Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som granshagen99 har skrivit i forumet
Av granshagen99
Nytt bud: 2 200 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av granshagen99

Intresserad av att köpa Ubiquiti EdgeRouter PRO, kan hämta.

Skrev DM till dig

Av granshagen99

Användare: @Xangeon
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Ryzen 2600x +Asus PRIME X470 PRO

Positivt:

God kommunikation, snabba svar och super trevlig och prata med. Pratades vid över telefon så de inte var några konstigheter.

Snabb på att skicka

Väl paketerad vara

Rekommenderas varmt att köpa av @Xangeon

Negativt:

Absolut inget!

Slutbetyg:
5/5, Gör gärna affär med @Xangeon igen

Av granshagen99

söker en ryzen 2700x/3700x + mobo

Tjena !

tänkte de var dags och uppgradera min dator lite, sitter idag med en ryzen 1600x, den har fungerat bra för mig men känner jag vill ha flera kärnor så jag kan börja leka med VMs bättre.

söker en 2700x/3700x tillsmannas med ett bra moderkort som även stödjer ryzen 5000-serien.(ram kan vara av intresse)

Kan hämta om de är i linköping annars står jag för frakten.

Skriv om ni är intresserade av och sälja och kom med prisidé

Tack på förhand, God Jul

Läs hela annonsen här

Av granshagen99

Annonsen är avslutad

Av granshagen99

Blev att jag köpte en Ryzen 5 2600x och Asus PRIME X470 PRO från @Xangeon till brorsan

Av granshagen99

Cpu + mobo + ram till brorsan

Tjena !

äntligen lyckats övertala föräldrarna och köpa nya delar till brorsan, han sitter idag med min gamla AMD Phenom II X4 965 och de är dags för en uppgradering.

Letar efter upgradering kit(cpu,mobo och ram(16GB)) för ca 1500-2000kr

är de någon som har nice cpu+ mobo kan de också vara av intresse.

Tack alla för visat intresse !

Läs hela annonsen här

Av granshagen99

Ja precis, jag vet vad de är för något. Precis som du säger är de ju självklart den faktiska prestandan som spelar roll problemet är att folk inte verkar förstå varför cpu från cpu skiljer sig eller varför en nyare kan vara bättre även om den har lägre eller samma GHz.

Av granshagen99

Prata om IPC för och sprida kunskap

Snälla kan ni försöka och sprida vetskapen om IPC !! verkar som de är så många som fortfarande inte förstår att de är de viktiga idag i en cpu hur bra ipc den har. När man läser t.ex denna så ser man att de är så många som inte har en anning ens om vad de är och bara pratar om GHz, de finns självklart de som är duktiga och sprider i forumet men är för få och känns som de är fortfarande många som inte ser eller förstår sig på det.

Av granshagen99
Skrivet av JohanFlodqvist:

Jag skulle definitivt köra på en Ryzen 5600X eller egentligen en Ryzen 5800X om du vill vara säker på att datorn är ordentligt framtidssäker. Sen så är ett RTX 2060 Super för 5000:- absurt dyrt och kommer inte hålla i 10år, hade definitivt kört på minst ett RTX 3070.

Jag hade kört på något i den här stilen: https://www.inet.se/kundvagn/visa/14460275https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/14460275

Vill du att datorn ska gå tyst bör du köpa en shysst cpu-kylare där Noctua är oslagbara vad gäller att bygga tystgående och effektiva luftkylare. Valde också ett P360A då jag personligen älskar det chassit då det är en perfekt kombination av bra luftflöde, storlek och utseende (P300A är inte heller ett dåligt alternativ, bara en personlig referens från en som byggt i båda två), vill du inte ha lamporna så stänger du bara av dom. Har också lagt till en fläkt för utblås i bak.

Windows kan du ladda ner till en USB-sticka gratis från Microsofts hemsida och om du vill ha det aktiverat köpa en produktnyckel på e-bay eller liknande för 150:-

Bytte till en annan billigare SSD då du ändå inte kommer märka någon som helst skillnad mellan dessa två i gaming. Egentligen kan man lika gärna köra på sata-ssd. Personligen hade jag hoppat över en HDD och köpt en 2TB ssd på black friday, lär gå att få för runt 1500:- men det är ju också en smaksak

Jag håller med här !!!! Men skulle försöka att köpa 3600MHz ram då ryzens prestanda varierar väldigt mycket på rammets hastighet. Sen så tycker jag att Noctua är skitbra men hade valt denna istället Dark rock pro 4 skiljer typ inget i pris och denna kommer prestera bättre än Noctuan som ligger i kundvagnen. SSd:n är en lite svår fråga då detta kommit till 3000-serien. så även om ssd hastigheten inte spelar så stor roll nu så kommer de göra de för spel och annat i framtiden. Både de nya xboxet och ps5 har samma/liknande ssd teknik. Hade också valt och köpa en exempelvis någon 2tb ssd eller något billigt nu på black friday sen om du behöver går de alltid köpa något sånt här så har du massor med rå lagring !(går att sätta i datorn om det skulle önskas men måste sätta för en tejp på en pin eller köra med molex eller vad de är. bara söka på reddit)

Av granshagen99

Produkt: Be Quiet! Dark Rock 4 Pro
Länk: https://www.amazon.se/Quiet-Dark-Kylare-BK022-Svart/dp/B07BY6...
Kategori: Kylning
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4750734
Pris: 772 kr

Av granshagen99
Skrivet av Trackmaster:

Var hittar du den på Inet?

https://www.inet.se/produkt/6601470/chromecast-med-google-tv

nu hade du ju redan fått länken men här är den, var lustigt jag kunde inte hitta den genom sök på inet, fick bläddra där jag skickat den innan...

Av granshagen99

Inet har dem, tror dock de tog slut direkt när de kom in på deras lager, men de kommer in igen men du kanske inte kan vänta så länge...

Av granshagen99

3D art wall panel i sverige ?

Är de någon här som köpt de här väggpanelerna här i sverige ? Jag skulle vilja ha de svarta men går inte beställa från varken amazon tyskland eller uk står bara att de inte går till min adress och jag provade några olika, är de helt enkelt så att de inte går till sverige ?
ska jag helt enkelt behöva prova från usa ? blir de inte massor frakt och tull då ? Är de någon här på forumet som har såna paneler hemma ? de är ju sjukt populära på reddit.

https://preview.redd.it/pumywg7pd4r51.jpg?width=960&crop=smart&a...

panelerna från amazon tyskland

de svarta panelerna jag vill ha(amazon uk)

Av granshagen99

300 + frakt om allt är med, för de är väl am4 va ?

Av granshagen99

@houze: vore nice om de skulle komma till äldre kort med, ja läste om de skulle komma till 2000 serien men jag sitter på ett 1070...

Av granshagen99

Väldigt intressant, bara längtat till och höra mer om detta på PC sidan sen jag först hörde om de från konsolerna och sen läste någon artikel om direct storage, men som någon nämnde över så funkar ju detta på Xbox som inte har något från nvidia men vad tror ni kommer behövas eller så om man inte har ett 3000 series kort? Tror ni det är en del till rdna2 som används i Xbox eller har de något med processorn i Xbox och göra eller något annat?

Jag har för mig jag läst något om att de använder 2 kärnor av processorn eller något och de är möjligt pga av att de komprimeras annars skulle de ta upp alla kärnorna på konsolen.

Av granshagen99

@lastninja: aa Swedbank engångskort var bra, jag använde det med, jag skulle vilja ha tjänsten privacy.com här i Sverige eller något liknande. Men man kan väl bara hoppas.

Av granshagen99

@lastninja: klarna har ett engångskort du kan prova och använda

Av granshagen99

köpt fulla versionen av nova launcher för 7 kr, köpt wolfram alpha för 31 kr sen någon enstaka film när de varit på erbjudande för 10kr, och använt pengarna jag fått på och svara på googles enkäter. Vet inte om de räknas in men annars är de ända andra jag betalar för google one, där jag lägger 19kr i månaden.