Inlägg

Inlägg som Zagi har skrivit i forumet
Av Zagi
Skrivet av improwise:

Nä, bara till 120 hz tyvärr

120hz hade också funkat helt ok! Det är bara 60hz jag vill komma ifrån

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zagi

Hej! Jag ser att det är många fina multiskärmsriggar här. Är det någon som vet något bra stativ och/eller 3st 144hz skärmar till?

Av Zagi

Stativ till 3 skärmar

Hej!
Jag letar efter ett bra stativ som stödjer 3 skärmar.
Var kan jag få tag i ett sådant till ett schysst pris?
Och vet någon bra passande 144hz skärmar till?

Av Zagi

Köpråd: 3-skärmstativ till glasskrivbord med passande skärmar (helst 144hz)

Hej!
Jag letar efter ett skärmstativ för 3 skärmar som hade funkat till mitt glasskrivbord. Jag har nuvarande 2 stycken skärmar, men de är olika i form och upplösning. Så jag letar också efter 3 identiska passande skärmar som är 144hz.

Jag såg att LinusTechTips rekommenderade ett 3-skärmstativ i någon video men det var $200, frakt ej inräknad, och alldeles för dyrt. Jag har letat lite slumpmässigt här och där efter stativ för schyssta priser men jag har ingen aning om de duger eller inte.
T.ex.
på amazon
webhallen

Är det någon som vet något bra och prisvärt stativ de kan rekommendera?
Dessutom om någon vet var man kan få tag i billiga 144hz skärmar hade det varit fett nice!

Det bästa hade kanske varit om man kunde få tag i en begagnad setup med skärmar o stativ, hmm.

Av Zagi

Hej alla, efter en hel del felsökande av att koppla ur komponenter steg för steg kom jag fram till felet. Det var nämligen så att jag hade en gammal sata power kabel från ett tidigare psu-kit till min ssd. Och när jag kopplade ur denna startade datorn utan problem. Så jag ersatte den med sata power kabeln som ingick i mitt nuvarande psu-kit. (Om ni undrar varför jag använde en gammal sata power så var det för att den hade en bättre passform utan böjda kontakter som passade mitt chassi)

Tack för all hjälp ändå!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zagi
Skrivet av Turbonisse:

@Zagi: 8-polig ström kabel till CPU, skall anslutas på moderkortet, någon stans nära CPU.
Vanligaste misstaget är att man glömt denna. Näst vanligaste är extra ström matningen till grafikkortet. Precis samma sak egentligen.
Gå igenom att allt är anslutet.

Jo den 8-poliga ström kabeln till cpun är i, även till moderkortet. Jag testade att ta ut grafikkortet och starta utan det men det blev ingen skillnad. Förstår inte riktigt varför ingenting händer, att debug ledsen heller inte lyser upp liksom

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zagi

Nybyggd dator startar inte upp

Byggde precis min nya dator med ett asus prime z370-a moderkort. När jag har kopplat i alla delar och trycker på startknappen händer absolut ingenting. Inga fläktar sätter igång inget visas på skärmen och ingen led lampor blinkar eller ändras på moderkortet. Enda ledlampan på moderkortet som lyser är pwr_on som lyser vitt. Av vad jag har förstått är det bra. Men de andra 4 som representerar cpun ram vga mm är helt slockna. Är 99% säker att startknappen är inkopplad rätt men tillochmed om jag trycker på den inbyggda power on knappen som finns på moderkortet så händer heller ingenting.

Kan länka datorn:
https://m.prisjakt.nu/me/lists/3618797
+ en noctua dh-14 CPU kylare

Av Zagi

@Adnerhill: Schysst! Vet inte riktigt vilken modell jag har för många modeller ser så lika ut men jag tror att det är en NH-D14. Funderar på att köpa några extra chassifläktar för att få till ett bra luftflöde.

Av Zagi

Vad tycks om denna gaming/multitask dator jag tänkt köpa?

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3618797&view=m

Som processorkylare kommer jag återanvända en pålitlig noctua kylare.

Datorn är inspirerad från sweclockers vinterdator med lite justering.

Är det en bra dator med kompononenter som går ihop? Behöver man tänka på extra kylning eller liknande eller räcker det med chassikylningen och processorkylaren?

Åsikter och tankar är jag glad för