hektisk jobbdag eller för att mota ångest i grind eftersom man behöver vara helfokuserad på det man gör. Däremot finns inte tiden till tidskrävande spel längre, så det blir mest grejer som tar en halvtimma eller mindre.

Av izzie
Skrivet av mattera:

Home Assistant beter sig generellt bäst om man kör det som "Home Assistans OS" på en VM eller liknande.
Kör man det i en Docker så får man en del begränsningar som är väldigt jobbiga när man blivit varm i kläderna och vill laborera med systemet.

Det är väl inte hela sanningen; finns fördelar och nackdelar med alla installationstyper. Det man inte kan köra som addon kan man ju själv slänga upp i en container.

Av izzie

Köpte Scandinavian Astor Group på 4,8 SEK, nu 25 SEK. Trevligt. Någon mer som äger den? Kan bli en av årets få resor.

Av izzie

Kan ni inte ha någon annan färg på Geeks-labeln? Ser ut som att jag råkat markera text varje gång jag ser den.

Av izzie
Skrivet av Aktsu:

Nej, jag tycker att det är vad man får förvänta sig när man går med på att ta mer komplexa roller som betalar bättre.

För mig personligen är det inget problem eftersom jag som konsult fakturerar per påbörjad timma och utanför arbetstid fakturerar jag avtalat dubbelt.

Det jag vänder mig emot är denna sjuka kulturen av förväntan om tillgänglighet dygnet runt. Jag är fullt medveten om att det fungerar så, mig inkluderat, men jag ser ingen logisk förklaring till varför det skall vara förväntat. Att företaget äger din fritid är ingen road to glory, särskilt inte när du skaffar familj eller andra fritidsintressen som kräver både mental och fysisk närvaro.

Av izzie
Skrivet av Aktsu:

Behöver inte vara avtalat, skulle säga att man ofta får lön och position efter prestation. Så är man den som inte kan svara på viktiga saker bara för att man "stämplat ut" när det behövs presterar man helt enkelt sämre och får sämre lön och rekommendationer osv. Så något tvång föreligger inte men man framstår inte som den som löser problemen som uppstår direkt.

Du ser inga problem med detta?

Av izzie
Skrivet av Yohan_M:

Såg detta "Avancerade enhetsinställningar och valde sedan Separera alla ingångsjack som fristående enheter." men jag hittar inte detta i Windows 11. Kan man få hela länk vägen att gå för att ta sig dit?
Så jäkla irriterande att de hör när jag kikar youtube för å hitta annan mic då denna låter som jag satt i nordpolen efter att jag pluggat ur vid flytt av datorn och pluggat in igen.
Jag vet inte hur jag fixar det låga ljudet Eller hur de ska slippa lyssna på mig skriva (ja de hör tangenterna med och de hör om jag lyssnar på något via uttaget där jag sätter micken och Jag Vet att det är någon setting då jag fått fixa förut Men nu har jag ingen aning vad jag ska göra =/
Hjälp tack.

Du har skrivit i en 11 år gammal tråd.

Av izzie
Skrivet av Citgho:

Denna fråga riktar jag kanske lite mer mot de som förespråkar att när klockan är slagen är arbetet bortkopplat och man slutar existera för företaget.
Om man tex har en betydande roll i ett företag (tänk produktionsledare typ), som tex har en produktion nattetid, medans man själv jobbar dagtid. Det händer något under kvällen/natten som personalen inte kan lösa utan tillstånd/order/tips/whatever. Ska man då ha ytterligare en produktionsledare anställd som kostar pengar och som egentligen bara sitter där OM något händer?

Ja?

Bolaget får väl ta ansvar för att de inte investerat tillräckligt i någonting som uppenbart behövs.

Av izzie
Skrivet av Dunde:

Du är knappast i position att förutsäga och ställa diagnoser på någon i ett forum.
Finns hur många varianter som helst i detta och folk gör och trivs med det på olika sätt.
Personligen så tycker jag det är lite komiskt med ledighetstalibaner som går under jorden så fort klockan är 16:01. Är man så arbetsskygg så har man väl mängder med andra problem som att exempelvis hälsa på en kollega på stan efter jobbet då "man minsann inte ska jobba när man inte får betalt..."

Jag talar av erfarenhet att vara utbränd. Det är säkert häftigt att jobba mycket. Härligt att det fungerar för dig.

Det stör mig dock något oerhört att det finns en kultur av att detta är åtråvärt, eftersom det sakta men säkert bygger förväntningar hos arbetsgivare om att deras anställda ständigt är tillgängliga, vilket ÄR ett av huvudskälen till ökad utbrändhet inom arbetslivet.

Egentligen är det ju binärt. Jag byter min tid och kompetens mot lön. Jag ser ingen anledning till att skänka bort min tid och kompetens till arbetsgivaren när jag inte får betalt för det.

Om man avtalat något annat är det såklart en annan situation. Dock finns det i Sverige hårda regler om hur länge man får ha jour i sträck, etc.

Av izzie
Skrivet av Aje:

Det är en komplex fråga. Jag är alltid tillgänglig i jobbet trots anställning. Det ingår i mina arbetsuppgifter och jag får betalt därefter. På semester (mer än 1v) kollar jag mailen regelbundet för att inte komma för mycket efter och ha för lång startsträcka efter sommaren tex. Jag tar också något möte här och där under semestern, endast kritiska.

Allt handlar om din yrkesroll. Att folk ifrågasätter att aldrig vara helt ledig kan jag förstå. Det är inte för alla. Samtidigt måste man förstå att världen byggs inte av att folk har semester.

Jag tvivlar starkt på att du har jour 24/7, alternativt att ditt kontrakt är legalt giltigt.

Världen byggs inte heller av utbrända.

Av izzie
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Om vi tar extremfallet. En person som tar ut 10 veckors semester inklusive barnledighet. Om den är helt okontaktbar under hela denna tid och den har ett jobb där den gör en massa saker som bara den har koll på och andra ska jobba med, så kan dens kollegor få stora problem att lösa uppgifterna. Folk är då på olika sätt hjälpsamma, kolla mail en gång i veckan är betydligt bättre än detta, en gång per dag anser jag att det är det normala på de arbetsplatser man har varit. Men ibland kanske man bör öka ett några gånger per dag.

Varför ska du jobba för ett företag när du inte får betalt? Att verksamheten inte har tillräcklig redundans är inte ditt problem.

Det är absolut inte normalt att kolla sin mail en gång per dag på semestern. En bra väg till utbrändhet att aldrig släppa jobbet under längre perioder.